H AT&T βάζει δύσκολα στο Supernatural και ίσως ζητά(?) την ακύρωσή του

7
22

Και ενώ κάναμε σχέδια για 300 επεισόδια, ευχόμενοι ότι οι παραγωγοί και οι ηθοποιοί θα θελήσουν να πιάσουν τον στόχο των 400, έρχεται η AT&T να βάλει βόμβα στα θεμέλια του Supernatural. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από τη σειρά για να δούμε που έχουμε φτάσει.

Η AT&T είναι μια εταιρία κολοσσός που, τον Οκτώβριο του 2016, ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Time Warner με το αστρονομικό ποσό των 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων αλλά δεν έχει συζητηθεί πως θα επηρεαστεί το δημιουργικό ταλέντο. Όταν έρχεται το θέμα στην κάθετη ολοκλήρωση της συμφωνίας, συχνά συζητιέται σχετικά με το αν οι διανομείς, όπως οι Comcast, Dish, και Verizon θα πάρουν δίκαιους όρους για την άδεια δικτύων όπως το HBO ή το TBS ή αν η AT&T ενδέχεται να ανταγωνιστεί αθέμιτα τους πελάτες τηλεπικοινωνιών έχοντας αποκλειστικά δικαιώματα για μια τεράστια σειρά τύπου «Game of Thrones» ή ενός franchise τύπου «Batman«.

Τα στελέχη της AT&T επιμένουν ότι αυτό δεν θα είχε κανένα επιχειρηματικό νόημα, ότι η λήψη χρημάτων για περιεχόμενο είναι το όνομα του παιχνιδιού και ότι η ιστορία των αντιμονοπωλιακών εμποδίων δεν αφήνει κυβερνητικούς αξιωματούχους να μπλοκάρουν τη συγχώνευση μεταξύ προμηθευτή και διανομέα. Αλλά πρακτικά κανείς δεν σκέφτεται ότι η συμφωνία αυτή θα επηρεάσει όσους δημιουργούν, γράφουν, πρωταγωνιστούν και σκηνοθετούν στη λαϊκή ψυχαγωγία.

Σχεδόν όλες οι συμβάσεις ψυχαγωγίας περιλαμβάνουν διατάξεις. Ως αποτέλεσμα, οι περισσότερες από τις διαφορές που προκύπτουν από την κάθετη ολοκλήρωση της συμφωνίας παραμένουν σιωπηλές. Αλλά το Hollywood Reporter έχει μάθει για έναν εκκρεμή αγώνα – και είναι μια μάχη που όχι μόνο αφορά την Warner Bros. και τον ίδιο τον δικηγόρο που έχει επιφορτιστεί τώρα με την καταπολέμηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά εξετάζει επίσης το δίκαιο χαρακτήρα της ενοποίησης των μέσων ενημέρωσης και του μηχανισμού επίλυσης διαφωνιών από όσους αισθάνονται ότι δεν έχουν αλλάξει από τα στούντιο που πωλούν στους συνδεδεμένους διανομείς τους.

Ποιος είναι αυτός ο εκκρεμής αγώνας; Είναι για τη δική μας σειρά και αφορά λοιπόν το Supernatural! Η σειρά του CW βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 13η σεζόν της και είναι υπερεπιτυχεμένη από κάθε άποψη. Σύμφωνα με μια δήλωση συμμετοχής για κέρδη του 2013 που απεστάλη από την Warner Bros., τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα για τις πρώτες οκτώ σεζόν του Supernatural ανήλθαν σε 570 εκατομμύρια δολάρια(480 εκ. €). Ύστερα όμως από έξοδα, αμοιβές διανομής, πληρωμές τόκων και χρήματα στο γραφείο ταλέντων για τη σειρά, η Warner ανέφερε ότι το Supernatural είχε έλλειμμα σχεδόν 23 εκατομμυρίων δολαρίων(19 εκ. €), που δεν σημαίνει τίποτα στην ομάδα για όσους δικαιούνται ένα ποσοστό καθαρού κέρδους.

Με λίγα λόγια: It’s all about money. Ποιο είναι το μέλλον; Θα δείξει. Και για να σας πω την αλήθεια, δεν έχω ιδέα πως μπορεί να εξελιχθεί η όλη ιστορία…