12×10 Lily Sunder Has Some Regrets | Fun facts & Trivia

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις παρασκηνιακές μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για το 10ο επεισόδιο της 12ης σεζόν του Supernatural που έχει τίτλο Lily Sunder Has Some Regrets, του οποίου το σενάριο γράφτηκε από τον Steve Yockey και σκηνοθετήθηκε από τον Thomas J. Wright.

Δεύτερο επεισόδιο για φέτος, για τον νεοφερμένο Yockey, αφού ήδη υπέγραψε και το 12×06, και για τον Wright (που σκηνοθέτησε το 12×02), ο οποίος βρίσκεται στο Supernatural από την 7η σεζόν, και μας έχει δώσει μεταξύ άλλων, το instant classic επεισόδιο Baby.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε θνητό να διαχειρίζεται ‘ενωχιανή μαγεία‘, και, από ό,τι φάνηκε στο επεισόδιο, είναι το πιο ισχυρό είδος μαγείας που υπάρχει. (Να με θυμηθείτε, θα έχουμε κάποια στιγμή showdown Lily vs. Rowena, κι όποιον πάρει ο Χάρος! 😛 )


Στην 4η σεζόν είχε αναφερθεί ότι οι Άγγελοι δεν είχαν εμφανιστεί στη Γη για περίπου 2000 χρόνια. Από την επόμενη κιόλας σεζόν, οι σεναριογράφοι ‘διόρθωσαν’ αυτό το αφηγηματικό εμπόδιο, εισάγωντας πολλούς αγγέλους και αγγελικά πλάσματα στη σειρά που ήταν εξαρχής στη Γη. Κυριότερος όλων ο Γαβριήλ, ο οποίος υποτίθεται ότι ζούσε στη Γη για χιλιετίες. Το ίδιο και ο Μέτατρον. Επίσης, στη Γη πάντα κυκλοφορούσαν Εγρήγοροι, οι Θεριστές και τα Χερουβείμ. Μπορεί, λοιπόν, οι περισσότεροι άγγελοι να ήταν απόντες από τη Γη για αυτά τα 2000 χρόνια πριν την Αποκάλυψη, αλλά υπήρχαν και εξαιρέσεις, κάποιοι που ζούσαν μόνιμα ανάμεσα στους ανθρώπους, και άλλοι που κατέβαιναν εξαιρετικά σπάνια για να εμπλακούν στα ανθρώπινα.

Υπό αυτό το πρίσμα, και χωρίς να παραστρατήσουν πολύ από την εδραιωμένη ιστορία, οι σεναριογράφοι ‘επανεφήυραν’ το backstory του Castiel σε αυτό το επεισόδιο, κάνοντας ένα μικρό ret-con και βάζοντάς τον σε γυναικείο σώμα στη Γη, το 1901. 


Στο επεισόδιο είδαμε 4 αγγέλους να ερμηνεύονται από ηθοποιούς που είχαν παίξει παλιότερα άλλους ρόλους στο Supernatural:

  • Ο Ian Tracey (Ishim) είχε το ρόλο του κυνηγού Lee Chambers στο 7×11 Adventures in Babysitting.
  • Η Tiara Sorensen (Mirabel) είχε παίξει τον δαίμονα της Απληστίας στο 3×01 The Magnificent Seven.
  • Η Jessa Danielson, που έπαιξε εδώ το γυναικείο δοχείο του Castiel στο 1901, είχε παίξει πιο παλιά το θύμα του ψευτο-βαμπίρ στο 6×05 Live Free or Twihard.
  • Ο Nils Hognestad (Akobel) έπαιξε τον Chris στο 7×05 Shut Up, Dr. Phil.

Το εστιατόριο όπου ο Castiel συναντά τον Ishim και την Mirabel είναι το “The Wright Stop” κι έχει πάρει το όνομά του από τον σκηνοθέτη του επεισοδίου, Thomas J. Wright.


Σε αυτό το επεισόδιο είδαμε ξανά μετά από πάρα πολύ καιρό το σημάδι των καμένων φτερών που μένει στο έδαφος όταν σκοτώνεται ένας άγγελος, το οποίο είχαμε να δούμε από τότε που ο Castiel σκότωσε τη Rachel στο Frontierland της 6ης σεζόν! Αυτή τη φορά, όμως, το σημάδι που βλέπουμε είναι διαφορετικό, γιατί τα φτερά όλων των αγγέλων τώρα πια είναι αραιά και ταλαιπωρημένα, εξαιτίας της Πτώσης από τον Παράδεισο.

Πολλά χαμόγελα στα παρασκήνια! 🙂

Δείτε επίσης:

Τηλεθέαση

Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα