Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Recent Posts > Supernatural Season 13: Εικασίες για τη συνέχεια της σειράς

Supernatural Season 13: Εικασίες για τη συνέχεια της σειράς

Το φινάλε της 12ης σεζόν του Supernatural είχε ένα εντυπωσιακό αριθμό νεκρών, δυο εκ των οποίων ήταν κύριοι χαρακτήρες, το οποίο -μεταξύ άλλων- σημαίνει ότι  μιλάμε για ένα επεισόδιο «game changer», που λένε. Έχουμε ακόμα πάνω από 3 μήνες αναμονής μέχρι να δουμε την επιστροφή της σειράς – και τουλάχιστον 1 μήνα πριν μάθουμε οποιοδήποτε πραγματικό spoiler για τη συνέχεια. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτή τη φάση είναι εικασίες και θεωρίες.

Ό,τι διαβάσετε, λοιπόν, από εδώ και πέρα στο άρθρο είναι 100% δικές μου σκέψεις και είναι πολύ πιθανό να πέσω εντελώς έξω στις εικασίες μου. 

Με αυτό ως δεδομένο, πάμε να δούμε τι μάθαμε από το φινάλε της 12ης σεζόν και τι μπορούμε να περιμένουμε για τη συνέχεια… 

Οι Βρετανοί Άνθρωποι των Γραμμάτων ξεκληρίστηκαν στην Αμερική. Όλα τα μεγάλα κεφάλια των Βρετανών που είχαν μεταφερθεί στις ΗΠΑ (Dr. Hess, Ketch, Toni Bevell, Mick Davies) είναι νεκροί.

Είναι ξεκάθαρο ότι η οργάνωση είναι τεράστια και ένα κομμάτι της έχει επιζήσει στην Βρετανία, αλλά υποπτεύομαι ότι δεν θα τους δούμε ξανά, ή έστω δεν θα παίξουν κάποιο σημαντικό ρόλο στη συνέχεια. Θεωρώ ότι αυτό το storyline ολοκληρώθηκε. Στο μέλλον, ίσως δούμε κι άλλα παρακλάδια των ΑτΓ από άλλες χώρες, αλλά όχι σε κύρια ιστορία. Το πιθανότερο είναι να τους δούμε σε κάποια αυτοτελή επεισόδια, όπως συνέβαινε μέχρι φέτος.  

Η Rowena είναι νεκρή. Δεν είδαμε τον Lucifer να τη σκοτώνει, αλλά φαίνεται ότι έχει πεθάνει σίγουρα.

Το γεγονός ότι την είχε ήδη σκοτώσει μια φορά ακόμα στο παρελθόν και του την έσκασε, μου λέει ότι αυτή τη φορά θα σιγουρεύτηκε λίγο καλύτερα. Από την άλλη, το ότι δεν έφεραν πίσω την Ruth Connell, για να δείξουν τον θάνατο ενός τόσο σημαντικού χαρακτήρα, είναι ελαφρώς ύποπτο. Σε αυτή τη φάση λοιπόν, θα πω ότι υπάρχει μια περίπτωση να δούμε με κάποιο τρόπο τη Rowena στο μέλλον. Κι αν δεν γίνει αυτό, το παραδέχομαι, θα απογοητευτώ. 

Ο Crowley είναι νεκρός. Κατά κάποιον τρόπο, ο χαρακτήρας του εξιλεώθηκε, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο του. Έφυγε… αλά Clrowley: έχοντας αποδείξει την «αφοσίωσή» του στους άσπονδους φίλους του, τους Winchesters, χωρίς να επιτρέψει στον Εωσφόρο να τον νικήσει για άλλη μια φορά – ακόμα κι αν αυτό σήμαινε την αυτοκτονία του.

Ο Crowley έφυγε με τους δικούς του όρους, λοιπόν, κι αν πάρουμε γραμμή από την επιμονή του Mark Sheppard για την αποχώρησή του από τη σειρά, αυτή πιθανότατα ήταν η τελευταία φορά που είδαμε τον Βασιλιά εν δράσει. Βέβαια, παίζει πάντα το ενδεχόμενο οι συντελεστές να προσπαθούν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, οπότε μείνετε μαζί μου γιατί θα επανέλθω στο θέμα παρακάτω…

Ο Castiel είναι νεκρός. Σε αντίθεση με του Crowley, ο θάνατος του Cas ήταν πιο τραγικός, γιατί συνέβη απότομα και χωρίς λόγο. Θα μου πείτε σπάνια ο θάνατος έχει λόγο. Όμως, επειδή μιλάμε για μυθοπλασία, ένας χαρακτήρας (πόσο μάλλον κάποιος τόσο σημαντικός) ΠΡΕΠΕΙ να έχει σεναριακό λόγο που πεθαίνει. Έγινε ξεκάθαρο στο φινάλε ότι τελικά δεν τον ήλεγχε νοητικά το έμβρυο Νεφελίμ και το μέλλον που του έδειξε ήταν κάτι στο οποίο πίστευε αληθινά, και ήταν ένα μέλλον που ελπίζαμε να δούμε. Στο τέλος όμως πέθανε προσπαθώντας να σταματήσει τον Εωσφόρο, κάτι που δεν κατάφερε, και αυτό κάνει τον θάνατό του τόσο τραγικό. Ο θάνατος του Cas δεν θα προχωρήσει την ιστορία μπροστά, οι Winchesters έτσι κι αλλιώς είχαν λόγο να μισούν τον Εωσφόρο. Η σκηνοθετική επιλογή να δούμε με πλάνο από ψηλά τα καμένα φτερά του αγγέλου δεν ήταν καθόλου τυχαία. Μας επιβεβαιώνει τον θάνατο, αλλά ίσως κλείνει και το ματάκι ότι κάποιος είναι εκεί ψηλά και βλέπει…

Αχ, εδώ θεωρίες και ελπίδες γίνονται ένα. Ευτυχώς (για τους απανταχού φανς), είναι δεδομένο ότι ο Misha Collins θα επιστρέψει για την επόμενη σεζόν στη σειρά. Και να μην το αποκάλυπταν ( κατά λάθος; ) οι συντελεστές σε ένα πρόσφατο Supernatural convention, η λογική αυτό έλεγε. O Misha και ο Cas είναι εξαιρετικά δημοφιλείς για να τους ξεφορτωθείς πριν το series finale. Άρα, οι θεωρίες μας επικεντρώνονται στον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψει. Η πιο λογική εξέλιξη είναι ο Cas να αναστηθεί (πάλι) από τον Θεό. Αυτό, όμως, είναι το προφανές και, αν θέλετε την γνώμη μου, βαρετό σενάριο. Η άλλη πιθανότητα είναι να δουμε μια εναλλακτική βερσιόν του χαρακτήρα. Κάντε λίγο ακόμα υπομονή και παρακάτω θα σας εκθέσω τη δική μου εικασία πάνω στο θέμα. Θέλω πρώτα να δούμε κανα-δυο άλλα πραγματάκια…

Μέσα στο σύμπαν του Supernatural υπάρχει ένα «πολυσύμπαν» (multi-verse).  Χαίρομαι πάντα όταν βλέπω τον Jim Beaver να επιστρέφει στη σειρά, αλλά ποιος ήταν ο σκοπός αυτού του εναλλακτικού κόσμου; (Ας τον ονομάσουμε Γη-2, για να μην μπερδευόμαστε) Ήταν απλά ένα μέρος όπως όλα τα άλλα (Κλουβί, Καθαρτήριο, κλπ.) για να παγιδευτούν η Mary με τον Εωσφόρο; Αν ισχύει αυτό, γιατί να μας δείξουν την εναλλακτική βερσιόν ενός πολυαγαπημένου χαρακτήρα; Μόνο για το exposition του θέματος; (Φάση «Κάποιος πρέπει να εξηγήσει τι συμβαίνει, ας είναι ο Bobby 2»; ) Ή μήπως οι δυο κόσμοι θα αρχίσουν με κάποιο τρόπο να ενώνονται; 

Ο Bobby-2 ήταν σαφής: δεν υπάρχουν εναλλακτικές βερσιόν των δυο πρωταγωνιστών μας, του Sam και του Dean στη Γη-2. Γιατί να αναφερθεί αυτό αν δεν οδηγήσει πουθενά; Νομίζω εδώ κρύβεται το ζουμί των όσων προσπαθώ να σας αναλύσω σήμερα. Από τα λίγα που γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή για τη Γη-2 είναι ότι υφίσταται (και ίσως δεν είναι η μόνη εναλλακτική εκδοχή της πραγματικότητας) και ότι εναλλακτικές βερσιόν κάποιων χαρακτήρων που έχουν πεθάνει στη Γη-1 μπορεί να είναι ζωντανοί στη Γη-2, όπως ο Bobby-2.

H Mary και o Lucifer είναι παγιδευμένοι στη Γη-2. Κανένας από τους δυο δεν είναι νεκρός, αλλά δεν διαφαίνεται πως υπάρχει ελπίδα να επιστρέψουν στη δική τους Γη, εκτός αν ο Jack ανοίξει ξανά μια πύλη. Ξέρουμε επίσης ότι δεν υπάρχει εναλλακτική βερσιόν της Mary στη Γη-2, αλλά υποθέτω ότι θα μπορούσε να υπάρχει Εωσφόρος-2. (Μην ξεχνάμε ότι είναι το κεντρικό πρόσωπο της Αποκάλυψης, έτσι; ) 

Η Kelly είναι νεκρή και το Νεφελίμ (ο Jack) έχει γεννηθεί. Το αν ο Jack είναι κακός ή όχι, θα το δούμε στην πορεία. Ο απώτερος σκοπός του είναι άγνωστος – θέλει να καταστρέψει τα πάντα σαν τον πατέρα του ή να δημιουργήσει έναν ειρηνικό κόσμο όπως ήλπιζε ο Cas; Άγνωστες είναι και οι δυνάμεις που κατέχει. Κάτι μου λέει ότι δεν είδαμε ούτε καν την κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά τις δυνάμεις του. Αν υποθέσουμε όμως ότι η ανάσταση νεκρών δεν είναι μια από αυτές, αυτό σημαίνει ότι ο Θεός συνεχίζει να είναι ο μοναδικός που θα μπορούσε να επαναφέρει στη ζωή τον Castiel – και όλοι ξέρουμε ότι ο Chuck αυτή τη στιγμή… διακοπάρει με την αδερφή του και δεν έχουμε ιδέα που είναι και αν ξέρει τι συμβαίνει στου Σύμπαν του.

