Jeremy Carver : The One Who Gripped Us Tight and Raised Us From Perdition

11
1

SPN_0958

Απρίλιος 2012. Η Sera Gamble με επίσημη ανακοίνωση του CW αποχωρεί από την σειρά οικειοθελώς και την θέση της μετά το τέλος της 7ης σεζόν θα πάρει ο Jeremy Carver. Οι αντιδράσεις του κοινού; Ανακατεμένες!

Ο Jeremy Carver δεν είναι άγνωστος ούτε τυχαίος στην σειρά μας. Έχει γράψει κι άλλα επεισόδια και μάλιστα ένα από τα καλύτερα της σειράς ήταν και το τελευταίο του πριν την 8η σεζόν, το «Changing Channels» της 5ης σεζόν.

...And Then There Were None

Και τι δεν άκουσε η Sera από πολλούς εξαγριωμένους fans για την 6η και 7η σεζόν στις οποίες ήταν το αφεντικό. Ο Eric Kripke αποφασίζει να κλείσει τον κύκλο του στο Supernatural στο τέλος της 5ης σεζόν, η σειρά όμως πηγαίνει πολύ καλά και έχει γράψει ιστορία.  Ανανεώνεται για 6η σεζόν και τα ηνία θα πάρει η Gamble. Πρέπει να φτιάξει μια σειρά από την αρχή στην ουσία, απλά πρέπει να κρατήσει το ίδιο ενδιαφέρον, τους ίδιους χαρακτήρες και να δείξει κάτι καινούριο…

SDCC2011_Supernatural_19_Sera Gamble

Μαζί με μια μικρή βοήθεια από τον Eric Kripke, η Sera παρουσιάζει την 6η σεζόν και αποτυγχάνει παταγωδώς! Τα νούμερα τηλεθέασης κάνουν βουτιά προς τα κάτω, εξαγριωμένοι fans «διαλύουν» το Twitter για τον άψυχο Σαμ, και η Sera αναγκάζεται να αλλάξει(!) το πλάνο της και τα σχέδιά της και να επαναφέρει τον κανονικό Σαμ. Πλέον πορεύεται χωρίς συγκεκριμένο πλάνο αν και θα λέγαμε πως αρκετά επεισόδια από κει και πέρα έφτιαξαν κάπως την σειρά. Το φινάλε της 6ης σεζόν ήταν δυνατό και εκεί έβαλε το χεράκι του ο Eric Kripke στο τελευταίου επεισόδιο του στο Supernatural.

Edgarleviathan

Μπαίνουμε στην 7η σεζόν στην οποία από τα 2 πρώτα επεισόδια δείχνει η σειρά να έχει κάνει το μεγάλο comeback! Καταπληκτικά εφέ, ωραίο σενάριο και ένας νέος μεγάλος εχθρός βρίσκεται στον ορίζοντα με τους Λεβιάθαν να φαίνονται ακατανίκητοι. Κάπου εκεί όμως τα πράγματα χαλάνε. Τα αυτοτελή επεισόδια δε δείχνουν δυνατά, χάνουμε από νωρίς την αγαπημένη μας Ιμπάλα(!), τον Κας, κάποιος χαρακτήρας δεν φαίνεται να μπαίνει στην σειρά και χάνουμε τελικά και τον Μπόμπι σε ένα όμως κατα τ’άλλα εκπληκτικό επεισόδιο! Η 7η σεζόν θα λέγαμε είναι πολύ δυνατότερη σε όλα τα επίπεδα από την 6η, αλλά και πάλι δεν είναι το Supernatural που θα θέλαμε.

 

Από το 17ο επεισόδιο και μετά, η 7η σεζόν θυμίζει… Supernatural! Οι Λεβιάθαν δεν φαίνονται ισχυροί αντίπαλοι παρ’ότι δεν μπορούν οι Winchesters να τους νικήσουν και το μόνο που τους απωθεί είναι το… απορρυπαντικό! Οι Fans για μια ακόμη φορά δεν είναι ευχαριστημένοι, και σε πολλά blogs και sites βρίζουν την Sera Gamble. Μέσα στον Απρίλιο η Sera παραιτείται και ο Jeremy μπαίνει στο παιχνίδι για να αναλάβει την 8η σεζόν. Η Gamble δείχνει να μην αντέχει άλλο την πίεση και παρ’όλο που μας δείχνει ένα μυθικό Season Finale στην 7η, θα λέγαμε πως απέτυχε. Η προσφορά της στην σειρά όμως είναι πολύ μεγάλη καθώς ήταν στο πλευρό του Eric Kripke από την 1η σεζόν και δεν έφυγε για 7 ολόκληρα χρόνια, γράφοντας επικά επεισόδια.

