Supernatural Ιστορία: Η πλάκα των Δαιμόνων (Demon Tablet)

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Supernatural Ιστορία: Η πλάκα των Δαιμόνων (Demon Tablet)

Στον 8ο κύκλο αφού ο Crowley συλλαμβάνει τον Kevin, τον οδηγεί σε μια αποθήκη όπου του παρουσιάζει μια άλλη πινακίδα με το «Λόγο του Θεού», που αυτή τη φορά αφορά στους δαίμονες και τον εκβιάζει να την αποκρυπτογραφήσει. Ο Kevin μαθαίνει ότι η πινακίδα αποκαλύπτει πώς να ανοίξουν οι Πύλες της Κόλασης και να εξαπολυθούν οι δαίμονες πάνω στη Γη και οδηγείται σε ένα μέρος στο Ουισκόνσιν, ενώ εκτελεί ένα ξόρκι από την δαιμονική πλάκα για να το ανοίξει. Ωστόσο, ο Kevin καταφεύγει σε ένα άλλο ξόρκι, μεταφράζοντας ένα τμήμα της πλάκας για το πώς να σκοτώσει κανείς τους δαίμονες και καταφέρνει να σκοτώσει δύο δαίμονες που τον κρατούν φυλακισμένο και να αποδράσει. Ο Kevin κρύβει την πλάκα κάπου, αλλά μαθαίνει πώς να προστατεύσει τον εαυτό του από τους δαίμονες από αυτή και ότι υπάρχει επίσης ένας τρόπος για να κλείσει τις Πύλες της Κόλασης για πάντα και να εξορίσει όλους τους δαίμονες από τη Γη.

Σε επόμενο επεισόδιο, What’s up, Tigger Mommy, την πλάκα αφού κλάπηκε από το σταθμό των λεωφορείων, όπου ήταν κρυμμένη, ο Sam και ο Dean την εντοπίζουν σε ένα ενεχυροδανειστήριο, όπου πωλήθηκε στον Beau. Στη συνέχεια εμφανίζεται προς πώληση σε δημοπρασία όπου οργανώνεται από τον Θεό της απληστίας Plutus. Οι αδερφοί Winchesters, ο Kevin και η μητέρα του Linda Tran ενώνουν τις δυνάμεις τους για να την ανακτήσουν, ενώ ο Crowley αλλά και ένας άγγελος ο Samandriel θα προσπαθήσουν  να την αποκτήσουν. Όταν η προσφορά που δέχεται ο Plutus δεν είναι αρκετά υψηλή, προσπαθεί να πουλήσει τον Kevin επίσης. Τελικά η κυρία Tran προσφέρει την ψυχή της και η πλάκα πωλείται σε αυτήν.  Ωστόσο ο  Crowley καταλαμβάνει το σώμα της κυρίας Tran και συνεργάζεται με τον Beau με σκοπό να προδώσει και να σκοτώσει τον Πλούτο. Στον αγώνα που ακολουθεί, ο Crowley, ο οποίος μαθαίνει για το σχέδιο του Sam και Dean να κλείσουν τις Πύλες της Κόλασης για πάντα, παίρνει τα χέρια του την πλάκα και δραπετεύει.

Στο επεισόδιο A little slice of Kevin, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μεταφράσει την πινακίδα, ο Crowley απαγάγει όλους τους μελλοντικούς  προφήτες, αλλά κανένας από αυτούς δεν έχει την ικανότητα να την διαβάσει μέχρι να πεθαίνει ο Kevin. Η Linda Tran έρχεται με ένα σχέδιο για να χτυπήσει ύπουλα τον Crowley με την πρόσληψη μιας μάγισσας που ονομάζεται Delta Mendota ώστε να συγκεντρώσει τα συστατικά που χρειάζονται για μια «δαιμονική βόμβα», ένα ξόρκι που ο Kevin χρησιμοποίησε για να ξεφύγει από τους δαίμονες του Crowley, τα οποία όμως είναι διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο. Η Delta τους φέρνει αρκετά συστατικά για τουλάχιστον μια «δαιμονική βόμβα» αλλά τους προδίδει στον Crowley, που απαγάγει τον Kevin και αφήνει ένα δαίμονα πίσω για να σκοτώσει την Linda. Ωστόσο η Linda συλλαμβάνει τον δαίμονα και να τον οδηγεί στον Sam και Dean μαζί με τα συστατικά και το σημειωματάριο του Kevin, που περιέχει τις πληροφορίες για το πώς να δημιουργηθεί η βόμβα.

