Είναι οι Άνθρωποι των Γραμμάτων οι ιδανικοί κακοί για τη 12η σεζόν;

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Η σύντομη απάντηση είναι ‘ναι’. (Σοβαρά.)

Το Supernatural ολοκλήρωσε την 11η σεζόν του με το -κατά γενική ομολογία- χαλαρότερο φινάλε στην ιστορία του, που μας έδειξε ότι οι σεναριογράφοι προέβλεψαν την κινούμενη άμμο που τους είχε παγιδεύσει η πορεία της σειράς με τους όλο και δυνατότερους αντιπάλους και αποφάσισαν να τα παίξουν όλα για όλα και να ξεκινήσουν από την αρχή. Μπορεί όλοι να περιμέναμε μια μάχη μεταξύ Θεού και Σκοταδιού, που ναι μεν θα ήταν γαμάτη, αλλά θα ήταν ταυτόχρονα και σεναριογραφικό αδιέξοδο (θάνατος Θεού = πάει ο ήλιος = πάει η ανθρωπότητα, αρκετά μεγάλο προβληματάκι, δεν νομίζετε; ).

11x23 alpha and omega chuck god amara darkness

Οι σεναριογράφοι ‘θυσίασαν’ την επική κλιμάκωση, που περιμένεις de facto από ένα season finale, στο βωμό της πρωτοτυπίας και της λογικής συνέχισης της ιστορίας, δίνοντάς μας ένα τέλος που όμοιο του δεν είχαμε ξαναδεί: ο “Μεγάλος Κακός” της σεζόν δεν νικιέται με τον παραδοσιακό τρόπο, δια της βίας, αλλά μέσω της συγχώρεσης και της συμφιλίωσης.

Ήδη από πέρυσι, το Supernatural, στα 12 πια χρόνια του, βαδίζει εκεί που δεν έχει βαδίσει ποτέ ξανά σειρά καμία φαντασίας. Τι κάνεις, λοιπόν, όταν έχεις πιάσει κορυφή, όταν έχεις δείξει τον πιο δυνατό αντίπαλο που θα μπορούσες να δείξεις; Προσπαθείς να πας ακόμα παραπάνω, με αμφίβολα αποτελέσματα;  Ή το βλέπεις πιο ρεαλιστικά και συνειδητοποιημένα (ότι χτύπησες ταβάνι με την Amara, φίλε) και στοχεύεις χαμηλότερα;

Οι σεναριογράφοι φαίνεται να διάλεξαν τη δεύτερη λύση, όπως φάνηκε από τις δυο ανατροπές στις τελευταίες στιγμές του φινάλε, μια για τον κάθε αδερφό, οι οποίες άνοιξαν έναν σχετικά ξεκάθαρο (και πιο προσγειωμένο) δρόμο για την κύρια ιστορία της επόμενης σεζόν.

Η πρώτη ανατροπή είναι και η πιο περίεργη, από την άποψη ότι δεν μας έδωσε και πολλά για να μπορέσουμε κάνουμε εμπεριστατωμένες θεωρίες. Η ξαφνική επιστροφή της Mary Winchester από τους νεκρούς, με την ευγενική χορηγία της Amara, θα έχει σίγουρα μεγάλες επιπτώσεις για τον Sam και τον Dean. Η πρώτη σκηνή της σειράς εστίασε στον θάνατό της, ένα γεγονός που καθόρισε με πολλούς τρόπους τη ζωή των δυο γιων της μέχρι και σήμερα. Φέρνοντάς την πίσω, αλλάζουν τα πάντα. Το πως όμως θα το δούμε στην πορεία…

Η ανατροπή του Sam είναι αυτή που μας δίνει περισσότερη τροφή για τις καθιερωμένες καλοκαιρινές θεωρίες μας για το τι μπορούμε να περιμένουμε από την επόμενη σεζόν. Η Λαίδη Toni (απλή συνωνυμία με την δικιά μας ‘Λαίδη’ Άντζελα 😛 ), μέλος του παραρτήματος των Ανθρώπων των Γραμμάτων στο Λονδίνο κλήθηκε να είναι αυτή που θα φέρει τους Winchesters ενώπιον των πράξεών τους, αφού για άλλη μια φορά παραλίγο να καταστρέψουν τον κόσμο. Θα έλεγα ότι είναι αυτονόητο το ότι ο Sam δεν είναι νεκρός από τον πυροβολισμό, όμως η άφιξη των Ανθρώπων των Γραμμάτων ως κυρίαρχη και πιθανώς απειλητική δύναμη δημιουργεί κάποια νέα και ενδιαφέροντα ερωτήματα. 

Αν και αρχικά με ξένισε η εξέλιξη, τώρα που το σκέφτηκα καλύτερα και αναλογίστηκα τα παρελκόμενα, μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον η ιδέα μιας οργάνωσης που ιδρύθηκε για να καταγράφει τον υπερφυσικό κόσμο, να είναι εναντίον του Sam και του Dean, και αν το διαχειριστούν σωστά οι σεναριογράφοι, οι ΑτΓ θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε έναν από τους καλύτερους αντιπάλους που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ τα αδέρφια…

11x23 alpha and omega toni bevell holding gun

Η σειρά κάνει επανεκκίνηση

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το Supernatural θα χρειαστεί να κάνει επανεκκίνηση. Όταν η 5η σεζόν έκλεισε με το επικό Swan Song, το ‘κύκνειο άσμα’ της ιστορίας έτσι όπως το είχε φανταστεί ο δημιουργός του Supernatural, Eric Kripke, όλοι μιλούσαν για το ότι θα είναι αδύνατο να βρεις κάποιο σενάριο δυνατότερο από την Αποκάλυψη. Κι όμως, οι συνεχιστές του κατάφεραν (με διάφορα επίπεδα επιτυχίας για να είμαι ειλικρινής) να κλιμακώσουν την ιστορία πολύ πιο πάνω από την Αποκάλυψη και τον Εωσφόρο. Είδαμε τα Λεβιάθαν, τη Μητέρα όλων των Τεράτων, την Abaddon και τώρα την ίδια την αδερφή του Θεού. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα όντως δεν υπάρχει κάτι πιο ψηλά από αυτό…

Το Σκοτάδι, κατά κόσμον Amara, είναι κυριολεκτικά πανίσχυρη, παρούσα στην αυγή της δημιουργίας, δίπλα στον αδερφό της, το Θεό. Εξ ορισμού είναι μακράν δυνατότερη από οποιοδήποτε άλλο τέρας ή δαίμονα έχουν ποτέ αντιμετωπίσει ή πρόκειται να αντιμετωπίσουν τα αδέρφια. Θα ήταν χαζό εκ μέρους των σεναριογράφων να προσπαθήσουν να βρουν κάτι ακόμη δυνατότερο από την Amara και να το εισάγουν ως τον ‘big bad’ που θέλει να καταστρέψει εκ νέου τον κόσμο στη 12η σεζόν. Θεωρώ ότι δεν θα μπορούσαν καν να σκεφτούν κάτι δυνατότερο και τρομακτικότερο από αυτήν. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά νομίζω και αυτοί της ίδιας άποψης είναι τελικά, αν λάβουμε υπόψη την επιλογή κακού που έκαναν για τη συνέχεια…

Αντί λοιπόν να στοχεύσουν ακόμη ψηλότερα, και να φάνε επικώς τα μούτρα τους, πήραν τη (σωστή) απόφαση να πάνε προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Όταν έχεις φτάσει στην κορυφή, ή σταματάς (αλλά από τη στιμγή που το κανάλι έδωσε άλλη μια σεζόν, αυτο δεν ήταν επιλογή) ή συνεχίζεις. Η επανεκκίνηση ήταν μονόδρομος, λοιπόν.