What’s Up, Tiger Mommy?

Ενώ ο Ντιν και ο Κας περνούν ένα χρόνο στο Καθαρτήριο, ο Jeremy Carver ετοιμάζει την 8η σεζόν και όπως λέει θα υπάρχουν πολλές πολλές αλλαγές! Οι μισοί fans πίστευαν ότι θα αποτύχει και αυτός και το Supernatural κοντεύει στο τέλος του. Οι άλλοι μισοί ήταν ενθουσιασμένοι και τελικά δικαιώθηκαν! Τι έκανε λοιπόν ο Jeremy Carver στην σειρά και την άλλαξε τόσο μα τόσο πολύ προς το καλύτερο; Τι μας κάνει να την ονομάζουμε «νέα 5η σεζόν;» Απλά πράγματα :

 • Έφερε πίσω την Ιμπάλα. Πολύ απλά την έκανε κύρια πρωταγωνίστρια της σειράς και την βλέπουμε σε κάθε επεισόδιο.
 • Κλασσική ροκ μουσική και πάλι στην σειρά! Κομμάτια που έχουν γράψει ιστορία και σπάνια ακούγαμε στις προηγούμενες 2 σεζόν.
 • Έφτιαξε πλάνο! Το οποίο μάλιστα είναι για 3-4 σεζόν και δείχνει ότι η σειρά θα έχει μέλλον.
 • Flashbacks! Νέα καινοτομία στο Supernatural που μας ενθουσίασε.
 • Φοβερά εφέ παρ’όλο το χαμηλό Budget της σειράς!
 • Η αδερφική αγάπη είναι πάνω απ’όλα. Ο Σαμ και ο Ντιν πάντα έκαναν τα πάντα ο ένας για τον άλλον, αλλά σαν την συζήτηση που είχαν στο 8×14 είχαμε να δούμε από τον 5ο κύκλο.
 • Νέα τέρατα!
 • Αυτοτελής ιστορίες οι οποίες έχουν πραγματικό ενδιαφέρον!
 • Special επεισόδια! (8×04, 8×08, 8×11)
 • Νέους Guest Stars οι οποίοι έχουν προοπτικές για μελλοντικά σχέδια της σειράς! (Benny, Amelia, Charlie, Garth τους οποίους σίγουρα θα ξαναδούμε)
 • Ο Καστιήλ έχει ενεργό ρόλο στην σειρά παρ’ότι παραμένει Guest Star.
 • Έχει ανοίξει πάρα πολλά μέτωπα. Κράουλη, Δαίμονες, νέοι Άγγελοι, Ναόμι, Καστιήλ και το τι του έχουν κάνει, οικογένεια Winchesters, Άνθρωποι των Γραμμάτων, Ταμπλέτες της Κόλασης και του Παραδείσου, Κέβιν, Πύλες της Κολάσεως, δοκιμασίες και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμα.

Μπορεί να μου ξέφυγε και κάτι αλλά είναι τόσα πολλά τα ωραία που έχουμε δει αυτή τη σεζόν, που είναι και απολύτως λογικό. Η σειρά δεν είναι τυχαίο ότι εκτόξευσε τα νούμερα της προς τα πάνω (σίγουρα οφείλεται και στην αλλαγή ημέρας) αλλά πήρε και μια από τις πιο πρόωρες ανανεώσεις σειρών!

Σε ευχαριστώ λοιπόν Jeremy Carver που έσωσες την σειρά μας από την Κόλαση και την ξαναέκανες Supernatural!

Υ.Γ. 1 : Φέρε πίσω και John Winchester να προσκυνήσουμε!
Υ.Γ. 2 : Και ακόμα είναι μόνο η αρχή. Προσδεθείτε, εκτοξευόμαστε!

By Sawyer