Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Recent Posts > Ταξινόμηση των δαιμόνων σύμφωνα με τον Peter Binsfeld

Ταξινόμηση των δαιμόνων σύμφωνα με τον Peter Binsfeld

Ο Peter Binsfeld ήταν ένας δαιμονολόγος και ιερέας που έζησε στην Γερμανία τον Μεσαίωνα, και πέθανε το 1598 από πανούκλα. Ασχολήθηκε με το κυνήγι μαγισσών εκείνης της εποχής και έγραψε το βιβλίο «The Confession of Warlocks and Witches«, στο οποίο συζητά για ομολογίες υποτιθέμενων μαγισσών και υποστηρίζει ότι τα βασανιστήρια δεν επηρέασαν τις ομολογίες.

Το 1589, ο Peter Binsfeld ζευγάρωσε κάθε ένα από τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα με έναν δαίμονα, που έβαζαν σε πειρασμό τους ανθρώπους μέσω της συνδεδεμένης αμαρτίας. Σύμφωνα με την Ταξινόμηση των δαιμόνων, τα ζευγάρια είναι:

Λαγνεία: Ασμοδαίος
Λαιμαργία: Βεελζεβούλ
Απληστία: Μαμμωνά
Οκνηρία: Βηλφεγώρ
Οργή: Ο Σατανάς
Ζηλοφθονία: Λεβιάθαν
Υπεροψία: Εωσφόρος

Επίσης διατύπωσε την θεωρία ότι άλλοι δαίμονες επικαλούνται την αμαρτία, για παράδειγμα η Λίλιθ και οι απόγονοί της, οι Εφιάλτες και οι Σουκουμπούς, επικαλούνται την σφοδρή επιθυμία. Οι Σουκουμπούς κοιμούνται με άντρες ώστε να σπείρουν περισσότερους δαίμονες. Οι Εφιάλτες κοιμούνται με γυναίκες ώστε να οδηγηθούν στην αμαρτία και να εμποτιστούν με γόνο δαίμονα.

Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Orestis

Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με την σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια.

Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης (JIBCON6) γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.

http://supernaturalgreece.gr/
 • Castiel Lover

  Τέλειο άρθρο!!! Ο Ramiel δεν υπάρχει; (Πλακίτσα!)

  Râmîêl (Aramaic: רעמאנל‎‎, Hebrew: רעמיאל‎‎, Greek: ‘Ραμιήλ) είναι ένας άγγελος παρατηρητής και ένας άγγελος στο «Απόκρυφο Βιβλίο Ενωχιακών» . Αυτό ισχύει και για τον κιτρινομάτη μας! Ραμιήλ σημαίνει «βροντή θεού» στα εβραϊκά.

  Πώς και στο Supernatural, έκαναν έναν άγγελο, πρίγκηπα της κόλασης; 😇

  • ncis merlin like

   Είναι Supernatural, «πώς» και «γιατί» είναι ρητορικές ερωτήσεις. XD

   • Castiel Lover

    Σωστός…

Top