1985: Κλάμα μωρού, γέλια γονιών. Ένα κοριτσάκι με παιχνιδιάρικο βλέμμα ήρθε στη ζωή. Το όνομά της; Celeste Midleton ή αλλιώς Τσάρλυ Brandbury ή Cristine K. Le Guin ή Annie Tolkin ή Susan Asimov ή “kiddo” όπως την αποκαλεί και ο Dean Winchester. Μεγάλωσε μέσα στον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας, των μαγικών βασιλείων, των ατρόμητων ηρώων και γρήγορα έγινε ένα fangirl του Star Wars, του Harry Potter αλλά και του The Lord of the Rings. Ας μην ξεχνάμε ότι η μαμά της την μεγάλωσε διαβάζοντάς της το “The Hobbit”.
1997: Αυτοκίνητο στο δρόμο, νύχτα, μεθυσμένος οδηγός, σύγκρουση, φωνές, θάνατος. Η χρονιά που η έφηβη Τσάρλυ θα χάσει τη ζωή κάτω από τα πόδια της. Οι γονείς της εμπλέκονται σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο πατέρας της νεκρός. Η μητέρα της σε κώμα. Η Τσάρλυ κυνηγημένη από τις αρχές αφού χάκαρε τα αρχεία μιας εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών. Κυνηγημένη και από τον πόνο για την απώλεια των γονιών της, και από τις ενοχές της, και από την μοναξιά της κατέφυγε στον κόσμο των υπολογιστών και του υπερφυσικού.
Έγινε, όπως η ίδια αυτοαποκαλείται, ένα “σπασικλάκι κομπιουτεράς” με ένα ιδιαίτερο χιούμορ, που την κάνει τόσο μοναδικά διαφορετική. Τόσο πολύ μάλιστα, που αν και μοναχοκόρη, ομολογεί πως έχει δύο αδέρφια:“Actually, I have two. Their names are Xbox and PS3”!! Επαναστάτρια, σεξουαλικά απελευθερωμένη και αντισυμβατική – ένα από τα αγαπημένα μότο στα μπλουζάκια της είναι το “Rebel”- ακούγοντας την αγαπημένη της electro pop μουσική, ταξιδεύει στους φανταστικούς κόσμους των pc games, όπου η συνεσταλμένη Τσάρλυ μεταμορφώνεται σε ηρωίδα, που σώζει τον κόσμο από το κακό.
Αγαπημένη της συνήθεια να συμμετέχει σε διοργανώσεις αφιερωμένες στα κόμικς. Ένα αληθινό geek girl, που η πραγματικότητα φυλακίζει την μοναδική ευφυΐα της, το ανήσυχο πνεύμα και την μεγάλη καρδιά της. “I’m sorry, I froze. I couldn’t Control-Alt-Delete my way out. Real-life role-playing is hard.”
2012: Εταιρεία Richard Roman, γραφείο, υπολογιστής, μια φιγούρα της Wonder Woman και της Ερμιόνης από τον Harry potter, μια συλλεκτική κούκλα του Darth Vader. Είναι το γραφείο της 27χρονης Τσάρλυ, που ως ειδικευμένη στην ανάπτυξη εφαρμογών πληροφορικής και έργων WEB εργάζεται χωρίς να το ξέρει για τα Λεβιάθαν. Σύντομα, ωστόσο, θα γνωρίσει και τα Λεβιάθαν αλλά και τα αδέρφια Winchester, που θα δώσουν στην ζωή της ένα νόημα, ένα στόχο, μια αποστολή. Από εκεί που περπατούσε ανέμελα χορεύοντας “I’m walking on sunshine”, θα …χορέψει σε μια πιο σκοτεινή πλευρά της ζωής, της supernatural ζωής.
