Review – Supernatural – 11×20 – Don’t Call me Shurley

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Don't Call Me Shurley sam dean 11x20

Review – Supernatural – 11×20 – Don’t Call me Shurley

Είναι μια από τις φορές που τελειώνεις ένα επεισόδιο και ΘΕΛΕΙΣ να γράψεις review αλλά δεν γίνεται. Το μυαλό σου δε δουλεύει. Απλά υπολειτουργεί πετάγοντας διάσπαρτες σκέψεις γι αυτό που μόλις είδες.
 
Don't Call Me Shurley 11x20
So…  Οι Winchesters ψάχνουν να ακολουθήσουν κάποιο στοιχείο για την Αμάρα και βρίσκουν ένα άρθρο για έναν άνθρωπο που απλά ξύπνησε ένα πρωί και, χωρίς κάποιον εμφανή λόγο ή κάποιο προηγούμενο, σκότωσε την γυναίκα του, και πάνε να τον ερευνήσουν. Δε βρίσκουν κάτι σημαντικό πέρα από το ότι έχει τα ίδια σημάδια μόλυνσης στις φλέβες του όπως είχαν συναντήσει παλιότερα, μέχρι που μια αστυνομικός της περιοχής αναφέρει μια παράξενη ομίχλη και αργότερα σκοτώνει τον άντρα της και εξαφανίζεται. Ξεκινούν να την βρουν όμως εκείνη τους βρίσκει πρώτη. Λέει ότι έχει μήνυμα για τον Ντιν. Ότι το φως ήταν ένα ψέμα και ότι όλα θα καταστραφούν, εκτός από τον Ντιν. Ο αστυνομικός την σκοτώνει αλλά η ομίχλη καταφτάνει. Προσπαθούν να σώσουν όσο κόσμο μπορούν από τον δρόμο, βάζοντας τους μέσα στο τμήμα και κλείνοντας όλες τις χαραμάδες με ταινία αλλά η ομίχλη είναι πολύ δυνατή και σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιοι μολυσμένοι προσπαθούν να σπάσουν την πόρτα. Ο Σαμ μολύνεται και αρχίζει να λέει πράγματα που δεν εννοεί και ο Ντιν πάει κοντά του. Ο Σαμ του λέει να φύγει και να σώσει τον εαυτό του αλλά εκείνος τους απαντάει “I’m not leaving you, ever” (κάτι μας είπες τώρα) και μας αφήνει όλους με ένα χαζό χαμόγελο. Φυσικά και ο Ντιν δεν μολύνεται. Η Αμάρα δε θα τον πείραζε.
 
metatron god chuck 11x20 Don’t Call me Shurley light glasses worlds gratest dad cup
Σε άλλα νέα, ο Μέτατρον από εκεί που ψάχνει κάτι να φάει στα σκουπίδια βρίσκεται σε ένα μπαράκι με τον… Τσακ (γκουχ γκουχ) στον οποίο και ρίχνει έναν ωραιότατο εξάψαλμο για το πόσο απαίσια ήταν τα Supernatural βιβλία του. Ο Τσακ (γκουχ γκουχ ξαναλέω) του αποκαλύπτει με υπέροχο τρόπο ότι είναι ο Θεός (εγώ σας προειδοποίησα), του λέει να τον φωνάζει “Τσακ” και του ζητάει να τον βοηθήσει να γράψει την αυτοβιογραφία του.
Don't Call Me Shurley chuck 11x20
Ποιος θα περίμενε όμως ότι ο Θεός είναι τόσο απαίσιος στο γράψιμο; Κολλάει στο να γράφει για την ζωή του ως Τσακ. Τα ταξίδια του, τις σχέσεις που έκανε, ότι έμαθε κιθάρα και ότι έφτιαξε ένα μπλογκ με γάτες. Ο Μέτατρον του βγάζει με το τσιγκέλι τα ενδιαφέροντα μέρη της ιστορίας του, όπως το γιατί έφτιαξε τον κόσμο και γιατί φυλάκισε την αδερφή του. Εκείνος μας αποκαλύπτει ότι έφτιαχνε κόσμους επειδή απλά βαριόταν, αλλά η αδερφή του τους κατέστρεφε όλους. Έτσι εκείνος την φυλάκισε με την βοήθεια των αρχαγγέλων του. Επίσης μας λύνει το μυστήριο “γιατί το samulet δεν λειτούργησε κοντά του” λέγοντας πως απλώς το έκλεισε. Και κάπου εκεί αποκαλύπτει ότι δεν έχει σκοπό να βοηθήσει την ανθρωπότητα, αλλά απλά να την δει να καταστρέφεται από την Αμάρα. Ο Μέτατρον παθαίνει ένα σοκ (ποιος να μου έλεγε ότι θα συμπαθούσα τον Μέτατρον!) και τον κατηγορεί ότι δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του και ότι κρύβεται από την Αμάρα. Παραδέχεται ότι ήταν απαίσιος Θεός, αλλά τουλάχιστον δεν ήταν ποτέ δειλός. Ο “Τσακ” αποκρούει όλες τις κατηγορίες λέγοντας ότι δεν είναι δική του ευθύνη να διορθώνει τα ανθρώπινα λάθη, όπως την απελευθέρωση της Αμάρας. Ότι βοήθησε τον Castiel και τους Winchesters άπειρες φορές και αυτό δεν τον έβγαλε πουθενά. Ο Μέτατρον προσπαθεί να τον πείσει να γίνει ο παλιός καλός(?) εαυτός του αναφέροντας ότι τον διάλεξε από όλους τους αγγέλους, να γίνει ο γραφέας του και ο “Τσακ” του αποκαλύπτει ότι τον διάλεξε τυχαία επειδή ήταν ο κοντινότερος άγγελος στην πόρτα, και εκείνος καταρρέει.
 
samulet shining 11x20 Don’t Call me Shurley dean winchester
Ο κόσμος αρχίζει να καταστρέφεται και ο Μέταρτον είναι καταβεβλημένος. Δεν μπορεί να πιστέψει ότι εκείνος είναι ο Θεός που λάτρευε. Δίνει έναν υπέροχο μονόλογο για την ανθρωπότητα. Ότι παρόλα τα μειονεκτήματα τους, έχουν και υπέροχα πλεονεκτήματα. Εκείνος όμως δείχνει αμετάπειστος. Τουλάχιστον μέχρι που τελειώνει το γράψιμο του, λέει στον Μέτατρον να το διαβάσει και πιάνει την κιθάρα να μας πει και ένα τραγούδι.

Εκεί αποκαλύπτεται ότι τελικά αποφάσισε να βοηθήσει την ανθρωπότητα. Η ομίχλη που έχει καταπνίξει τους Winchesters αρχίζει να εξασθενεί. Ο Ντιν βλέπει τη τσέπη του να λάμπει και βρίσκει το Samulet. Ο Σαμ δεν είναι πια μολυσμένος. Βγαίνουν έξω από το τμήμα και βλέπουν ότι όλοι έχουν γιατρευτεί. Ακόμα και οι νεκροί έχουν επιστρέψει. Και ο Τσακ βρίσκεται εκεί στη μέση να κοιτάζει τα αγόρια και να τους λέει “We sould probably talk” ενώ εκείνοι τον κοιτάζουν σοκαρισμένοι. Και λογικό. Εγώ ανατριχιάζω μόνο που το γράφω.


Don't Call Me Shurley chuck 11x20Φοβερό επεισόδιο και από τα λίγα. Επιτέλους 11 σεζόν μετά εμφανίζεται ο Θεός! Τουλάχιστον επίσημα. (Νωρίς το θυμήθηκε.) Ακόμα και εγώ που είχα τις επιφυλάξεις μου σχετικά με την εμφάνιση του Θεού, με αυτό το επεισόδιο, την εμφάνιση του Τσακ και τις υπέροχες ατάκες του, το βούλωσα και μ’ άρεσε. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα λίγο παραπάνω δράση ή τουλάχιστον να βλέπαμε τι θα πει με τους Winchesters. Αλλά εντάξει, μας το φυλάνε για το επόμενο επεισόδιο!

  • Δε το πιστεύω ότι κατάφερε ένα επεισόδιο να με κάνει να συμπαθήσω τον Μέτατρον. Τον Μέτατρον! Τον Μέτατρον που ευθύνεται γι αυτό. Και γι αυτό! (Εντάξει σταματάω!)
  • Άντε να πεις τώρα στην Becky ότι έβγαινε με τον Θεό!
  • Τι υπέροχος που είναι ο Rob! (Και τι τέλεια φωνή!) Έπαιξε όσο πιο τέλεια γινόταν έναν πολύ δύσκολο ρόλο. Αλλά γενικά μέχρι τώρα ήταν πολύ καλογραμμένος ρόλος, πράγμα που είναι μεγάλο επίτευγμα σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα.
  • Μου άρεσε επίσης το γεγονός ότι ο Θεός στο Spn δεν έχει καμία σχέση με αυτό που περιμένουμε ως “Θεό”, δηλαδή να μοιάζει τόσο πολύ με άνθρωπό, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Και πόσο μάλλον να μην ενδιαφέρεται και ιδιαίτερα για την ανθρωπότητα, και να την αφήνει να καταστραφεί από την Αμάρα σαν απλώς ένα πείραμα που απέτυχε.
  • Οι σεναριογράφοι – κλασικά – αυτοτρολάρονται. Υπήρξαν αναφορές για το Supernatural αλλά και για τον ίδιο τον Kripke (με την αποτυχημένη του σειρά Revolution) και τους υπόλοιπους σεναριογράφους, τόσες φορές που έχασα το μέτρημα.
  • Ανυπομονώ τρομερά για το κράξιμο που έχει να φάει ο Τσακ από Σαμ και Ντιν. Και με το δίκιο τους.

Για να είναι έτσι το 20ο επεισόδιο, ανυπομονώ να δω τα υπόλοιπα! Τι να έχουν άραγε οι σεναριογράφοι στο μυαλό τους; Που θα το πάνε με τον Θεό, την Αμάρα και τον Εωσφόρο; Πότε θα κάνει η Αμάρα την κίνηση της; Πότε θα αποκαλύψει ο Θεός στην αδερφή του ότι επέστρεψε; Τι θα γίνει στο φινάλε; Για να δούμε…

Βαθμολογία επεισοδίου: 9/10

[poll id=”164″]

 

42 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest

42 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
george ka
george ka
7 years ago

ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΦΟΒΕΡΟ

Sawyer Orestis
7 years ago

Τι να πω τώρα. Θέλω να πω και να γράψω τόσα πολλά άλλα δεν ξέρω τι. Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω και που να τελειώσω. Τι να αναφέρω και τι όχι. Και είμαι και σε φυλάκιο του Έβρου σε μια γωνιά με ένα κινητό ψάχνοντας σήμα για να σας γράψω.

Από τα πρώτα 2 λεπτά κιόλας του επεισοδίου τραβάς τα μαλλιά σου. Ο τσακ αποκαλυπτεται ως ο ΘΕΟΣ! ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ!!! Μπορεί ουσιαστικά να το ξέραμε αλλά ποτέ δεν το περίμενα ότι θα το αποκαλύψουν. Οι σεναριογράφοι πήραν τεράστιο ρίσκο με ένα λεπτό ζήτημα και κατά την γνώμη μου πέτυχαν διάνα. Δεν φοβήθηκαν να Τον δείξουν και να δείξουν την οργή Του και μέχρι και τα συναισθήματα Του. Ο Rob Benedict έκανε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ δουλειά έδωσε ρεσιτάλ απλά.

Ο Τσακ μου φάνηκε και πάλι λες και φαινόταν σαν να μιλάει ο ίδιος ο Eric Kripke. Μίλησε και για το αποτυχημένο επόμενο έργο του το Revolution. Τρελό meta απλά!!! Και πόσα ακόμα, που πιστεύω θα τα υπερκαλυψει η Αμαλία σε άρθρο αύριο μεθαύριο.

Ο Τσακ λοιπόν αποφασίζει να διαλύσει ουσιαστικά την ανθρωπότητα όπως τότε με τον Νώε χωρίς καμία επιστροφή όμως αυτή τη φορά. Και ναι δεν περίμενα να τα πει και να τα κάνει όλα αυτά ο Μετατρον. Τρομερός μπράβο του. Αφού φοβήθηκα ότι θα τον σκοτώσει ο Τσακ κιόλας. Παρεπιπτοντως σωστοί οι σεναριογράφοι που δεν έβαλαν τον Θεό να σκοτώσει.

Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω ρε παιδιά είμαι και από κινητό. Τα κορίτσια θα σας καλύψουν σίγουρα πολύ Καλύτερα όλη τη βδομάδα με τα άρθρα τους. Και το ακόμα πιο ωραίο? Το επεισόδιο δεν ήταν κάν φινάλε! Έχουμε ακόμα 3 επεισόδια!!!

Που το πάνε άραγε? Δεν νομίζω να σκοτώσουν τον Θεό. Άραγε θα κλειδώσουν την Αμαρα πάλι? Αν το κάνουν τι θα δούμε στην 12η? Τον Θεό πάλι να φεύγει? Κι ο Λουσι? Δεν ξέρω. Αλλά νομίζω κάτι πολύ μεγάλο έχουν στο μυαλό τους οι σεναριογράφοι και τους εμπιστεύομαι. Μπράβο και πάλι μπροστά τους για το που έχουμε φτάσει.

Όταν είδα το Samulet στο χέρι του Ντιν ήθελα απλά να ουρλιαξω. Ελπίζω να το ξαναφορεσει σύντομα. Και να μην το βγάλει.

Περιμένω αντιδράσεις από σαμ και Ντιν πλέον. Περιμένω face to face με τα αδέρφια να πουν όλα τα εσώψυχα τους

Θα ζητήσουν άραγε να αναστηθουν οι δικοί τους?

Εν τω μεταξύ ο Θάνατος έλεγε ψέματα ότι είναι πιο παλιός από τον Θεό. Λογικό το βρίσκω…

Η Αμαρα κάνει την τελική της επίθεση. Ήρθε η ώρα της. Θέλει να κατάστρεψε ολόκληρη την ανθρωπότητα πλέον. Και με αιχμάλωτο τον Λουσιφερ. Πλέον η δύναμή της είναι τρομακτική. Και νομίζω πως ο Θεός της έδωσε επιτέλους ένα στοιχείο ότι είναι εδώ…

Το Supernatural άλλαξε πλέον το ρου της ιστορίας της παγκόσμιας τηλεόρασης. Έκανε αυτό που κάθε σειρά θα φοβόταν. Το Supernatural έγραψε ιστορία…

Elias Winchester
Elias Winchester
Reply to  Sawyer Orestis
7 years ago

Tο Supernatural είναι η ίδια η ιστορία πλέον.Είναι επίστημη και πρέπει να κάνουν αντίστοιχη σχολή σε κάποιον πανεπιστήμιο.Σχολή Supernatural.