Ο Crowley ωστόσο ακόμα κι αν έχει απαγάγει όλους τους μελλοντικούς προφήτες, προτιμά  τον Kevin να μεταφράσει την πλάκα γι ‘αυτόν και όχι να σκοτώσει τον Kevin και να πάρει έναν από τους άλλους προφήτες να το κάνουν. Αφού ο Crowley κόβει ένα από τα δάχτυλα του Kevin, ο δεύτερος συμφωνεί να ξεκινήσει την μετάφραση. Ο Kevin διαβάζει τους τίτλους των διαφόρων τμημάτων στον Crowley και αυτού που περιλαμβάνει το πώς να σκοτώνουν τους δαίμονες και πώς να σφραγίσει κανείς τις Πύλες της Κόλασης. Ωστόσο, ο Kevin βρίσκει επίσης ένα σημείωμα από τον Metatron, του συγγραφέα της πλάκας που δηλώνει ότι αφού ολοκληρώσει την συγγραφή της, σχεδιάζει να πάρει την άδεια του Θεού και των αδελφών του και να αφήσει τις πλάκες για την ανθρωπότητα, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχει μια επιτομή από πλάκες, κάτι που κεντρίζει το ενδιαφέρον του Crowley ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπάρχουν πλάκες του Θεού για περισσότερα πράγματα από ό,τι οι δαίμονες και Leviathans.

Αργότερα, ο Sam με τον Dean και τον Castiel σχεδιάζουν μια επίθεση στην αποθήκη του Crowley για να διασώσουν τους προφήτες και να ανακτήσουν  την πλάκα. Κατά τη διάρκεια της διάσωσης, ο Sam χρησιμοποιεί μια «δαιμονική βόμβα» για να σκοτώσει τρεις δαίμονες. Ο Castiel αντιμετωπίζει τον Crowley γύρω από ένα τραπέζι που βρίσκεται η πλάκα και όταν ο Castiel αρχίζει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του εναντίον του, ο Crowley προσπαθεί να αρπάξει την πλάκα και να φύγει, αλλά ο Castiel σπάει την πλάκα στα δύο αφήνοντας τον Crowley να δραπετεύσει με τη μισή και τους Winchesters με την άλλη μισή. Ο Sam και ο Dean αποφασίζουν να φύγουν και να βρουν το υπόλοιπο μισό της πλάκας, ενώ ο Castiel επιλέγει να τους ακολουθήσει.

Στο 10ο επεισόδιο του όγδοου κύκλου, καθώς ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσουν πολλούς δαίμονες, που κρατούσαν αιχμάλωτο τον άγγελο Samandriel, ο Dean και ο Castiel ταξιδεύουν στον Kevin Tran για να πάρουν τα υλικά για τη «δαιμονική βόμβα», τα οποία όμως ο Kevin έχει εξαντλήσει και προσπαθεί μάταια να μεταφράσει τη μισή πλάκα που έχει. Ο ίδιος είναι ενοχλημένος μαζί τους και αποκαλύπτει πόσο δύσκολο είναι να συλλέξουν μόνο τα τρία πρώτα συστατικά, όμως ο Castiel ζητά τον κατάλογο με τα συστατικά και φεύγει για να τα συγκεντρώσει. Ο Kevin φαίνεται να εξαντλεί τον εαυτό του προσπαθώντας να μεταφράσει την πλάκα και είναι πολύ απογοητευμένος. Καθώς βασανίζεται ο Samandriel αναφέρει τις πλάκες, με τις οποίες προφανώς συνδέονται όλοι οι άγγελοι και συγκεκριμένα τη δαιμονική πλάκα, για την οποία ο Crowley αδιαφορεί καθώς ξέρει ήδη γι ‘αυτή. Ο Castiel κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα συστατικά και κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο αρχηγείο του Crowley, ο Sam και ο Dean μπόρεσαν να σκοτώσουν τέσσερις δαίμονες με τις «δαιμονικές βόμβες», ρίχνοντας μία βόμβα και σκοτώνοντας δύο δαίμονες τη φορά.

