Supernatural Αφιέρωμα | Όλες οι αναφορές στο Star Wars

9
720
Αποτέλεσμα εικόνας για star wars supernatural

7×11 Adventures in Babysitting

Dean: Relax, it’s a field, not the Death Star.

Το Death Star είναι ένας γιγαντιαίος διαστημικός σταθμός, τόσο μεγάλος που μπορεί να θεωρηθεί λανθασμένα φεγγάρι, και είναι τεχνολογικά εξοπλισμένος να καταστρέψει έναν ολόκληρο πλανήτη — όπως κατάλαβαν με τον πιο επίπονο τρόπο οι κάτοικοι του Tatooine…


7×17 The Born-Again Identity

Dean: Quit being Dalai-friggin-Yoda about this. Get pissed!

Ο Dean ανακατεύει τα ονόματα δυο προσώπων (ένα πραγματικό κι ένα φανταστικό) που είναι αμφότεροι γνωστοί για την αυτοκυριαρχία τους απέναντι στις προκλήσεις της ζωής – του πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ Δαλάι Λάμα (του οποίου το όνομα προφέρει λάθος), και του Jedi master Yoda από το Star Wars.


7×20 The Girl with the Dungeons and Dragons Tattoo

Dean: Great. It’s in the middle of the Death Star.

Ο Dean λέει ότι το φλασάκι του Frank βρίσκεται στη μέση του Death Star, το οποίο ήταν το αρχηγείο των Κακών στο Star Wars, ακριβώς το ρόλο που έχει η εταιρία του Dick Roman για τους Λεβιάθαν.

Αυτή όμως ήταν μόνο η πρώτη από τις πολλές αναφορές αυτού του επεισοδίου στο Star Wars:

H Charlie φοράει ένα μπλουζάκι με την Πριγκίπισσα Leia με το σλόγκαν “Rebel” (= επαναστάτης), παραπομπή στο ρόλο της πριγκίπισσας ως ηγετικό μέλος της επανάστασης και παραλληλισμός με την ίδια την αντικομφορμιστική φύση της Charlie.

Επίσης, πάνω στο γραφείο της η Charlie έχει ένα bobblehead του Darth Vader, κουκλάκια C3P0 κι ενός stormtrooper, ένα κουτάκι καραμέλες Pez σε σχήμα Yoda, και τουλάχιστον ένα κόμικ Star Wars. Μια παρόμοια συλλογή βλέπουμε και στο σπίτι της.

Ο συνάδελφος της Charlie της λέει “I love you” στο οποίο αυτή απαντά “I know“. Αυτός ο διάλογος πάρθηκε αυτούσιος από το The Empire Strikes Back, όπου λαμβάνει χώρα μεταξύ του Han και της Leia λίγες στιγμές πριν τον παγώσουν. Ο ίδιος διάλογος γίνεται σε κάθε επεισόδιο όπου εμφανίζεται η Charlie, μεταξύ της κοκκινομάλλας και κάποιου άλλου χαρακτήρα (κρατείστε τα μάτια σας ανοιχτά, θα τον ξαναβρείτε στην πορεία του άρθρου).

Η Charlie αποκαλύπτει ότι έχει ένα τατουάζ της Πριγκίπισσας Leia, με το γνωστό χρυσό μπικίνι, καβάλα σε ένα ζάρι (ΣτΣ: ζάρια χρησιμοποιούνται στα παιχνίδια role-play).


7×23 Survival of the Fittest

Meg: There goes the Empire’s last hope.

«Πάει η τελευταία ελπίδα της Αυτοκρατορίας». Αυτό είναι αναφορά στο The Empire Strikes Back όπου ο Luke αφήνει τον Yoda πριν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του, και το πνεύμα του Obi-Wan λέει στον Yoda: “That boy is our last hope.” Μια σημαντική διαφοροποίηση βέβαια είναι ότι στο Star Wars ο Luke είναι η ελπίδα της Επανάστασης κι όχι της κακής Αυτοκρατορίας.