Όπως στην 6η σεζόν, και τώρα διάλεξαν να βαδίσουν σε γνωστά μονοπάτια, χρησιμοποιώντας κάποιον εδραιωμένο χαρακτήρα στη σειρά. Τους Men of Letters τους γνωρίζουμε ήδη, όχι έναν-έναν προφανώς, αλλά τουλάχιστον γνωρίζουμε την ύπαρξή τους σαν μυστική οργάνωση. Δεν είναι όμως υπερφυσικά πλάσματα, και παρόλο που μελετούν το υπερφυσικό, δεν είναι μέρος εκείνου του κόσμου, είναι μέρος του ανθρώπινου κόσμου. Σε 11 σεζόν οι Winchesters δεν έχουν αντιμετωπίσει σοβαρές ανθρώπινες απειλές. Ακόμη και η αστυνομία που τους κυνηγούσε δεν αποτέλεσε ποτέ πραγματική απειλή. Αντί λοιπόν να μας δώσει ένα ακόμη τέρας, η σειρά το πάει αλλιώς και μας δίνει μια πιο προσωπική απειλή για τα αδέρφια.

 

11x21 All In The Family Jared Padalecki as Sam and Jensen Ackles as Dean

Οι Winchesters κυνηγημένοι

Ίσως το καλύτερο πράγμα από την προοπτική του να είναι οι Άνθρωποι των Γραμμάτων οι κακοί είναι ότι θα δούμε τους Winchesters στο ρόλο του κυνηγημένου, κι όχι του κυνηγού, κάτι που ουσιαστικά έχουμε δει μόνο στην 7η σεζόν. Εδώ όμως θα είναι κυνηγημένοι από ανθρώπους που -θεωρητικά- εμπιστευόταν. Η κλασική ιστορία μιας οργάνωσης που ο πρωταγωνιστής νόμιζε ότι γνωρίζει και ήταν περήφανο μέλος της, και ξαφνικά αυτή στρέφεται εναντίον του. Τα αδέρφια λοιπόν θα πρέπει τώρα να βρουν έναν τρόπο να σώσουν τους εαυτούς τους από ανθρώπους που ξέρουν τα πάντα για αυτούς και όλα τα κόλπα τους.

Και αυτό είναι κάτι καινούργιο. Για το μεγαλύτερο μέρος της σειράς, οι Big Bads του Supernatural σκάνε μύτη με τα δικά τους σατανικά σχέδια, χωρίς να γνωρίζουν ή να δίνουν σημασία στην ύπαρξη των Winchesters. Αυτό που είδαμε στο υπόγειο της Λαίδης Toni είναι ότι οι ΑτΓ παρακολουθούν τις κινήσεις των Sam και Dean εδώ και πολύ καιρό (ίσως από τότε που τους έπιασε η αστυνομία για πρώτη φορά στην 1η σεζόν). Γνωρίζουν ακριβώς ποιοί είναι και τι είναι ικανοί να κάνουν. Και δεν θα είναι από τους στερεοτυπικά κακούς που προσπαθούν να καταστρέψουν τον κόσμο, θα είναι αντίπαλοι που θέλουν να σταματήσουν τους Winchesters, θεωρώντας αυτούς κακούς. Αυτή τη φορά η υπόθεση είναι πολύ προσωπική για τα αδέρφια, γιατί θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με όσα έχουν κάνει.

Το όλο concept μου κάνει κάτι σαν εμφύλιος πόλεμος, και ευελπιστώ μέσα στην καινούργια περιπέτεια που τους βρήκε, οι Winchesters να βρουν συμμάχους (που να εμφανίζονται σε παραπάνω από 1-2 επεισόδια), όπως για παράδειγμα η Eileen, Γυναίκα των Γραμμάτων και αυτή, που γνωρίσαμε στο Into The Mystic. H σειρά χρειάζεται επειγόντως νέο αίμα. Αυτή τη στιγμή όλοι οι φίλοι/σύμμαχοι των Winchesters είναι νεκροί, με εξαίρεση τον Cas. Το καστ χρειάζεται διεύρυνση και οι πρωταγωνιστικοί χαρακτήρες χρειάζονται άλλους χαρακτήρες για να διαδράσουν – πέραν του Crowley και της Rowena. 

men of letters

Η σειρά εξερευνά τη μυθολογία της

Ο Sam κι ο Dean πρωτοανακάλυψαν το Καταφύγιο των ΑτΓ στην 8η σεζόν και έχει υπάρξει σπίτι τους και κέντρο επιχειρήσεων εδώ και 4 σεζόν, κατά τη διάρκεια των οποίων έχουμε μάθει σκόρπια πραγματάκια για την ιστορία της οργάνωσης, κυρίως μέσω flashbacks, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά που ακόμη δεν ξέρουμε για αυτούς. Ήταν έως τώρα ένα κομμάτι της μυθολογίας της σειράς που οι σεναριογράφοι δεν είχαν εξερευνήσει αρκετά κι από ότι φαίνεται τώρα θα τους δοθεί η ευκαιρία. Υπάρχει προφανώς μια ιεραρχία στην οργάνωση, αφού βλέπουμε τη Λαίδη Toni να συνομιλεί με κάποιον ανώτερο τηλεφωνικά και να δέχεται διαταγές, οπότε υποπτεύομαι ότι σιγά-σιγά θα εμβαθύνουμε στο τι είναι ακριβώς οι Άνθρωποι των Γραμμάτων και πως έχουν εξελιχθεί στην μοντέρνα εποχή.

Μετά από 11 σεζόν μάχης με τέρατα, δαίμονες και όλα τα ενδιάμεσα, μετά την αποτροπή τουλάχιστον μισής ντουζίνας Αποκαλύψεων, το Supernatural φαίνεται να έχει βρει μια τελείως διαφορετική ιστορία για να πει με τους Ανθρώπους των Γραμμάτων. Αν αυτοί είναι οι κεντρικοί κακοί της 12ης σεζόν, κάτι που το φινάλε υπέδειξε εντόνως, τότε θα αποτελέσουν μια απειλή που όμοιά της δεν έχουν αντιμετωπίσει οι Winchesters. Μπορεί να έχουν κάποια κοινά στοιχεία με τους Stynes της 10ης σεζόν, όντας κι αυτοί μυστική οργάνωση, όμως οι ομοιότητες σταματούν εκεί. Αν μην τι άλλο, οι ΑτΓ θα μπορούσαν να θεωρηθούν το αντίπαλο δέος της Οικογένειας Styne, που όπως μάθαμε βρίσκεται πίσω από όλους τους μεγάλους πολέμους της ιστορίας. Οι ΑτΓ θεωρούν ότι είναι από τη μεριά του Καλού κι ότι θα προστατέψουν τον κόσμο αν τον απαλλάξουν από τους Winchesters.