Στο επεισόδιο Trial and error, μετά από εβδομάδες εργασίας χωρίς διακοπή,ο Kevin καταφέρνει τελικά να μεταφράσει το μέρος της πλάκας σχετικά με το κλείσιμο της Πύλης της Κόλασης. Σύμφωνα με τον Kevin, η πλάκα αποκαλύπτει ότι κάποιος πρέπει να πραγματοποιήσει τρεις δοκιμασίες και να διαβάσει ένα Ενωχιανό ξόρκι μετά από κάθε μία. Ο Kevin μεταφράζει ότι «όποιος επιλέγει να αναλάβει τα καθήκοντα αυτά πρέπει να μην φοβάται ούτε τον κίνδυνο ούτε τον θάνατο ή θα  ξεριζωθεί η σπονδυλική στήλη του από το σώμα του για πάντα.» Μόλις ολοκληρωθούν οι τρεις δοκιμασίες, οι πύλες μπορούν να κλείσουν. Ο Kevin λέει ότι η πρώτη δοκιμασία είναι να σκοτώσει κάποιος ένα hellhound και να κολυμπήσει στο αίμα του. Ο Sam και ο Dean αποφασίζουν να σκοτώσουν ένα hellhound αναζητώντας κάποιον που έχει κάνει μια συμφωνία της οποίας είναι ώρα να πληρώσει την οφειλή. Αργότερα, ο Kevin βρίσκει πληροφορίες για τα hellhounds και καλεί τον Dean για να τον πληροφορήσει γι ‘αυτό, λέγοντάς του πως διαβάζει ότι «τα ολέθρια πλάσματα μπορεί να τα δει μόνο από τους καταραμένους ή μέσω ενός αντικειμένου που έχει καεί με ιερή φωτιά.» Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, ο Sam και ο Dean καταλήγουν στην ιδέα να χρησιμοποιήσουν τα γυαλιά που έχουν καεί από ιερή φωτιά για να δουν το hellhound. Στο τέλος, ο Sam καταφέρνει να σκοτώσει ένα hellhound με το μαχαίρι της Ruby και λέει το ξόρκι.

Όταν ο Castiel, στο 17ο επεισόδιο του όγδοου κύκλου, εντοπίζεται από τον Sam και τον Dean να ψάχνει για την αγγελική πλάκα, και κάτω από τις διαταγές της Naomi, ισχυρίζεται δήθεν ότι η αποστολή του είναι πραγματικά να βρει τη μισή δαιμονική πλάκα από τον Crowley.

Στο επεισόδιο Taxi driver, ο Kevin Tran καλεί τον Sam και τον Dean να τους πει ότι μαζί με τον Crowley, που φαίνεται να στοιχειώνει τα όνειρά του, έχει αποκρυπτογραφήσει και  τη δεύτερη δοκιμασία για να κλείσουν οι Πύλες της Κόλασης. Ο Kevin αποκαλύπτει ότι ο Sam πρέπει να σώσει μια αθώα ψυχή από την κόλαση και «να την παραδώσει στον Παράδεισο.» Καθώς έχει γίνει ολοένα και πιο παρανοϊκός ο Kevin κρύβει τη μισή πλάκα κάπου, ενώ ο Crowley κατάλαβε τα σχέδια των Winchesters αφού αυτοί πήραν το «καλό μισό» της πλάκας ενώ εκείνος πήρε το άλλο μισό με άχρηστες πληροφορίες.