8×11 LARP and the Real Girl

LARPer: I love you.
Charlie: I know.

Τι σας έλεγα; Νά’τος πάλι ο διάλογος μεταξύ της Πριγκίπισσας και του Han, που είχαμε και στο 7×20 (και θα ξανασυναντήσουμε και αργότερα).

Επίσης, ο Dean αποκαλεί την Charlie “Your Worshipfulness“. Αυτό είναι παραπομπή στην ατάκα του Han Solo: “Look, Your Worshipfulness, let’s get one thing straight. I take orders from just one person: me.

Charlie: My name’s Charlie. I’m here to rescue you.

Μια παραλλαγή της ατάκας είπε ο Luke στη Leia στο πρώτο Star Wars: “I’m Luke Skywalker. I’m here to rescue you.


8×12 As Time Goes By

Dean: So you’re like Yodas to our Jedis.

Όπως έχουμε ξαναπεί, στο Star Wars, ο Yoda είναι ένας πανίσχυρος Jedi master ο οποίος εκπαιδεύει άλλους Jedi.


8×17 Goodbye Stranger

Meg: Aren’t you a little short for a Stormtrooper?.

Αυτούσια ατάκα από το Star Wars την οποία είπε η Leia στον Luke όταν τον είδε μεταμφιεσμένο σε stormtrooper, όταν είχε πάει να τη σώσει.


8×20 Pac-Man Fever

Καθώς φεύγει, η Charlie λέει “I love you” στον Dean ο οποίος απαντάει “I know“, τέταρτη αναφορά που κάνει η σειρά στη σκηνή του Han και της Leia που είδαμε και στα 2×18, 7×20 και 8×11.


8×22 Clip Show

Η υπόθεση με το χαρακτηρισμό “weird” (= παράξενο) στα αρχεία των Men Of Letters είχε τον αριθμό 1138, ο οποίος έχει ιδιαίτερη σημασία για τους φανς του George Lucas. Η πρώτη του ταινία μικρού μήκους ήταν το Electronic Labyrinth: THX 1138 4EB, η οποία αργότερα διασκευάστηκε στην κινηματογραφική ταινία THX 1138. Από τότε ο αριθμός 1138 βρίσκεται σε πολλές ταινίες του Lucas, συμπεριλαμβανόμένων και των Star Wars.


Αποτέλεσμα εικόνας για supernatural star wars

9×02 Devil May Care

Kevin: I’m Kevin freakin′ Solo!

Αναφορά στον υπεργαμάτο και πολύ cool τύπο, Han Solo.


9×18 Meta Fiction

Sam: You want to sneak onto the Death Star, take out the emperor?
Castiel: Okay I… I’m not sure what a fictional battle station in space has to do with this, but if taking out the emperor means taking out Metatron, I’m on board.
Dean: Wait, did you… did you just understand a Death Star reference?
Castiel: Yeah, I think so. But I don’t understand what that has to do with heaven.

Αγανακτισμένος με την άγνοια του Castiel για ό,τι έχει να κάνει με την ποπ-κουλτούρα, ο Metatron εμφυτεύει στο μυαλό του τα περιεχόμενα κάθε βιβλίου, ταινίας και τηλεοπτικής σειράς που έχει πέσει ποτέ στα χέρια του. Έτσι κατάφερε ο αδαής αγγελάκος μας να «get that reference» επιτέλους… εεε, περίπου δηλαδή! 😛

Στον παραλληλισμό του Sam ο Παράδεισος είναι το Death Star κι ο ‘Αυτοκράτορας’ είναι ο Metatron.


