Αφιέρωμα: Το οικογενειακό δέντρο των Winchesters

53
1
John_Mary_Dean_pilot_supernatural
Η Mary κι ο John με τον μικρό Dean στην αγκαλιά του, μέσα στο δωμάτιο του μωρού Sam, λίγες ώρες πριν το θάνατο της Mary, που θα άλλαζε τη ζωή όλων τους (και όλων μας εδώ που τα λέμε) για πάντα…

by Amalia

Ο Dean και ο Sam Winchester αυτά τα 10 χρόνια που τους ξέρουμε έχουν περάσει από χίλια μύρια κύματα κι έχουν χάσει αμέτρητους αγαπημένους, συγγενείς και φίλους. Στη λίστα που ακολουθεί έχω όλους τους συγγενείς των Winchesters, οι οποίοι είναι ΟΛΟΙ νεκροί. Η ζωή δεν έχει φερθεί καλά σε αυτά τα δυο αγόρια…

Dean: All I see in our family tree is a whole lot of dead.

8×12 As Time Goes By

John Winchester

O John Winchester γεννήθηκε στο Normal του Kansas, γιός της Millie και του Henry Winchester. Ο πατέρας του, μέλος μιας μυστικιστικής οργάνωσης, γνωστής ως Οι Άνθρωποι των Γραμμάτων (Men of Letters), εξαφανίστηκε το 1958 όταν ο John ήταν 4, ταξιδεύοντας στο μέλλον για να ξεφύγει από την Abaddon και πεθαίνοντας εκεί. Ο μικρός John μεγάλωσε νομίζοντας πως ο πατέρας του τον εγκατέλειψε. Αν ο Henry δεν εξαφανιζόταν, ο John θα γινόταν κι αυτός μια μέρα Άνθρωπος των Γραμμάτων.

Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τη μητέρα του John παρά μόνο το ονομά της, ενώ ελάχιστα είναι γνωστά και για την παιδική του ηλικία. Στο επεισόδιο 4×03 ο νεαρός John δηλώνει πως είναι «από πάππου προς πάππο μηχανικός», το οποίο σημαίνει είτε πως η Millie ξαναπαντρεύτηκε κάποιον μηχανικό τον οποίο ο John θεωρούσε πατέρα, είτε πως ο μικρός μεγάλωσε με κάποιον παππού ή θείο, συγγενή της Millie, που ήταν μηχανικός, είτε πως υιοθετήθηκε από κάποια άλλη οικογένεια στην οποία υπήρχαν μηχανικοί.

john and maryΚάποια στιγμή στη ζωή του, ο John μετακομίζει στο Lawrence του Kansas, όπου γνωρίζει τη Mary Campbell. Την αρχική αντιπάθεια μεταξύ τους ανέλαβαν να εξαλείψουν οι άγγελοι στέλνοντας ένα Χερουβείμ να τους κάνει να ερωτευτούν. Ο Παράδεισος ήθελε τις γενιές των κυνηγών και τον Ανθρώπων των Γραμμάτων να ενωθούν, πιθανότατα έχοντας βλέψεις να χρησιμοποιήσει τους απογόνους τους στην Αποκάλυψη.

Μετά τη θητεία του στο Βιετνάμ, ο John επέστρεψε στο Lawrence όπου παντρεύτηκε τη Mary και απέκτησε δυο γιους, τον Dean, το 1979 και τον Sam, το 1983. Ο John δεν γνώριζε για το υπερφυσικό και για το παρελθόν της Mary ως κυνηγός. Δούλεψε ως μηχανικός, κι αργότερα έγινε συνιδιοκτήτης ενός γκαράζ αυτοκινήτων, μαζί με τον συνέταιρό του, τον Mike Guenther, μέχρι το θάνατο της γυναίκας του.