Άρα, ο Sam κι ο Dean θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια οργάνωση που ξέρει όλα τα μυστικά τους αλλά και του Καταφυγίου τους (είδαμε την Toni να έχει μέχρι και κλειδί), και που δεν έχει σκοπό την καταστροφή του κόσμου, αλλά την προστασία του. Πως διαχειρίζεσαι τους ‘καλούς’ που σε θεωρούν κακό; Αναμένουμε η σειρά να εισχωρήσει σε πολύ γκρίζα ηθικά μονοπάτια από τον Οκτώβρη…

Τέλος, οι νέοι showrunners έχουν να φροντίσουν και για κάτι άλλο εκτός από την κύρια ιστορία, και αυτό είναι τα αυτοτελή επεισόδια. Ακόμα και με μια παμπάλαια οργάνωση στο κατόπι τους, ξέρουμε ότι οι Winchesters δεν πρόκειται να παρατήσουν το κυνήγι. Πιστεύω ότι με αυτήν την ιστορία, η σειρά θα αποκτήσει πιο έντονα τη μορφή του ‘διαφορετικό τέρας σε κάθε επεισόδιο’, και θα μπορεί να το υποστηρίξει πιο εύκολα. Είδαμε το format να λειτουργεί άψογα στην 1η σεζόν, και αν τα αυτοτελή κρατήσουν μια αξιοπρεπή ποιότητα, δεν βρίσκω το λόγο γιατί το κοινό να μην εκτιμήσει τη νέα σεζόν εξίσου. Αν οι παραγωγοί καταφέρουν να παντρέψουν όμορφα το ανθρωποκυνηγητό τύπου action-thriller του κύριου στόρι με ενδιαφέρουσες αυτοτελείς ιστορίες (με horror στοιχεία που τόσο λατρεύουμε), θα είμαστε παραπάνω από ικανοποιημένοι πιστεύω…

Εσείς πιστεύετε ότι οι ΑτΓ θα είναι επάξιοι κακοί στην επόμενη σεζόν; Πως περιμένετε ότι θα εξελιχθεί η ιστορία; Μοιραστείτε μαζί μας τη γνώμη σας στα σχόλια! 🙂

58 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

58 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Sofia
Sofia
7 years ago

Αντιπαθώ και βαριέμαι τραγικά τους Ανθρώπους των Γραμμάτων. Αν ειναι αυτοί οι κακοί της 12ης (που και γω πιστεύω οτι αυτοί θα είναι) θα πρέπει να το κάνουν πολύ γαμάτο για να μ’αρέσει. Αλλιώς δύσκολο.

SavvinaVvi
SavvinaVvi
7 years ago

Ειναι πολυ ενδιαφεροντα αυτα που λες για την επανεκιννηση της σειρας, πως θα ειναι πλεον οι κυνηγημενοι και οχι οι κυνηγοι και πως αυτη τη φορα ο αντιπαλος δεν ειναι κακος αλλα θελει να προστατεψει τον κοσμο…… δε νομιζω οτι θα ειναι αυτοι ο κακος της επομενης σεζον ομως. Κατι μου λεει οτι θα γινει το ιδιο με την 9η και το δαιμονα Ντην – θα περιμενουμε να ειναι αυτο το θεμα της σεζον και τελικα θα κρατησει μονο 3 επεισοδια :Ρ

Amalia
Reply to  SavvinaVvi
7 years ago

Να σου πω την αλήθεια, κι εγώ κάτι τέτοιο πιστεύω, δεν νομιζω να τους κυνηγάνε ολοκληρη σεζόν οι ΑτΓ. Κάτι θα σκάσει μύτη mid-season (ή νωρίτερα, όπως λες κι εσυ) και θα συμμαχήσουν όλοι μαζι!

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  Amalia
7 years ago

To θεμα ομως ειναι το ”τι θα σκασει”. Ελπιζω παντως να μας προσφερουν μια αξεχαστη τελευταια σεζον supernatural.

SavvinaVvi
SavvinaVvi
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
7 years ago

Τελευταια; Πως τελευταια, γιατι τελευταια; :Ρ :Ρ

dean winchester demon
dean winchester demon
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
7 years ago

βασιλια κραουλι δεν πιστευω πως θα ειναι η τελευταια και δεν πιστευω οτι θα τελειωσει με μια ακομα σεζον εχουνε πολυ δρομο να εξερευνησουν για να κανουν ακομα πολλες περιπετειες οποτε θα ελεγα εχουμε ακομα πολλα να δουμε και να τρελαθουμε

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  dean winchester demon
7 years ago

Νταξει..δεν θελω να τελειωσει απλα δεν μπορω να φανταστω τι μπορει να ειναι το κεντρικο θεμα για την 13η σεζον. Δεν νομιζω οτι μπορει να προχωρησει για πολυ .

Amalia
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
7 years ago

Είναι σειρά φαντασίας και μπορεί να φτάσει μέχρι εκεί που φτάνει η φαντασία των σεναριογράφων και η μυθολογία του πλανήτη ολάκερου. Δεν είναι τόσο δύσκολο πιστεύω… 😉

dean winchester demon
dean winchester demon
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
7 years ago

για πολυ δεν ξερω αλλα πιστευω οτι εχουν ακομα πολυ δρομο

dean winchester demon
dean winchester demon
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
7 years ago

και λογικα ειναι αυτοτελες φαντασιας σειρα που θα το κρατησουν οσο ισχυρισει και τελειωσει εκει που ησειρα θελει πιστευω

ovelix
ovelix
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
7 years ago

Τελευταία?????????
Πολύ απαισιόδοξος είσαι….
Κι όπως λέει και η φίλη μου SavvinaVvi αν είναι να τεέιώσει τώρα κοντά θα ήταν ραίο να τελειώσει στη 13η! Κάτι βέβαια που εγώ δε θέλω…

Angelous
Angelous
Reply to  Amalia
7 years ago

Πολυ ωραιο το αρθρο σου Αμαλια περιμενα ενα αρθρο που θα συνοψιζε τα 2 ερωτηματα, βλεπω πολλους που λενε οτι ξενερωσαν οτι δεν θα ειναι δυνατοι οι αντρες των γραμματων και γενικα μια αρνητικη σταση απεναντι στο νεο κομματι της ιστοριας ενω δεν θα επρεπε, και εγω αρχικα δεν εμεινα ευχαριστημενος, αλλα ρε παιδια ας το δουμε ως εχει, απο την στιγμη που η σειρα καλως η κακως ανανεωθηκε για μια ακομη σεζον δεν μπορουσαν ουτε να τραβηξουν απο τα μαλλια την Αμαρα ουτε να εμφανισουν καποιον ανωτερο κακο, το τερματισαν θα ηταν χαζομαρα δεν υπαρχει κατι ανωτερο απο τον θεο και την αδερφη του, τελος. Πιστευω οτι αμα ηταν η τελευταια σεζον θα μας τιν δινανε αυτη την μαχη που λυσαξανε ολοι οτι δεν ηρθε ποτε, μου αρεσε πολυ αμαλια αυτο που ειπες για επανεκκινηση δεν το ειχα σκεφτει ετσι, αλλα οντως αυτο ειναι, χλιαρο φιναλε αλλα για μενα 2 καλα cliffhanger, 1) Mary Winchester η αρχη των παντων, ανυπομονω να δω πως θα αλληλεπιδρασει με τα αγορια τους αγγελους κ.τ.λ (αν θυμαμαι καλα δεν προλαβε να γνωρισει αγγελους? αν ειναι οντως αληθινοι, σωστα?) 2) Men of letters ενα κομματι ανεξερευνητο που χρειαζεται ξεζουμισμα, για εμενα σωστη επιλογη κλεισιματος της σεζον, αρκει να εκτελεστει σωστα. Διαβασα οτι επισης οτι ο προεδρος του CW ανανεωσε το supernatural για 12η και 13η μαζι, οπως επισης οτι εχυν υπογραψει συμβολαια για 2 χρονια οι j2, ξερεις κατι? εχω μονο μια πηγη για αυτο αλλα δεν ξερω αν ειναι αυθεντικη.

