Αφιέρωμα: Abaddon, Η Βασίλισσα της Κόλασης

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Abaddon, η Ιππότης της Κόλασης

“You go to hell and tell them I am coming.”

Η δυναμική της είσοδος ταξιδεύοντας μέσα από στον χρόνο δεν μας άφησε περιθώρια για άλλες εντυπώσεις: δεν ανήκε στην ομάδα των “καλών”. Και πως θα ήταν δυνατόν να είναι καλό κορίτσι, μια femme fatale με αδηφάγο βλέμμα και μια άγρια ομορφιά, που κατακλύζει την οθόνη;  Η παροιμία “μάτια λαίμαργα, ψυχή χαμένη” ισχύει απόλυτα για την Abaddon, που ο Κάιν μετέτρεψε την ψυχή της σε δαιμονική χρίζοντάς την Ιππότη της Κόλασης έχοντάς την σύντροφο την περίοδο, που σκοπός του ήταν ο αφανισμός της ανθρωπότητας. Εξάλλου, στην Εβραϊκή λαϊκή παράδοση το όνομά της σημαίνει “καταστροφή”.  Μετά τον Azazel, την Astaroth, την Lilith και τον Alastair εμφανίζεται η Abaddon για να επιβεβαιώσει την αρχή ότι οι δαίμονες μπορεί να είναι εκτός από δυνατοί, εύστροφοι αλλά και αναξιόπιστοι. Ωστόσο, η κοκκινομάλλα δαίμονας με τα μαύρα μάτια, είχε έρθει για να μείνει, να κατακτήσει, να εξουσιάσει με ένα στρατηγικό σχέδιο χειραγώγησης ανθρώπων και δαιμόνων. “Abaddon takes what she wants. And right now, she wants everything”. Φαίνεται ιδιαίτερα επιρρεπής στα βασανιστήρια και διασκεδάζει να γεύεται τον πόνο των ανθρώπων, που έτυχε να σταθούν εμπόδιο στα υποχθόνια αλλά και φιλόδοξα σχέδιά της.

Ας θυμηθούμε την δαιμονική διαστροφή της,  που εξαπέλυσε στην Collette, την σύζυγο του Κάιν αλλά και το εκδικητικό μένος της με το οποίο ήρθαν αντιμέτωποι οι Άνδρες των Γραμμάτων. Ένα αληθινά “hired gun” όπως την αποκάλεσε ένας από τους επιζώντες Άνδρες των Γραμμάτων, ο Larry Ganem, που δυστυχώς δεν ξέφυγε κι εκείνος κάποια στιγμή από την οργή της. Ο μόνος που της αντιστάθηκε, ο παππούς των Winchesters, ο Henry. Τυχαίο; Δε νομίζω; Βέβαια, είναι και ο υπεύθυνος για το ταξιδάκι της από το 1958 στο 2013. Κλείνουμε και καμιά πόρτα πίσω μας, Henry!!…

Abaddon, η Αήττητη Δαίμονας

“And all the humans, and all the angels with their clipped wings will bow to me! Or they will burn.”

Και αφού χάρηκε πολύ που συγχρονίστηκε στον 21ο αιώνα, σχεδιάζει την εκστρατεία της να κυριαρχήσει στην Γη αλλά και στην Κόλαση. Εφαρμόζει ένα στρατηγικό σχέδιο: διαστρέφει ανθρώπινες ψυχές και τις μετατρέπει σε δαιμονικές, ενώ καταπατά με θράσος τα συμβόλαια του Βασιλιά της Κόλασης διακηρύσσοντας την νέα τάξη πραγμάτων. “He’s a salesman. A king fights. A king conquers. A king does more than sit around reading contracts”. Κι όσο εδραιώνει την “κακή” φήμη της καταφέρνει να προσελκύσει μεγάλο αριθμό δαιμόνων, που την υπακούουν άλλοι λόγω ιδεολογικής σύμπνοιας και άλλοι απλά λόγω φόβου. Γιατί, κι η αλήθεια να λέγεται, η ομορφιά της είναι λιγουλάκι τρομακτική…