Ας κάνουμε μια μικρή παρένθεση εδώ, γιατί ξέρω τι σκέφτεστε όλοι σας: «Αφού οι άγγελοι μπορούν να επαναφέρουν νεκρούς«. Όντως, το έχουμε δει να συμβαίνει ουκ ολίγες φορές με τους Sam και Dean, με την Charlie, τον Adam… Όλοι τους ήρθαν πίσω στη ζωή χάρη στους αγγέλους. Εδώ, όμως, έγκειται η τεράστια διαφορά με την περίπτωση του Cas: όλοι οι προαναφερθέντες είναι άνθρωποι και αναστήθηκαν όταν οι άγγελοι επανέφεραν την ψυχή τους στο (θεραπευμένο) σώμα τους. Ο Castiel, όμως, είναι άγγελος και η σειρά μας έχει κάνει λιανά πως οι άγγελοι δεν έχουν ψυχή. Δεν ξέρουμε, λοιπόν, τι συμβαίνει με τη Χάρη των αγγέλων όταν πεθαίνουν. Υποθέτουμε ότι όταν ένας άγγελος πεθαίνει, εξαφανίζεται, και η Χάρη του ανακυκλώνεται στο Σύμπαν, ή κάτι τέτοιο. Ο Θεός, ως δημιουργός του Σύμπαντος, έχει τη δύναμη να επαναφέρει έναν άγγελο, αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ένας άγγελος, ένας αρχάγγελος, ή ένας αρχάγγελος-υβρίδιο (όπως ο Jack) μπορεί να κάνει κάτι αντίστοιχο. Άρα, δεν έχουμε κάπου να βασίσουμε την ελπίδα ότι ο Jack θα μπορούσε να αναστήσει τον αγαπημένο μας άγγελο, καθώς αυτό θα ήταν κατάφωρα ενάντιο στο εδραιωμένο canon της σειράς μέχρι στιγμής. 

Από την άλλη, οι δαίμονες είναι ελαφρώς διαφορετική περίπτωση από τους αγγέλους. καθώς κατέχουν ψυχές, αν και διαστρεβλωμένες στην Κόλαση. Θεωρητικά, λοιπόν, ο Crowley θα μπορούσε να αναστηθεί, αν και νομίζω πως η ιστορία της σειράς υποδεικνύει πως αυτό είναι απίθανο. Πρέπει να υπάρχει λόγος που μας έδειξαν ολοκληρωμένο τον θάνατο και του Castiel και του Crowley, τόσο με τα ηχητικά όσο και με τα οπτικά εφέ που συνοδεύουν τους αντίστοιχους θανάτους των ειδών τους, που επιβεβαιώνουν ότι οι «ουσίες» του -όσα τους καθιστούν «ζωντανούς»- έχουν απαλειφθεί, κι ότι είναι όντως, 100% νεκροί.

Και περνάμε τώρα -επιτέλους- στο κομμάτι της καθαρής εικασίας… Για να σας εξηγήσω τη θεωρία μου, πρέπει να δεχτούμε κάτι ως δεδομένο: ο Crowley και ο Castiel που ξέραμε είναι πραγματικά και ολοκληρωτικά νεκροί και, το κυριότερο, ΔΕΝ θα επιστρέψουν. Ναι, ξέρω, σνιφ, κλαψ, λυγμ, και όλα τα σχετικά. Ήταν σοκαριστικό, ήταν επίπονο, δύσκολα το χωνεύει κάποιος… Παρόλα αυτά πιστεύω, πως είναι απίθανο και ο Mark Sheppard και ο Misha Collins να έχουν φύγει από τη σειρά τόσο οριστικά όσο οι χαρακτήρες τους. (Ίσως ο ένας να έχει φύγει όντως οριστικά, αλλά όχι και οι δυο μαζί.)

Οπότε, τίθεται το ερώτημα, πώς φέρνουμε πίσω τους χαρακτήρες, αφού έχουν πεθάνει και ο ένας ηθοποιός δήλωσε ότι «τελείωσε με το Supernatural«; Πριν σας ξετυλίξω τη θεωρία μου, πάμε πρώτα να δουμε τι δήλωσε ο Andrew Dabb στο EW πριν το φινάλε:

Συμβαίνουν κάποια πράγματα που επηρεάζουν άμεσα τους αδερφούς Winchester, καθώς, ταυτόχρονα. ξεκινούμε ένα νέο κεφάλαιο στη σειρά, χωρίς να διαγράφουμε όσα προηγήθηκαν. Νομίζω θα είναι μια φυσική εξέλιξη όσον έχουμε κάνει, αλλά θα είναι cooll και διαφορετικό, κι ελπίζω θα μας δώσει ώθηση μπαίνοντας στην 13η σεζόν.»

Πώς μπορεί κάποιος να ξεκινήσει ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο αν Castiel ή/και ο Crowley απλά αναστηθούν με κάποιον τρόπο; (Ακόμα κι αν χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να επιτευχθεί αυτό…) Εμένα μου φαίνεται μια ανακύκλωση των προηγούμενων κεφαλαίων πάντως και δεν θα ήταν κάτι που θα ήθελα να δω, όσο κι αν αγαπάω τους χαρακτηρες κι όσα μας έδωσαν τόσα χρόνια…

Τι θα λέγατε, λοιπόν, αν αυτό το νέο κεφάλαιο στο οποίο αναφέρεται ο Dabb περιλαμβάνει τις εναλλακτικές βερσιόν του Castiel ή/και του Crowley; Αναγνωρίζω ότι είναι τραβηγμένο σε έναν τόσο διαφορετικό κόσμο αυτά τα δυο υπερφυσικά όντα να έφτασαν κυρίευσαν τα ίδια ακριβώς δοχεία, αλλά σε σειρά που κυριολεκτικά ονομάζεται «Υπερφυσικό» είναι δεδομένη μια μεγάλη δόση άρσης της δυσπιστίας! (Στην περίπτωση του Βασιλιά, μάλιστα, η εισαγωγή του Crowely-2 θα μπορούσε να σημαίνει και την ερμηνεία του από άλλον ηθοποιό, αν όντως ο Mark Sheppard δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει ούτε για ένα cameo.) Οπότε, δεν θα μου φαινόταν παράλογο οι παγιδευμένοι Mary και Lucifer να συναντήσουν κάποια στιγμή εναλλακτικές βερσιόν των δυο πεσόντων χαρακτήρων, και, γιατί όχι, αν οι Winchesters βρουν τρόπο να ανοίξουν ξανά πύλη προς τη Γη-2 (με ή χωρίς τη βοήθεια του Jack) να φέρουν πίσω μαζί τους τον Cas-2 ή/και τον Crowley-2. 