Amalia
Reply to  Angelous
7 years ago

Αυτο που όλοι έχουν αρχίσει το κράξιμο της επόμενης σεζόν χωρις να τη δουνε με ξεπερνάει. Δεν είχαμε επική μαχή στο φινάλε, fucking get over it people! Αν ΠΑΛΙ πέθαινε ο Dean πάλι θα γκρινιάζανε όταν αναμενόμενα θα ανασταινόταν. Δεν κερδίζεις με αυτους τους ανθρώπους. Μόνο αρνητικά ψάχνουν. Οι σεναριογράφοι έκαναν κάτι εντελώς καινούργιο και κανείς δεν τους το αναγνωρίζει. Εμένα αυτο το επεισόδιο θα μου άρεσε και σαν series finale, χωρις τα cliffhanger βεβαια, και με κάποιες αλλαγές (τυπου ο Θεός να ανταμείψει με κάποιον τρόπο τους Winchesters για όσα έχουν κανει για την ανθρωπότητα). Από τη στιγμή που πηρε 12η σεζον (μας αρεσει δεν μας αρεσει) έπρεπε με καποιον τρόπο να συνεχισουν την ιστορία. Όπως εξήγησα και στο άρθρο, αυτη ήταν η ιδανική εξέλιξη. Ένας “προσγειωμένος” εχθρός για να αλλάξει λίγο τόνο και η σειρά, να γίνει πιο ανθρωποκεντρική. Δεν λέω οτι θα είναι σίγουρα καλη, μπορεί όντως να βγει βαρετή πατάτα. Αλλά αν δεν δουμε δεν μπορούμε να κρίνουμε.

Ξέρω ότι οι J2 έχουν ανοιχτό συμβόλαιο και για την 13η σεζον, το οποίο σημαίνει ΑΝ το κανάλι ανανεώσει τη σειρά εκ νέου, αυτοι θα συμμετέχουν. Το CW όμως δεν έχει ανανεώσει τη σειρά για 13η σεζόν. Δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο κανάλι έχει αναενώσει ποτέ σειρά του για παραπάνω από 1 σεζόν καθε φορά. Υποθέτω ειναι η πολιτική τους τέτοια. Και λογικό γιατι είναι δεν είναι μεγάλο κανάλι και ψάχνονται με το πρόγραμμά τους. Άσε που το ΣΠΝ -όσο κι αν το λατρεύουμε- είναι μια γηραια σειρα πλέον και δεν φέρνει τα νουμερα που έφερνε κάποτε. Ο πρόεδρος του CW είχε δηλώσει πάντως πως για όσο οι συντελεστές είναι διατεθιμένοι να δουλευουν στο ΣΠΝ, αυτος σκοπευει να ανανεώνει τη σειρά. Για μένα αυτό δεν λέει τιποτα ουσιαστικό βεβαια, απλά το αναφέρω έτσι για την ιστορία… 😉

insideman75
insideman75
Reply to  Amalia
7 years ago

Φαντάζομαι έχεις διαβάσει τα σχόλια στο φβ για το ερώτημα. Και φανταζομαι οτι ξέρεις και τις αντιδράσεις γενικα. Δεν κράζουμε την επομενη σεζον βρε Αμαλια. Κράζουμε την με κάθε τρόπο συνέχιση της σειράς. Αφενός είχανε δυο ευκαιρίες ηδη για για όμορφο φιναλε.. Ειδικα αυτο τις 11 θα φάνταζε ιδανικο. Αφετερου ε και να αφηνε 2-3 ερωτήματα κενα δεν χάθηκε ο κοσμος.. ολα νιανια? Ολες οι σειρες αφησαν κατι. Αφετέρου υπαρχει και κατι που λέγεται υστεροφημία. Η σειρα ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ χάνει και απο λίγο σε τηλεθεάσεις και σε ενδιαφέρον. Στην 11η υπήρχαν επεισόδια που είχανε ΙΔΙΑ ΤΕΛΕΘΕΑΣΗ με ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ψόφιο εκ. δλδ. Όπως είπα και στο ριβιου του φιναλε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ 12η σεζον. Δεν εξετάζω το αν θα είναι καλή ή οχι.. το νόημα δεν βλέπω..εγω και μερικά εκ. φαν επισης. Ο κόσμος ΠΑΝΤΑ ειναι αυτος κρίνει και το κάνει καλα. Τα καποτε 5εκ για πλακα που εβλεπαν ειναι παρελθον. Και η σιερα η ιδια θα επρεπε να ειναι παρελθον. Ομορφο γλυκο να μας ελειπε. Οσο για το.. reeboot? Θυμαμαι την 6η και την 7η…

Amalia
Reply to  insideman75
7 years ago

Δεν κάνω σύγκριση με παλιές σεζόν (η κάθε επανεκκίνηση είναι διαφορετική, όπως διαφορετική ειναι και η κάθε τηλεοπτική σεζόν, όπως διαφορετικές είναι και οι απόψεις των θεατών, έμενα πχ μου άρεσε πολυ η 6η σεζον), ούτε λεω αν θα επρεπε να έχει τελειώσει στην 11η (και πάλι, ο καθένας έχει την άποψή του πάνω σε αυτο το θέμα).

Ο σκοπός του άρθρου δεν ηταν να σας πείσω οτι η 12η σεζόν θα είναι γαμάτη. Μπορεί όντως να είναι πατατα. Αυτο που εξηγώ εγώ είναι ότι απο τη στιγμή που την πηρε τη 12η σεζον (επιλογη του καναλιου κι όχι δικιά μας) τότε οι ΑτΓ ειναι ιδανικη επιλογή κακού. Για όσους μείνουν να βλέπουν τη σειρά. Το κανάλι δεν νοιάζεται για υστεροφημίες και τέτοια, το κανάλι νοιάζεται για χρηματα και τηλεθέαση. Αλλα μια και το ανεφερες, φέτος το ΣΠΝ ήταν δευτερο σε τηλεθεάσεις μετά το Arrow τις Τεταρτες στο CW. Προφανώς και δεν είναι τόσο χάλια όσο λες αυτη η τηλεθέαση – ειδικά αν λάβεις υπόψιν οτι προκειται για μια γηραια σειρά (άλλες σειρές φαντασίας πάνε μπουσουλώντας μέχρι 4η βαριά 5η σεζόν και το ΣΠΝ έφτασε 12η). Και μην ξεχνάς ότι έπαιζε απέναντι στο μεγαθήριο που λέγεται Empire. Αυτα δεν τα παίρνεις υπόψιν σου;

Τωρα αν πραγματικά τη θεωρεις αχρείαστη τη 12η, μπορείς να βαφτίσεις series finale το 11×23 και να το σταματήσεις εδώ. Θεωρώ ότι πολλοί θα το κάνουν 😉 Και δεν το λέω με καμία πικρία και ειρωνία αυτο. Δεν είναι κακό να παρατάς μια σειρά αν δεν σου αρέσει πια.

Sawyer Orestis
Reply to  insideman75
7 years ago

Σου έχω πει και παλιότερα ότι είναι πολύ άσχημο να μπαίνεις στο σάιτ μόνο για να προκαλέσεις και να ειρωνευτείς και να κράξεις. Πάμε τώρα στα παράλογα που λες:

1) Οι γενικές αντιδράσεις ήταν πολύ καλές για το φινάλε. Απλά επιλέγεις ΕΣΥ να κρατάς τις κακές μόνο.