9×21 King of the Damned

Η σκηνή της κλιμάκωσης της μάχης μεταξύ του Dean και της Abaddon περιέχει στοιχεία που θυμίζουν μια εμβληματική σκηνή από το The Empire Strikes Back. Όταν ο Luke Skywalker βρίσκεται στον παγωμένο πλανήτη Hoth, αιχμάλωτος του πλάσματος που λέγεται Wampa, είναι κρεμασμένος ανάποδα και το φωτόσπαθό του είναι στην άλλη άκρη της σπηλιάς. Χρησιμοποιεί τη Δύναμη για να κάνει το σπαθί να έρθει κοντά του, ακριβώς όπως ο Dean καλεί τη Λεπίδα προς το μέρος του. Δείτε την σκηνή από την ταινία εδώ.


9×23 Do You Believe in Miracles?

Gadreel: So you said you had a plan, how we might convince them to let us pass.
Castiel: Wookie.
Gadreel: Brother, I have no idea what that means.
Castiel: It’s a reference to a very popular film that… Never mind.

Για την στρατηγική που ακολούθησαν ο Castiel και ο Gadreel για να μπουν στις φυλακές του Παραδείσου, ο Cas πήρε την ιδέα από το Star Wars: A New Hope, όπου ο Chewbacca, το Wookie, παριστάνει τον αιχμάλωτο του Han Solo έτσι ώστε να μπουν στην πτέρυγα των φυλακών του Death Star, εκεί που βρίσκεται φυλακισμένη η Πριγκίπισσα Leia.


Αποτέλεσμα εικόνας για young han solo

Και λίγο πριν την ολοκλήρωση του αφιερώματος, ας σταματήσουμε λίγο πάλι για ένα ακόμα fun fact! Το 2018, κυκλοφόρησε η ταινία Solo: A Star Wars Story, η οποία είναι prequel, αυτόνομο από τις τριλογίες, και ακολουθεί τις περιπέτειες του νεαρού Han Solo πριν γνωρίσει τους Skywalkers. Ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον γοητευτικό τυχοδιώκτη είχε τον πρώτο ρόλο της καριέρας του στο Supernatural. [Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.]

Και μετά αυτό το ευχάριστο διάλειμμα, πάμε να συνεχίσουμε με τις αναφορές, οι οποίες, όπως θα παρατηρήσετε, λιγοστεύουν ανά τις σεζόν…

1
2
3
4
5
ΠΗΓΗSupernatural Wiki
Προηγούμενο άρθροSupernatural Ιστορία: Κοχόντα (Kohonta)
Επόμενο άρθροFun facts & Trivia | 14×16 Don’t Go In The Woods
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!
Subscribe
Notify of
guest

9 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
SavvinaVvi
SavvinaVvi
7 years ago

Λατρευουμε Star Wars! Ακομα και την τριλογια – prequel…! 😛
Δεν ειχα παρατηρησει ποτε οτι υπηρχαν τοσες πολλες αναφορες Ο.ο

Amalia
Amalia
Reply to  SavvinaVvi
7 years ago

Μόνο πολλές;; Αναγκάστηκα να τις χωρίσω σε 3 άρθρα! Τόσες πολλές είναι! 😉
Καλά το πρίκουελ δεν το λατρεύουμε, απλά μας αρέσει για την τίμη των όπλων… 😉 Περιμένω τώρα την επόμενη ταινία! Τα Χριστούγεννα the Force Awakens!! 😀

SavvinaVvi
SavvinaVvi
Reply to  Amalia
7 years ago

Πωω…..μερικες τις ειχα πιασει, αλλα οχι ολες…..χαρα στο κουραγιο σου! 🙂
Οχι εμενα μ’αρεσε κι εκεινο αρκετα….πιο πολυ γιατι τα εκανα και τα 6 μαραθωνιο με παρεα μεσα σε 3 μερες, οποτε τα ειδα περισσοτερο σαν 6 συνεχειες παρα σαν δυο τριλογιες…..επισης στο prequel ειναι και ενας απο τους πολυ, πολυ αγαπημενους μου χαρακτηρες, οποτε.. :Ρ
Πωωωωω τι αναμονη κι αυτη!! Ασε 😀 😀