Ο Sam είναι σε θέση να σώσει την ψυχή του Bobby Singer με τη βοήθεια του αδίστακτου θεριστή Ajay και του Benny Lafitte, αλλά όταν προσπαθεί να τον απελευθερώσει στον ουρανό, ο Crowley παρεμβαίνει και παγιδεύει την ψυχή του Bobby, με σκοπό να την πάρει πίσω στην κόλαση και να αποτρέψει την ολοκλήρωση της δοκιμασίας. Ωστόσο, η Naomi, που θέλει να πραγματοποιηθεί η δοκιμασία, διώχνει τον Crowley μακριά και σπάει την παγίδα που κρατάει την ψυχή του Bobby, επιτρέποντάς την να ανέβει στον ουρανό και έτσι να ολοκληρωθεί η δεύτερη δοκιμασία. Ο Sam στη συνέχεια λέει το ξόρκι για να σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση της δοκιμασίας. Έχοντας μάθει την τοποθεσία του Kevin από το κινητό τηλέφωνο της  Linda Tran, ο Crowley συλλαμβάνει τον Kevin και όλες τις σημειώσεις του για την πλάκα, αφήνοντας τους Winchesters χωρίς ενδείξεις για την τρίτη δοκιμασία και τον Crowley με ό,τι πληροφορία ο Kevin έχει αποκρυπτογραφήσει μέχρι τότε.

Στο 21ο επεισόδιο του όγδοου κύκλου,  ο Kevin συλλαμβάνεται από τον Crowley και εγκλωβίζεται  σε μια ψευδαίσθηση από το πλωτό σπίτι του Garth με όλες τις σημειώσεις του για την πλάκα. Δύο δαίμονες που προσποιούνται ότι είναι οι αδερφοί Winchesters  τον επισκέπτονται με τη μισή πλάκα του Crowley για να τη μεταφράσει, υποστηρίζοντας ότι κατάφεραν να την πάρουν από εκείνον. Ο Kevin ξεκινά να εργάζεται στη μετάφραση της δεύτερης μισής πλάκας, ενθουσιασμένος, καθώς θα πραγματοποιηθεί η τρίτη δοκιμασία. Την ίδια στιγμή, ο πραγματικός Sam και ο Dean λαμβάνουν ένα ηχογραφημένο μήνυμα από τον Kevin με σημειώσεις και μεταφράσεις της μισής πλάκας, που έστειλε σε περίπτωση που κάτι συμβεί σε αυτόν. Αν και δεν είναι σε θέση να καταλάβουν πια τις σημειώσεις που ο Kevin μπορούσε, ένα σύμβολο που εμφανίζεται κατ ‘επανάληψη στις σημειώσεις, τους οδηγεί τελικά στον Metatron, τον αγγελικό γραφέα ο οποίος έγραψε αρχικά τις πλάκες.

Τελικά, ο Kevin συνειδητοποιεί ότι έχει συλληφθεί και παραπλανεί τους δαίμονες που προσποιούνται ότι είναι ο Sam και ο Dean, να πιστέψουν ότι βρίσκονται στα ίχνη της άλλης μισής πλάκας, ενώ στην πραγματικότητα τους στέλνει σε μια διαβολοπαγίδα. Ο Crowley αντιμετωπίζει τον Kevin, ο οποίος αρνείται να μεταφράσει την πλάκα γι ‘αυτόν λέγοντας ότι δεν θα υποκύψει αυτή τη φορά ενώ ο Crowley δεν έχει καμία ιδέα για την εξουσία που η πλάκα θα μπορούσε να του δώσει. Καθώς τώρα ο Crowley έχει την αγγελική πλάκα, ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται πια και στραγγαλίζει τον Kevin, αλλά ο Kevin διασώζεται από τον Metatron πριν ο  Crowley τον σκοτώσει και παίρνει μαζί του τη δεύτερη μισή πλάκα. Στο καζίνο, όπου ο Metatron κρύβεται, ο Kevin αποκαλύπτει τη μισή πλάκα του Crowley και λέει ότι στον Sam και Dean ότι έχει μεταφράσει και την τρίτη δοκιμασία. Ο Metatron αποκαλύπτει τι είναι και ο Kevin το επιβεβαιώνει: πρέπει να θεραπευτεί ένας δαίμονας.

