Supernatural Ιστορία: Η πλάκα των Αγγέλων (Angel Tablet)

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Στον 8ο κύκλο, ο Samandriel εξαιτίας των πληγών στο κεφάλι του είχε πάει πίσω στις «εργοστασιακές ρυθμίσεις» καθώς βασανιζόταν για οποιαδήποτε χρήσιμη πληροφορία. Μιλάει για τις πλάκες, γεγονός που προφανώς συνδέεται με όλους τους αγγέλους και πριν ο Dean, ο Sam και ο Castiel τελικά φτάσουν εκεί, αποκαλύπτει την ύπαρξη της πλάκας των αγγέλων, που ενδιαφέρει  τον Crowley, ο οποίος φεύγει πριν καταφτάσουν οι τρεις φίλοι. Αφού ο Samandriel αποκαλύπτει ότι μίλησε στον Crowley για την πλάκα,  η Naomi αναγκάζει τον Castiel να τον σκοτώσει εξαιτίας της  αποκάλυψης για την ύπαρξής της. Όταν ρωτήθηκε, αποκάλεσε τον Samandriel προδότη επειδή φανέρωσε την ύπαρξη της πλάκας, καθώς είναι κάτι για το οποίο  όλοι οι άγγελοι θα πεθάνουν για να αποτρέψουν τους δαίμονες από το να το ανακαλύψουν. Η Naomi αποκαλύπτει ότι, όπως η δαιμονική πλάκα φανερώνει πώς να σφραγίσουν όλους τους  δαίμονες στην κόλαση, η αγγελική πλάκα μπορεί να περιέχει κάτι παρόμοιο για τους αγγέλους.

Στο επεισόδιο Goodbye stranger του ίδιου κύκλου, αφού βεβαιώθηκε ότι είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της, η Naomi στέλνει τον Castiel να αναζητήσει την πλάκα των αγγέλων, που και ο Crowley επίσης ψάχνει. Έχοντας ανακαλύψει ότι ο Lucifer είχε αγγελική πλάκα, ο Crowley ξεκινά την αναζήτηση για τις κρύπτες του Lucifer χρησιμοποιώντας την δαίμονα Meg, που γνωρίζει τις θέσεις τους από τότε που ήταν με τον Azazel. Η Meg δίνει μόνο γενικές θέσεις των κρυπτών, κι έτσι ο Crowley έχει τους δαίμονές του να καταλαμβάνουν ανθρώπους που μπορεί να γνωρίζουν πού βρίσκονταν και να τις αναζητούν, ενώ ο Castiel βασανίζει και σκοτώνει τους δαίμονες που ευθύνονται προσπαθώντας να πάρει την πλάκα για τη Naomi. Τελικά μετά τη σύλληψη ενός δαίμονα, που τους οδηγεί στη Meg, που είναι σε θέση να τους δείξει τη σωστή θέση της κρύπτης του Εωσφόρου στην πόλη όπου βρίσκεται η πλάκα. Ενώ η Meg και ο Sam παραφυλούν στο εξωτερικό του κτιρίου, όπου βρίσκεται η κρύπτη, για τον Crowley και τους υποτακτικούς του, ο Dean και ο Castiel αναζητούν την ίδια την κρύπτη. Ο Castiel είναι σε θέση να εντοπίσει το σωστό κουτί που περιέχει την πλάκα , που όμως είναι προστατευμένη από τους αγγέλους και αναγκάζεται να το  πει στον Dean καθώς είναι ο μόνος, που μπορεί να την αγγίξει. Ο Dean βρίσκει την πλάκα, που περιβάλλεται από ένα βράχο παρόμοιο με την πλάκα των Λεβιάθαν και ο Castiel, υπό τις διαταγές της Naomi, του επιτίθεται με την αγγελική λεπίδα και  προσπαθεί να τον σκοτώσει για να πάρει την πλάκα. Στη συμπλοκή, ο βράχος χτυπάει στο έδαφος και διαλύεται απελευθερώνοντας την πλάκα. Τελικά ο Castiel επανακτά τον έλεγχο του εαυτό του και όταν αυτός παίρνει στα χέρια του την  πλάκα, και αυτή και ο ίδιος λάμπουν, αποκόπτοντας τη σύνδεση του με την Naomi και σπάζοντας την επιρροή που ασκούσε πάνω του. Μετά την επούλωση του Dean, ο Castiel φεύγει με την πλάκα, λέγοντας  στον Dean ότι το μόνο που ξέρει είναι ότι πρέπει να την προστατεύσουν από την Naomi, τον Crowley, ακόμη και από τον Dean για κάποιο λόγο. Τόσο η Naomi όσο και ο Crowley συναντιούνται στην κρύπτη, καθώς ματαιώθηκαν οι προσπάθειές τους να πάρουν την αγγελική πλάκα, αλλά η Naomi είναι ευτυχής όσο ο  Castiel την προστατεύει, το οποίο ο ίδιος έχει ως στόχο, ακόμη και αν αυτό σημαίνει να την προστατεύσει από αυτήν την ίδια. Ο Castiel αργότερα παρουσιάζεται να ταξιδεύει σε ένα λεωφορείο στην εξοχή με την αγγελική πλάκα.

Στο 21ο επεισόδιο του 8ου κύκλου, The great escapist, η Naomi, ο Ion και η Esper στριμώχνουν τον Castiel στο Biggersons και απαιτούν την αγγελική πλάκα. Ο Castiel αρνείται να τους πει πού να την αναζητήσουν και η Naomi διατάζει τους άλλους  αγγέλους να ψάξουν όλο το Biggersons γι ‘αυτήν, υπολογίζοντας ότι ο Castiel την έκρυψε σε κάποιον καθώς τους χρησιμοποιούσε για να την κρύψει. Ωστόσο, δεν είναι σε θέση να την βρουν και ο Crowley εμφανίζεται, σκοτώνει τον άλλο άγγελο και οδηγεί Naomi μακριά. Ο Crowley έχει συνειδητοποιήσει ότι αφού αυτή η πλάκα απελευθέρωσε το μυαλό του Castiel, δεν θα διακινδύνευε να την αποχωριστεί και την έχει μέσα του. Αφού πυροβολεί τον  Castiel στην κοιλιά, ο Crowley βγάζει την πλάκα έξω από αυτήν και φεύγει με αυτή, όταν έλαβε ειδοποίηση ότι ο Kevin Tran έχει καταλάβει την εξαπάτηση του. Κατά την επίσκεψη του Kevin στην ψευδαίσθηση του στο πλωτό σπίτι του Garth, ο Crowley φέρνει την πλάκα μαζί του. Αυτός δεν νοιάζεται πλέον για το αν ο Kevin θα μεταφράσει τη δαιμονική πλάκα ή αν θα τον βοηθήσει, αφού ο ίδιος έχει την πλάκα των Αγγέλων και αυτό τον οδηγεί στην απόφαση να προσπαθήσει να τον σκοτώσει πριν να τον σώσει ο Metatron.

Στο προτελευταίο επεισόδιο του ίδιου κύκλου, ο Metatron προσεγγίζει τον Castiel για να μιλήσουν για την κατάσταση στον Παράδεισο. Έχει κάνει κάποια έρευνα και βρήκε πολλές φατρίες αγγέλων ετοιμοπόλεμους να προσπαθούν να αποκτήσουν τον έλεγχο και ότι η Naomi καθοδηγεί μόνο μία από αυτές. Ο Castiel αισθάνεται υπεύθυνος μετά από όλα αυτά για την καταστροφή που προκάλεσε στον Παράδεισο. Ο Metatron προσκαλεί τον Castiel να σταματήσουν για μερικές κρέπες σε ένα εστιατόριο. Λέει στον Castiel ότι πιστεύει πως θα πρέπει να αποκόψουν τον Παράδεισο από τη Γη – για να αναγκάσει τους αγγέλους να λύσουν τα προβλήματα τους, αλλά και για την αποφυγή οποιασδήποτε σύγκρουσης τους που θα προκαλέσει καταστροφές στη Γη. Λέει ότι η αγγελική πλάκα περιλαμβάνει δοκιμασίες, που όταν ολοκληρωθούν, θα κλείσει τον Παράδεισο. Δεδομένου ότι είναι ο Συγγραφέας του Θεού, ο Metatron τα γνωρίζει αυτά χωρίς την πλάκα. Ο Metatron λέει ότι είναι απλά ένας συγγραφέας, αλλά ο  Castiel είναι ένας πολεμιστής. Ο Castiel συμφωνεί να αναλάβει τις δοκιμασίες – παρόλο που ο Metatron προειδοποιεί ότι θα είναι πιο δύσκολο από ό,τι o Castiel μπορεί να φανταστεί. Στη συνέχεια του δείχνει την Jane, τη νεαρή γυναίκα, η οποία ήταν η σερβιτόρα τους. Ο Metatron αποκαλύπτει πως αυτή είναι η πρώτη δοκιμασία, να την σκοτώσει και να της ξεριζώσει την καρδιά της επειδή είναι Νεφελίμ και θεωρείται μια αποστροφή. Εκείνο το βράδυ, οι δύο άγγελοι την ακολουθούν για να την σκοτώσουν, αλλά η ίδια τους αποκαλύπτει ότι γνωρίζει ποιοι είναι και τους ικετεύει να μην την σκοτώσουν. Δεδομένου ότι είναι μια αθώα γυναίκα, ο Castiel διστάζει, αλλά όταν αυτή επιτίθεται σε αυτόν και τον Metatron, ο Castiel την σκοτώνει με την αγγελική λεπίδα του, ενώ αυτή επιτίθεται στον Metatron, και ολοκληρώνει την πρώτη δοκιμασία.