Η σχέση του John με τη Mary δεν ήταν πάντα ρόδινη. Ξέρουμε ότι τουλάχιστον μια φορά είχε φύγει από το σπίτι. Όμως, χάνοντας τη γυναίκα του και μαθαίνοντας για την ύπαρξη του υπερφυσικού, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του και πέρασε όλη την υπόλοιπη ζωή του ψάχνοντας εκδίκηση. Αφιέρωσε τη ζωή του στο να βρει και να σκοτώσει τον κιτρινομάτη δαίμονα που διέλυσε την οικογένειά του. Στην πορεία, ο John έγινε ένας από τους καλύτερους κυνηγούς που έχουν υπάρξει ποτέ, με μια εκτενή γνώση για το υπερφυσικό και μια τεράστια συλλογή από μαγικά αντικείμενα, τα οποία είχε κρυμμένα σε μια αποθήκη στη Νέα Υόρκη.

Πολλοί τον έχουν κατηγορήσει ότι ήταν κακός πατέρας, σκληρός και άδικος με τα παιδιά του. Δεν θα σας τον υπερασπιστώ εγώ, θα αφήσω τα ίδια τα παιδιά του να το κάνουν:

https://www.youtube.com/watch?v=uoJbZEtfIoQ

Όσο αυστηρός άνθρωπος και να ήταν ο John, κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δεν αγαπούσε τους γιούς του όσο τίποτε άλλο, και πως ό,τι έκανε ήταν για αυτούς. Τους αγαπούσε τόσο ώστε να πεθάνει για αυτούς και να περάσει παραπάνω από 100 χρόνια στην Κόλαση χωρίς να σπάσει από τους βασανισμούς του Alastair. Το πνέυμα του John απελευθερώθηκε από την Κόλαση όταν άνοιξαν οι Πύλες της (2×22).

John: You gotta understand somethin’. After your mother passed, all I saw was evil. Everywhere. And all I cared about was, was keepin’ you boys alive. I wanted you prepared. Ready. So somewhere along the line I uh, I stopped being your father, and I, I became your, your drill-sergeant. So when you said that you wanted to go away to school, all I could think about, my only thought was, that you were gonna be alone. Vulnerable. Sammy it just, it never occurred to me what you wanted. I just couldn’t accept the fact that you and me… we’re just different.

1×20 Dead Man’s Blood

Μετά το θάνατο του John, ο Dean και ο Sam έμαθαν ότι είχαν έναν ετεροθαλή αδερφό, τον Adam, που είχε γεννηθεί το 1990. Η μητέρα του Adam, Kate Milligan, ήταν μια νοσοκόμα στο Windom της Minnesota που είχε περιθάλψει τον τραυματισμένο John μετά από ένα κυνήγι. Οι δυο τους έγιναν εραστές για λίγο καιρό. Ο Adam γνώρισε τον πατέρα του για πρώτη φορά το 2002, όταν ήταν 12 χρονών, και μέχρι τον θανατό του ο John τον επισκεπτόταν συχνά. Με τον Adam είχε τη ‘διασκεδαστική’ πατρική σχέση που δεν άφηνε τον εαυτό του να έχει με τους δυο πρωτότοκους γιούς του, τους οποίους είχε μεγαλώσει για να είναι σκληροτράχηλοι κυνηγοί.

Mary Campbell-Winchester

Γεννημένη στο Lawrence, κόρη της  Deanna και του Samuel Campbell, η Mary μεγάλωσε ως κυνηγός, μα άφησε πίσω της τη «δουλειά» όταν παντρεύτηκε τον John Winchester.

Mary: I wanna get out. This job, this life, I hate it. I want a family, I wanna be safe. You know the worst thing I can think of? The very worst thing? Is for my children to be raised into this like I was. No, I won’t let it happen.