2) Αν ειλικρινά πιστεύεις ότι το φινάλε της 11ης θα ήταν το ιδανικό τέλος της σειράς, μάλλον δεν βλέπουμε την ίδια σειρά. Ένα happy ending χωρίς καμία μάχη; Σοβαρά αυτό θες για φινάλε;

3) Για τις τηλεθεάσεις φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις ΤΙΠΟΤΑ. Η σειρά έκανε 5 εκ. στην 1η σεζόν της. 11 χρόνια πριν δηλαδή. Και ενώ ήταν σε άλλο κανάλι!!! Οι τηλεθεάσεις, αν τις παρατηρείς σωστά, έπεσαν από την ώρα που το SPΝ άλλαξε μέρα πέρυσι. Δεν είναι καθόλου εύκολο για μια σειρά αυτό. Και δεν είναι τυχαίο. Φέτος έπαιζε απέναντι στην ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ που λέγεται Empire. Σειρά που δεν ανταγωνίζεται καμιά φέτος στις τηλεθεάσεις. Επίσης οι τηλεθέασεις της Αμερικής δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο για την ανανέωση μιας σειράς. Υπάρχει επίσης το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ κοινό που πίστεψε με μεγαλώνει πολύ, αλλά και τα DVR. Δεν θα εξηγήσω τι είναι DVR αν δεν το γνωρίζεις.

4) Νόημα ρε φίλε θα δεις όταν την δεις την σεζόν. Δες την και μετά πες. Δεν μας έχεις πει τίποτα για την 11η και λες για την 12η. Το μόνο που λες είναι για τις τελευταίες σκηνές της 11ης. Εσύ μόνο για το φινάλε βλέπεις μια σειρά; Δεν μπορεί να μην είδες ότι η 11η σεζόν ήταν η καλύτερη των τελευταίων της 5-6 χρόνων. Δεν μπορεί.

5) Ψόφιο εκατομμύριο το 1,84 του φινάλε; Γιατί εγώ το βλέπω κοντά στα 2 εκ. Θέμα με τα μαθηματικά έχεις;

6) Εδώ στο σάιτ κράξαν πολλοί το επεισόδιο. Είσαι ο μόνος που έχουμε θέμα κάθε φορά όμως.

Angelous
Angelous
Reply to  Amalia
7 years ago

Και να σου πω κάτι ακόμη αμαλια το τρομερό και φοβερό και καταπληκτικό φινάλε της 5ης ούτε σε αυτό έγινε η μάχη που όλοι περιμεναν αλλά δεν είπε κανείς τπτ ούτε είχε κάνα cliffanger τρομερό ενώ με την 11 λυσαξανε και κραζουν όλη την ώρα.Ολα αυτά τα λέω με πολύ σεβασμό για μια καταπληκτική σεζόν όπως η 5η και η πλάκα είναι ότι όλοι μιλάνε για χαμένη ευκαιρία για ένα όμορφο φινάλε, αφού ρε παιδιά ανανεώθηκε η σειρά!!!!! Τι φινάλε να δώσεις σε κάτι που θα συνεχίστει,!!!! Ημαρτον που θα έλεγε και ο γεωργιου

Pireas Piraeus
7 years ago

Νέα σεζόν, τα αδέρφια εναντιον των ΑτΓ,μου δημιουργουνται οι απορίες
1)Ξέρουμε για ποσο εχουν υπογράψει την ηθοποιο-μαμα?
2)Ξερουμε σιγουρα οτι θα φυγουν για πολυ τα δυο αδερφια Θεος-Σκοτάδι…for a while δενειπαν?
3)Πόσες πιθανότητες να γυρίσει ο Jeffrey Morgan κάποια στιγμή? Εχει χρόνο απο αλλες σειρές ταινιες?
4)Ο τρόπος που πεθανε η μαμα τους,άραγε τον “καθαρισε” η Αμαρα ανασταίνοντας τη?
5)Ειμαστε σίγουροι οτι αναστήθηκε , η μηπως ειναι οραμα?Εχουμε ξαναδει το σημειο?Μηπως ειναι το σπίτι τους σημερα?
6)Γιατι ειδικα οι Βρετανοι ΑτΓ?

Red
Red
Reply to  Pireas Piraeus
7 years ago

1) Προς το παρών νομίζω πως δεν εχει βγει στην φόρα αυτη η πληροφορία
2) Ε ναι πια, δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στην σειρά πλέον
3) Δεν νομίζω πως ο Negan θα μας κάνει την τιμή, δυστυχώς.
5) Αν είναι όραμα τότε είναι το πιο ελεεινό cliffhanger στην ιστορία των cliffhangers
6) Έλα ντε! Ίσως επειδή έχουν σπαστική προφορά 😛

Red
Red
7 years ago

Είναι οι σωστοί κακοί στην λάθος σεζόν. Αν και βέβαια είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε.
Μπορεί η μεγάλη απειλή της επόμενης σεζόν να είναι και κάτι τελείως διαφορετικό. Δεν θα είναι και η πρώτη φορά που το φινάλε μιας σεζόν θα είναι αρκετά παραπλανητικό όσον αφορά τον μεγάλο κακό της επομένης.
Τώρα το πως θα ταιριάξουν δυο τόσο διαφορετικές ιστορίες ( η επιστροφή της Mary & η δυσαρέσκεια των ΑτΓ) είναι κάτι που μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Amalia
Reply to  Red
7 years ago

Αυτο που λες οτι το φιναλε μπορει να ηταν παραπλανητικό το πιστευω κι εγω. Ίσως δεν βγαλουν ολη τη σεζον οι ΑτΓ ως κακοι, γιατι ουσιαστικά δεν ειναι κακοί-κακοί. Εχω κι εγώ μεγάλη απορία να δω πως (και αν) θα ταιριάξουν τη Μερι με τους ΑτΓ. Εκ πρώτης όψεως οι δυο ιστορίες φαίνονται ξεκάρφωτες παντως…

dean winchester demon
dean winchester demon
Reply to  Amalia
7 years ago

μπορει να ειναι ανθρωποι των γραμματων αλλα εξαρταται πως θα αντιδρασουν για να μην ειναι κακοι αλλιως θα συνεχιστει εναντιον τους και θα εχουνε αλλο ενα κυνηγιτο μεταξυ τους

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
7 years ago

Και εγω ξενερωσα με το τους ανδρες των γραμματων αλλα αμα το διαχειριστουν σωστα, μπορει και να γινει ωραιο. Επισης συμφωνω σε αυτο που λετε οι αλλοι στα σχολια, οτι θα συμμαχισουν μετα ή τουλαχιστον θα αντιμετωπηζουν εναν κοινο εχθρο.

dean winchester demon
dean winchester demon
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
7 years ago

μπορει να συμμαχισουν μπορει και οχι αλλα αν δειξει οτι τον αδερφο του σαμ τον τραυματησαν η πηγαν να τον σκοτωσου λιγο δυσκολο να τα βρουνε με αυτους

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  dean winchester demon
7 years ago

Βασικα Ντηνακο(να σε φωναζω ετσι??? : P Ή Ντηνουλη??Χαχαχ θα δουμε:P ) δεν νομιζω να τραυματιστηκε καν ο Σαμ. Αλλα ακομα και αν τραυματιστηκε δεν νομιζω να ειναι τοσο μεγαλο εμποδιο για να τα βρουν μεταξυ τους. Ισως ο leader των ΑτΓ θελει τα αδερφια για να τον βοηθησουν με ενα αλλο προβλημα. Παντως σιγουρεα θα συνεργαστουν σε καποια στιγμη.