Μια τέτοια κατάσταση θα άλλαζε δραστικά τη δυναμική της σειράς, και, αν το δείτε ψύχραιμα και αντικειμενικά, η σειρά το έχει ΜΕΓΑΛΗ ανάγκη αυτό. Υπάρχει ένα ρητό, που αποδίδεται στον William Faulkner, το οποίο ωθεί τον κάθε συγγραφέα να «σκοτώνει τους αγαπημένους του», με άλλα λόγια να μην εμμένει σε πράγματα που του αρέσουν ή είναι βολικά, αλλά κάνουν την ιστορία του επαναλαμβανόμενη και προβλέψιμη. Τα τελευταία χρόνια οι δυο fan-favorite χαρακτήρες είχαν σε πολλά σημεία της αφήγησης ρόλο διακοσμητικό και αυτό βάραινε την πλοκή. Μήπως ο Dabb, λοιπόν, επέλεξε να ακολουθήσει αυτή τη συγγραφική τακτική και να σκοτώσει τους αγαπημένους μας — αλλά ταυτόχρονα αποφάσισε να μην τους απαρνηθεί και εντελώς; 

Οι εναλλακτικές βερσιόν του Castiel και του Crowley θα μπορούσε να είναι εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες, κάτι που δεν είδαμε ούτε με τον Δαίμονα Dean, ούτε με τον Άψυχο Sam. Είναι πιθανό οι νέοι χαρακτήρες να έχουν κάποιες μικρές ομοιότητες με αυτούς που ξέραμε, αλλά θα έχουν περάσει τόσο διαφορετική ζωή, που θα έχουν εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά. Ζουν σε έναν κόσμο όπου συνέβη η Αποκάλυψη, σε έναν κόσμο όπου ποτέ δεν γνώρισαν τον Sam και τον Dean και δεν επηρεάστηκαν ποτέ από τη φιλία μαζί τους. Αυτός θα είναι ένας τρόπος να εισάγεις εντελώς νέους χαρακτήρες, χρησιμοποιώντας όμως τους ίδιους (αγαπημένους) ηθοποιούς – αν αυτοί το θέλουν. Με αυτή την εξέλιξη, λοιπόν, όσα ξέρουμε για τους Castiel και Crowley της Γης-1 δεν θα διαγραφεί (θυμηθείτε τι είπε παραπάνω ο Dabb), αλλά με αυτόν τον τρόπο θα ξεκινούσαμε ένα νέο κεφάλαιο στη σειρά με ημι-καινούργιους χαρακτήρες. 

Πριν αρχίσετε να κλαίτε για τους νεκρούς ξανά και να αναρωτιέστε πώς γίνεται η σειρά να συνεχίσει χωρίς αυτούς… (Όχι, δεν είμαι σκληρή, εγώ ξέρω πόσο πόνεσα με τους θανάτους, ειδικά του Cas) …να σας θυμίσω πως, είτε μας αρέσει, είτε όχι, το Supernatural οδεύει προς το τέλος του. Μπορεί να είναι σε ένα χρόνο, σε δυο, ή σε πέντε, αλλά κάποια στιγμή θα ρίξει αυλαία. Είναι αναπόφευκτο. Αν υποθέσουμε λοιπόν, ότι κάπου στο γραφείο του Dabb υπάρχει ένα ρολόι που μετράει αντίστροφα, ο showrunner είχε δυο επιλογές. Η πρώτη, και η πιο ‘ασφαλής’, ήταν να συνεχίσει με το γνώριμο status quo, για όσο τραβήξει η σειρά, δίνοντάς μας ‘μια από τα ίδια’ για ακόμα μια φορά. Όμως, εγώ έχω μια μικρή υποψία/ελπίδα ότι ίσως διαλέξει τον δύσκολο δρόμο, αυτόν που κατηγορούσα τον Jeremy Carver ότι ήταν πολύ κότα για να ακολουθήσει – τον δρόμο του ρίσκου! Και υπάρχει άραγε μεγαλύτερο ρίσκο από το να σκοτώσεις δυο από τους κύριους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες σου και να μην τους επαναφέρεις; Αν όντως διάλεξε αυτό, εγώ θα του βγάλω το καπέλο. Ο τύπος έχει… cojones! 

Κλείνω εδώ λοιπόν, αφήνοντάς σας αρκετή τροφή για σκέψη και την υπενθύμιση ότι όσα διαβάσατε είναι δικές μου θεωρίες που προσωπικά τις βρίσκω ιδανικό τρόπο να δοθεί νέα πνοή στη σειρά και να ανανεωθεί λίγο το υποστηρικτικό καστ. 

Το Supernatural θα επιστρέψει το φθινόπωρο με τη 13η σεζόν του. Ελπίζω όταν φτάσει η στιγμή του Comic-Con τον Ιούλιο θα έχουμε κάποιες ενδείξεις για το αν οι εικασίες μου είναι εντελώς άστοχες ή αν έχουν βάση.

Στο μεταξύ, πείτε μου, ποιες είναι οι δικές σας σκέψεις πάνω στο θέμα; Έχετε κάποια άλλη δική σας θεωρία να προσθέσετε; 

Share, fellow hunter!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Tumblr
Amalia
Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δυο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω τον Dean και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!
 • Andreas Goudelis

  Μια δική μου θεωρία λέει ότι ο Τζακ οντας μόνος και χωρίς να γνωρίζει κανένα θα ψάξει τον κας γιατί είναι ο «μέντορας» του αλλά δεν νομίζω να μπορεί να τον αναστήσει θα είναι πολύ εύκολο και βαρετό όπως είπες αλλά να σου πω και κάτι όλο και κάποιο καμπανάκι θα έχει χτυπήσει και στον τσακ με την γέννηση του δεν νομίζω να μείνει αμέτοχος
  2.Επίσης ο τσακ θα έχει άραγε εναλλακτική ύπαρξη στην γη 2? Θα ψάξει μήπως η Μαίρη με τον μπομπι να τον Βρούνε εκεί? Μην ξεχνάτε είναι ο Θεός μπορεί να πάει σε όποια ενναλακτικη διάσταση θέλει χωρίς να ανοίξει πύλες
  3ο ο κραουλι πιστεύω ότι έκλεισε τον κύκλο του στην σειρά τουλάχιστον για την 13η σεζον αν και να σας πω την αλήθεια δεν ήταν λίγο περίεργο το ότι στην 12 είχαμε επεισόδια βασισμένα στην ιστορία τους ειδικά του κας? Σαν να ήθελαν να μας τους γνωρίσουν παραπάνω πριν μας τους Πάρουν
  Μια λογική εξέλιξη για μένα θα ήταν οι γουιντσεστερ με την βοήθεια του Τζακ να περνάνε από την μια διάσταση στην άλλη και να κυνηγούν το Εωσφόρο
  Και νομίζω κάπως έτσι θα μπλεχτουν και με τον σκουμπι ντου που είχατε πει

  • Θεωρώ οτι ο Τσακ/Θεός ειναι ένας, αυτος δημιουργησε το συμπαν (ή το πολυσύμπαν εν προκειμενω). Αρα, είναι μοναδικός και έχει τη δυναμη να πηδαει απο τον έναν κόσμο στον άλλο. Για κάποιο λογο όμως δεν νομιζω οτι θα ειναι αυτός που θα βοηθησει στην κατασταση. Αν γινει κατι τέτοιο θα χαθει η μαγεία της σειράς. Το θέμα είναι να βρουν εναν ενδιαφεροντα περιπλοκο τροπο να σωσουν τη Μερι (και ισως τον Κας), όχι να βασιζονται παντα στον Παντοδυναμο (απο μηχανης θεο, κυριολεκτικά)

   Για τον Κράουλι στο άρθρο ήμουν πιο διαλλακτική γιατι ποτέ δεν ξέρεις, αλλά κι εγώ το ίδιο πιστεύω, οτι έκλεισε ο κύκλος του και ότι πιθανοτατα δεν θα τον ξαναδουμε. Ισως τον δουμε σε άλλο δοχείο, αλλά και αυτό πολύ χλωμό το κόβω. Ο Μαρκ Σεπαρντ ειναι ασυναγωνιστος.

   Τα επεισόδια βασισμένα στην ιστορία τους δεν ήταν καθόλου τυχαία, σιγουρα. Ακριβως αυτο που λες έγινε. Και για αυτο εμμενω στη θεωρια μου οτι μαλλον τους αποχαιρετησαμε και τους δυο οριστικά και αν δουμε καποιον απο τους δυο ξανα θα ειναι η εναλλακτική βερσιόν του απο τη Γη-2.

   Περιμενω να δω πόσο ρόλο θα παιξει η ύπαρξη του πολυσυμπαντος της επόμενη σεζόν. Θα το παμε έτσι δλδ, όπως λες, οι Winchesters να κυνηγουν τον Εωσφόρο στις παραλληλες διαστασεις; Δεν ξέρω κατα πόσο εφικτο θα ηταν αυτο για να δομηθει η σεζόν και με τα αυτοτελή της. Αν γινει κατι τέτοιο θα αλλαξει παρα πολύ η σειρά παντως!

   • Andreas Goudelis

    Πιστεύω ότι η 13η σεζον θα είναι συνεχής και προσηλωμένη σε ένα σενάριο και σε μια συγκεκριμένη ιστορία δεν θα έχει αυτοτελή επεισόδια θα ακολουθούν ένα μοτίβο από την αρχή ως το τέλος που θα κάνει την σειρά πιο γεμάτη και με ποιο σύνθετο σενάριο (μακάρι να γίνει έτσι) όσο για τον τσακ συμφωνώ μαζί σου δεν πρέπει να επέμβει στην αρχή θα χαλάσει η φάση αλλά εξακολουθω να πιστεύω ότι θα κάνει το πέρασμα του από την σεζόν που έρχεται και κάτι τελευταίο όταν έκλεισε η σεζόν είχατε πει ότι ανακοινώθηκαν κάποια ονόματα για την επόμενη σεζόν και μέσα σε αυτά ήταν και του misha οπότε πιστεύω ότι μας περιμένει μια μεγααααλη έκπληξη

    • Δεν βγαίνουν 23 επεισόδια σε μια σεζόν αν δεν έχει αυτοτελή.. Δεν γίνεται. Πρέπει λοιπόν να βρουν μια φόρμουλα που να τους βολεύει η κυρια ιστορία για να υπάρχουν και αυτοτελή.. Σε αυτή τη φάση δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κυρια ιστορία και πως σκοπευουν να τη διαχειριστούν, οποτε δεν μπορούμε να πούμε κ πολλά. Αν επικεντρωθουν στο κυνήγι του Εωσφορου από τη μια Γη στην άλλη και στο δρόμο αναλαμβανουν κ υποθέσεις σε κάθε Γη ίσως λυνοταν κ το πρόβλημα των αυτοτελών, αλλά μου φαίνεται μονότονο να γίνεται αυτό για 23 επεισόδια.. Κάτι άλλο θα παίξει πιστεύω…