4×03 In the Beginning

Το 1973 ο δαίμονας Azazel σκοτώνει τους γονείς της και τον John. Η Mary κάνει συμφωνία μαζί του για να φέρει πίσω έναν από τους τρεις. Η Mary διαλέγει να σώσει τον John. Το αντάλλαγμα ήταν μετά από μια δεκαετία να αφήσει τον δαίμονα να μπει στο σπίτι της.

mary_death_screencap

Η Mary ποτέ δεν αποκάλυψε στον άνδρα της αυτό το μυστικό, και το Νοέμβριο του 1983, ο Azazel μπαίνει στο σπίτι όπου έμεναν οι Winchesters με τους δυο τους γιούς, τον 4χρονο Dean και τον 6 μηνών Sam, και ρίχνει το δαιμονικό αίμα του μέσα στο στοματάκι του μωρού. Η Mary προσπαθεί να τον σταματήσει και καταλήγει καρφωμένη στο ταβάνι με μια τεράστια πληγή στο στομάχι της να στάζει αίμα. Όταν ο John τη βρίσκει, η ετοιμοθάνατη Mary τυλίγεται στις φλόγες. Ήταν 29 χρονών.

Μετά το θάνατο της Mary, ο John πήρε τα παιδιά τους κι έφυγε από το Lawrence αναζητώντας απαντήσεις, το πνεύμα της Mary όμως παρέμεινε παγιδευμένο στο κατεστραμμένο σπίτι. Το σπίτι ξαναφτιάχτηκε, όμως το μεγάλο κακό που είχε γίνει εκεί προσέλκυσε κακά πνεύματα (poltergeist). Τα αγόρια γύρισαν μετά απο 20 χρόνια στο πατρικό τους για να βοηθήσουν την οικογένεια που ζούσε εκεί τώρα. Το φάντασμα της Mary θυσιάστηκε για να σώσει τους γιους της, ακυρώνοντας την ενέργεια του poltergeist. H ψυχή της Mary βρίσκεται πια στον Παράδεισο.

Η Mary είναι θαμμένη στο Greenville του Illinois (ένα μνήμα χτισμένο από έναν θείο της, τον οποίο οι γιοί της δεν έχουν γνωρίσει ποτέ). Τα αγόρια επισκέφτηκαν τον τάφο της, μετά το θάνατο του πατέρα τους, για να θάψουν μαζί της τη στρατιωτική του ταυτότητα.

 Samuel Cambell

Ο Samuel Campbell ήταν ο πατριάρχης μιας τεράστιας οικογένειας κυνηγών. Ήταν παντρεμένος με την Deanna και η μοναχοκόρη τους ήταν η Mary. Από αυτόν πήρε το όνομά του ο δευτερότοκος γιος της Mary και του John Winchester, ο Sam. Azazel_Samuel

O Samuel ήταν ένας τραχύς και αντικοινωνικός άνδρας  που δεν εμπιστευόταν τους άλλους κυνηγούς. Το 1973 κυριεύεται από τον κιτρινομάτη δαίμονα Azazel, ο οποίος σκοτώνει, εκτός από τον ίδιο, και τη γυναίκα και τον μέλλοντα γαμπρό του, τον John. Η Mary κλείνει συμφωνία με τον Azazel και φέρνει πίσω στη ζωή τον John κι όχι τους γονείς της.

Το 2010 ο Crowley φέρνει κρυφά πίσω στη ζωή τον Samuel (πιθανότατα με τη βοήθεια του Castiel) για να τους βοηθήσει να αιχμαλωτίσουν όλους τους Άλφα, από τους οποίους ήλπιζαν ότι θα μάθουν που βρίσκεται το Καθαρτήριο. Ο Samuel μάζεψε όλους τους κυνηγούς της οικογένειας Campbell να τον βοηθήσουν, χωρίς όμως να τους πει την αλήθεια για ποιόν πραγματικά δουλεύουν. Ο ίδιος όμως δούλευε με τη θέλησή του για τους δαίμονες, επειδή είχε κάνει συμφωνία με τον Crowley για να φέρει τη Mary πίσω. Η εμμονή του Samuel να σώσει την κόρη του τον οδήγησε μέχρι και στο να προδώσει τα ίδια του τα εγγόνια, τον Dean και τον Sam, τους γιούς της κόρης που ήθελε απεγνωσμένα να σώσει… 

Στις αρχές του 2012 ο Samuel κυριεύεται από το Σκουλήκι Khan κι ο Sam αναγκάζεται να τον σκοτώσει.