Amalia
Amalia
7 years ago

Ωραίο επεισόδιο. Μπορει να μην φτάνει -κατ’εμε- την επικότητα των 9-10 με την επιστροφή του Εωσφόρου, αλλά και η επιστροφή του Θεού ήταν δυνατή. Έχασε βέβαια λίγο απο τον παραγοντα σοκ, γιατι ήδη ξέραμε ποιος είναι στην πραγματικότητα ο Τσακ και υποπτευομασταν οτι θα επιστρέψει φέτος.

Οι meta-σκηνές του Θεού με τον Μετατρον ήταν αρκετά φλύαρες, αλλά πραγματικά άλλαξαν το ρου της σειράς! Μου αρέσει πως ο Θεός του SPN δεν μοιάζει σε τίποτα με τον Θεο που έχει πλάσει στο μυαλό του ο μέσος Χριστιανός. Ο Θεός του SPN μοιάζει στα χαρακτηριστικά του περισσότερο με τους ανθρωπομορφους θεούς της μυθολογίας: είναι ένας παντοδύναμος, εγωκεντρικός, καυχησιάρης άνδρας που έχει επίγνωση της ανωτερότητάς του, αλλά του αρέσει να ζει ανάμεσα στους θνητούς και φαίνεται να οδηγείται απο τα συναισθήματά του, κατι που τελικά τον κάνει ίδιο με τους ανθρώπους. Και λογικό, αφου τους δημιουργησε καθ’εικόνα και καθ’ομοίωση…

Όπως θα έκανε ένας άνθρωπος απογοητευμένος από το δημιούργημα του, έχει αποφασίσει να αφησει την Αμαρα να το καταστρέψει, για να ξεκινησει απο την αρχή. Κι εκεί μπαίνει ο Μετατρον και τον μεταπείθει! Μα, ο Μέτατρον;; Δεν ξέρω πως νοιώθω για αυτην την ανάπτυξη χαρακτήρα. Αντιπαθώ πολύ τον Μετατρον για να δεχτω οτι έχει μπει σε μονοπάτι λύτρωσης, αλλά τολμώ να πω οτι τα λεγε ωραία σε αυτο το επεισόδιο. Ο Μετατρον πάντα λατρευε την ανθρωποτητα και σήμερα το απέδειξε. (Αν με κάνουν να συμπαθήσω το Μεατρον, τι έχει σειρά μετα;; Η Μπέκι;;; ιιιιιιχχ…)

Το κομμάτι των Winchesters το βρηκα ψιλοαδιάφορο για να πω την αλήθεια, ήταν απλά subplot στο διάλογο Θεού/Μετατρον. Ωραία η διάδραση μεταξύ των αδερφιών, το ότι ο Σαμ προσπαθούσε να σώσει τους ανθρώπους κι ο Ντιν προσπαθούσε να σώσει τον Σαμ. Αυτο το “I’m not leaving you” μας σκότωσε όλους πιστεύω. 🙂 Ενδιαφέρον το ότι ο Ντιν έδειξε να έχει ανοσία στην ομιχλη. Αναρωτιέμαι πως θα βοηθησει αυτο στην πορεία… Και εννοείται λάτρεψα την επιστροφή του Samulet!! Τώρα που οι σεναριογράφοι άρχισαν να απαντούν κάποια βασικά ερωτηματα, μήπως να μας δείξουν και τι σκατά έγιναν οι Μιχαήλ και Ανταμ? 😉

Ο Rob Benedict ήταν η ερμηνευτική έκπληξη του επεισοδίου. Καταπληκτική δουλειά. Αγαπημένη σκηνή μακράν, εκεί που τραγουδάει το “Fare Thee Well”. Αναρωτιέμαι όμως για ποιον το τραγουδάει; Για την ανθρωπότητα; Για την Αμαρα; Ή για τον εαυτό του;

Βαθμολογία: 8/10 από εμένα 🙂

ΥΓ Το metafiction της σειράς, όπως ανέφερε κι ο Ορέστης, ήταν σε άλλα επίπεδα! Ανυπομονώ να γράψω το άρθρο με τις αναφορες! 🙂

Jim Chai
Jim Chai
Reply to  Amalia
7 years ago

Έχω την αίσθηση πως μέσα στη σεζόν αναφέρθηκε κάποια στιγμή πως ο Adam είναι νεκρός

Amalia
Amalia
Reply to  Jim Chai
7 years ago

H τελευταία φορά που αναφέρθηκε ο Ανταμ ήταν στο 200ο επεισόδιο, κι εκεί είπαν οτι είναι “παγιδευμένος στο Κλουβί με τον Λουσιφερ”. Καμία άλλη αναφορά δεν έχει γίνει στο όνομά του από τότε, το οποίο μου φαίνεται πολύ περίεργο…

Jim Chai
Jim Chai
Reply to  Amalia
7 years ago

Γαμώτο θυμάμαι να λένε “έχω κι ένα πεθαμένο αδερφό στο κλουβί” κάτι τέτοιο αλλά άντε να το βρω πφφ

Amalia
Amalia
Reply to  Jim Chai
7 years ago

Αν το βρεις πες το. Γιατι περιμένω τοσα χρόνια (ματαια) μια αναφορα εστω στον καημένο τον Ανταμ και τίποτα! Λες να έγινε και να την έχασα?? :ο

Helen Z.
Helen Z.
7 years ago

τι επεισοδιαρα ηταν αυτη?! απτη μια με εκνευρισε ο θεος,απτην αλλη συμπαθησα και με συγκινησε ο μετατρον..απλα υπεροχο ,ανυπομωνω για το επομενο…παντως εμφανιστηκε και ο θεος που ολοι περιμεναμε..στην 12 σεζον τι αλλο θα δειξει? ενα ειναι σιγουρο αφου θα εχει ντιν και σαμ θα ειναι και η επομενη σεζον γαματη 😊😊😊

Constantinos V.
Constantinos V.
7 years ago

Το καλύτερο ίσως μέχρι τώρα επεισόδιο της 11ης σεζόν με διαφορά.Πανω κάτω ξέραμε ότη ηταν ο Τσακ ο ΘΕΟΣ,θέλαμε και αποδειξη βρε.ΘΕΕΙΚΟ opening ο θεεικος διάλογος Μετατρον – Τσακ όλα τα λεφτά,η αυτοβιογραφία του,το τι εκανε μεχρι να ρθει και ολα τα γεγονοτα,φάνηκε πόσο πολύ μισεί την Αμάρα για τους κόσμους που του κατάστρεψε κ οτι πλέον δε τον νοιάζει καθόλου.Για αλλη μια φορα η οικογενεια ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ,συγκινητικη η ατακαρα του Ντιν(ηξερα οτι δε θα μολυνθει αυτος απτην ομιχλη ως γνωστον),το επόμενο επεισόδιο θα ναι ακομα πιο καλο ελπίζω,να δουμε τι εχουν να πουν αδέλφια – Θεός.Ένα μειονέκτημα του επεισοδίου είναι οτι καταρχας η Αμαρα έκανε αισθητη την σκοτεινή παρουσία της και ας μην εμφανίστηκε,ΔΕΝ είδαμε όμως το Κασιφερ ούτε τον Κράουλι να ρθει και να δεσει το γλυκό.Υποβάλλω τα εξής:

