Θρύλοι και Μύθοι για τα στοιχειωμένα σπίτια της Θεσσαλονίκης!

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

tromaktikes istories photo

Υπάρχουν και σήμερα στοιχειωμένα σπίτια, με κατάρες, φαντάσματα και κακά πνεύματα; Άλλοι τα πιστεύουν, άλλοι όχι. Στη Θεσσαλονίκη πάντως αρκετοί θεωρούν «στοιχειωμένο» το σπίτι της Βασιλίσσης Όλγας, στον αριθμό 263.

Το σπίτι λέγεται πως παλιά ήταν αρχοντικό κάποιου Εβραίου, ενώ σήμερα δεν κατοικείται αφού είναι ετοιμόρροπο και ο γύρω χώρος έχει μετατραπεί σε αποθήκη οικοδομικών υλικών. Φημολογείται πως όσοι έχουν μείνει εκεί νύχτα ακούν φοβερούς θορύβους από φαντάσματα που κυκλοφορούν στα δωμάτια, με αποτέλεσμα να τρέπονται σε φυγή.

Λέγεται πως συνοδεύει κατάρα και όποιος μένει εκεί κινδυνεύει να τρελαθεί, ενώ όποιος προσπαθήσει να το γκρεμίσει κινδυνεύει να πεθάνει. Στο παρελθόν το πήραν δύο εργολάβοι για να το κατεδαφίσουν, όμως την ημέρα που πέρασε στην ιδιοκτησία τους ο ένας πέθανε από την καρδιά του και ο άλλος σκοτώθηκε σε τροχαίο ταξιδεύοντας στην Αθήνα. Για το σπίτι αυτό γίνεται μεγάλη συζήτηση και μέσω του Internet. «Όποιος τολμάει ας πάει να το επισκεφτεί. Εγώ προτιμάω να μην περνάω ούτε απ’ έξω. Το σπίτι αυτό κρύβει κάποιο φοβερό μυστικό και όποιος είναι γενναίος ας πάει να το λύσει», διαβάζουμε σε ιστοσελίδα, ενώ ένας νεαρός περιγράφει τη δική του εμπειρία: «Πήγαμε χθες με φίλους αλλά δεν μπήκαμε μέσα γιατί φοβηθήκαμε. Τι θα συναντήσουμε; Μπορεί να σε ακολουθήσει το πνεύμα;».

Αρκετοί είναι αυτοί που αποφεύγουν ακόμη και να περνούν τη νύχτα έξω από το κτίριο ή αλλάζουν και πεζοδρόμιο με το φόβο πως ίσως κάτι κακό θα τους συμβεί εάν δεν υπακούσουν στους νόμους των «πνευμάτων».

«Έχουν ακουστεί διάφορα για όσους έχουν νοικιάσει ή έχουν θελήσει να κατεδαφίσουν το σπίτι της Βασ. Όλγας 263. Όμως απ’ ότι γνωρίζω το κτίριο ανήκει σε μία κατασκευαστική εταιρία και ο λόγος που δεν χτίζεται είναι ότι υπάρχει πρόβλημα με τα όρια του διπλανού οικοπέδου και η υπόθεση έχει φτάσει έως τον Άρειο Πάγο», μας είπε ο πρώην πρόεδρος των κτηματομεσιτών Θεσσαλονίκης, Γρηγόρης Λιάντας.

Δεν είναι όμως μόνο το συγκεκριμένο σπίτι που «βαφτίζεται» ως στοιχειωμένο στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν και άλλα κτίρια που έχουν συνδεθεί με φήμες που κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα για κακά πνεύματα ή για τραγικές ιστορίες που σημάδεψαν τους πρώην ιδιοκτήτες τους. Τέτοια είναι στην Αρετσού της Καλαμαριάς αλλά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λίγο μετά το δικαστικό μέγαρο.

«Υπάρχουν άνθρωποι που επηρεάζονται από τέτοιες ιστορίες και δεν θέλουν να νοικιάσουν κάποιο από αυτά τα σπίτια, όμως το θέμα είναι κατά πόσο τις πιστεύει ο κάθε ένας», μας εξηγεί ο κ.Λιάντας.

Υπάρχουν ακόμη και οι προληπτικοί που κάνουν ένα «βήμα» παραπέρα και μιλούν και για περιοχές με αρνητική αύρα. Μεταξύ αυτών λένε πως είναι η πλατεία Τερψιθέας στην Άνω Πόλη και ο παλιός δρόμος της Θέρμης μετά τα νέα νεκροταφεία. Όπως αναφέρουν στις περιοχές αυτές η ατμόσφαιρα είναι βαριά και αφιλόξενη, ενώ η προσαρμογή δύσκολη.

20 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

20 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Iraklara1000
Iraklara1000
11 years ago

k egw exw akousei gia auto t spiti o mpampas m leei oti mpikee k akouse alisides k tn ekane dn tolmise n mpei k o thios m leii oti eide mia kopela m pali rouxa ntimeni ekei mesa k episis tn ekane kateuthian dn kserw kata poso alitheuei gt eimai ligo dispisti…!