Κι ενώ ο Crowley πνίγεται στο κύμα των ανθρώπινων συναισθημάτων, που του μετέδωσε με το αίμα του ο Sam, αδύναμος να διοικήσει την Κόλαση, αδύναμος να διατηρήσει την ακλόνητη βασιλική εξουσία του, η Abaddon του κλείνει το μάτι με υπεροψία και περιφρόνηση.  Ας μην ξεχνάμε ότι νιώθει ακαταμάχητη αφού ούτε επηρεάζεται από εξορκισμούς ούτε σκοτώνεται από το μαχαίρι της Ruby ενώ η αγγελική λεπίδα μπορεί μόνο να την τραυματίσει. Γιατί αν και τραυματίστηκε από σφαίρες με διαβολοπαγίδα από τον Henry, κάηκε με ιερό έλαιο από τον Sam, διαμελήθηκε από τον Dean, αυτή καταφέρνει να “ξαναγεννιέται” και alive and kicking  να συνεχίζει να σκοτώνει οποιοδήποτε αγαπημένο πρόσωπο των αδερφών Winchester ξεκινώντας με τον παππού τους, Henry. Και με το κυνικό  χιούμορ της να δηλώνει Oh, no, it’s just little, old, unkillable me”.

Abaddon, η Βασίλισσα της Κόλασης

“The King is dead. Long live the Queen!”

Κι όπως κάθε δαίμονας έτσι και αυτή έχει ιδιαίτερα αναπτυγμένη την ικανότητα της χειραγώγησης αλλά και της εξαπάτησης. Τυφλωμένη από την αλαζονεία του κατακτητή δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να λυγίσει τους Winchesters αλλά και τον βασικό αντίπαλό της, τον Crowley. Γνωρίζοντας ότι έχει γίνει κι αυτός άλλος ένας groupie των Winchester επιδιώκει να τον λυγίσει εκβιάζοντάς τον με τον γιο του Gavin, που βίαια έφερε στην σύγχρονη εποχή αφού πραγματοποίησε ένα ταξιδάκι αστραπή στο 1723. Με ακατάβλητο το δαιμονικό της …φρόνημα είναι έτοιμη να δώσει την τελευταία μάχη με τους Winchesters πριν την τελική επικράτησή της.

Ωστόσο, φαίνεται πως έχει υπολογίσει χωρίς τον ξενοδόχο, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Crowley. Ο Βασιλιάς της Κόλασης δεν είναι έτοιμος να παραδώσει αμαχητί τον βασιλικό θώκο και θα την πληρώσει με τον ίδιο νόμισμα, την εξαπάτηση.Και σε εκείνο το πολυτελές ξενοδοχείο την αφήνει να νομίζει ότι τον έχει αιχμαλωτίσει ενώ στην πραγματικότητα η Abaddon είναι θύμα της πλεκτάνης του ίδιου με τον Dean. Το μοιραίο λάθος της; Υποτίμησε την δύναμη που έχει το Σημάδι του Κάιν σε συνδυασμό με την Πρώτη Λεπίδα: A boy and his Blade. And still no match for the new queen”.

Ευτυχώς για τον μεγάλο αδερφό Winchester – δυστυχώς για εκείνη – έχει αποκτήσει την ικανότητα της τηλεκίνησης  και μετά από μια δραματική προσπάθεια η Βασίλισσα της Κόλασης ανήκει πια στο καστ των χαρακτήρων με την ένδειξη “deceased”. Την αγαπήσαμε; Δεν νομίζω…Μας λείπει; Δεν ξέρω…Μας εντυπωσίασε; Σίγουρα ΝΑΙ!

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
2 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Stratos Xatzopoulos
Stratos Xatzopoulos
4 years ago

Αγαπάμε Abaddon! Ήταν η μόνη δαίμονας που με έκανε να τη συμπαθήσω περισσότερο και από τον crowley!

Katerina Dep
Katerina Dep
4 years ago

Εννοείται ότι αγαπάμε Abaddon κι αν κρίνω από τους κακούς της 13ης σεζόν (με εξαίρεση τον Lucifer και χωρίς Crowley) σίγουρα μας λείπει….

Τελευταία Άρθρα

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Περισσότερα Άρθρα