Στο τελευταίο επεισόδιο του 8ου κύκλου, The Sacrifice, ο Crowley, καθώς απειλεί τη ζωή της σερίφη Jody Mills, απαιτεί τη δαιμονική πλάκα, ως μέρος της συμφωνίας του για να σταματήσει να σκοτώνει ανθρώπους, που ο Sam και ο Dean έχουν σώσει και ο Dean συμφωνεί μόνο αν Crowley τους δώσει την αγγελική πλάκα σε αντάλλαγμα. Ο Crowley συμφωνεί να συναντηθούν στην Singer Salvage Yard για να κάνουν την ανταλλαγή και να σφραγίσουν τη συμφωνία. Ο Crowley δείχνει ότι πράγματι έχει φέρει την πλάκα αφού ο Sam δείχνει την πλάκα των δαιμόνων και απαιτεί από τον Sam να υπογράψει ένα τεράστιο συμβόλαιο για να σφραγίσει τη συμφωνία. Ο Dean προσποιείται ότι εξετάζει το συμβόλαιο και πλησιάζει τον Crowley τον οποίο δένει με χειροπέδες χαραγμένες με διαβολοπαγίδα πάνω τους καταφέρνοντας να τον συλλάβει. Μετά από αυτό, ο Sam και ο Dean παίρνουν την αγγελική πλάκα. Αφού έμαθε ότι ο Castiel προσπαθεί να φέρει σε πέρας τις δοκιμασίες για να σφραγίσει τον Παράδεισο, ο Dean φέρνει την αγγελική πλάκα στον Kevin Tran να μεταφράσει για τρίτη δοκιμασία, ενώ ο ίδιος και ο Castiel πάει να πάρει το τόξο του Έρωτα για να ολοκληρωθεί η δεύτερη δοκιμασία. Ο Kevin φαίνεται απρόθυμος καθώς ο ίδιος θέλει μια φυσιολογική ζωή και παραδέχεται ότι ξόδεψε έξι μήνες για να μεταφράσει ακριβώς τη μισή δαιμονική πλάκα, αλλά συμφωνεί αφού ο Castiel τον απειλεί. Ο Dean και ο Castiel πετυχαίνουν να τους δώσει ο Έρωτας πρόθυμα το τόξο του, αλλά ο Kevin τους ειδοποιεί και λέει ότι ενώ ο ίδιος έχει ανακαλύψει τις δοκιμασίες για να κλείσει τον Παράδεισο στην πλάκα, ωστόσο δεν βλέπει τίποτα για τη δολοφονία ενός Νεφελίμ ή το τόξο του Έρωτα. Η Naomi φτάνει και ισχυρίζεται ότι έχει μάθει από τον Metatron ότι στην πραγματικότητα υπάρχει ένα ψέμα: ότι δεν θέλει να σφραγίσει τον Παράδεισο, θέλει να απελάσει όλους τους αγγέλους από αυτόν στη Γη για εκδίκηση επειδή ο ίδιος αποβλήθηκε. Αυτή με ζήλο προσπαθεί να πείσει τον Castiel, αλλά ενώ ο  Dean την πιστεύει, ο Castiel δεν το κάνει. Ο Kevin, ο οποίος άκουσε το όλο θέμα από το τηλέφωνο δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τα όσα είπε Naomi, αλλά ο ίδιος ο Metatron το κάνει αργότερα μετά τη δολοφονία της Naomi και την φυλάκιση του Castiel.

