Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Supernatural > Seasons > Supernatural Ιστορία: Αλάτι

Supernatural Ιστορία: Αλάτι

ring of saltΟι κυνηγοί χρησιμοποιούν το αλάτι ως αμυντικό όπλο ενάντια στα πνεύματα αλλά και στους δαίμονες:

  • Καραμπίνα με χοντρό αλάτι – Όταν ένα φάντασμα πυροβοληθεί με σφαίρες αλατιού διαλύεται και του χρειάζεται χρόνος για να επανέλθει. Οι σφαίρες αλατιού επίσης κόβουν τη φόρα στους δαίμονες.
  • Κύκλος αλατιού – Προστασία ενός χώρου. Ριγμένο στα όρια ενός δωματίου (πόρτες, παράθυρα, κλπ) ή σε κλειστό κύκλο στο πάτωμα, το αλάτι αποτρέπει σε δαίμονες και κακόβουλα πνεύματα την είσοδο. Επίσης, μπορεί να παγιδεύει οτιδήποτε μέσα του. 
  • Αλάτι και φωτιά – Εξαγνισμός πτώματος. Για να μπορέσει ένα εκδικητικό πνεύμα να φύγει από αυτή τη γη και να βρει γαλήνη στην επόμενη ζωή πρέπει να κοπεί κάθε δεσμός με τον υλικό κόσμο και αυτό συνήθως σημαίνει ότι πρέπει να καταστραφεί το ανθρώπινο σώμα του. Η ιεροτελεστία απαιτεί το αλάτισμα των οστών πριν το κάψιμο στην πυρά. 

Salt_fanmadeΗ ιδέα να χρησιμοποιείται το αλάτι ως υπερφυσικό αποτρεπτικό μέτρο ‘εφευρέθηκε’ από τους σεναριογράφους Ron Milbauer και Terri Hughes Burton. Ο Eric Kripke συμφώνησε ότι «…ήταν ο τέλειος συνδυασμός λαογραφικού στοιχείου (το αλάτι θεωρείται σε πολλές κουλτούρες άμυνα κατά του Κακού) και πραγματικότητας (οι καραμπίνες αλατιού των κυνηγών παραπέμπουν στα μη-θανάσιμα όπλα και πυρομαχικά που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί για να ελέγξουν πλήθη και εξεγέρσεις). 

Στον tie-in οδηγό The Supernatural Book of Monsters, Spirits, Demons and Ghouls, ο Sam κι ο Dean αναφέρουν ότι γνωρίζουν κυνηγούς που αλατίζουν τη μπύρα τους. Αυτή η πρακτική έχει τις ρίζες της στη σκοτσέζικη παράδοση στην οποία προσθέτουν αλάτι στις ζωοτροφές για να κρατήσουν τις μάγισσες μακρυά. 

ΠΗΓΗ

Share, fellow hunter!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Tumblr
Amalia
Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δυο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω τον Dean και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!
Top