 • Agent Constantinos

  Καλό καλοκαίρι…Εγω όπως είπες και συ κρατάω και μια πισινή,θα βαζα ερωτηματικο στο θάνατο του Κράουλη. Όσο για τον Κας,που ξέρουμε ότι μεσα του δεν εχει τη χάρη του Νεφελιμ και αυτόματα θα επανέρθει?? όοοπως ακριβώς η Κέλλυ όταν έκοψε τις φλέβες της.Μαίρη και Εωσφόρος δε θα μείνουν πιστεύω για πολύ στον άλλο κόσμο εκτός και αν έχουμε επεισόδια ανάμεικτα,δηλαδή μισά στον έναν και μισά στον άλλο κόσμο,γιατί να μην ενωθούν κιόλας? Ο Τσακ όμως δεν πρέπει ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ναγυρίσει? Το ίδιο και η Αμάρα,δεν τελείωσαμε μαυτούς έτσι εύκολα,είναι και αυτό μια ατελής συνέχεια….όοπως και η χάρη του Gadreel στο Σαμ,γιατί να μην το χτίσουν καλύτερα και αυτό? Τέλος θα ξαναματαθέσω το ερώτημα των επιπτώσεων της Μπίλυ. Δεν είναι λίγο ξενέρωτο αυτες οι επιπτώσεις να ναι ενας απλος θάνατος? (θα μπορούσε να ναι η δημιουργία αυτού του άλλου κόσμου?) #Κολαση…τι θα γίνει με το θρόνο??? Θα κλείσουν κάποια στιγμή οι πύλες της κολασης? Θα αναλάβει ο Τζακ την αρχηγια?

 • Nick Bach

  Καταρχήν το τέλος θα έρθει τουλάχιστον στα 300 επεισόδια, όπως έχουν αναφέρει και οι ίδιοι και το ‘χουμε συζητήσει άπειρες φορές. Αυτό σημαίνει μια ακόμα γεμάτη σεζόν και μια κουτσουρεμένη 14η, ότι πρέπει για φινάλε.
  Κατά δεύτερον, νομίζω ότι έχοντας και το σκουμπι σκουμπι ντου επεισόδιο υπόψιν, είναι ξεκάθαρο ότι τα αδέρφια θα αρχίσουν τις τράμπες από το ένα σύμπαν στο άλλο, για να βρουν τουλάχιστον αυτή που ξέρουν ότι είναι εκεί έξω και ίσως ζει, την μάνα τους. Λογικά (και λόγω σκούμπι ντου), δεν υπάρχει μόνο η earth-2, υπάρχουν κι άλλες πραγματικότητες.
  Τώρα αν υποθέσουμε ότι Κράουλι και Κας είναι νεκροί, και μας τους επαναφέρουν με διαφορετικές βερσιόν από άλλα σύμπαντα, τότε θα είναι τεράστια ξενέρα. Δεν θα είναι ούτε ο Κράουλι ΜΑΣ ούτε ο Κας ΜΑΣ. Είμαι πολύ αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο. Ναι να μας δείξουν όσες βερσιόν θέλουν, αλλά δεν θα είναι ούτε στο ελάχιστο ισάξιοι αντικαταστάτες.
  Και επειδή μάλλον το θέμα Κράουλι έχει λήξει, μένει μόνο ο Κας. Αν τον θέλουν στην σειρά, να βρουν τρόπο να τον επαναφέρουν. Αυτόν τον Κας, της δικής μας γης, που τσόντα θεωρεί έναν πιτσαδόρο ντελίβερη και που δεν έχει ιδέα ποια είναι αυτή που του λέει ότι δεν έχει μονάδες στο κινητό.
  Ο Κράουλι πέθανε ιδανικά, πέθανε πολύ ωραία, όπως του άξιζε, ίσως μάλιστα ως χαρακτήρες έχει τον καλύτερο θάνατο στην σειρά.
  ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με τον Κας (όπως και με την Ροβένα), που πέθανε πολύ άγαρμπα, πολύ άκυρα – ενώ όντως μας έδειξαν κάθε σκηνή που μπορούσαν, για να μας κάνουν να καταλάβουμε ότι όντως είναι νεκρός. Ε κάτι βρωμάει εδώ.
  Ναι οι άγγελοι δεν μπορούν να αναστήσουν κόσμο και αγγέλους, αλλά ο Τζακ δεν είναι όποιος κι όποιος ε. Εγγόνι του Θεού είναι 😛
  Η Ροβένα είναι πολύ μουχρίτσα (περισσότερο από τον γιόκα της), για να ‘χει πεθάνει έτσι απλά. Γενικά πολλά ερωτηματικά για αυτήν. Βέβαια εδώ ολόκληρος Θάνατος πέθανε, και το μόνο που κάναμε ήταν να αλλάξουμε την βάρδια στους θεριστές, παίρνοντας η Μπίλι την θέση του. RIP κι αυτήν βέβαια και καλά να πάθει, αλλά κι αυτή πέθανε έτσι χωρίς τίποτα. Βέβαια είχε πει κάτι για μια συμφωνία, η οποία αθετήθηκε, ίσως έχουμε εκρεμμότητα εδώ.
  Κλείνοντας, η αντίθεση σε σχέση με πέρσι είναι τεράστια. Πέρσι τα αδέρφια τα ‘χαν όλα (οκ ο Σαμ ήταν ο γκαντέμης της υπόθεσης, but still), και φέτος τα ‘χουν χάσει όλα, με ένα κωλόπαιδο -σόρρυ για την έκφραση αλλά το χαμογελάκι του στο τέλος με νευρίασε :P- να νταντέψουν.