Amalia
Amalia
Reply to  SavvinaVvi
7 years ago

Αν τα έκανες μαραθώνιο δεν μπορείς να καταλάβεις εύκολα τη διαφορά στην ατμόσφαιρα…
Δεν λες όμως ποιος ειναι ο αγαπημένος σου χαρακτηρας και ανησυχω. Μόνο μη μου πεις Jar Jar, δεν σου ξαναμιλάω! 😛 😛

SavvinaVvi
SavvinaVvi
Reply to  Amalia
7 years ago

Ισχυει αυτο…..ετσι κι αλλιως θελω να τα ξαναδω πριν το επομενο (δεν πιστευα ποτε οτι θα μπορω να το πω αυτο! :Ρ) οποτε αυτη τη φορα ισως τις δω χωριστα τις τριλογιες..
Οχι……οχι! Ειπαμε! :Ρ
Ο Qui-Gon Jinn <3 μεντορας με ολη τη σημασια της λεξης……δεν ξερω γιατι, αλλα τον συμπαθησα απειρα οταν ειδα την πρωτη ταινια

Amalia
Amalia
Reply to  SavvinaVvi
7 years ago

Λες να έχει να κάνει με το οτι τον παίζει ο Λίαμ Νίσον;; Μπα… Τυχαίο θα είναι! 😛

SavvinaVvi
SavvinaVvi
Reply to  Amalia
7 years ago

χαχαχαχαχαχαχαχαχ

TV Guru_39
TV Guru_39
7 years ago

Συγχαρητηρια ΚΑΤΑΡΧΗΝ για το σαιτ μάγκες-ισες, εξαιρετικη δουλεια, τα αφιερωματα σας τα σπανε, και πολλα μπραβο ΠΟΥ ΤΙΜΑΤΕ μια 6λογία που λιγοι εδω μεσα την εχουν δει με τη σωστη τους σειρα IV,V,VI και υστερα τα I,II,III. ωστε να απολαυσεις τη μαγεια του I’m your father και το απιστευτο twist που θα επακολουθησει. Παντως και η prequel ειχε καποιες καλες στιγμες οπως τη απιστευτη σπαθομαχια Qui Gon,Obi Wan & Darth Maul με μουισκη υποκρουση του Duels of Fates, Τον γιγαντα Κριστοφερ Λη και το επεισοδιο III που μαζι με τη αυτοκρατορια αντεπιτειθεται και επιστροφη των τζενταϊ ειναι μακραν τα καλυτερα Star Wars!!!!
υ.γ.Αμαλια ας ελπισουμε και το Force Awakens να ανταπελξεθει τις προσδοκιες και μην διανοηθει κανεις να σκοτωσει τον Λουκ!!!

Amalia
Amalia
Reply to  TV Guru_39
7 years ago

Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! 🙂

Και όσο για τα Star Wars ειναι μια τεράστια κινηματογραφική κληρονομιά, που έχει επηρεάσει δραματικά την ποπ-κουλτούρα, και το παράξενο ειναι ότι παρόλο που κλείνει 40ετία σε λίγα χρόνια παραμένει παραδόξως πάντα στο προσκήνιο. Ακόμα κι όσοι δεν το έχουν δει ποτέ, ξέρουν ποιος είναι ο Luke Skywalker, o Han Solo, ή ο Yoda! Αυτο θα πει πολιτισμικό φαινόμενο, ακόμα κι αν αμφισβητείται απο καποιους η ποιότητα του…

Όντως στη χώρα μας δεν έχει τόσους (φανατικούς) θαυμαστές όσο έξω, και ειναι λογικό, αν μη τι άλλο λόγω γλώσσας και τελείως διαφορετικής κουλτούρας. (πχ ποιος θα τολμήσει στην Ελλάδα να κάνει cosplay ανοιχτά αν δεν ειναι φοιτητής ή Απόκριες;; ) Παρόλα αυτά ειναι ακόμα κι έτσι ένα απο τα πιο αναγνωρίσιμα κινηματογραφικά franchise.

ΥΓ Και εννοείται περιμένουμε με υψηλές προσδοκίες το Force Awakens! 😉