1) Πολύ καλή η ερμηνεία του Μετατρον,ομως κρατάω μια πισινή,που ξέρω εγώ οτι δε σκαρώνει τιποτ’άλλο??????
2) Αυτό το σκηνικό με το Ντιν να μην παθαινει τιποτα απτα τερτιπια της Αμαρας πρεπει να σταματήσει,ελπίζω να το κάνει ο ίδιος στο φινάλε
3) Ανυπομονώ για τη σκηνη Τσακ – Αμαρας,Θεου – Σκοταδιου,αδερφού – αδερφής,τι θα κάνει για να την ξαναστείλει απο’κει που’ρθε??ΤΙ ΡΟΛΟ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΑΥΤΟ Ο ΜΕΤΑΤΡΟΝ?
4) Ελπίζω να ξεκαθαρίσει γρήγορα το κουαρτετο Κραουλι – Ροβενα – Καστιελ – Λουσιφερ

ΥΓ: Άτακα κορυφής μετά την αδελφική το ” Darkness you listen to me dick ” και το ” Dink’s song ” που τραγουδησε ο Τσακ στο τέλος………….9,5/10

Σπυρίδων Μπαταγιάννης
Σπυρίδων Μπαταγιάννης
7 years ago

Το καλύτερο review είναι απλά να μην γράψεις review γι αυτό το επεισόδιο. Το βλέπεις και το ξαναβλέπεις και δεν το χορταίνεις.
Έπος.

Sofia
Sofia

Μου πέρασε και αυτό από το μυαλό η αλήθεια είναι! 😛

Μαρία
Μαρία
7 years ago

Καταπληκτικό επεισόδιο!!! Κατά τη γνώμη μου, είναι ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς και όχι μόνο της ενδέκατης σεζόν. Αν το 20ό αποδείχτηκε πως ήταν τόσο ωραίο, αναρωτιέμαι τι μας περιμένει στο season finale. Επίσης, σαν κλασικό επεισόδιο του Supernatural, είχε και αστείες και συγκινητικές σκηνές.

Με εξέπληξε το γεγονός ότι οι σεναριογράφοι επιβεβαίωσαν τον πραγματικό ρόλο του Τσακ. Εννοείται πως μετά το τέλος του Swan Song, όλοι είχαμε καταλάβει το ποιος ήταν, αλλά δεν φανταζόμουν τέτοια εξέλιξη. Όταν ανακοινώθηκε πως θα ξαναεμφανιστεί ο Τσακ, περίμενα πως θα συνεχίσει να κρατάει την ταυτότητά του κρυφή, τουλάχιστον μπροστά στον Σαμ και τον Ντην, όχι ότι θα τους αποκαλυπτόταν τόσο σύντομα.

Μου άρεσε που, παρόλο που λένε ανοιχτά ότι ο Τσακ είναι ο Θεός, συνεχίζουν να τον παρομοιάζουν με τον Κρίπκε, εξάλλου εκείνος είναι ο δημιουργός της σειράς. Όσο για τις αναφορές στα παλαιότερα επεισόδια, πάντα με εντυπωσιάζει η διάθεση των σεναριογράφων να αυτοσατιριστούν.

Η αντίδραση του Μέτατρον όταν ο Τσακ τού αποκάλυψε την ταυτότητά του, ήταν ξεκαρδιστική (χαχαχα!) και μου άρεσε που ακριβώς στη μέση του πλάνου υπήρχε μία κούπα με το ”world’s greatest DAD”. Όλες οι σκηνές τους μαζί ήταν φανταστικές και κάποια στιγμή, όταν ο Μέτατρον είπε τον Τσακ δειλό και εκείνος τον πέταξε μακριά, το βλέμα του Τσακ ήταν τόσο θυμωμέμο που φοβήθηκα. Επίσης, ποτέ δε θα φανταζόμουν πως θα συμφωνούσα με τον Μέτατρον. Βέβαια, το ότι είναι πλέον θνητός και ότι μετά την τελευταία συνάντησή του με τον Κας ζούσε σε άθλια κατάσταση, ίσως τον βοήθησε να δει πραγματικά τους ανθρώπους και να τους καταλάβει, γιατί μέχρι τότε, για εκείνον, ήταν μόνο ιστορίες βιβλίων. Πιστεύω πως έχει αληθινά μετανοήσει. Δεν υποκρίνεται πια. Μπορούμε να το δούμε από την πράξη του να δώσει το φαγητό του στο σκύλο.

Εντάξει… Η σκηνή με το σιδέρωμα ήταν επίσης πολύ αστεία. Χαχαχα! Ο Σαμ πραγματικά έχει τεράστια υπομονή και από τη φράση του, νομίζω πως δεν ήταν η πρώτη που ο Ντην έκανε κάτι τέτοιο. Άσχετο, αλλά είναι εντύπωσή μου ή τις σπάνιες φορές που έχει εμφανιστεί ο Τσακ, ο Σαμ και ο Ντην ασχολούνται με τη μπουγάδα τους;;; Στο 4.18, ο Σαμ έβαζε πλυντήριο και σε αυτό το επεισόδιο, ο Ντην σιδέρωνε. Ας σοβερευτώ τώρα… Ο καημένος ο Σαμ πάλι επηρεάστηκε από την ομίχλη που εξαπέλυσε η Αμάρα. Βασικά, όλοι επηρεάστηκαν εκτός από τον Ντην. Θα σκάσω μέχρι να μάθουμε γιατί τον θέλει ζωντανό. Καταλαβαίνω ότι, έχοντας το Σημάδι, ο Ντην ήταν ο δεσμοφύλακάς της και όταν αυτό αφαιρέθηκε από το χέρι του, εκείνη απελευθερώθηκε και γι’αυτό νοιώθει ευγνωμοσύνη για εκείνον, αλλά άλλο αυτό και άλλο το να θέλει να καταστρέψει όλο το σύμπαν, εκτός του Ντην.

Τέλος, η σκηνή στην οποία ο Τσακ τραγουδάει είναι απερίγραπτη! Εκτός του ότι το τραγούδι με συγκίνησε και η φωνή του Ρομπ Μπένεντικτ ήταν καταπληκτική, η στιγμή που ο Ντην βγάζει από την τσέπη του Σαμ το φυλακτό ήταν πέρα για πέρα συγκινητική. Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι όλοι πλέον είχαν γίνει καλά – ακόμη και οι νεκροί επέστρεψαν – και ότι το φυλακτό φωτειζόταν, αλλά το ότι μετά από τόσα χρόνια, αυτό βρισκόταν πάλι στα χέρια του Ντην. Ελπίζω να μην το ξαναπετάξει ποτέ! Μακάρι να τον δούμε να το φαράει ξανά!

chrisanthie_winchester
chrisanthie_winchester
7 years ago

TI NA ΠΡΩΤΟΠΩ ΓΙ ΑΥΤΌ ΤΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ!?!?!?!
Ήταν το καλύτερο της σεζόν και από τα καλύτερα στα 11 χρόνια της σειράς για εμένα! Μας έδωσαν τον Θεό!!! ΤΟΝ ΘΕΌ! Που ποτέ μα ποτέ δεν μας είχαν πει αν όντως ήταν ο Τσακ (λες και δεν το ξέραμε? 😛 ) Και εκτός αυτού τον παρομοίωσαν με τον δικό μας Θεό του fandom τον μοναδικό Kripke <3
Το επεισόδιο τα είχε όλα! Γέλιο με τις παρομοιάσεις του Kripke, αγωνία για το τι θα γίνει και φυσικά συγκίνηση βλέποντας ξανά το amulet (πόσο μου είχε λείψει! Αυτή η σειρά σε κάνει να λατρεύεις ακόμα και τα 'μικροπράγματα') και φυσικά με την τελευταία σκηνή που όσο απογοητευμένος και αν ήταν ο Chuck-Θεός (δεν χορταίνω να το λέω!!!) έδειξε όταν δεν απογοήτευσε ο ίδιος τα δημιουργήματά του!
Btw μέχρι και το τραγούδι με την υπέροχη φωνή του του Rob ήταν ανατριχίλα σε αυτό το επεισόδιο!

panos
panos
7 years ago

Καλησπέρα σε όλους! Ξεκίνησα να παρακολουθώ την σειρά Supernatural από παρότρυνση μιας φίλης, πρόπερσι το καλοκαίρι! Είδα τυχαία το s01e01 και αμέσως κόλλησα!! Ενδεικτικά, να σας πω πως μέσα σε ένα καλοκαίρι είδα 9 σεζόν!! Αν και θεωρώ πως η σειρά τραβάει πολύ, δεδομένου ότι το αρχικό πλάνο ήταν για 5 σεζόν, το χτεσινό επεισόδιο με κάνει πλέον να αισθάνομαι ζωηρό ενδιαφέρον για την εξέλιξη-φινάλε της σειράς!! Άποψή μου πως πρόκειται για ένα από τα καλύτερα επεισόδια και των 11 σεζόν. Να σας προτείνω κάτι; Τι θα λέγατε να βάζατε ένα γκάλοπ ώστε να ψηφιστεί ποιό είναι το καλύτερο επεισόδιο όλης της σειράς;

Υ.Γ.: Απορία που μου έχει μείνει από την αρχή της σεζόν. Όταν ο Εωσφόρος τελικά απελευθερώνεται από το κλουβί του, κάνει μια απαξιωτική αναφορά στον αρχάγγελο Μιχαήλ. Δεδομένου ότι και οι δύο ήταν εγκλωβισμένοι στο κλουβί, να υποθέσουμε πως ο Μιχαήλ κατάφερε να δραπετεύσει και να αναμένουμε επανεμφάνισή του στο φινάλε της σεζόν?

Υ.Γ.2: ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ SITE ΣΑΣ! ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!! ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!

Sofia
Sofia
Reply to  panos
7 years ago

Καλώς ήρθες στην παρέα μας και ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια! Το γκάλοπ που λες έχει γίνει ήδη: http://supernaturalgreece.gr/results-best-episode-of-supernatural/ και κάποια στιγμή θα γίνει και για τα επόμενα ώστε να βγει καλύτερο επεισόδιο της σειράς μέχρι τώρα. Μάλιστα έχουμε κάνει και για τα φινάλε: http://supernaturalgreece.gr/apotelesmata-kalyterou-finale-1-10/

Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι ο Μιχαήλ έχει δραπετεύσει. Το Κλουβί που βλέπαμε ήταν ουσιαστικά ένα κατασκεύασμα της Ροβένα ώστε να μιλήσουν με τον Εωσφόρο, όχι το κανονικό Κλουβι που είναι ο Μιχαήλ.

panos
panos
Reply to  Sofia
7 years ago

Καλημέρα, καλώς σας βρήκα κι ευχαριστώ πολύ! Δεδομένου ότι το επόμενο επεισόδιο θα λέγεται “All in the Family”, προβλέπω ολοκαύτωμα! Πάντως, εξακολουθώ να θεωρώ πως ο Μιχαήλ θα επιστρέψει!

Αναμένουμε στις οθόνες μας!

Ionlydas
Ionlydas
7 years ago

Τελικά έγινε αυτό που υποπτευόμασταν ο Τσάκ Ο Θεός τελικά…..Ποτέ δεν πίστευα οτι θα εμφανιζόταν τελικά στη σειρά!!!!! Και να που έγινε …. Η αλήθεια είναι οτι περίμενα την εμφάνισή του πολύ διαφορετικά αλλά όπως έγινε κόλλησε τρελά με το mood της σειράς και με την γενικότερη συμπεριφορά των χαρακτήρων….Μου άρεσε παρα πολυ το επεισόδιο αν και σκέφτομαι μετά τον Θεό τι;;;;
Περιμένω το 21 με αγωνία …σκέφτομαι απο τωρα την “κουβέντα” που πρόκειται να γίνει μεταξύ Θεού και Winchesters !!!!!! Πω πω ακόμα μου φαίνεται απίστευτο οτι συμβαίνει….. Ιστορική στιγμή τέρμα!!!!!
Έκπληξη του επεισοδίου ο Μέτατρον…….
Ολα τα λεφτά ο Ντίν να σιδερώνει με….Μπύρα!!!!!

Ionlydas
Ionlydas
7 years ago

Πω πω το Samulet το είχα ξεχάσει …. Τί λες τώρα….λέτε να το ξαναφορέσει ο Ντίν;;;

Sofia
Sofia
Reply to  Ionlydas
7 years ago

Το καλό που του θέλω!

Maxi
Maxi
7 years ago

Ποιος θεος? Εδω συμπαθησα το παλιο καλο αρχιδι μετατρον. Αφου καταφεραν με ενα επισοδιο να μου αλλαξουν μυαλλα ειναι καλοι… Απο την πρωτη σκηνη που πεταει το κρεας στο αδεσποτο λεω αγορινα μου σε ειχα παρεξηγησει!αλλα μετατρον=παλια καραβανα και γνωστο παπαρι οποτε κραταω πισινες γιατι οπως ολοι θυμομαστε ξερει να παιζει επαγγελματικα πουστιες σε αδερφια ανθρωπους και συνεργατες! Θεος αλλη φαση. Αλλη φασηηη. Δηλαδη εχω πριζωθει ασχημα και με τρομαζει η ιδεα οτι μπορει να βγαλουν απο την μεση στο φιναλε θεο η αμαρα. Πολλα ερωτηματικα (ο λουσιφερ δεν ειναι κακος?που ειπε ο μπαμπακας, αμαρα ειναι οντως κακια? Ο ντιν με την αμαρα τι παιζει θα θυσιαστει για να την καταστρεψει η θα ενδωσει?)

