Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Recent Posts > Supernatural Ιστορία: Σταυροδρόμια (Crossroads)

Supernatural Ιστορία: Σταυροδρόμια (Crossroads)

Τα σταυροδρόμια ευρέως συνδέονται με τη μαγεία, αφού ένα σταυροδρόμι λέγεται ότι είναι στοιχειωμένο από διάφορες οντότητες, που χαίρονται να προκαλούν σύγχυση στους ταξιδιώτες. Καθώς αποτελούν σημείο έλξης για φαντάσματα, δραστηριότητες των δαιμόνων, για τον Διάβολο, για μάγισσες και νεράιδες, αυτό το ίδιο σημείο, όπου  συναντώνται και χωρίζονται οι δρόμοι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να κληθούν τα ίδια πνεύματα, που εμφανίζονται εκεί. Αλλά και το σχήμα από το σταυροδρόμι μπορεί να αποτελέσει όπλο για την προστασία από αυτά τα πνεύματα, τα οποία συνήθως εμφανίζονται στο σταυροδρόμι κάθε παραμονή της Αποκριάς. Όμως και άλλη χρονική στιγμή, μπορεί κάποιος να καλέσει ένα πνεύμα να εμφανιστεί εκεί. Όπως αναφέρθηκε, το ίδιο το σχήμα από το σταυροδρόμι, σύμφωνα με την λαϊκή παράδοση, προσφέρει κατά κάποιον τρόπο προστασία κατά των πνευμάτων, τα οποία  φέρεται ότι στοιχειώνουν τα συγκεκριμένα μέρη.

Μπλοκ των Ορισμών (1×09 Home), Επίσημη Ιστοσελίδα

Στο επεισόδιο 2×08 Crossroad Blues ο Dean περιγράφει το ξόρκι, που χρησιμοποιείται για να καλέσει κάποιος έναν δαίμονα σε σταυροδρόμι ως στοιχείο «πολύ δυνατής μαγείας Hoodoo». Το τελετουργικό απαιτεί να θάψει κάποιος ένα δοχείο ή κουτί με χώμα από νεκροταφείο, ένα οστό από μια μαύρη γάτα και μια φωτογραφία του εαυτού του σε ένα σταυροδρόμι.

 

Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Iro

Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Top