Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Supernatural > Seasons > Season 10 > Τι λέει η Παλαιά Διαθήκη για τον Κάιν και τον Άβελ

Τι λέει η Παλαιά Διαθήκη για τον Κάιν και τον Άβελ

cain and abel

Διαβάστε παρακάτω το απόσπασμα από την Παλαιά Διαθήκη για το τι συνέβη με τον Κάιν και τον Άβελ:

Το βιβλίο της «Γένεσης» συνεχίζει την αφήγηση με την πορεία των απογόνων των πρωτόπλαστων μετά την εκδίωξή τους από τον Παράδεισο. Στο τέταρτο κεφάλαιο μπορούμε να διαβάσουμε για τον Κάιν και τον Άβελ, τα παιδιά του Αδάμ και της Εύας.

Όταν ο Θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα, τους ευλόγησε και τους είπε ν’ αυξάνουν και να πληθαίνουν και να γίνουν κύριοι όλης της γης. Αυτή η ευχή συνόδευε τους πρωτόπλαστους και μετά την εκδίωξή τους από τον Παράδεισο. Ο Αδάμ και η Εύα αξιώθηκαν να αποκτήσουν πολλά παιδιά. Τα δύο πρώτα τους ήταν αγόρια, ο Κάιν και ο Άβελ. Ο Κάιν όταν μεγάλωσε έγινε γεωργός και ο Άβελ βοσκός.

Τα δυο παιδιά είχαν μάθει από τους γονείς τους να προσφέρουν στον Θεό θυσίες και προσευχές. Διάλεγαν τους καλύτερους καρπούς της γης, που με πολύ κόπο και ιδρώτα αποκτούσαν, ή τα καλύτερα ζώα από το κοπάδι και τα έκαιγαν πάνω στο θυσιαστήριο. Έτσι πίστευαν ότι ο Θεός θα τους έβλεπε με ευσπλαχνία και θα συγχωρούσε τη βαριά τους αμαρτία, που είχε γίνει αφορμή να εκδιωχθούν από τον Παράδεισο.

Ο Άβελ είχε πολύ καθαρή και αγνή καρδιά. Αγαπούσε βαθιά τον Θεό και Του πρόσφερε με πολλή προθυμία τους καλύτερους καρπούς. Ο Κάιν έκανε τις θυσίες του από συνήθεια, χωρίς ιδιαίτερη ευλάβεια και αγάπη στον Θεό. Ο Θεός όμως γνωρίζει τις καρδιές των ανθρώπων, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Δεχόταν λοιπόν με ευχαρίστηση τις θυσίες του Άβελ και αποστρεφόταν την προσφορά του Κάιν. Αυτό το κατάλαβε ο Κάιν και στεναχωρέθηκε πάρα πολύ. Ζήλεψε και μίσησε τον αδελφό του.

Ο Θεός μίλησε πατρικά στον Κάιν: «Γιατί είσαι τόσο θυμωμένος; Αν πράξεις το σωστό, θα ηρεμήσεις. Μην οργίζεσαι με τον αδελφό σου. Κυριάρχησε πάνω στην αμαρτία που προσπαθεί σαν θηρίο να σε νικήσει».

Δυστυχώς ο Κάιν δεν κατάφερε να νικήσει την οργή και τη ζήλια του. Μια μέρα είπε στον αδελφό του: «Πάμε στα χωράφια;». Ο Άβελ τον ακολούθησε ανυποψίαστος. Εκεί ο Κάιν όρμησε εναντίον του, τον χτύπησε δυνατά και τον σκότωσε. Εκείνη τη στιγμή συνέβη ο πρώτος θάνατος πάνω στη γη και μάλιστα ο πρώτος φόνος. Ο Κάιν, ολομόναχος και πάρα πολύ ταραγμένος και φοβισμένος, έφυγε μακριά από τον τόπο του εγκλήματός του. Από ποιον όμως να κρυφτεί; Από το Θεό που τα βλέπει και τα γνωρίζει όλα;

Ο Θεός λοιπόν ρώτησε τον Κάιν: «Πού είναι ο αδελφός σου;»

Κι εκείνος απάντησε: «Δεν ξέρω. Μήπως είμαι φύλακας του αδελφού μου;». Δυστυχώς ο Κάιν μίλησε με σκληρότητα και αυθάδεια. Κι ο Θεός αυστηρά του είπε: «Τι πήγες κι έκανες; Το αίμα του αδερφού σου φωνάζει σε μένα γοερά από τη γη! Από δω και πέρα η ίδια η γη που δέχτηκε το αίμα του αδελφού σου θα σε καταριέται. Θα την καλλιεργείς και δεν θα σου αποδίδει καρπούς. Σαν φυγάς θα περιπλανιέσαι και πουθενά δεν θα βρίσκεις ανάπαυση».

Ο Κάιν ένιωσε μεγάλο πόνο μέσα του. θα προτιμούσε χίλιες φορές να πεθάνει παρά να κάνει τέτοια ζωή, πικραμένη και γεμάτη απελπισία. Αλλά ο θεός έβαλε ένα σημάδι στο πρόσωπο του Κάιν, ώστε όποιος τον συναντά να μην τον σκοτώνει.

Κατόπιν ο Κάιν απομακρύνθηκε από το θεό και πήγε και εγκαταστάθηκε στη χώρα Ναίδ, ανατολικά της Εδέμ. Αργότερα, σ’ εκείνη τη χώρα, ο Κάιν πήρε μια γυναίκα και αυτή του χάρισε ένα παιδί, που ονομάστηκε Ενώχ.

Ο Κάιν, επίσης, έχτισε εκεί και μια πόλη, που πήρε το όνομα του παιδιού του, Ενώχ. Στο μεταξύ, η Εύα απόχτησε ένα άλλο παιδί, που το ονόμασε Σηθ. Με το Σηθ, ο θεός ευλόγησε τον Αδάμ, δίνοντας του ένα καλό παιδί στη θέση του αδικοσκοτωμένου Άβελ. Ο Αδάμ έζησε πολλά χρόνια ακόμα. Και η Εύα γέννησε κι άλλα αγόρια και κορίτσια.

Έτσι οι άνθρωποι πλήθυναν πάνω στη γη και πολλές γενιές προέρχονταν από τον Αδάμ και την Εύα. Στην ενάτη λοιπόν γενιά ήρθε και ένας απόγονος τους που λεγόταν Νώε. Ο Νώε ήταν ενάρετος άνθρωπος, ο καλύτερος απ’ όλους της γενιάς του. Ζούσε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και απέφευγε την αμαρτία. Απόχτησε τρία παιδιά, το Σημ, το Χαμ και τον Ιάφεθ.

Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Orestis

Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με την σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια.

Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης (JIBCON6) γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.

http://supernaturalgreece.gr/
Top