Η καθημερινότητά της δεν θα περιορίζεται μόνο στο πως θα καταφέρει να περάσει άλλη μια πίστα στο “The Red Scare” ή πότε θα αποκτήσει το νέο άλμπουμ της Robyn. Αναπόφευκτα το κορίτσι, που συνδυάζει τόσο μαγικά την φυσική ευγένεια με τον ανεξέλεγκτο δυναμισμό, θα μπει στην οικογένεια των Winchesters, θα γίνει μια Γυναίκα των Γραμμάτων. Θα προσπαθήσει να νικήσει τους προσωπικούς φόβους της, τις αδυναμίες της, την ανασφάλειά της και θα ξαναγεννηθεί ως μια θαρραλέα κυνηγός, ανυποχώρητη στους κινδύνους. Θα γίνει ηρωίδα! “You know, I haven’t been a hunter for very long, but it feels like this is the life”.
2013: Ένα μεσαιωνικό βασίλειο, μια βασιλική σκηνή, η κοκκινομάλλα, γοητευτικά δυναμική βασίλισσα, η Carrie, νικά στον Πόλεμο των Βασιλείων. Δεν πρόκειται για παραμύθι αλλά για ένα παιχνίδι ρόλων ζωντανής δράσης, όπου η η Τσάρλυ, μετά την καταδίωξή της από τα Λεβιάθαν και την αλλαγή της ταυτότητάς της σε Charlie Heinten προσπαθεί να ξεχάσει τους Winchesters και τα τέρατα, που στοίχειωσαν για λίγο τη ζωή της. Αλλά μάταια. Και τότε θα συνειδητοποιήσει πως δεν θα μπορέσει να ξεφύγει κι εκείνη τόσο εύκολα από το…family business. “If you guys are here, monsters are here. Why do I have such bad luck? What am I, some kind of monster magnet? Is there such thing as a monster magnet?”.
Η μεταμόρφωσή της από επιδέξια χάκερ σε τολμηρή κυνηγό έχει ολοκληρωθεί. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή ενός γοητευτικά επικίνδυνου ταξιδιού ως σύμμαχος, ως φίλη, ως αδερφή των Winchesters. “The little sister I never wanted”, όπως καταλήγει ο Dean, που βλέποντάς τον να την αγκαλιάζει τρυφερά καθώς την αποχαιρετά, καταλαβαίνουμε πως αυτό το απίστευτα γλυκό κορίτσι έχει καταλάβει μεγάλο χώρο στην καρδιά του. Η μικρή αδερφή, που αντιμετωπίζοντας απενεχοποιημένη και με ειλικρίνεια το παρελθόν της διαβάζει για τελευταία φορά το “The Hobbit” στην μητέρα της στο νοσοκομείο αφήνοντάς την να αναπαυθεί…
2014: Καταφύγιο, η σκιά μιας μάγισσας, δύο κόκκινα παπούτσια, ιπτάμενες μαϊμούδες και η Τσάρλυ εξολοθρεύει την Κακιά Μάγισσα της Δύσης σώζοντας την χώρα του Οζ και όχι μόνο. Ωστόσο, η Μάγισσα είχε καταφέρει να την σκοτώσει λίγο πιο πριν αλλά ο Gadreel την επαναφέρει στην ζωή με την παρέμβαση του Dean, ο οποίος δεν ήταν δυνατόν να αποδεχτεί πως η νεαρή ονειροπόλα κοκκινομάλλα θα εγκατέλειπε τόσο πρώιμα αλλά και άδοξα τον στίβο της μάχης ενάντια στο κακό.