Deanna Campbell

Γυναίκα του Samuel και μητέρα της Mary. Η γιαγιά των Sam και Dean. Ο εγγονός της, ο Dean, πήρε το ονομά της. Ήταν και αυτή κυνηγός, όπως όλοι οι Campbells.

Deanna Campbell

Τη σκότωσε ο δαίμονας Azazel έχοντας κυριεύσει τον άντρα της. Στη συμφωνία της με τον Azazel η Mary διάλεξε να μη σώσει τη μάνα ή τον πατέρα της, αλλά τον άνδρα της, τον John.

Τα ξαδέρφια Campbell

Αν και είμαι από αυτούς που προσπαθούν να ξεχάσουν τα καμπελοξάδερφα, γιατί τους θεωρώ την χειρότερη προσθήκη χαρακτήρα στη σειρά μετά τη Becky, χάριν της αντικειμένικότητας του άρθρου θα πρέπει έστω να τους αναφέρω. Έτσι κι αλλιώς δεν έχω πολλά να πω, γιατί ήταν πιο κομπάρσοι κι από τους χαρακτήρες που πεθαίνουν στα teasers των επεισοδίων!

Supernatural Campbells

Λοιπόν, έχουμε και λέμε… Christian Campbell, κυνηγός, μεγάλος douchebag, τριτοξάδερφος των Winchesters, δαιμονισμένος, τον σκότωσε ο Dean. Next! Gwen Campbell, κυνηγός, σχετικά συμπαθητική, 3η ξαδέρφη των Winchesters, τη σκότωσε ο Dean κυριευμένος από το Σκουλήκι Kahn. Next! Mark και Johnny Campbell, κυνηγοί, μακρυνά ξαδέρφια των Winchesters, πέθαναν με το καλημέρα σας. Αυτά. Κυριολεκτικά, δεν πρέπει να έχει υπάρξει στην ιστορία της τηλεόρασης χαρακτήρας με λιγότερη σεναριακή ανάπτυξη από αυτούς τους 4!

Henry Winchester

Ο Henry Winchester ήταν ο πατέρας του John Winchester. Το όνομα της γυναίκας του ήταν Millie, όμως δεν ξέρουμε τίποτε άλλο για αυτήν.

Όπως ο πατέρας κι ο παππούς του, έτσι και ο Henry, ήταν μέλος των Άνθρωπων των Γραμμάτων, μιας μυστικής οργάνωσης που είχε ως σκοπό την παρατήρηση και καταγραφή όλων των υπερφυσικών φαινομένων και πλασμάτων.

Henry: You’re more than that, actually. My father and his father before him were both Men of Letters, as John and you two should have been. We’re preceptors, beholders, chroniclers of all that which man does not understand. We share our findings with a few trusted hunters – the very elite. They do the rest.

8×12 As Time Goes By

Το 1958, την ημέρα της μύησής του στην οργάνωση, ο Henry ήρθε αντιμέτωπος με την πανίσχυρη δαιμόνισσα Abaddon η οποία σκότωσε όλους τους συναδέλφους του. Ο ίδιος κατάφερε να σωθεί ανοίγοντας μια πύλη για το μέλλον, μέσα στην οποία δυστυχώς τον ακολούθησε και η Abaddon.

Henry Winchester with San and Dean

Στο 2013 όπου κατέληξε, ο Henry συναντήθηκε με τους μελλοντικούς εγγονούς του, τον Sam και τον Dean, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το θάνατο του John και για το ότι ο γιός του μεγάλωσε νομίζοντας ότι ο πατέρας του τον εγκατέλειψε. Ο Henry βοήθησε τα αγόρια να αιχμαλωτίσουν την Abaddon, όμως δυστυχώς ο ίδιος πέθανε. Όχι όμως πριν τους αφήσει τα κλειδιά από το κρησφύγετο των Ανθρώπων των Γραμμάτων και την ευχή να γίνουν αντάξια κληροδοτήματα της οργάνωσης.