Mixalis Tsoudis
11 years ago

Παιδια ειναι απλα τα πραγματα,παιρνουμε μπολικο αλατι και iron,μπαινουμε μεσα και θελω να δω αμα πεταχτει κανα πνευμα ^^

SupernaturalGreece
SupernaturalGreece
Reply to  Mixalis Tsoudis
11 years ago

Σωστός χαχαχαχαχα

Iraklara1000
Iraklara1000
Reply to  Mixalis Tsoudis
11 years ago

xaxxaxa lol

Dimitra
Dimitra
Reply to  Mixalis Tsoudis
11 years ago

χαχαχαχαχαχα απιστευτος!Ακριβως το ιδιο σκεφτομουν!

Evhh
11 years ago

νταξει αυτη την ιστορια τη θυμαμαι απο τοτε που θυμαμαι και τον εαυτο μου… Μια φημη επισης ειναι οτι καποια στιγμη που πηγε μπουλντοζα (πως το λενε τεσπα) ο τυπος πανω επαθε εγκεφαλικο η καρδια (κατι τετοιο) …Αλλα κατα καιρους που γινονται συζητησεις ολοι ξερουν την ιστορια με 10 διαφορετικες παραλλαγες οποτε δεν ξερω κατα ποσο αληθευει….

~ Castiel ~
~ Castiel ~
11 years ago

Ρε σεις, ψήνεται κανένας ΑΠΟ Θεσσαλονίκη να πάμε να μπούμε μέσα ; ΕΧΟΥΜΕ άτομα ΑΠΟ Θεσσαλονίκη εδώ ή όχι ;; ΑΜΑ θέλετε μαζευομαστε 10 άτομα ( όσοι θελουμε δλδ, ευπρόσδεκτοι ΕΙΝΑΙ όλοι ) και ΠΑΜΕ να μπούμε , τι λέτε ;; Ψηνεσται ;

Iraklara1000
Iraklara1000
Reply to  ~ Castiel ~
11 years ago

signomi dn fobase??????????????? egw prosipika mporei n eimai dispisti alla dn paizw k m tn tixi m….

~ Castiel ~
~ Castiel ~
Reply to  Iraklara1000
11 years ago

Περιέργεια > φόβος
Εγώ πάντως έστω και ΕΝΑ άτομα να βρω πρόθυμω να μπει μαζί μου, μπαίνω ! ΑΝΤΕ παιδιά να οργανωθούμε , σοβαρά μιλάω , ΠΑΜΕ και ΟΤΙ κάτσει ! [email protected] οποία θέλει μιλάμε , βρισκόμαστε και μπαίνουμε .

~ Castiel ~
~ Castiel ~
Reply to  ~ Castiel ~
11 years ago

Όποιος *** μην μας περάσουν και για πέφτουλες ..

Alex
Alex
Reply to  ~ Castiel ~
8 years ago

Μεσα.Παρτε αλατι φακους και κανα μεταλικο πραγμα για τα φαντασματα και μπηκαμε!

stelars8
stelars8
11 years ago

8a nai foveri empeiria egw .dn 8a eixa provlima pantos.MENw kordelio

sophie
sophie
11 years ago

plaka tha eixe…tha ithela  n paw….eimai k apo thessaloniki…

Natalia
Natalia
11 years ago

exw na pw panw se afti tin istoria tin ekdoxi pou exw akousei gia tin aitia olwn aytwn twn “atiximatwn” lene oti sta themelia tou spiti o prwtos katoxws toy exei xtisei zwntani tin kori tou gia na to filaei gia auto opoios paei na to katedafisei pethenei kathws to pnevma tis to filaei mexri simera.

SupernaturalGreece
SupernaturalGreece
Reply to  Natalia
11 years ago

 Ψςςς αυτά είναι! Τρελή λεπτομέρεια!

Giannakocc
Giannakocc
11 years ago

Exw paei se auto to spiti paidia !! einai alithia oti akous diaforous 8orivous kai pragmata na kinounte !! sto levitostasio an dn kanw lathos exeis xaragmena me ston toixo diafora asimvola (akatalavistika) kamia sxesi me tin seira !! kai mirizei san na kaigetai kati!!

Giannakocc
Giannakocc
Reply to  Giannakocc
11 years ago

exei*

SupernaturalGreece
SupernaturalGreece
Reply to  Giannakocc
11 years ago

 Ενδιαφέρον!
Πάντως προσωπικά έχω περάσει από εκείνο το σπίτι χωρίς να ακούσω και να δω κάτι..

Stelioskapetanopoulos
Stelioskapetanopoulos
11 years ago

να κανονισουμε εκδρομη να παμε ολοι μαζι!χαχαχα

Guest
Guest
Reply to  Stelioskapetanopoulos
8 years ago

Μια διορθωση η Πλατεια Τερψιθεας βρισκεται στην Σταυρουπολη οχι στην Ανω πολη!

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Orestis
Orestishttp://supernaturalgreece.gr/
Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με τη σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια. Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.

Περισσότερα Άρθρα