dean winchester demon
dean winchester demon
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
7 years ago

αν δεν εχει συμβει τιποτα σιγουρα αλλα αν δειξει οτι εγινε κατι θα αργησουν πολυ να τα βρουνε φιλαρακο βασιλια κραουλι φωναξεμε οπως θες τωρα περα που ημασταν εχθροι στα προηγουμενα τωρα πιστευω γιναμε κολληταρια

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
7 years ago

Νομιζω παντως οτι θα βαρεθω με τα αυτοτελη επεισοδια που δεν θα επηρεαζουν την ιστορια. Εκτος φυσικα αν ειναι καποια που εχουν πολυ ωραιες υποθεσεις, που να ειναι διαφορετικες και να μην εχουμε ξαναδει. Θα προτιμουσα ομως τα περισσοτερα επεισοδια να ειναι με πλοκη(εννοω με τους ΑτΓ και οτιδηποτε αλλο προκυψει)

Xarhs Xatzias
Xarhs Xatzias
7 years ago

Ήταν καλο φινάλε για εμενα! Αλλα κατι μ λεει οτι η μαμα Winchester η θα αλλάξει στρατόπεδο Η θα θυσιαστεί για τα παιδιά τς κάτι που έκανε κ ποιό πρίν. .ακμ πιστεύω οτι υπάρχουν πολλά να δείξουν! ΠΧ ποιος δημιούργησε τν αμαρα και τον Θεό? Τι απέγινε ο λουσιφερ και αν έγινε καλός κ Τέλος..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο MICHAEL ΚΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΌΣ ΤΟΥΣ????

SavvinaVvi
SavvinaVvi
Reply to  Xarhs Xatzias
7 years ago

Τα υπολοιπα ερωτηματα σου τα εχω κι εγω, αλλα δε νομιζω να μας τα απαντησουν ποτε :/
Το τελευταιο ομως το εχουν απαντησει αν και οχι ευθεως… ο Μιχαηλ ειναι στο κλουβι σε αθλια κατασταση μετα απο τοσα χρονια συγκατοικησης με τον Λουσιφερ, δεν μπορουσε να πολεμησει και ο Τσακ ειπε οτι ουτε ο ιδιος μπορει να τον φτιαξει….. οποτε η δε θα εμφανιστει ποτε ξανα ή οι σεναριογραφοι τον κρατανε για backup αν τυχον βολεψει παλι και η ιστορια τους χρειαζεται εναν Αρχαγγελο.

Οσο για τον Ανταμ, ειναι στον παραδεισο απο το φιναλε της 5ης σεζον….

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  SavvinaVvi
7 years ago

Μα ο Ανταμ ηταν δοχειο για τον Μιχαηλ, οπως και ο Σαμ για τον Λουσιφερ. Σου θυμηζω οτι ο Σαμ ηταν στο Κλουβι με τους υπολοιπους και τον ελευθερωσαν μετα. Οποτε δεν πρεπει να ειναι και ο Ανταμ στο κλουβι? Αν και ο Σαμ δεν ανεφερε κατι για αυτον αλλα και ουτε για τον Μιχαηλ.

SavvinaVvi
SavvinaVvi
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
7 years ago

Οχι…. αν θυμασαι, στο τελος της 5ης σεζον, με την περιφημη ατακα ”Hey Assbutt” ο Καστιελ εριξε μια ”μολοτωφ” με αγιασμενο λαδι στον Μιχαηλ (που ηταν μεσα στον Ανταμ), το δοχειο του καηκε και ο ιδιος εξαφανιστηκε για λιγο χρονο ετσι ωστε ο Ντην να εχει αρκετο χρονο να μιλησει στον Σαμ/Λουσιφερ.

Οταν ο Μιχαηλ επεστρεψε, ειπε πως ”ο Ανταμ δεν ειναι πια εδω” λογικα εννοωντας πως μετα την ανατιναξη του δοχειου – και τον θανατο του – ο Ανταμ πηγε στον παραδεισο, και οταν ”εφτιαξε” ξανα το σωμα για να εμφανιστει παλι, εμεινε πλεον μονο αυτος μεσα.. ο Ανταμ δεν μπηκε ποτε στο κλουβι.

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  SavvinaVvi
7 years ago

Aμα το ψαξεις λιγο θα το βρεις 😛 Πηγε και αυτος στο κλουβι. Παρε http://www.supernaturalwiki.com/index.php?title=Adam_Milligan

Amalia
Reply to  SavvinaVvi
7 years ago

Καλά όλα αυτά. Ομως ο Θάνατος γιατι είπε στον Ντιν οτι ο Ανταμ ειναι στο Κλουβι? (6χ11)

SavvinaVvi
SavvinaVvi
Reply to  Amalia
7 years ago

:disqus Αυτη η αναφορα για μενα ειναι η τρυπα στο σεναριο. Ή ο θανατος τρολαρε, ή εννοουσε μονο το σωμα του, ή πραγματικα βολευε τους σεναριογραφους η ατακα και πολυ που τους νοιαζει που ειναι ο Ανταμ τωρα, πραγματικα μονο εμεις τον θυμομαστε :Ρ
Εφοσον ο ιδιος ο Μιχαηλ ειπε πως ο Ανταμ δεν ειναι πια στο δοχειο, και επεδη συμπαθουσα πολυ το μικρο αδερφακι το λιγο που τον ειδαμε, εγω παω με αυτη την εκδοχη μεχρι τρανταχτης αποδειξεως του εναντιου :ΡΡ

Επισης καλο και αγιο το super wiki, αλλα μη ξεχναμε οτι και αυτο ειναι φτιαγμενο απο φανς και αν και πολλες φορες εχει αποδειξεις για οσα γραφει, δεν ειναι στο μυαλο των σεναριογραφων ωστε να το λεει αυτο με σιγουρια

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  SavvinaVvi
7 years ago

Εκτος απο αυτο που ειχε πει ο θανατος, τσεκαρε και μια σκηνη στο 200th episode, https://www.youtube.com/watch?v=1AGQbe9mWZU στο 1:30. Εχουν γινει ισω λιγες αναφορες οτι ο Ανταμ ειναι στο κλουβι, και ισως οχι αληθινες αλλα για το γεγονος οτι ο Ανταμ μπορει να ειναι στον Παραδεισο δεν εχουμε ουτε μια αναφορα ή αποδειξη : P

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
7 years ago

E καλα παω πασο! Αν συνεχισουμε να συζηταμε για το που μπορει αν ειναι ο Ανταμ, θα μας παρει πολλα, μα πολλα σχολια 😛

Nikos Plaf
Nikos Plaf
7 years ago

ειπες οτι δεν μπορουν να βρουν οι σεναριογραφοι κατι ποιο δυνατο και μοχθηρο απο την αμαρα αλλα πιστευω…
πως υπαρχει κατι…
απιθανο και τρελο να το κανουν βεβαια γιατι δεν θα τα καταφερουν…
ο θεος και η αμαρα πρακτικα αν το δεις δεν φυτροσαν…
καποιος η κατι τους δημιουργησε και αυτους…!!