Μαρία
Μαρία
Reply to  Maxi
7 years ago

Αυτό που καταλαβαίνω από τη συζήτηση του Τσακ και του Μέτατρον είναι πως η Αμάρα αντιπροσωπεύει το Τίποτα σε αντίθεση με τον Θεό που είναι η Ζωή. Δεν είναι κακιά με την στενή έννοια του όρου. Οι πράξεις της δεν περιέχουν δόλο, παρ’όλα αυτά δεν είναι καλή, γιατί καταστρέφει τα πάντα.
Όσο για τον Λούσιφερ, δεν αμφισβητείται το γεγονός ότι είναι κακός. Ο Μέτατρον, όταν διάβασε τις παραγράφους για τους Αρχάγγελους και άκουσε την απάντηση του Τσακ (περισσότερο ήταν δικαιολογίες), τότε ήταν η στιγμή που του είπε πως είτε θα αποφάσιζε να γράψει όλη την αλήθεια για το πώς έγιναν όλα είτε θα αποφάσιζε να τα παραλείψει. Νομίζω πως αυτό που εννοούσε ο Μέτατρον είναι πως ο Τσακ προσπαθούσε να αποφύγει την αλήθεια σχετικά με την κακία του Λούσιφερ και γι’αυτό το συγκεκριμένο κεφάλαιο ήταν τόσο μικρό.

maria papadopoulou
maria papadopoulou
7 years ago

Ένα αληθινά μαγικό επεισόδιο όπου οι λέξεις είναι πολύ φτωχές να περιγράψουν, και αν αυτό ήταν το 20ο επεισόδιο τι μας ετοιμάζουν μέχρι το φινάλε? γιατί σίγουρα δεν το γλιτώνουμε το έμφραγμα φέτος. Δεν θα πω πολλά, δεν μπορώ να πω πολλά, η σκηνή του όπου ο Dean παρέμεινε δίπλα στον αδερφό του, η εμφάνιση του Samulet και ως αποκορύφωμα το τραγούδι του Chuck/θεού με έκανε να δακρύσω. Σε ευχαριστώ Supernatural που ακόμα και τώρα, ύστερα απο τόσα χρόνια όχι μόνο πραμένεις σταθερή αξία αλλά ξεπερνάς τον εαυτό σου κάθε χρονιά και ξέρεις να “χτυπάς” κατευθείαν μέσα στην καρδιά όλων των φαν και να προκαλείς πάντα δάκρυα συγκίνησης σε όλους εμάς.

George Vasiliou
George Vasiliou
7 years ago

Do you guys get it? It’s his Goodbye Song to humanity and his creations. Think about it. The way he’s gonna defeat Amara is by sacrificing himself. “Fare thee well.” “I’ll be gone.” That’s why Metratron is so surprised at the ending. In my opinions this episode was by far close to perfection!

Απάντηση22

Amalia
Amalia
Reply to  George Vasiliou
7 years ago

Δεν είμαι σίγουρη γιατι το έγραψες στα αγγλικά κι όχι στα ελληνικά το σχόλιο, πάντως συμφωνω! 😉 Οι στίχοι του τραγουδιού και η αντίδραση του Μετατρον μου λενε ότι κατι θα συμβεί. Λέτε να φτάσει το ΣΠΝ στο σημείο να σκοτώσει το Θεό; Θα έχει πολύ ενδιαφέρον αυτο. Αναρωτιέμαι τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει στη δημιουργία του (την ανθρωποτητα) ένας τέτοιος θάνατος. Ελπίζω να είναι πιο συνταρακτικες από τις μηδαμινες επιπτώσεις του θανατου του Death πάντως… 😛

Loumis
Loumis
Reply to  Amalia
7 years ago

Μου κάνει λιγο δυσκολο να σκοτωσουν τον Θεό, και μετα απο τετοια κορύφωση που εχει η σειρά τωρα με τι να κρατήσουν το ενδιαφέρον για την νεα σεζόν; Παλι με λουσιφερ; Και απο την αλλη ο Θεος που ειχε αποφασισει να τα αφησει να γίνουν ολα σταχτη και μπουρμπερη με δυο κουβέντες του Μετατρον θα θυσιαστει κιολας; Μια ευθεια μάχη αναμεσα σε 2 τετοιες δυναμεις δεν θα ήταν καταστροφή για ολο των πλανήτη; Εδω δυο πανίσχυροι αρχαγγελοι και θα έκαιγαν τον μισό…

Amalia
Amalia
Reply to  Loumis
7 years ago

Κι εμένα μου φαίνεται τραβηγμένο να σκοτώσουν το Θεό, αλλά για το ΣΠΝ μιλάμε. Μέχρι πέρσι θα μου φαινόταν τραβηγμένο το να σκοτώσουν το Θανατο, αλλά έγινε και αυτο.

Κι εμένα μου φάνηκε παραξενο οτι άλλαξε γνώμη απο τις 2 κουβέντες που του είπε ο Μετατρον. Εκτός κι αν παίζει κάτι άλλο που δεν μας παει στο μυαλό…

Δεν ξέρω, πραγματικά τι μπορεί να γινει μέχρι το φινάλε και με τι θα κρατησουν το ενδιαφέρον για τη 12η σεζόν.

Loumis
Loumis
Reply to  Amalia
7 years ago

Δεν τον έχουν βάλει στο μάτι οι winchesters γι’αυτο θα ζήσει ο chuck και γι’αυτο την πατησε ο Θανατος…:-P Μια σκεψη που εχω είναι να υπήρχε “πόλεμος” στην 12η με όλους τους χαρακτηρες σε αντίπαλα στρατόπεδα αναλόγως την προελευση του καθενός αν και δεν ξερω πως θα μπορουσε να δομηθεί αυτο…

George Vasiliou
George Vasiliou
Reply to  Amalia
7 years ago

<3

Nicky Kr.
Nicky Kr.
7 years ago

Ti epeisodiara htan auth re paidia? epa8a plaka…8umhse palio Supernatural:) Me sugkinhse o Metatron..den to perimena..

Loumis
Loumis
7 years ago

Επεισοδιαρα μεγάλη, την βλέπω και την ξαναβλεπω, ειδικά το τελος! Απο εκει και πέρα κραταω: lucifer wasn’t a vilain, Ι locked her away-barely I might add, ερμηνεία μετατρον. Ο ιδιος ο Θεος δηλαδή δειχνει πρώτον κάποια ενοχή οσον αφορά τον λουσι, που ισως να εχει να κάνει με το σημαδι που του έδωσε και ίσως να επαιξε ρολο στην μεταλλαξη του και δευτερον την τεραστια δύναμη που εχει η αδερφή του, που με πολύ δυσκολια φυλάκισε!!! Απο εκει και πέρα να πεθάνει κάποιος εκ των δυο το βρίσκω δυσκολο, εκτος αν πεθανουν και οι δυο, αλληλοεξουδετερωθουν! Το αλλο σενάριο που προσωπικα σκεφτομαι ειναι ενοψει επομενης σεζόν να παμε σε κατασταση πολέμου με την μια μερια να περιλαμβανει κραουλι αμαρα ροβινα κολαση-σκοταδι και την άλλη ντιν,σαμ,θεο,καστιελ, αρχαγγελους ισως; Πως το ακουτε; Να τελειωσει μια τοσο μεγαλη μαχη σε τρια επεισοδια δύσκολο το βλέπω…

Πατροκλος
Πατροκλος
7 years ago

One of these days..it wont be long

You’ll come my name and i’ll be gone … Το τραγουδι λεει ολη την συνεχεια ..
Πολυ καλη η δουλεια σας για το review !!! Φοβερο επεισοδιο απλα !