  Οπότε έχουμε τα εξής θέματα για την έναρξη της επόμενης σεζόν, που είναι σίγουρο ότι θα είναι η αρχή για τα αδέρφια
  -Ψάχνουμε την μαμά
  -Θρηνούμε τον Κας

  Από ‘κει και πέρα ΟΛΑ παίζουν, όλα είναι ωραία, όλα πάλι σε αναγκάζουν να δεις με προσμονή το κάθε επόμενο επεισόδιο, κι αυτό φτάνοντας στην 13η σεζόν. Γιατί το Σουπερνάτουραλ δεν είναι απλά η αγαπημένη μας σειρά ή η ζωή μας, αλλά είναι κυρίως η ζωή των Jared και Jensen και των υπολοίπων και αυτό φαίνεται. Και τους ευχαριστούμε.

 • maria papadopoulou

  Όπως έχω δηλώσει και στο σχόλιο μου για το φινάλε της 12ης σεζόν είμαι τελείως αρνητική στο ενδεχόμενο ενός σεναρίου που θα περιλαμβάνει έναν Castiel του εναλλακτικού σύμπαντος ο οποίος δεν έχει γνωρίσει ποτέ τους winchester άρα έχει εξελιχθεί σε κάτι τελείως διαφορετικό, ναι μεν θα είναι μια ευκαιρία να δούμε το μεγάλο ταλέντο του Misha collins να ξεδιπλώνεται σε μια ακόμη σεναριακη πρόκληση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και μια προσπάθεια από τους σεναριογράφους να «φρεσκαρουν» λίγο τα πράγματα αλλά για τους φαν του Castiel όπως εγώ θα σημαίνει και τον οριστικό θάνατο του αγαπημένου μας χαρακτήρα και αυτό είναι κάτι που δεν νομίζω ότι οι φαν θα το πάρουν τόσο » ελαφριά την καρδιά» σαν να μη συμβαίνει τίποτα αφού θα έχουμε μεν τον Misha αλλά όχι τον castiel που αγαπήσαμε και τόσο πολύ λατρεύουμε.

 • Marianna Winchester

  ενδιαφεροντα αυτα που ειπες, Αμαλια. Προσωπικα δεν εχω σκεφτει καποιο σεναριο αλλα μιας που δεν εχω και ΤΙΠΟΤΑ να κανω αυτον τον καιρο, θα κατσω και θα φτιαξω πιθανα σεναρια. (Προκειται να ακουσετε μεγααααλες μπουρδες στο μελλον…).

  ΥΓ.
  Εχω παει την πορωση σε ΑΛΛΟ επιπεδο. Εκτος απο τις κυριολεκτικα 50 φορες που εχω δει το επεισοδιο (ιδιως το φιναλε-εχω μαθει ολους τους διαλογους απ’ εξω), χτες εκανα κατι καινουριο, το ακουσα δεν το ειδα. Σοβαρα, εχετε ΑΚΟΥΣΕΙ ποτε απλα ενα επεισοδιο χωρις να εχετε εικονα; Το ξερω τα ‘χω παιξει τελειως……..

  ΥΓ2.
  Η Κελλυ τραβηξε ενα μικρο βιντεακι που ελεγε ποσο αγαπει τον γιο της. ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ. ΣΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ; ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΕΙ; ΜΗΠΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΛΑΠΤΟΠ ΚΑΘΩΣ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ «ΤΡΥΠΑ» ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ;;;;;;;;;;ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  fantastic *να διαβαστει με την προφορα του Doctor*

  • maria papadopoulou

   Πολύ Doctor who σενάριο!!!

   • Marianna Winchester

    😉

  • What??? Λατρεύω τις θεωρίες σου!!!

 • πανος αμορανιτης

  Το Supernatural αυτή τη στιγμή με τους θανάτους Καστιέλ, Κράουλι, τη γέννηση του Νεφελίμ και τις εναλλακτικές Γαίες ακροβατεί σε λεπτές ισορροπίες μεταξύ Masterpiece και υπέρτατης μπαρούφας, εαν τα καταφέρουν οι Showrunners η σειρά θα πάει σε εντελως νεο επίπεδο, αλλά αμα αποτυχει, ξεπερνοντας τις ισορροπιες με πολλά multi-universe θα μιλάμε για ταφοπλακα της σειράς και θα δικαιωθούν ολοι αυτοι που για χρόνια υποστηριζουν πως η σειρά επρεπε να τελειώσει: α) στη 5η σεζόν, β) στη 7η σεζόν.
  Καλά θα κανουμε να ειμαστε λιγουλάκι επιφυλακτικοί, διοτι δεν πρεπει να διαταραχθουν πολύ οι ισορροπιες,
  πάντως οι σεναρειογράφοι, με τα στόρυ τους τον Θεό και τη αδερφή του, τι εναλλακτικες εκδοσεις της Γης, τα λεγόμενα-αναφορες του Χάρου για το συμπαν και η προταση του στον Ντην να τον απομακρυνει απο τη Γη και να τον πάει κάπου αλλού με το σημαδι του Κάιν στο μπράτσο του, το ολο θεμα κανει perfect match φέτος, πάντως θα διαφωνησω με κάποιους εδω μεσα που κάνετε λόγο για Αποκάλυψη Νο2, ειναι εντελώς κατι νέο αυτό που συμβαινει, λες και η μοιρα, το πεπρωμενο που ηθελε ολα να τελειωσουν στη 5η σεζόν, και τη τελευταια στιγμη ανατραπηκαν τα σχεδια του, εχτισε σιγα σιγά ενα νεο ραντεβού, πολύ χειρότερο όμως!!!

  • Οπως τα λες, ακροβατει μεταξύ αριστουργηματος και πατατας η ιδέα του «πολυσυμπαντος». Αν το διαχειριστουν σαν το Flash την κατσαμε τη βαρκα, αλλά αν μας δωσουν κατι τυπου Fringe, θα’ναι θεικό. Εχω ελπίδες ότι θα είναι καλό. Ο Dabb έχει δώσει σημάδια ότι είναι διατεθειμένος να ρισκάρει, κάτι που ο Καρβερ δεν το έκανε ποτέ (όλα αυτα που αναφέρεις ειναι στην Καρβερ εποχή).