Adam Milligan

Γιός του John Winchester και της  Kate Milligan, μιας νοσοκόμας από το Windom της Minnesota. Ο Adam γεννήθηκε το 1990, όμως δεν γνώρισε τον πατέρα του παρά 12 χρόνια μετά.

Ο John κράτησε καλή σχέση με τον Adam και τη μητέρα του μέχρι και το θάνατό του το 2006. Τον πήγαινε σε αγώνες στα γενέθλιά του και τον μάθαινε μπιλιάρδο και πόκερ. Του αγόρασε μπύρα στα 15 του, και τον έμαθε να οδηγεί στο Impala.

spn-Jump-the-shark

Ο Dean και ο Sam έμαθαν για την ύπαρξη του ετεροθαλή αδερφού τους, μετά το θάνατο του πατέρα τους, όταν έλαβαν ένα μύνημα από την Kate ότι εκείνη και ο Adam κινδυνεύουν. Όταν όμως έφτασαν στο σπίτι των Milligans, ήταν πια αργά, δυο Ghouls τους είχαν κατασπαράξει και είχαν οικοιοποιηθεί τις ταυτότητές τους. Πριν πεθάνει ο Adam σπούδαζε Ιατρική.

Adam: Great. You know, you pitched this whole dewy-eyed bromance thing, but the truth is, I’m on lockdown, aren’t I?

Sam: Adam, you may not believe it, but dad was trying to protect you. Keeping you from all of this.

Adam: Yeah well, I guess the monster that ate me didn’t get that memo.

5×18 Point of No Return

Μετά την άρνηση του Dean να γίνει το δοχειο του Μιχαήλ, οι άγγελοι προχώρησαν στο εναλλακτικό σχέδιό τους, που ήταν οποιοσδήποτε άλλος με αίμα Winchester. Ο ιδανικός υποψήφιος ήταν ο νεκρός Adam. Ενόσω η ψυχή του βρισκόταν στον προσωπικό του Παράδεισο, οι άγγελοι του πρότειναν μια συμφωνία: να τους βοηθούσε στην Αποκάλυψη (δεχόμενος αυτός στη θέση του Dean τον Αρχάγγελο Μιχαήλ μέσα στο σώμα του), και εκείνοι θα ανέσταιναν τη μητέρα του. Ο Adam συμφωνεί και παραδίδει το φρεσκοαναστημένο σώμα του στον Μιχαήλ. Κατά την τελική αναμέτρηση του Αρχαγγέλου με τον Εωσφόρο, ο Sam, που είχε δώσει κι αυτός τη συγκατάθεσή του στον Σατανά να τον κυριεύσει, παίρνει για λίγα δευτερόλεπτα τον έλεγχο και ρίχνει τον εαυτό του και τον Μιχαήλ/Adam στο Κλουβί.

Περίπου 1μιση χρόνο αργότερα, ο Dean προσπαθεί να κάνει συμφωνία με τον Θάνατο για να ελευθερώσει την ψυχή του Sam και τον Adam που βρίσκονται παγιδευμένοι στο Κλουβί με τους δυο μαχόμενους Αρχαγγέλους. Ο Θάνατος δίνει τη δυνατότητα στον Dean να σώσει μόνο τον έναν αδερφό, κι αυτός διαλέγει χωρίς δεύτερη σκέψη τον Sam, καταδικάζοντας τον Adam για πάντα…

Emma

Κόρη του Dean, την οποία απέκτησε μετά απο ένα one-night-stand με την Αμαζόνα Lydia. H Emma συνελήφθη, γεννήθηκε και έφτασε στην ενηλικίωση μέσα σε λίγα 24ωρα.

Supernatural - Slice Girls - Alexia Fast As Emma - Jensen Ackles As Dean

Για να τη δεχθούν στους κόλπους των Αμαζόνων έπρεπε να περάσει κάποιες δοκιμασίες, η τελευταία από τις οποίες ήταν να σκοτώσει τον ίδιο της τον πατέρα. Ο Dean θέλησε να τη βοηθήσει (φαινόταν να μην είναι διατεθειμένος να τη σκοτώσει, παρά το ότι ήταν τέρας), όμως όταν αυτή προσπάθησε να τον σκοτώσει έτσι κι αλλιώς, ο Sam την πυροβόλησε, σκοτώνοντάς την ακαριαία.

«Family don’t end with blood»

Δεν είναι μόνο οι συγγενείς εξ αίματος που έχουν θέση σε αυτό το άρθρο, διότι «οικογένεια δεν είναι μόνο το αίμα σου«, όπως είχε πει κι ο αείμνηστος Bobby Singer. Ο Bobby θεωρούσε τον εαυτό του θετό πατέρα των αγοριών, και τους στάθηκε πολλές φορές καλύτερα κι από τον ίδιο τον πατέρα τους. Ο Bobby ποτέ δεν ήθελε παιδιά, πιθανότατα εξαιτίας του βάναυσου, μέθυσου πατέρα του που τον κακοποιούσε. Όταν αναγκάστηκε να σκοτώσει τη γυναίκα του αφότου είχε δαιμονιστεί, ο Bobby έγινε κυνηγός και σύντομα γνωρίστηκε με τον John Winchester. Η φιλία τους ήταν δύσκολη, εξαιτίας του αδιάλλακτου χαρακτήρα του John, όμως ο Bobby βρήκε στα δυο γουιντσεστεράκια τα παιδιά που δεν απέκτησε ποτέ. Τα έπαιζε μπάλα, τα άφηνε να κάνουν παιδικά πράγματα που ο John δεν τα άφηνε ποτέ. Όμως ήταν και αυτός αυστηρός και δεν μάσουσε τα λόγια του. Το αγαπημένο του ψευδώνυμο για τα αγόρια ήταν «idjits», δηλαδή «βλαμμένα».

Bobby: As fate would have it, I adopted two boys. And they grew up great. They grew up heroes.

7×10 Death’s Door

Bobby Sam

Ο θάνατος του Bobby στοίχισε πολύ στα αγόρια γιατι ήταν ουσιαστικά η τελευταία τους ζωντανή οικογένεια. Τώρα ο μόνος που τους έχει μείνει ζωντανός είναι ο Castiel, ο οποίος μετά από όσα έχει περάσει με τα αδέρφια, μπορούμε να τον θεωρήσουμε δικαιωματικά αδερφό τους. Ακόμη και με τον Sam, που γενικά είναι πιο απόμακρος στις σχέσεις του, ο Cas είναι κοντά. Με τον Dean βέβαια έχει μια ιδιαίτερη σχέση και ένα επικό bromance.

Castiel: Dean and I do share a more profound bond. I wasn’t going to mention it.

6×03 The Third Man

Ο Dean, που είναι πολύ πιο συναισθηματικός από τον Sam, είχε δηλώσει τόσο στον Kevin όσο και στον Benny ότι τους θεωρεί οικογένειά του, και πόνεσε πολύ όταν τους έχασε.

Οικογένεια του Dean θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε και τη Lisa με τον Ben, με τους οποίους έζησε για έναν χρόνο το όνειρό του να αποκτήσει μια αληθινή οικογένεια. Η απόφαση που πήρε να ζητήσει από τον Castiel να τους σβήσει τη μνήμη ότι τον γνώρισαν ποτέ ήταν από τις δυσκολότερες που έχει πάρει ποτέ.

ΥΓ Αυτό το άρθρο με ψυχοπλάκωσε… Πόσο πόνο έχουν αντέξει αυτά τα δυο αγόρια; Ποτέ να μη σου δώσει η ζωή όσα μπορεί να αντέξει ο άνθρωπος… :'(

Σημείωση: Το άρθρο ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον, αν δούμε στο Supernatural κι άλλους συγγενείς των Winchesters.