Τρομακτικές Ιστορίες – Αχέρων

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

tromaktikes istories photo

Μια κατηγορία που λατρέψατε παλιότερα στο blog μας, είναι αυτή των τρομακτικών ιστοριών. Έτσι λοιπόν δεν θα μπορούσε να λείψει και από το νέο μας Site. Η 1η τρομακτική ιστορία σχετίζεται με τον γνωστό ποτάμι της Ηπείρου, Αχέροντας. 

Ο Αχέρων είναι ποταμός της Ηπείρου. Οι πηγές του βρίσκονται στον νομό Θεσπρωτίας, στο χωριό Γλυκή αποτελόντας σημαντικό τουριστικό πόλο έλξης. Είναι το φυσικό σύνορο μεταξύ των νομών Θεσπρωτίας και Πρεβέζης. Σύμφωνα με την λαϊκή παράδοση τα νερά του ποταμού ήταν πικρά καθώς ένα “στοιχειό” (τέρας) που ζούσε στις πηγές του δηλητηρίαζε τα νερά. Ο Άγιος Δονάτος, πολιούχος της Μητρόπολης Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, σκότωσε το στοιχειό και τα νερά του Αχέροντα έγιναν γλυκά. Έτσι πήρε και το όνομά του το χωρίο Γλυκή. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο απο την αρχαία Ελληνική μυθολογία που μαρτυρά την συνέχεια αυτής στην σύγχρονη πλέον λαϊκή παράδοση είναι το εξής: Κατα την τιτανομαχία οι Τιτάνες έπιναν νερό απο τον Αχέροντα για να ξεδιψάσουν γεγονός που προκάλεσε την οργή του Δία ο οποίος μάυρισε και πίκρανε τα νερά του.

Στην αρχαιότητα πίστευαν ότι ο ποταμός αυτός αποτελεί κλάδο του ομώνυμου υπόγειου ποταμού, το διάπλου του οποίου έκανε, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία ο “ψυχοπομπός” Χάρων, μεταφέροντας τις ψυχές των νεκρών στον Άδη. Στο δρόμο του ο ποταμός διασταυρωνότανε με τους Πυριφλεγέθοντα και Κοκκυτό, συναποτελόντας τους τρείς ποταμούς του Άδη, και οι τρείς με θλιβερά ονόματα (Αχέρων = χωρίς χαρά, Πυριφλεγέθοντας = πυρακτωμένος, Κοκκυτός = θρήνος) συμβολίζοντας την θλίψη του θανάτου και δίνοντας τον συμβολισμό της πύρινης κολάσεως, όπως διατηρείται ακόμη και στην Χριστιανική θρησκεία. Στις εκβολές του Αχέροντα, στο σημερινό χωριό Μεσοπόταμο του νομού Πρεβέζης, βρίσκεται το αρχαίο Νεκρομαντείο της Εφύρας.

Πηγή

 

2 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

2 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Aek
Aek
11 years ago

ama sou po oti xestika panw mou??

Axerousia
Axerousia
11 years ago

aksizei na dei kaneis auton tn potamo!!Eimai apo tn Axerousia(xwrio sto nomo prevezis,prwin limni Axerousia!) k osoi exoun episkeftei auto to meros exoun meinei anaudoi..to deos pou niwtheis einai aperigrapto!!!

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Orestis
Orestishttp://supernaturalgreece.gr/
Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με τη σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια. Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.

Περισσότερα Άρθρα