Το όνειρό της να ταξιδέψει στον μάγο του Οζ πραγματοποιείται γνωρίζοντας την Dorothy Baum, μια Γυναίκα των Γραμμάτων από το μακρινό παρελθόν και κυνηγό της Μάγισσας. Αργότερα θα καταφέρει να προστατεύσει την χώρα του Οζ από τον κακό μάγο σκοτώνοντάς τον, ενώ παράλληλα θα μπορέσει να ενώσει ξανά τον καλό με τον κακό της εαυτό.“You hit like a girl who never learned how to hit”. Ας μην ξεχνάμε πως παρόλο που ο Dean ξέσπασε την οργή του πάνω στον κακό εαυτό της κάτω από την επιρροή, που είχε σε αυτόν το Σημάδι του Κάιν, εκείνη τον συγχώρεσε. Εξάλλου, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει; Ήταν ο αδερφός της…
2015: Τηλεφωνικός θάλαμος, μια φοβισμένη κοπέλα, αίματα. Κυνηγημένη και πάλι από την οικογένεια των Στάιν σχεδόν σε όλη την Ευρώπη αυτή τη φορά, η Τσάρλυ κρατάει το Βιβλίο των Καταραμένων, που θα βοηθήσει τον Dean να απαλλαγεί από το Σημάδι του Κάιν. Θεωρεί καθήκον της να ολοκληρώσει την αποστολή της να προστατέψει την οικογένειά της, τους Winchesters, αλλά και τον κόσμο από τα σκοτεινά σχέδια των Στάιν. Αυτό άλλωστε δεν είναι το καθήκον κάθε κυνηγού; Με το γνωστό καυστικό χιούμορ της ξεπερνάει τους φόβους της και στέκεται αποφασιστικά απέναντι στους κινδύνους, που απειλούν την ζωή της. “Did you know dental floss works great on stitches? I only passed out twice and I’m pretty sure my wound is now minty fresh.”
Είναι τότε που θα συναντήσει μια ακόμα μάγισσα, την Rowena, με την οποία δεν θα αναπτύξουν και τις καλύτερες σχέσεις αλλά μάλλον θα ζήσουν έντονες στιγμές σε ένα κλίμα επαγγελματικού ανταγωνισμού…“I’am not a witch, I am a nerd. And I know all the great centers of nerdom”. Σε αντίθεση με τον Castiel, που τον αναγνωρίζει σαν τον ονειροπόλο φύλακα άγγελό της. Μαζί θα συμμαχήσουν “for Dean” για να απομακρύνουν το Σημάδι του Κάιν από τον μεγάλο αδερφό Winchester. Ως σπεσιαλίστας στους υπολογιστές θα καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει τον Κώδικα της Νάντια και να δώσει το πολύτιμο υλικό στους Winchesters ώστε η Rowena να δημιουργήσει το ξόρκι, που θα αφαιρέσει το Σημάδι του Κάιν από το χέρι του Dean. Αποστολή εξετελέσθη.
Όμως ο Eldon Styne δεν θα αφήσει τα πράγματα να έχουν αίσιο τέλος οδηγώντας τα σε ένα δραματικό αδιέξοδο. Ξενοδοχείο, φλας, δωμάτιο, φλας, αίματα, Τσάρλυ, φλας, θάνατος, φλας, σιωπή…Τραγική εικόνα τα δύο αδέρφια. Φλας, τέλος.“Charlie, we are gonna miss you. You were the best”. Sam Winchester
Υ.Γ Peace out, bitches….
2018: Στον 13ο κύκλο, επιβεβαιώνεται ότι θαύματα γίνονται και πόσο μάλλον στον αποκαλυπτικό κόσμο. Και πάλι δάκρυα στα μάτια, αλλά αυτή τη φορά από χαρά και μάλιστα ανέλπιστη, που όπως λένε έχει περίσσια γλύκα. Η μετά-αποκαλυπτική Charlie ως μέλος της αντίστασης των ανθρώπων ενάντια στην εκδικητικότητα των αγγέλων και του Μιχαήλ. Αναγνωρίσαμε αμέσως το μαχητικό κορίτσι που εξοργίζεται μπροστά στο άδικο ενάντια στην ανθρωπότητα. Η μοίρα της φαίνεται ωστόσο να είναι πάντα συνδεδεμένη με τους Άνδρες των Γραμμάτων είτε Βρετανούς (Ketch) είτε Αμερικανούς (Sam, Dean). Γη, Αποκαλυπτικός Κόσμος και πάλι Γη και το ταξίδι συνεχίζεται… “See you on the other side, bitches!”