   Κάποιοι χαρακτηριζουν το όλο σκηνικό ως Αποκάλυψη Νο2 λόγω Εωσφόρου. Προφανώς και δεν είναι ίδια φάση, και ευτυχώς που δεν είναι. Οπως ανεφερα και στο άρθρο, στη φάση που βρισκόμαστε η σειρά έχει τεραστια ανάγκη από ανανέωση και αυτή η ιδέα, αν τη διαχειριστούν σωστά και με τόλμη, έχει τα φόντα να μας δώσει πολλά!

 • Nick Katsoulis

  Καταρχήν το τέλος θα έρθει τουλάχιστον στα 300 επεισόδια, όπως έχουν αναφέρει και οι ίδιοι και το ‘χουμε συζητήσει άπειρες φορές. Αυτό σημαίνει μια ακόμα γεμάτη σεζόν και μια κουτσουρεμένη 14η, ότι πρέπει για φινάλε.
  Κατά δεύτερον, νομίζω ότι έχοντας και το σκουμπι σκουμπι ντου επεισόδιο υπόψιν, είναι ξεκάθαρο ότι τα αδέρφια θα αρχίσουν τις τράμπες από το ένα σύμπαν στο άλλο, για να βρουν τουλάχιστον αυτή που ξέρουν ότι είναι εκεί έξω και ίσως ζει, την μάνα τους. Λογικά (και λόγω σκούμπι ντου), δεν υπάρχει μόνο η earth-2, υπάρχουν κι άλλες πραγματικότητες.
  Τώρα αν υποθέσουμε ότι Κράουλι και Κας είναι νεκροί, και μας τους επαναφέρουν με διαφορετικές βερσιόν από άλλα σύμπαντα, τότε θα είναι τεράστια ξενέρα. Δεν θα είναι ούτε ο Κράουλι ΜΑΣ ούτε ο Κας ΜΑΣ. Είμαι πολύ αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο. Ναι να μας δείξουν όσες βερσιόν θέλουν, αλλά δεν θα είναι ούτε στο ελάχιστο ισάξιοι αντικαταστάτες.
  Και επειδή μάλλον το θέμα Κράουλι έχει λήξει, μένει μόνο ο Κας. Αν τον θέλουν στην σειρά, να βρουν τρόπο να τον επαναφέρουν. Αυτόν τον Κας, της δικής μας γης, που τσόντα θεωρεί έναν πιτσαδόρο ντελίβερη και που δεν έχει ιδέα ποια είναι αυτή που του λέει ότι δεν έχει μονάδες στο κινητό.
  Ο Κράουλι πέθανε ιδανικά, πέθανε πολύ ωραία, όπως του άξιζε, ίσως μάλιστα ως χαρακτήρας έχει τον καλύτερο θάνατο στην σειρά.
  ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με τον Κας (όπως και με την Ροβένα), που πέθανε πολύ άγαρμπα, πολύ άκυρα – ενώ όντως μας έδειξαν κάθε σκηνή που μπορούσαν, για να μας κάνουν να καταλάβουμε ότι όντως είναι νεκρός. Ε κάτι βρωμάει εδώ.
  Ναι οι άγγελοι δεν μπορούν να αναστήσουν κόσμο και αγγέλους, αλλά ο Τζακ δεν είναι όποιος κι όποιος ε. Εγγόνι του Θεού είναι 😛
  Η Ροβένα είναι πολύ μουχρίτσα (περισσότερο από τον γιόκα της), για να ‘χει πεθάνει έτσι απλά. Γενικά πολλά ερωτηματικά για αυτήν. Βέβαια εδώ ολόκληρος Θάνατος πέθανε, και το μόνο που κάναμε ήταν να αλλάξουμε την βάρδια στους θεριστές, παίρνοντας η Μπίλι την θέση του. RIP κι αυτήν βέβαια και καλά να πάθει, αλλά κι αυτή πέθανε έτσι χωρίς τίποτα. Βέβαια είχε πει κάτι για μια συμφωνία, η οποία αθετήθηκε, ίσως έχουμε εκρεμμότητα εδώ.
  Κλείνοντας, η αντίθεση σε σχέση με πέρσι είναι τεράστια. Πέρσι τα αδέρφια τα ‘χαν όλα (οκ ο Σαμ ήταν ο γκαντέμης της υπόθεσης, but still), και φέτος τα ‘χουν χάσει όλα, με ένα κωλόπαιδο -σόρρυ για την έκφραση αλλά το χαμογελάκι του στο τέλος με νευρίασε :P- να νταντέψουν.
  Οπότε έχουμε τα εξής θέματα για την έναρξη της επόμενης σεζόν, που είναι σίγουρο ότι θα είναι η αρχή για τα αδέρφια
  -Ψάχνουμε την μαμά
  -Θρηνούμε τον Κας
  Από ‘κει και πέρα ΟΛΑ παίζουν, όλα είναι ωραία, όλα πάλι σε αναγκάζουν να δεις με προσμονή το κάθε επόμενο επεισόδιο, κι αυτό φτάνοντας στην 13η σεζόν. Γιατί το Σουπερνάτουραλ δεν είναι απλά η αγαπημένη μας σειρά ή η ζωή μας, αλλά είναι κυρίως η ζωή των Jared και Jensen και των υπολοίπων και αυτό φαίνεται. Και τους ευχαριστούμε.

 • Όχι ρε παιδιά. Από το Νεφελείμ θα αναστηθεί ο Castiel. Αφολυ τον ήθελε προστάτη. Είναι πιο λογικό.

Top