Στον επίλογο του 8ου κύκλου, καθώς ο Crowley προσπαθεί να σκοτώσει την σερίφη Jody Mills, οι Winchesters τον καλούν και ο ίδιος προσφέρει μια συμφωνία για να σταματήσει να σκοτώνει τους ανθρώπους, που έχουν σώσει: να σταματήσουν τις δοκιμασίες και να επιστρέψουν όλη την δαιμονική πλάκα. Ο Dean συμφωνεί, αλλά μόνο αν o Crowley την ανταλλάξει με την αγγελική πλάκα. Για να επιβεβαιωθεί η συμφωνία, ο Kevin φέρνει στην επιφάνεια το πρώτο μισό της πλάκας, όπου το είχε κρύψει, -και τι ειρωνικό!- κάτω από ένα σύμβολο που απεικονίζει τον Διάβολο. Ο Kevin ενώνει την πλάκα και τη δίνει στον Sam και τον Dean. Στα ερείπια του Singer Salvage Yard, ο Sam δείχνει στον Crowley την δαιμονική πλάκα για να αποδείξει ότι την κατέχει, ενώ Crowley εμφανίζει την αγγελική πλάκα. Ωστόσο, η συμφωνία δεν είναι παρά μια παγίδα για να συλληφθεί ο Crowley. Ο Sam αρχίζει την προετοιμασία  για τη θεραπεία του Crowley ώστε να ολοκληρωθούν οι δοκιμασίες αλλά σταματά όταν ο Dean μαθαίνει από τη Naomi αυτό που η πλάκα δεν αποκάλυψε: το πρόσωπο που πραγματοποιεί τις δοκιμασίες θα πεθάνει με την ολοκλήρωσή τους σαν την υπέρτατη θυσία για να σφραγιστούν οι Πύλες της Κόλασης.

Στον 9ο κύκλο, ο άγγελος Gadreel βάζει την δαιμονική πλάκα σε ένα σακίδιο και εγκαταλείπει το κρησφύγετο των αδερφών Winchester αφού πρώτα εξολοθρεύει τον Kevin και καθώς παραδίδει στον Metatron το σακίδιο του προφήτη, ξεπροβάλλουν μέσα σε αυτό και οι δύο πλάκες, και των δαιμόνων και των αγγέλων.

Στον 10ο κύκλο παρακολουθούμε τον Castiel καθώς αναζητάει μια θεραπεία για να απεγκλωβιστεί ο Dean από το σημάδι του Cain, καταλήγει ότι θα μπορούσαν να βρουν χρήσιμες πληροφορίες στην δαιμονική πλάκα, που όμως αγνοείται. Αντίθετα, στρέφονται στον Metatron για βοήθεια, τον οποίο παρακολουθούμε, αφού έχει χάσει την χάρη του και έχει μεταμορφωθεί σε θνητό, να αποκαλύπτει ότι δεν ξέρει καμία θεραπεία για το σημάδι του Cain και ότι η δαιμονική πλάκα δεν περιέχει πληροφορίες για αυτό και ο Castiel επιβεβαιώνει ότι αυτός λέει την αλήθεια. Στη συνέχεια, ο Metatron οδηγεί τον Castiel σε μια βιβλιοθήκη όπου είχε διατάξει έναν άλλο άγγελο να κρύψει τόσο την πλάκα των δαιμόνων όσο και τη χάρη του Castiel. Αφού οδηγήθηκε με τον Castiel εκεί, ο Metatron τον εξουδετερώνει με ένα ξόρκι και παίρνει τη δαιμονική πλάκα από την κρυψώνα του, με την οποία δηλώνει ότι μπορεί να πετύχει πολλά. Ο Castiel παίρνει τη χάρη του πίσω αλλά ανησυχεί για το τι είναι ικανός να κάνει ο Metatron με την πλάκα των δαιμόνων.

Στον 11ο κύκλο, στο Our liitle world, ο Metatron, αφού συνελήφθη από τον Castiel, πιστεύει ότι εκείνος θέλει την πλάκα των δαιμόνων και του λέει ότι είναι κρυμμένη εκεί όπου ο Castiel ποτέ δεν θα την βρει. Ο Castiel την τραβά ακριβώς κάτω από το παλτό του και λέει στον Metatron ότι την είχε κρύψει κάτω από το στρώμα του και ο Castiel την είχε πάρει πίσω μαθαίνοντας την διεύθυνσή του από τον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν (ο Metatron) και την αναζήτησε στο διαμέρισμά του.

Στο 21ο επεισόδιο του 11ου κύκλου, All in the family, όταν ο Donatello Redfield περιγράφει τα οράματά του, που είναι όμοια με αυτά του Kevin έγινε προφήτης, επισκευάζοντας την δαιμονική πλάκα για να την παραδώσει στον Crowley.

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This