Dimitris St
Dimitris St
7 years ago

Καταπληκτικό επεισόδιο!!!Υποχρεώσεις δε μου επέτρεψαν να έχω χρόνο να σχολιάσω τα τελευταία επεισόδια,αλλά πώς να μην το κάνω για αυτό το αριστούργημα!!!

Λίγο-πολύ όλοι ξέραμε πως ο Τσακ είναι ο Θεός(συνέβαλαν σε αυτό το Swan Song και οι συνεντεύξεις παραγωγών)και μόνο τυχαία δεν ήταν η επιστροφή του σε μια σεζόν όπου έχουμε Σκοτάδι και Λούσιφερ ελεύθερους,αλλά δεν περίμενα να τον παρουσιάσουν με τόσο ωραίο τρόπο.Όπως ειπώθηκε σε πολλά σχόλια,το SPN έδωσε μια διαφορετική εκδοχή του Θεού από αυτή που έχει ο μέσος πιστός στο μυαλό του.Ο Τσακ είναι πιο εσωστρεφής,πιο συναισθηματικός και απογοητευμένος από την εξέλιξη της ανθρωπότητας,ενώ δεν δείχνει να έχει όρεξη να επέμβει ξανά και να σταματήσει την Αμάρα(βέβαια η τελευταία σκηνή το ανατρέπει αυτό).Το κεφάλαιο Θεός είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα για τη σειρά και οι σεναριογράφοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στο πως θα χειριστούν το χαρακτήρα του και την εξέλιξή του στην ιστορία.Σαν αρχή πάντως ήταν άριστοι!!!

Όντως,ούτε εγώ περίμενα ότι κάποια στιγμή θα έτρεφα αισθήματα λύπης και συμπάθειας για τον Μέτατρον,αλλά οφείλω να παραδεχτώ πως σε όλες του τις σκηνές ήταν ουσιώδης και τα είπε πολύ σωστά.Βέβαια,καλό είναι να κρατάμε μια πισινή,γιατί παραμένει από τους πιο αντιπαθείς και πονηρούς χαρακτήρες της σειράς και όσα έχει κάνει στο παρελθόν είναι ασυγχώρητα.

Το sub-plot του επεισοδίου ήταν επίσης πολύ ενδιαφέρον,καθώς η επίθεση της Αμάρα ήταν ακόμη πιο ισχυρή από αυτή που είδαμε στο season premiere και ποιος ξέρει τι θα γινόταν αν δεν επέμβαινε ο Τσακ.Παραμένω πολύ περίεργος να δω που θα καταλήξει το θέμα Ντιν-Αμάρα.Για ακόμα μια φορά η Αμάρα έδειξε πως παρά την οργή της ποτέ δε θα έβλαπτε τον Ντιν,ακόμα και μετά την καταστροφή της ανθρωπότητας.Δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το season finale,όπου ξέρουμε από το press release ότι θα έχουμε τη μεγάλη μάχη Θεού και Σκοταδιού.Κάτι μου λέει ότι η Αμάρα θα προσπαθήσει να πάρει τον Ντιν με το μέρος της,δεδομένου ότι ξέρουμε ότι ο μεγάλος Winchester δεν μπορεί να της αντισταθεί ούτε να την πολεμήσει.

Οι meta-αναφορές του επεισοδίου ήταν φοβερές και μου άρεσε πολύ η επιστροφή του Samulet.Επίσης,οφείλω να βγάλω το καπέλο στον Rob Benedict για την εξαιρετική του ερμηνεία τόσο ως Τσακ/Θεός όσο και στην εκτέλεση του “Fare Thee Well”.

Ένα από τα καλύτερα επεισόδια ολόκληρης της σειράς και ήταν μόλις το 20ο της σεζόν!!!Με τέτοιο επικό 20ο τι θα γίνει στο season finale???Αναμένεται πανικός!!!!

plaf
plaf
7 years ago

να θεσω μια θεωρια που διαβασα απο φαν του εξωτερικου και μπορει να εχει καποια βαση???
οταν ο G-O-D τελειωσε την αυτοβιογραφια του και ειπε στον μετατρον(που btw τον συμπαθησα σε αυτο το επεισοδιο..:P) να την διαβασει και αυτος με το που διαβασε το τελος της ιστοριας του τον κοιταγε λυπημενος και σοκαρισμενος…λετε να δουμε την θυσια(οτι και να σημενει αυτο…θανατος η και κλειδωμα μαζι με την αδερφη του) του G-O-D γιανα σωθει η ανθρωποτητα???

BadNews
BadNews
7 years ago

No words, just feelings…

Joanna
Joanna
7 years ago

Γεια σας και πάλι, ελπίζω να είστε όλοι καλά, και μετά από τέτοιο επεισόδιο ακόμα και αν έχετε κάτι, θα είστε νομίζω, λίγο καλύτερα!
Τι να πει κανείς για το εικοστό επεισόδιο…
Κατά την ταπεινή μου άποψη, ήταν ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς ολόκληρης.
1) Με έκανε να συμπαθήσω τον Μετατρον από την πρώτη σκηνή με το σκυλάκι και το μπέργκερ. Και το να συμπαθήσω εγώ αυτόν τον χαρακτήρα νόμιζα πως δεν ήταν δυνατόν… Αλλά έπεσα έξω.

2) Οι διάλογοι Μετατρον -Τσακ ήταν λίγο φλύαροι στην αρχή αλλά μετά απέκτησαν νόημα και με τράβηξαν οι πολλές αναφορές σε διάφορους μουσικούς, αυτοβιογράφους και τραγουδιστές. (τις οποίες εξηγείτε φοβέρα στο αντίστοιχό άρθρο και ευχαριστούμε πολύ για αυτό!!!) Και βέβαια έμεινα λίγο, όταν συνειδητοποίησα, πως η σειρά τόλμησε να παρουσιάσει ανοιχτά τον Θεο σε μια κατά βάση, καθολική κοινωνία…

3) Βούρκωσα με τον μονόλογο του Μέτατρον για την ανθρωπότητα, καθώς ο τόνος της φωνής του, η μουσική υπόκρουση, και το γεγονός ότι όλος ο υπόλοιπος κόσμος καταστρεφόταν τον έκαναν πραγματικά μια πολύ ωραία σκηνή.

4)Έκλαψα, για άλλη μια φορά, (ναι είμαι λίγο συναισθιματική….) με τις σκήνές στις οποίες έπαιζαν ο Σαμ και ο Ντίν, αν και σε αυτό το επεισόδιο είχαν, ας πούμε, πιο δευτερεύοντα ρόλο.

Ο φόβος , η αγωνία στα μάτια του Ντιν όταν συνειδητοποιεί ότι μόνο αυτός θα επιβιώσει από την ομίχλη που στέλνει η Αμάρα, συνειδητοποιεί δηλαδή, πως κοίτα τον μεγαλύτερο του φόβο στα μάτια. Θα μείνει εντελώς μόνος του…
Και εδώ μπαίνει ο Σαμ, ο “μεγάλος”, μα στα μάτια του Ντίν, πάντα μικρός του αδελφός. Ο Σαμ, που παλεύει να πάρει ανάσα, και που ενώ χρειάζεται τον Ντιν κοντά του, προσπαθεί να τον ωθήσει μακριά , για να τον σώσει , γνωρίζοντας κατά βάθος , όπως έκανε πριν από δέκα χρόνια, όταν τον παρακαλούσε να φύγει και να τον αφήσει να πεθάνει (επεισόδιο Croaton), ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ . Ο Ντιν ποτέ δεν θα τον αφήσει, πράγμα το οποίο, του το λέει ανοιχτά.
Και έτσι, βρίσκονται καλυμμένοι από μια θανάσιμη ομίχλη.

Πιστεύω πως τα λόγια που ψέλησε ο Σαμ στον Ντιν, στο παραλήρημα του, “You will choose Amara over me, over everything” που σημαίνει “Θα διαλέξεις την Αμάρα, θα την βάλεις πάνω από μένα, πάνω από όλα.” είναι προφητικά και μια αναφορά και υπενθύμιση, αν θέλετε, αυτού που είχε πεί ο Σαμ και η απάντηση του Ντιν στο φινάλε της 8ης σεζόν.
“Who will you turn to next time, instead of me…?” (= “Σε ποιόν θα στραφείς, ποιόν θα επιλέξεις, την επόμενη φορά, αντί για μένα?”)
“Don’t you dare think that there is anything, past or present, that i would put infront of you, its never been like that, ever.” (=” Μην τολμήσεις καν να σκεφτείς, ότι υπάρχει κάτι στο παρελθόν ή στο παρόν, το οποίο θα έβαζα πάνω από σένα. Πότε δεν το έκανα αυτό, ποτέ.”)
Ένας Τσάκ ξέρει τι θα δούμε πάλι… 🙂
(Σκάω τώρα οκ…)

5) Καταχάρηκα, κυριολεκτικά, με την επιστροφή του Samulet και θέλω πολύ να το ξαναφορέσει ο Ντιν!

6) Με συνεπήρε η φωνή του Rob, πολύ καλή ερμηνεία!!

7) Και βέβαια, δεν γίνεται επεισόδιο, στο οποίο ο Ντιν να μην πιει μπίρα, μόνο που τώρα, σιδέρωνε τα πουκάμισα με μπίρα, αντί για νερό!! Κάτι που, από ότι κατάλαβα από τα λεγόμενα του Σαμ, που με τη υπομονή που έχει θα έπρεπε να πάρει βραβείο, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ντιν το έκανε!!! Όλα τα λεφτά!!!
Σε αγαπάμε Supernatural!!!!

Βαθμός: 9/10

Και, πραγματικά, ευχαριστώ παιδιά για την τέλεια δουλεία που κάνετε με το syte, και μας δίνετε την ευκαιρία να μιλήσουμε και να εκφραστούμε, να ακούσουμε και να διαβάσουμε άλλες απόψεις για την σειρά, στα ελληνικά!!

Πατροκλος
Πατροκλος
7 years ago

One of these days..it wont be long

You’ll call my name and i’ll be gone …

Elias Ch.
Elias Ch.
7 years ago

Όχι παιδιά, απλά ΟΧΙ. Δε σχολιάζω ποτέ σε αυτά τα άρθρα των κριτικών των επεισοδίων, αλλά έφτασα στο αμήν αυτή τη φορά. Συμφωνώ ότι ήταν ένα πολύ δυνατό επεισόδιο, με πολύ όμορφη σκηνοθεσία, εξαιρετικές ερμηνείες, γερές στιγμές κλπ. κλπ. αλλά μέχρι εκεί. Απλά απαίσια η ιστορία με το Θεό (αν και το σώσανε αρκετά με την εξέλιξη του επεισοδίου) και περιττή. Αν είχε ένα μυστήριο αυτή η γαμάτη σειρά, αυτό ήταν ότι ποτέ δεν είδαμε το Θεό, το Δημιουργό των πάντων. Θα μπορούσε να δηλώσει την παρουσία-επιστροφή του με κάποιον άλλον, πολύ πιο ωραίο τρόπο. Τέλος πάντων, θα δούμε τι έπεται. Είμαι κι εγώ υπερβολικά περίεργος για το τι έχουν σκεφτεί για τη συνέχεια…

Sawyer Orestis
Reply to  Elias Ch.
7 years ago

Νταξ δεν νομίζω ότι είναι τόσο κακό πια να μας άρεσε πολύ ένα επεισόδιο. Κατανοώ την αντίθεση σου αλλά μην είσαι επιθετικός ποσο μάλλον στις συντακτριες που σκιζονται για να κρατούν ενημερωμένο το σαιτ. Άλλο λέω αντίθετη γνώμη σωστά κι άλλο επιθετικά

Elias Ch.
Elias Ch.
Reply to  Sawyer Orestis
7 years ago

Νομίζω πως με παρεξήγησες. Κάθε άλλο παρά επιθετικά μίλησα! Απλά απόρησα πως άρεσε τόσο πολύ, αλλά μετά είδα στη βαθμολογία ότι υπήρχαν κ άλλοι σαν εμένα που δεν τρελάθηκαν. Οι συντάκτες/τριες κάνουν εξαιρετική δουλειά και δε νομίζω πως κανείς μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό! Τα φιλιά μου και την αγάπη μου λοιπόν σε όλους /ες και συνεχίστε την καταπληκτική δουλειά!
Και μην ξεχνιόμαστε…! Έχουμε μια συνέχεια που αγνοείται η μοίρα της και των χαρακτήρων!
May it be for the best!

Ntina
Ntina
7 years ago

στην 1η κουκιδα για τον Μετ θελω ν βαλω 100000000000χιλιαδες like… Σ ολο το επεισοδιο σκεφτομουν αρχιζω να τον Συμπαθω δεν ειμαι καλα τον συμπαθω τι επαθα κλπ …. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΡΑ ανατριχιασααα στο τελος…

SavvinaVvi
SavvinaVvi
7 years ago

Τι να πει κανεις. Μια ημερα πριν το καινουργιο επεισοδιο, και βλεποντας το συγκεκριμενο σχεδον καθημερινα απο τη μια τσιριζοντας και απο την αλλη βουρκωμενη απο συγκινηση, ενα εχω να πω: αριστα. Απλα αριστα. Περιμεναμε αυτη την επιστροφη τοσο καιρο αν και οι περισσοτεροι απο εμας δεν περιμεναμε ποτε οτι θα συμβει. Και παλι καλα οχι μονο εγινε, αλλα συνεβη με τον καλυτερο δυνατο τροπο. Ποτε δεν περιμενα να μας λυσουν τοσες πολλες αποριες!!!! Ακομα και για το samulet μας ειπαν!
Επος απλα…. αγωνιω για τη συνεχεια. Για ποιον αραγε προοριζε ο Τσακ τους στιχους του τραγουδιου; Τι θα εξηγησει και τι οχι στα αγορια; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΣΤΙΕΛ; :Ρ

Υ.σ. η σκηνη που ο Θεος πεταξε τον Μετατρον εξω απο την πορτα (ετσι γιατι του την ειπε, μου θυμισε πολυ Βειντερ σε αυτη τη σκηνη :Ρ) ηταν απο τις καλυτερες του επεισοδιου… οπως και ολες οι σκηνες που τον μειωνε – ”σε διαλεξα γιατι ησουν ο κοντινοτερος στην πορτα” ΠΑΡΤΑ ΗΛΙΘΙΕ! Επισης απο ποτε υποστηριζει την ανθρωποτητα αυτος;;;; Πολυ υποπτο βρισκω το οτιδηποτε λεει…..

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Sofia
Sofia
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.

Περισσότερα Άρθρα