Amalia
Reply to  Nikos Plaf
7 years ago

Ή αμαρα είπε πάντως ότι στην αρχή ήταν οι δυο τους,μόνοι τους, κι ο θεος έπιασε κι έφτιαξε τον κόσμο καιαυτο έκανε την αμαρα να ζηλέψει,λες και αυτή δεν ήταν αρκετή.. Από αυτό συμπεραίνουμε ότι φύτρωσαν! Χαχα είναι φιλοσοφικό το ερώτημα… 😉

Nikos Plaf
Nikos Plaf
Reply to  Amalia
7 years ago

ναι αλλα μην ξεχνας οτι μιλαμε για το supernatural τιποτα δεν ειναι αρκετα τρελο η παραλογο..!! 😛

Amalia
Reply to  Nikos Plaf
7 years ago

Χαχα! Σε αυτο δεν θα διαφωνήσω! Ίσως καποια στιγμή δουμε και το Μπαμπα-Θεό και τη Μαμά-Θεό! 😛

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  Amalia
7 years ago

Θελω να ζησω να δω αυτο το πραγμα 😛

Amalia
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
7 years ago

Πέρα από την πλάκα, δεν νομίζω να δουμε ποτέ κατι τέτοιο… Εκτός αν η σειρά πάει για 20η σεζόν και χρειαστούν να ξανακλιμακώσουν την ιστορία και να φτάσει μέχρι εκεί πάλι! 😛

dean winchester demon
dean winchester demon
Reply to  Amalia
7 years ago

και στο τελος να δουμε και τα παιδακια θεο 😛 xaxax χιουμορ

Joanna
Joanna
7 years ago

γεια σας παιδιά!!! Με την εξεταστική να με κυνηγάει δεν έχω χρόνο να διαβάσω όλα τα υπέροχα άρθρα σας και σόρυ για αυτό! Πάντως, όσον αφορά την Μαίρη και πιθανή σχέση της με τους ΑτΓ δεν το βρίσκω άσχετο, ήταν κυνηγός και είδαμε οτι ο πατέρας της ήξερε πολλά πράγματα, οπότε μπορεί και η ίδια να ξέρει για αυτούς και να βοηθήσει.
Όσο για τους ΑτΓ συμφωνώ οτι θα ήταν “καλοί” κακοί, αλλά μάλλον έπρεπε να μπουν πιο πριν. Τώρα βέβαια, υπάρχει και η άλλη άποψη. Τα αδέλφια έχουν αντημετωπήσει κάθε είδους τέρας, ακόμα και την αδελφή του Θεού, τον Θάνατο καθώς και τον Διάβολο. όμως υπάρχει ένα ριντό που λέει πως, ο άνθρωπος είναι η μεγαλύτερη απειλή που υπάρχει…
Αν το χειριστούν σωστά, μπορεί να βγει και κάτι καλό, όπως ας πούμε, ένας εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των κυνηγών, ή κάτι τέτοιο…
Ευχαριστώ πολύ για τα ωραία άρθρα σας που με κάνουν να ξεσκάσω από το διάβασμα! Που είσαι Σάμμυ να με βοηθήσεις!!???

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  Joanna
7 years ago

Μπορεις παντα, λεω εγω τωρα, να κανεις συμφωνια μαζι μου για να περασεις τα μαθηματα 😛

dean winchester demon
dean winchester demon
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
7 years ago

εγω παντως δεν προλαβα να σου κανω και με ανεστησες επρεπε να ειχα πεθανει 😛

Joanna
Joanna
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
7 years ago

Xaxaxaxaxa ναι θελω μια συμφωνια! Αλλα αν ειναι να την κανω και μετα απο 10 χρονια να βλεπω τα ραδυκια αναποδα δεν εχει νοημα! Ακουω λοιπον εναλακτικες… ελα τωρα κοτζαμ ψυχη θα παρεις!!!

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  Joanna
7 years ago

Σου δινω 25 χρονια ζωης, ομως θα παρω και την ψυχη του ανθρωπου που θα αγαπας περισσοτερο τοτε

Joanna
Joanna
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
7 years ago

Οχι… πολυ σκληρος εισαι! Θα παω στον Κραουλη για καλυτερη συμφωνια!Ειναι ανταγωνηστης σου!! Χαχαχαχα! Αν ειναι να χασει καποιος την ψυχη του θα ειναι… εμ… θα βρω ποιος θα ειναι!! Χαχαχα

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  Joanna
7 years ago

Πως τολμας και αυθαδιαζεις μπροστα μου? : P Εν τω μεταξυ εγω ειμαι υποτιθεται ο Κραουλη ; P

Joanna
Joanna
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
7 years ago

Xaxaxa sygnomh Megaliotate, sas parakalw synxoriste me!! Alla ennousa ton Lucifer! Akoma
kykloforei eleutheros kapou! Den mathame pou einai! An se vrei tha se tsakhsei! Opote prepei na mou kaneis kalyterh symfoneia!!

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  Joanna
7 years ago

Κοιτα, τα πραγματα ειναι δυσκολα. Οι ψυχες ειναι πολυτιμες και αναγκαιες για να γινει καποιος ισχυρος. Αλλοι δαιμονες θα σου εδινα μονο 10 χρονια, αλλα εγω σου δινω 25 . Αν δεν θες πηγαινε αλλου : P

GeorgeBest_37
GeorgeBest_37
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
7 years ago

Τον πήρες πολύ ζεστά το ρόλο σου βλέπω, καλό(σαν αντιπερισπασμος, στη μιζερη ελληνική πραγματικότητα) και κακό εαν ταυτιστεις υπερβολικα, πάντως οτι κολπα και να σκαρφιστεί ο Κράουλι μπροστα στον Μαρκ Πελεγκρινο (οριτζιναλ)Εωσφόρο δεν φτουράει τίποτα, ούτε στους: Αλάινα Χόφμαν(Αμπαντον), Φρέντρικ Λεχν(Αζέιζελ), Καθριν Βοιτσερ(Λιλιθ, η σέξι οδοντιατρος), Τίμοθι Ομουντσον(Κεϊν) που δεν τους φτανει ούτε στο μικρο τους δακτυλακι.
ΥΓ. Εντελως φιλικά πάντα!!!

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  GeorgeBest_37
7 years ago

Δεν ταυτιζομαι, μωρε, απλα περναω την ωρα, ξερω γω 😉 To ”εντελως φιλικα” στο τελος, τι φαση? Δεν ειχα σκοπο, να μαλωσω, για λογαριασμο του Κραουλη 🙂 Παντως, ισχυει. Μονο λογια ειναι, λολ.

Chuck
Chuck
7 years ago

συμφωνω απολυτα με οσα αναφερθηκαν στο παρον αρθρο…θα ηταν λιγακι ανουσιο να βρουν κατι ποιο ισχυρο απο τον ιδιο τον Θεο και την Αδερφη του. κυριως γιατι νομιζω οτι δεν υπαρχει…οι ανδρες των γραμματων μου φαινεται πως θα δωσουν μια πολυ καλη σεζον με λιγοτερα φιλερ..(οχι οτι με ενοχλουν..) και στο κατω κατω θα εξερευνησουμε επιτελους την ιστορια των κυνηγων..πως ξεκινησαν πως συγκεντρωσαν ολη αυτη τη γνωση και τετοια..προσωπικα μου αρεσει πολυ σαν ιδεα.!!

dean winchester demon
dean winchester demon
7 years ago

εγω πιστευω οτι στην 12 σεζον θα δωσει ακομα καλυτερο φιναλε γιατι δεν μπορουμε να πουμε οτι η σειρα θα βγει μετρια αυτο δεν το ξερουμε ακομα

Nick Bach
Nick Bach
7 years ago

Εν μέρει συμφωνώ, εν μέρει διαφωνώ.