Στον 9ο κύκλο, ο Dean ζητά από τον Kevin να κοιτάξουν στην αγγελική πλάκα για το ξόρκι του Metatron, που χρησιμοποιεί για να αποβάλει όλους τους αγγέλους από τον ουρανό και έναν τρόπο για να το ανατρέψει. Όταν ο Dean αργότερα τηλεφωνεί ψάχνοντας τον Kevin για να καλύψει την ψεύτικη ταυτότητά του, ο Kevin μελετά την πλάκα. Αφού ο Kevin αρχίζει να τρελαίνεται από την ανάγνωση της αγγελικής πλάκας, ο Dean τον πηγαίνει στο Branson, στο Μισούρι για να κάνει ένα διάλειμμα. Αργότερα, ο Kevin επιστρέφει στο κρησφύγετο των Winchesters (Bunker) και συνεχίζει να αποκρυπτογραφεί την πλάκα των Αγγέλων.

Στο επεισόδιο Heaven can’t wait, αν και ο Kevin θεωρεί ότι είναι σχεδόν αδύνατο να μεταφραστεί η αγγελική πλάκα στα αγγλικά, είναι σε θέση να βρει έναν τρόπο να το μεταφράσει σε ελαμιτική σφηνοειδή γραφή που όμως είναι δύσκολο να την μεταφράσει αργότερα. Ωστόσο, ο Kevin βρήκε μια αναφορά σε έκπτωτους αγγέλους στις υποσημειώσεις και ο Dean υποθέτει ότι οι υποσημειώσεις μπορεί να περιέχουν το ξόρκι του Metatron και πώς να τo αντιστρέψουν. Τελικά, ο Sam και ο Kevin κάνουν μια συμφωνία με τον Crowley: σε αντάλλαγμα για τη μετάφραση του ελαμιτικής γλώσσας, σύμφωνα με την οποία ο Crowley θα έχει τη δυνατότητα να καλέσει την Abaddon. Μετά την κλήση, ο Crowley τηρεί τη συμφωνία μέχρι τέλους αλλά μαθαίνει από τα γραπτά ότι το ξόρκι είναι μη αναστρέψιμο.

Αργότερα ο Kevin φαίνεται να επιχειρεί να διαβάσει ολόκληρη την αγγελική πλάκα αλλά υπήρχε ένα μέρος της που ήταν σχεδόν ανεξιχνίαστο. Πίστευε ότι, όταν ο Metatron χάραζε την πλάκα των αγγέλων, ήθελε να κρατήσει αυτές τις συγκεκριμένες λέξεις κρυμμένες, ακόμη και από τους προφήτες. Όμως, ο Gadreel παίρνει και την αγγελική και τη δαιμονική πλάκα αφού πρώτα σκοτώνει τον Kevin Tran και τις παραδίδει στον Metatron.

Στο 18ο επεισόδιο του ίδιου κύκλου, Meta fiction, αφού ο Metatron είναι σε θέση να σβήσει ένα δαχτυλίδι του Αγίου Φωτός με ευκολία, ο Sam και ο Dean συνειδητοποιούν ότι χρησιμοποιεί την πλάκα των αγγέλων για  να αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη.

Στο τελευταίο επεισόδιο του 9ου κύκλου, Do you believe in miracles?, αποκαλύπτεται ότι η μεγάλη δύναμη του Metatron προέρχεται από την αξιοποίηση της αγγελικής πλάκας και ότι αν μπορέσουν να σπάσει αυτή τη σύνδεση, ο Metatron θα είναι ακριβώς ένας κανονικός άγγελος και πάλι και στη συνέχεια θα είναι σε θέση να θανατωθεί. Ο Gadreel και ο Castiel προσπαθούν να εισβάλλουν στον Παράδεισο για να εντοπίσουν την πλάκα, αλλά παρασύρονται στη φυλακή του Ουρανού και παγιδεύονται. Αφού ο Gadreel θυσιάζει τον εαυτό του για να δραπετεύσει, ο Castiel αναζητάει στο γραφείο του Metatron την αγγελική πλάκα, ανακαλύπτοντάς την στη γραφομηχανή του Metatron. O Castiel σπάει την πλάκα σε κομμάτια, καταλύοντας τη  δύναμη του Metatron.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Castiel Lover
Castiel Lover
4 years ago

Παιδιά, μήπως έχετε βγάλει κανένα άρθρο με τα τάγματα των αγγέλων, και ποιοι άγγελοι ανήκουν σε αυτά; Γιατί θυμάμαι του Suprenatural, θα ήθελα να δω όμως και πραγματικά.

Τελευταία Άρθρα

Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Περισσότερα Άρθρα