Συμφωνώ στο κομμάτι του ότι η επόμενη σεζόν, δεν είναι ανάγκη να την κρίνουμε από τώρα. Και συμφωνώ στην θετική προδιάθεση που έχεις. Οι ΑτΓ αρχικά τους βαριόμουν, αλλά σε κάθε επεισόδιο που ασχολιόνταν με αυτούς, κλιμακωτά άλλαξα γνώμη. Επίσης θα μου ‘ναι ενδιαφέρον, να τους δω ως “αντιπάλους”, γιατί αυτή τη στιγμή πάντα ένιωθα μια ασφάλεια για αυτούς και ότι ήταν/είναι η τέλεια οργάνωση, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι κομπλεξικοί full. xD
Θα είναι απίστευτα ενδιαφέρον να τους δούμε να κυνηγιούνται όλοι και μαζί με τα αδέρφια να κυνηγιούνται και οι κραουλοκάσηδες για κάποιο λόγο. Και επιτέλους, ας αποδεχτούμε ότι ο κράουλη είναι μαζί μας, στην πλευρά μας και καλός. Γιατί α) κάποιος πρέπει να διοικεί την κόλαση και β) το μόνο αρνητικό του είναι ότι πάντα βλέπει πρώτα το συμφέρον του, αλλά άδικο έχει; 😛

Τώρα που διαφωνώ. Διαφωνώ στο ότι είναι σεναριογράφοι. Δουλεία τους είναι να βρίσκανε άλλο story μεγαλύτερο και επικότερο από Αμάρα και Θεό. Για παράδειγμα δες εδώ
http://www.galactanet.com/oneoff/theegg_el.html (υπάρχει και σε short movie αν το ψάξεις)
Το παραπάνω προφανώς δεν το βάζω ως ένα τέλειο σενάριο πχ τα 2 αδέρφια (Θεός-Αμάρα) να ήταν κομμάτι ενός μεγαλύτερου πράγματος, που δεν το γνώριζαν καν οι ίδιοι, αλλά ως ότι αν θες να σκεφτείς κάτι (και είσαι και σεναριογράφος), πολύ άνετα μπορείς να βρεις.
Απλα δεν δέχομαι ως δικαιολογία “έβαλα φρένο στην κλιμάκωση της ιστορίας, επειδή δεν θα μπορούσα να φτάσω κάπου ψηλότερα”. Αν το λες αυτό είσαι, συγνώμη για την έκφραση “χέστης”. Δηλαδή στον Ντόκτορ Χου τι να πουν τόσες σεζόν; Οκ σαφώς και θα υπάρξουν άκυρες σεζόν, αλλά πάντα κάτι υπάρχει με το οποίο μπορείς να κλιμακώσεις το story σου.
Όταν είσαι μια σειρά φαντασίας (ή το Doctor Who, όπως το ‘χει αποδείξει, sci-fi) και ουσιαστικά είσαι ελεύθερος να ασχοληθείς με τα ΠΑΝΤΑ. Αρκεί να το παρουσιάσεις με ενδιαφέρον τρόπο, το να πεις “δεν μπορώ να κλιμακώσω το story, άρα κατεβάζουμε τον πήχη και μπλα μπλα μπλα” είναι φτηνή δικαιολογία.

Και επαναλαμβάνω εμένα το πως το συνέχισαν δεν με χάλασε. Αρκεί να μου το παρουσιάσουν ωραία. Με χαλάει η δικαιολογία που κυκλοφορεί, ότι επέλεξαν να πάνε στους ΑτΓ, για να χαμηλώσουν τον πήχη.

Εξάλλου, δυστυχώς ή ευτυχώς, είμαι από αυτούς που και φίλλερ να μου έδειχναν, ή απλά μια στατική είκονα του Σαμ και του Ντην επί 40 λεπτά, θα καθόμουν να το έβλεπα. Οπότε δεν είμαι αντικειμενικός. Παρόλα αυτά δεν με χαλάει πως το συνεχίζουν και οι απαιτήσεις μου να μου το παρουσιάσουν με ωραίο τρόπο, είναι απλά μια έξτρα απόλαυση. Όπως και να το παρουσιάσουν, θα το δω 😛
Αυτά, μακρυγόρησα αρκετά, sorry xD

Amalia
Reply to  Nick Bach
7 years ago

Θα διαφωνήσω στη διαφωνία σου! 😛 Εγώ δεν το βλέπω ως “δικαιολογία” εκ μέρους των σεναριογράφων το να κατεβάσουν τον πήχη της ιστορίας σε κάτι λιγότερο “θεικό” για αντίπαλο. Δεν είναι ότι δεν μπορούν να το κάνουν είναι ότι δεν θέλουν. Καταρχάς, να διευκρινίσουμε ότι όλα όσα διαβάσατε στο άρθρο είναι εικασίες, έτσι; Είναι όσα μπόρεσα να συμπεράνω από το φινάλε που είδαμε. Οι ΑτΓ μπορεί να μην είναι ΚΑΝ οι κακοί της 12ης σεζόν. Αλλά και αυτό να συμβεί, όπως εξήγησα και στο άρθρο, θα είναι για πρακτικούς λόγους: μια τηλεοπτική σειρά δεν είναι μόνο η ιστορία που λέει, υπάρχουν πίσω από την ιστορία χιλιάδες τεχνικά ζητήματα που πρέπει να παρθούν υπόψη, όπως για παράδειγμα το ότι πρέπει να πουν μια ιστορία σε 23 επεισόδια, πρέπει οι Winchesters να παίζουν κεντρικό ρόλο, πρέπει να βρουν χρησιμότητα για τον Κας και τον Κράουλι, και το κυριότερο όλων πρέπει η ιστορία τους να μην τους παγιδέψει σε μια γωνία που δεν μπορούν να ξεφύγουν. Όλα αυτά, και πάμπολλα ακόμη περιορίζουν τους σεναριογράφους πολύ. Γιαυτό εξέφρασα την άποψη ότι η περαιτέρω κλιμάκωση της ιστορίας σε κάτι παραπάνω από την αδερφή του Θεού (πχ στους γονείς τους), ίσως να μην τους βόλευε. Πάει μακρυά η βαλίτσα πιστεύω και ξεφεύγει το θέμα απο τους Winchesters…

Υπάρχει όμως και μια μεγάλη πιθανότητα να κάνω λάθος. Να μας παραπλάνησε το ίδιο το φινάλε. Μπορεί να δίνουμε περισσότερο βάση στους ΑτΓ και τελικά να είναι το κομμάτι της επιστροφής της Μέρι, με ότι αυτό συνεπάγεται, η κεντρική ιστορία της επερχόμενης σεζόν. Ίσως η ιστορία του αυγού που παραθέτεις να μην είναι και τόσο μακρυά από αυτό που θα δούμε στην 12η σεζόν. Μην ξεχνάμε ότι έχει αναφερθεί ένα Κενό, ενώ έχει δοθεί μεγάλη σημασία στις ψυχές, και ο ρόλος των Θεριστών και της Billie έχει υπονοηθεί ότι ίσως είναι μεγαλύτερος από ότι νομίζαμε. (Να τολμήσω να πω μια θεωρία ότι ίσως η Bilie ειναι ο Θάνατος που δεν πέθανε ποτέ; ) Αν όλα αυτά συνδεθούν κάπως, μπορεί τελικά ο πήχης της επικότητας να μην κατέβει και τόσο όσο νομίζουμε! 😉

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα