Review – Supernatural – 12×16 Ladies Drink Free

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

 

Review – Supernatural – 12×16 Ladies Drink Free

Επιτέλους επιστρέψαμε! Εντάξει, θα μπορούσαν να μας έχουν δώσει λίγο καλύτερο επεισόδιο μετά από τόσες εβδομάδες υπομονής, αλλά εντάξει ας μην είμαι και αχάριστη. Για επεισόδιο με την Claire βλεπόταν άνετα! 😛

Ξεκινάμε με τους Winchesters να βρίσκονται στο αρχηγείο των Ανθρώπων των Γραμμάτων (το οποίο είδαμε στο The Raid), όπου περιμένουν τον Mick να τους δώσει μια υπόθεση. Ο Dean γκρινιάζει (δικαιολογημένα) για την αργοπορία του. Φαίνεται ότι συμφώνησε να συνεργαστεί με τους Βρετανούς για χάρη του Sam και της Mary αλλά, η καρδιά του δεν το λέει ακόμη. Κι ο Dean δεν είναι και τύπος που θα περιμένει διαταγές σαν να είναι ο τελευταίος υπαλληλίσκος. (Ναι, Mick, εσένα κοιτάω…)

Έρχεται λοιπόν ο Mick με μια υπόθεση λυκανθρώπου (όχι άλλο κάρβουνο!), η οποία φαίνεται απλή, για αυτό και ζητάει από τους Winchesters να πάει μαζί τους για εξάσκηση στις εξωτερικές αποστολές. Παρά τις αντιρρήσεις του Dean, τελικά τον παίρνουν μαζί τους και απολαμβάνουν τα οφέλη που προσφέρουν οι αποστολές που χρηματοδοτούνται από τους Βρετανούς: ξενοδοχείο 3 (!) αστέρων, γεύματα εντός ξενοδοχείου, μέχρι και μπάνιο σε πισίνα κάνει ο Dean! (Ζωάρα, φίλε!)

Την επόμενη μέρα, σκάνε κουστουμάτοι στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η κοπέλα που δέχτηκε επίθεση από τον λυκάνθρωπο. Ο Mick το παίζει γιατρός και εξετάζοντας την κοπέλα βλέπει ότι την έχει δαγκώσει ο λυκάνθρωπος, το οποίο σημαίνει ότι σύντομα θα μεταμορφωθεί. Το ίδιο βράδυ επιστρέφει στο νοσοκομείο, χωρίς να το ξέρουν τα αδέρφια, και σκοτώνει το κορίτσι.

Κάπου εκεί ενδιάμεσα οι Winchesters βρίσκουν την Claire Novak που ερευνά την ίδια υπόθεση. Κι είναι η ίδια κλασική, θερμοκέφαλη, Claire που ξέραμε και αγαπήσαμε (not). Τσαντίζεται με τον Sam που προσπαθεί να της βάλει λίγο μυαλό και καταφέρνει να γίνει το επόμενο θύμα του λυκανθρώπου. Κι εκεί έρχονται οι Βρετανοί σαν από μηχανής θεός (αρχίζουν και γίνονται μοτίβο τα γκατζετάκια και οι θαυματουργές λύσεις τους φέτος, ή μου φαίνεται; ) να έχουν βρει θεραπεία και για τη λυκανθρωπία. Απλά είναι επικίνδυνο και μπορεί να αποβεί μοιραίο… Ναι, οκ, η αγωνία είναι στο μηδέν γιατί ξέρεις ότι η Claire δεν πρόκειται να πεθάνει έτσι σε ένα random αυτοτελές, οπότε φτάνεις σαν θεατής διαδικαστικά μέχρι το τέλος, όπου έχουμε το συναισθηματικό μήνυμά της στη Jody πριν φύγει για να συνεχίσει τα κυνήγια. (Χαζό είναι αυτό το κορίτσι, παραλίγο να πεθάνει αλλά συνεχίζει ακάθεκτη. Η πολλή παρέα με τους Winchesters την έβλαψε! 😛 )

***

 

Σίγουρα το Ladies Drink Free δεν είναι από τα δυνατά επεισόδια της φετινής σεζόν. Ήταν απόλυτα προβλέψιμο, αλλά το έσωσε το χιούμορ του (από τον ‘γιατρό’ Mick μέχρι τον υπερπροστατευτικό Dean) και η εξέλιξη της μυθολογίας (έχουμε πια θεραπεία και για τη λυκανθρωπία!).

Συγκριτικά με τις προηγούμενες εμφανίσεις της, η Claire εδώ ήταν αρκετά πιο ανεκτή (παιδιά, ζητώ συγνώμη από όσους την συμπαθούν, αλλά εγώ πραγματικά δεν την αντέχω με τίποτα), και η ηθοποιός εμφάνισε μια ελαφριά βελτίωση. Η σκηνή που παραδέχτηκε στον Dean ότι δεν θα μπορέσει να συγκρατηθεί όταν μεταμορφωθεί σε λυκάνθρωπο, κι ότι προτιμά να πεθάνει, μου άρεσε αρκετά.

Η επιστροφή της Claire έδεσε ωραία με το storyline του Mick για να μας δώσει όμορφα ένα προσωπικό δίλημμα για το χαρακτήρα του. Την πρώτη κοπέλα που μεταμορφώνεται την σκοτώνει, όχι επειδή το θέλει ή πιστεύει ότι είναι το σωστό απαραίτητα, αλλά επειδή αυτές ήταν οι διαταγές του. Όταν φτάνει όμως η στιγμή να πατήσει τη σκανδάλη για να σκοτώσει την Claire, που τον παρακαλάει μάλιστα να την λυτρώσει, διστάζει. Αυτή δεν είναι ένα απρόσωπο θύμα, ένας ακόμη λυκάνθρωπος που πρέπει να πεθάνει, είναι ένα κορίτσι που έχει ήδη γνωρίσει. Αν δεν είχα διαβάσει την περίληψη του επεισοδίου που μας έδινε στεγνά ότι η Claire θα είναι αυτή που θα δαγκώσει ο λυκάνθρωπος, θα περίμενα η ιστορία του Mick να εξελιχθεί με αυτόν ως το θύμα του δαγκώματος και σε άμεση ανάγκη για τη θεραπεία. Χαίρομαι που εξελίχθηκαν έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε την ευαίσθητη (μη εκνευριστική) πλευρά της μικρής Novak, αλλά και να εμβαθύνουμε στο χαρακτήρα του Mick, ο οποίος, αντίθετα με τον συνάδελφο Ketch, φαίνεται να έχει συνείδηση. Τι είναι όμως ποιο δυνατό; Η συνείδηση ή η τυφλή υπακοή στις άνωθεν διαταγές και στον “κώδικα” των Ανθρώπων των Γραμμάτων;

Μου άρεσε ο τρόπος που αντέδρασαν οι Winchesters στο θάνατο του κοριτσιού, αλλά θα προτιμούσα το τελεσίγραφο που έδωσαν στον Mick στο τέλος να ήταν πιο αυστηρό και να μην του δώσουν τόσο εύκολα “δεύτερη ευκαιρία”.

Από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα από τους ΑτΓ, δεν είναι οι στερεοτυπικοί villains (ούτε καν ο πολυμισητός μου Ketch). Όμως η νοοτροπία “καλό τέρας είναι μόνο το νεκρό τέρας” είναι αυτό που τους βάζει στην κατηγορία των κακών — και από ότι φαίνεται αυτή είναι που αναπόφευκτα θα δημιουργήσει τη ρήξη με τους Winchesters (τους οποίους σοφά προσπαθούν να κερδίσουν ως συμμάχους τώρα). Ο Dean λέει στον Mick πως “εδώ τίποτα δεν είναι άσπρο-μαύρο.” Ένα μεγάλο μέρος του 12χρονου ταξιδιού του Sam και του Dean είχε να κάνει με την συνειδητοποίηση ότι δεν είναι όλα όπως τα νομίζουμε ότι είναι: οι άγγελοι είναι @ρχίδι@, οι δαίμονες μπορεί να σε βοηθήσουν και τα τέρατα μπορεί να είναι καλύτεροι άνθρωποι κι από τους ανθρώπους, και κάποια είναι ικανά να δαμάσουν τα φονικά ένστικτά τους (Lenore, Benny, Garth, μου έρχονται έτσι πρόχειρα στο νου). Μήπως, λοιπόν, τελικά αυτός ο “κώδικας” των Βρετανών κάνει περισσότερο κακό παρά καλό; Ο λυκάνθρωπος ανέφερε πως ο μοναδικός λόγος που άρχισε να σκοτώνει και να μολύνει ανθρώπους ήταν επειδή οι ΑτΓ σκότωσαν την αγέλη του. Αν η μέθοδός τους δημιουργεί πιο μοχθηρά τέρατα, είναι θέμα χρόνου πιστεύω να κλιμακωθεί η κατάσταση σε σημείο μη αναστρέψιμο, όπου θα κληθούν οι Winchesters να σώσουν μια κατάσταση που μπορεί να μην σώζεται…

Η ανακάλυψη της θεραπείας για τη λυκανθρωπία με δίχασε λίγο είναι η αλήθεια. Από τη μία, συνεχίζουν να μου φαίνονται υπερβολικές σεναριακές ευκολίες όλα αυτά τα νέα όπλα και οι νέες μέθοδοι κυνηγιού και ακόμη δυσκολεύομαι να χωνέψω πως γίνεται τόσα χρόνια να μην είχε γίνει γνωστή η δράση τους στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Από την άλλη, παρόλο που θα ήθελα να παρουσιαστεί μια πιο ρεαλιστική κατάσταση στην Ευρώπη, όλα όσα βλέπουμε είναι λογική συνέχεια όλων όσων έχουμε σταδιακά ανακαλύψει τόσα χρόνια για το υπερφυσικό, αλλά κι όσων νέων -ανατρεπτικών τις περισσότερες φορές- δεδομένων αποκτήσαμε μετά την εισαγωγή της μυστικής οργάνωσης των Ανθρώπων των Γραμμάτων στην 8η σεζόν. Όλα αυτά σκιαγραφούν ουσιαστικά το επίκεντρο της φετινής σεζόν που είναι η ‘κόντρα’ Βρετανών ΑτΓ κι Αμερικάνων κυνηγών, που καθρεφτίζει την αιώνια διαμάχη μεταξύ θεωρίας και πράξης. Οι Αμερικάνοι κυνηγοί δεν διδάσκονται κάπου όσα ξέρουν, τα μαθαίνουν στην πράξη, το οποίο συνεπάγεται ότι έχουν σοβαρά κενά στις γνώσεις τους (ασυνείδητα μου ήρθε στο μυαλό η Madison την οποία ίσως να είχαν καταφέρει να σώσουν αν οι γνώσεις τους ή ταν αρκετές). Αντίθετα, οι Βρετανοί έχουν εκτεταμένες θεωρητικές γνώσεις και εμπεριστατωμένες έρευνες, αλλά δεν έχουν εμπειρία στην εφαρμογή τους.

Και κάπως έτσι φτάνουμε και στο κλου του επεισοδίου, μια λεπτομέρεια που σε πολλούς μπορεί να διέφυγε. Όσοι είδατε το βιντεάκι Inside Supernatural για το επεισόδιο, θα ήσασταν υποψιασμένοι. Οι παραγωγοί μας έκλεισαν το ματάκι κάνοντας λόγο για μια ιδέα που αναφέρεται έτσι στο χαλαρό, αλλά θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επόμενη σεζόν. Αυτή, λογικά, είναι το σχολείο Kendricks, όπου -σύμφωνα με τον Mick- φοιτούν τα μελλοντικά μέλη των Ανθρώπων των Γραμμάτων. Η ιδέα ενός μαγικού σχολείου αλά Harry Potter είναι χιλιοπαιγμένη είναι η αλήθεια, αλλά αν τη διαχειριστούν σωστά, μπορούν να εξελίξουν τη σειρά προς χίλιες δυο ενδιαφέρουσες κατευθύνσεις. (Το να μεταφερθεί μεγάλο μέρος της δράσης της σειράς σε ένα σχολείο της Βρετανίας μου φαίνεται απίθανο, οπότε λέτε το σχόλιο των παραγωγών να σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση να έχουμε την ίδρυση ενός… ‘Winchester’s School for Gifted Youngsters’ στο μέλλον για τη νέα γενιά των ΑτΓ στην Αμερική; Μυρίζομαι spin-off; 😉 )

Βαθμολογία: 7/10

[poll id=”200″]

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σενάριο
Σκηνοθεσία
Ερμηνείες
Monster of the Week
Εφέ/VFX

ΣΥΝΟΨΗ

Σίγουρα το Ladies Drink Free δεν είναι από τα δυνατά επεισόδια της φετινής σεζόν. Ήταν απόλυτα προβλέψιμο, αλλά το έσωσε το χιούμορ του (από τον 'γιατρό' Mick μέχρι τον υπερπροστατευτικό Dean) και η εξέλιξη της μυθολογίας (έχουμε πια θεραπεία και για τη λυκανθρωπία!).

43 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

43 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Romar Moria
Romar Moria
6 years ago

Το’ξερα οτι δεν ειχαν τα κοτσια να καθαρισουν την Κλαιρ,το’ξερα.
Μετριο επεισοδιο γενικα και για αλλη μια φορα αποδεικνύεται οτι η Κλαιρ ειναι αδυναμη χαρακτηρας.

Joanna
Joanna
6 years ago

Παιδιά μπράβο, χίλια μπράβο, πολύ καλό το άρθρο. Εγώ απλά θέλω να προσθέσω πως θυμήθηκα την Μαντισον, και το πρόσωπο του Σαμ όταν αυτός και ο Ντιν πηγαίνουν στο δίπλα δωμάτιο, και ο Σαμ δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του, μιας και είναι αυτός που πρέπει να την σκοτώσει. Τώρα, δέκα χρόνια αργότερα, ξαφνικά βρέθηκε τρόπος να θεραπεύσουν τους λυκανθρώπούς. Κάπως με ενόχλησε η ‘ευκολία’ με την οποία οι λύσεις φαίνεται να εμφανίζονται.
Γενικά ήταν καλό επεισόδιο. Όμως, σε αυτό που είπατε στο άρθρο για το σχολείο, ΔΕΝ θα μου άρεσε σαν ιδέα. Κάτι τέτοιο έγινε και στην σειρά “Οι μάγισσες” (Charmed). Εκεί, κάθε τρις και λίγο έπρεπε να γλυτώνουν το σχολείο από μια απειλή και τέτοια.

Δεν λέω, μπορεί το θέμα να βγει καλό, αλλά είδη έχουν αλλάξει αρκετά στην σειρά φέτος με την Μαίρη και τους Βρετανούς. Αν υποψιαστώ οτι ο Σαμ θα θέλει να καθηλωθεί σε ένα μέρος θα τα πάρω στο κρανίο. Εκτός, βέβαια, αν η επόμενη σεζόν είναι και η τελευταία, πράγμα που δεν θέλω, αλλά μπορεί και να γίνει. Τότε ντάξει να το δεχτώ….

ncis merlin like
ncis merlin like
6 years ago

Δεν ήταν καθόλου κακό το επεισοδιάκι, καθόλου. Για ήρεμη επιστροφή στην σειρά μετά το hiatus, ήταν ό,τι πρέπει. Αυτό που αναφέρεται ότι θα έπρεπε τα αγόρια να είναι πιο αυστηρά με τον Mick, δεν το πιστεύω, ήταν ήδη πολύ αυστηροί, με κάποιον ο οποίος δεν είχε εμπειρία στο κυνήγι. Δεν λέω ότι ο Mick είναι άγιος (far from it), αλλά είναι ένα άτομο που δεν έχει ξανακυνηγήσει στη ζωή του και δεν έχει αναπτύξει την αντίστοιχη νοοτροπία, ούτε χρειάστηκε να πάρει δύσκολες (για ‘κεινον) αποφάσεις, που ο Σαμ και ο Ντιν αναγκάζονται να παίρνουν συνέχεια (σκεφτείτε την περίπτωση του Κας, θα μπορούσαν να μην τον είχαν εμπιστευτεί καθόλου, αλλά όχι μόνο τον εμπιστεύτηκαν, όχι μόνο πολέμησε στο πλευρό τους, αλλά τώρα τον αποκαλούν αδελφό. Συν την περίπτωση της Madison, για την οποία ισχύει ό,τι έχετε πει, Joanna και Αμαλία.).

Η Claire, θα την πω την αμαρτία μου, δεν με άφησε και ποτέ αδιάφορη (πρέπει να φταίει το γεγονός ότι ο Κας είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας). Δεν μπορείς να πεις ότι η Kathryn είναι κακή ηθοποιός (κατ’εμέ), γιατί φαίνεται ότι προσπαθεί, αλλά της βγαίνει too much μερικές φορές. Εδώ, όντως, υπήρχαν κάποια σημάδια βελτίωσης, αλλά υπήρχαν και σημεία που σε άφηναν αδιάφορο.

Το σχολείο θα ‘ταν μια ωραία προσθήκη στο σύμπαν του Supernatural, γιατί, όπως και να το κάνουμε (και έπρεπε να το περιμένουμε), μια τόσο μεγάλη οργάνωση σαν τους (Βρετανούς) Ανθρώπους των Γραμμάτων δεν γίνεται να μην είχαν ένα είδος εκπαίδευσης/σχολής. Ακόμα και οι Αμερικάνοι ΑτΓ, μετά την μύηση τους στην οργάνωση (βλέπε Henry Winchester), είχαν ένα υποτυπώδες είδος εκπαίδευσης. Άλλο που δεν προλάβαμε να το δούμε…

Τέλος πάντων, ήταν ένα καλό επεισοδιάκι για επιστροφή, θέλω να δω πώς θα αναπτύξουν την ιδέα του Kendricks (αν το κάνουν τελικά) και τι γίνεται, επιτέλους, με τον Κας. Από τότε που είπε ‘ναι’ να πάει στον Παράδεισο, καπούτ, εξαφανιζόλ, τον χάσαμε. Οπότε…;

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  ncis merlin like
6 years ago

Η ιδέα για το σχολείο εμένα με απογοητεύει, γιατί θα χαλάσει το στυλ και θα πάει η σειρά σε άλλο επίπεδο, εκτός αν το διαχειριστούν ωραία.. Και εγώ την claire , την πάω μόνο για τον Castiel. Συμφωνώ πως δεν φταίει η ηθοποιός, αλλά ο χαρακτήρας που της έχουν δώσει.

Μου λείπει ο castiel!!!!!!!! Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι το 12×19!!! Τι στο καλό κάνει με τους αγγέλους!!!!!!!! Θα σκάσω!!!

ncis merlin like
ncis merlin like
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

Ναι, αυτό εννοώ για την ιδέα του σχολείου. Άσε με τον Κας… Είμαι, κι εγώ, έτοιμη να σκάσω! Υπομονή, την μεθεπόμενη Παρασκευή, θα τα μάθουμε όλα! 😀 Ελπίζω, μόνο, να μην του έχουν κάνει τίποτα οι άγγελοι…

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  ncis merlin like
6 years ago

Και εγώ!!!
Φαντάζεσαι να μας ξανακάνουν καμία καθυστέρηση του επεισοδίου; 😡

ncis merlin like
ncis merlin like
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

Έ, όχι, δεν πιστεύω…

ncis merlin like
ncis merlin like
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

Τελικά, μας κάνουν καθυστέρηση του επεισοδίου. Κατά 1 Παρασκευή μόνο, την επόμενη έχουμε το επεισόδιο!!!! 😀 😀 😀

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  ncis merlin like
6 years ago

Kαι το επεισόδιο πέφτει στα γεννέθλιά μου!!! Και είναι και το 100 του Misha!!!

Maxi
Maxi
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

διαφωνω για χαρακτηρα και ηθοποιο. προσωπικα υποστηριζω το αντιστροφο. Ο χαρακτηρα της Κλερ τι αντιπαθητικο εχει φιλες και φιλοι; Ειναι νεαρη με του πουστη την ατυχια στην πλατη της, επαναστατρια χωρις λογους και με, θρασυτατη, θελει να εξερευνησει τον κοσμο του κυνηγιου, κατα βαθος ειναι ενα ευαισθητο κοριτσι που θελει αγαπη οπως ολοι, κανει ριψοκινδυνες μαλακιες… τι ακριβως παει στραβα; Η ηθοποιος δεν μπορει να το υποστηριξει ουτε τις συναισθηματικου τυπου σκηνες και κυριως τις σκηνες με τις σαρκαστικες ατακες τυπου Ντιν. Ισως αν μου βαλεις μαζεμενες τις σκηνες που εχει παιξει ως τωρα αλλαξω γνωμη αλλα γενικως δεν μου βγαζει τον τσαμπουκα, την χυμα γκομενα, την βασανισμενη νεαρα κορασιδα που θα περιμενα να μου βγαζει ο χαρακτηρας της

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  Maxi
6 years ago

Ναι αλλά γενικώς, μα έχει ζαλίσει και αυτή και τα ψυχολογικά της!!!
Δεν ξέρω αλλά μου βγάζει μία αντιπάθεια.
Για εμένα αξίζει να μένει στη σειρά μόνο για τον Castiel.

comment image

Maxi
Maxi
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

ποτε προλαβε να μας τα ζαλιζει; δεν εχει ανοιξει ποτε κανα κλαψομουνικο μονολογο. εδω σε φιλερ και κυνηγια εχουμε δει συναισθηματικα φορτισμενους διαλογους και κλαματα απο κομπαρσους, σε καθε σχεδον επεισοδιο ο καστιελ “αυτομαστιγωνεται”, ο ντιν λυπαται τον εαυτο του και τον κοσμο, ο σαμ κιαυτος ειμαι σιγουρη για καποιον λυπαται και κατι αναπολει… η Κλερ εχει ζησει δραμα αλλα δραμτικη δεν ειναι. Τεσπα κοβω την παπαρολογια καταλαβαινω οτι την αντιπαθεις και γω τις υποκριτικες ικανοτητες της τυπισσας. Και ναι, μαρεσει το ντουο Κας- Κλερ. Κριμα που δεν ηταν κιαυτος στο επισοδιο ή δεν ρωτησε η Κλερ για τον Κας

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  Maxi
6 years ago

Και εμένα μου αρέσει Castiel-Clair, για το background που υπάρχει, αλλά δεν σημαίνει πως μου αρέσει σαν χαρατκήρας. Δεν είπα πως την αντιπαθώ, απλά δεν είναι από τα επεισόδια που θα περιμένω με ανυπομονησία. Αντιπαθώ τον Ζαχαρία, τον Ουριήλ, τους Ghostfacers. Αυτήν δεν την αντιπαθώ.

“σε καθε σχεδον επεισοδιο ο καστιελ “αυτομαστιγωνεται”, ο ντιν λυπαται
τον εαυτο του και τον κοσμο, ο σαμ κιαυτος ειμαι σιγουρη για καποιον
λυπαται και κατι αναπολει…”
Πραγματικά με σκότωσες τώρα. Ο Castiel δεν αυτομαστιγώνεται! 😇 Απλά έχει τύψεις! Και όχι σε κάθε επεισόδιο!!! Δεν μπορώ να τον βλέπω με τον τρόπο που τον βλέπεις εσύ, (χωρίς παρεξήγηση, κατανοείς πιστεύω πως με τον γραπτό λόγο, πολλά από αυτά που λέω μπορεί να φαίνονται επιθετικά, ενώ το ύφος μου είναι παραπονιάρικο) καθώς είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας και τώρα μου ξερίζωσες την καρδιά… 😢

Maxi
Maxi
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

χαχαχαχααχαχ μην μου αγχωνεσαι οι φαν γιαυτο υπαρχουμε για να κλαψουριζουμε και να κανουμε επιθεσεις. Ισως δεν φανηκε απο την επιλογη των λεξεων μου αλλα και γω συμπαθω πολυ Καστιελ και επειδη ακριβως τον συμπαθω και για ονομα του Τσακαρου ειναι αγγελος πολεμιστης του παραδεισου με νικες και ηττες στο ιστορικο του, δεν μπορω να τον βλεπω συνεχεια μιζερο και ηττημενο γιατι αυτο μου βγαζει τις περισσοτερες φορες. (ολοι κατι μου βγαζουν οπως καταλαβες)

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  Maxi
6 years ago

Χαχαχα! Κατάλαβα! Όχι αυτά που λες ισχύουν, απλά αν τα βάλεις όλα μαζί………
Σου μένει μια πικρή γεύση…
Και εμένα μου λείπει ο Badass Cass, αλλά τουλάχιστον τώρα είναι πιο συναισθηματικός και σαρκαστικός. Και οι δυο πλευρές δεν παίζονται!!!

Maxi
Maxi
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

αντε και για να αποχωρησω αφηνοντας σου μια γλυκια γευση ευχομαι λιγοτερα επεισοδια με Κασαρο και περισσοτερα με ενα λαμπρο σχολειο εκπαιδευσης κυνηγων. Χαιρετω

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  Maxi
6 years ago

Είσαι κακός/κακιά!😖
comment image

Sawyer Orestis
Reply to  Maxi
6 years ago

Είναι απλά βαρετή. Και επίσης χάλασε ολόκληρο Season 10 Finale. Αυτά μου φτάνουν 😛

Για την ηθοποιό δεν έχεις να πεις και πολλά δεν κάνει για ηθοποιός η κοπέλα

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  Sawyer Orestis
6 years ago

Ναι, δεν πιστεύω πως έχει πολλά υποκριτικά λάθη (δεν έχω ιδέα από αυτά) αλλά όπως και να το κάνεις είναι αντιπαθητική! (δεν μου φταίει σε κάτι η κοπέλα, απλώς λέω)

GeorgeBest_37
GeorgeBest_37
6 years ago

1. Ladies always Drink Free.

2. Μετριο επεσιοδιάκι αλλά βλέπεται ευχάριστα.

3. Η Κλάιρ άλλαξε το μαλί της, η ηθοποιός την ερμηνευσε καλύτερα αυτη τη φορά δεν ξέρω αλλά μου άρεσε, δεν είναι τοσο κακή σαν χαρακτήρας βρε Romar, τι να πουμε και για τη Μπεκι Γουίντσεστερ(θα το ήθελε πολύ)/Ρόζεν;

4. Όχι βρε παιδιά σχολείο με θεμα το υπερφυσικο δεν είμαστε X-men αλλά Supernatural, για τη επομένη σεζόν υπάρχουν τόσο ενδιαφέροντα storylines:Νεφελίμ,Εωσφόρος(εαν επιζήσει), single κυνήγια με τη Winchester family και guests τη Eleen, Donna – Jody, Claire οχι ομως άλλο BMOL ημαρτον, οι κοσμογονικες επιπτώσεις απο τους θανατους του Death και της Billie, οι Archangel Michael & Adam να βγουν επιτελους απο το κλουβι, να επιστρεψουν οι Chuck & Amara κ.α.

5. Αργουν πια πολύ γαμώτη μου οι ελληνικοί υπότιτλοι, κάποτε εβγαινε το επεισοδιο και εως το βραδυ είχε βγει και ο υποτιτλος, αλλά εας μην είμαστε και πλεονέκτες, αφιλοκερδώς τους βγαζουν οι υποτιτλιστες!!!

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  GeorgeBest_37
6 years ago

Συμφωνώ με το X-men κατάσταση!!!

Εγώ δεν μπορώ να περιμένω και τα βλέπω με αγγλικούς!

Marianna Winchester
Marianna Winchester
Reply to  GeorgeBest_37
6 years ago

ναι, ουτε εγω θελω το spn να καταντησει σχολη νεραιδων (😂) αλλα αμα ειναι να κανουν κατι τετοιο ας ειναι συντομο ή τελος παντων να το επεξεργαστων σωστα…

Sawyer Orestis
6 years ago

Πολύ καλό επεισόδιο με μπόλικο χιούμορ. Η Κλαιρ πάντως δεν έχω καταλάβει γιατί είναι στη σειρά αλλά είναι απολύτως λογικό που δεν πέθανε. Αν πέθαινε οι Winchesters θα εναντιώνονταν τους BMoL και δεν μας εξυπηρετεί σαν στόρι αυτή τη στιγμή. Πιστεύω οι 2 πλευρές θα έρθουν στα μαχαίρια μέχρι το τέλος της σεζόν όμως. Κ η 12η σεζόν δείχνει να έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα μέχρι τώρα.

1) Winchesters VS BMoL
2) O Κας και ο Παράδεισος
3) Κράουλη VS Λουσι
4) Επιπτώσεις του θανάτου της Μπίλι
5) Γιος Λούσι

Οι σεναριογράφοι μας είπαν ότι στο επεισόδιο θα ακούσουμε teaser για την 13η. Kendricks λοιπόν όπως πολύ όμορφα αναφέρεται στο review. Good or Bad; Τείνω προς το bad γιατί η σειρά δεν είναι εφηβική καθαρά και όποτε το πάει προς τα κει το χαλάει. Για να δούμε όμως…

ΥΓ: Η Ροβίνα άραγε θα παίξει κανα ρόλο ή θα την έχουνε για σεναριακές ευκολίες τύπου “δεν ξέρω πως να διαχειριστώ αυτήν την κατάσταση οπότε ας ρίξουμε ένα ξόρκι” (βλ. Κλουβί)

Marianna Winchester
Marianna Winchester
Reply to  Sawyer Orestis
6 years ago

ειλικρινα αμα το κανουν σχολη μαγισσων και τετοιες μπουρδες θα θυμωσω ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  Marianna Winchester
6 years ago

Εγώ να δεις!!!

Castiel Lover
Castiel Lover
6 years ago

Όχι, όχι, όχι!!! Δεν θέλω μαγικά σχολεία ούτε εύκολο κυνήγι!!! Πότε θα
τους ξαποστείλουνε να επισυτρέψουμε στα κανονικά δεδομένα; Δεν μπορεί να
συνεχιστεί η σειρά με gadget των ΑτΓ!!! Αλλάζει όλο το story!!! Η
έρευνα, τα λάθη, οι μάχες…

“όχι
άλλο κάρβουνο!” Έσκασα στα γέλια Amalia! Μα γιατί δεν σας αρέσουν
φαντάσματα-λυκάνθρωποι-βρικόλακες; Ηρεμούν λίγο τα πνεύματα σαν σεζόν.

“ούτε καν ο πολυμισητός μου Ketch” γιατί καλέ; Καλός είναι… Τον συμπαθώ.

Μέτρο επεισόδιο. Καλό σε γενικές γραμμές γραμμές και είπατε, η Κλαιρ υποφερτή. Βέβαια χαζή που συνεχίζει το κυνήγι. Δεν της πήγε να; Η θεραπεία, για εμένα λογική, καθώς είναι η αντίστοιχη στους βρικόλακες. Ο Mick, θέλω να φύγει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν χρειάζεται να γράψω πολλά.
Βαθμολογία: 8/10

Amalia
Amalia
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

Εχω βαρεθει το τριπτυχο φαντασματα-λυκανθρωποι-βαμπιρ. Οταν έχεις τόσες μυθολογίες στον κόσμο με χιλιάδες πλάσματα, γιατι να χρησιμοποιείς συνέχεια αυτά τα 3 είδη;

Δεν συμπαθεις τον Μικ και συμπαθεις Κετς;; Σκοτοδίνη με πιανει και μόνο που το ακουω αυτο! 😛 Εχω να αντιπαθήσω τοσο πολύ χαρακτηρα στο ΣΠΝ από την εποχή Ζαχαρία!

Ionlydas
Ionlydas
Reply to  Amalia
6 years ago

Ναι ρε σύ Αμαλία… πέτα μου ενα επεισόδιο με μια ιστορία πλαίσιο για την Νταγκον τι φαση παίζει πως προέκυψαν οι ιππότες και ας είναι και flash back ….. ολο λυκάνθρωποι βαμπίρ κλπ…
Με βάζουν Κλερ με βάζουν και Άγγλους ….. ξενερουά!!!!
Ο Λούσι ακόμη 3η σεζόν και εχει περισσότερο ενδιαφέρον…
Anyway φίλερς σε σχέση με το βασικό story line θα είχαν περισσότερο ενδιαφέρον …

Klaus
Klaus
Reply to  Amalia
6 years ago

Πόσο δίκιο έχεις βρε Αμαλία οταν λές για το συνεχές τριπτυχο φαντασματα-λυκανθρωποι-βαμπιρ, τη στιγμή που υπάρχουν αστικοί μύθοι,μυθολογίες στον κόσμο με χιλιάδες πλάσματα, άνθρωποι serial killers που είναι φαν ταινιών τρόμου και έμπνευση τους είναι π.χ. το Scream, καταραμένα αντικείμενα, παγανιστικοι θεοι π.χ. Κάλι, η Αθηνά κ.α. αρχαίες λατρείες π.χ.Δρυίδες και ομως αντι να δουμε κατι καινουργιο περιφερομαστε στα κλασικα μοτιβα: Βαμπίρ, Λυκανθρώπους και φαντάσματα!!!

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  Amalia
6 years ago

Ναι, όμως μας ηρεμούν λίγο αυτές οι υποθέσεις από το βασικό story.

Σιγά καλέ!!! Και εγώ σαν τον Ζαχαρία και τον Ουριέλ δεν έχω αντιπαθήσει τόσο, όμως ο Κετς, δεν έχει δώσει περιθώρια για να τον αντιπαθήσουμε τόσο. Ναι, σκότωσε αυτό το κορίτσι (που και εγώ θα το σκότωνα γιατί, ήθελε δεν ήθελε, σκότωσε αθώους ανθρώπους) και τους FBI, τι ήταν, αλλά ο Mick, όπως και από το καινούργιο τρρέιλερ, είναι ένα σπαστικό σπασικλάκι 😛, που ακολουθεί μόνο εντολές. Θα μου πεις γούστα αυτά. Ναι και εμένα δεν μου αρέσει που την πέφτει στην μαμά, ο Κετς, αλλά για εμένα είναι αδιάφορος.

Σκάω στα γέλια όταν βλέπω τους χαρακτηρισμούς σου όμως για αυτόν!!! Έτσι καταλαβαίνω πιο άρθρο είναι δικό σου!!!

Ionlydas
Ionlydas
6 years ago

Αρκετά καλή επίγευση σαν επεισόδιο αν και περίμενα κατι πιό δυνατό σαν come back… Τώρα αυτά που λέτε kendricks και χάρι πότερ κλπ ελπίζω να μείνουν μακριά απο τη σειρά..
Καλύτερα να το πανε για spin off… σε κανένα κάστρο της Βρεττανίας!!!!
Φαντάζεστε Rowena δασκάλα και Sam φοιτητή…
Χαχαχαχα δεν πρόλαβε να τελειώσει το κολέγιο και θα αποφοιτήσει απο το Kendricks …..
Πάντως θα συμφωνήσω με τον Ορέστη είμαστε ήδη για το 17ο επεισόδιο και τα μέτωπα πολλά….
Εύχομαι να κλείσουν δυνατά και όχι με σεναριακές ευκολίες……

Marianna Winchester
Marianna Winchester
Reply to  Ionlydas
6 years ago

Rowena δασκάλα και Sam φοιτητή λεει…😂 😂 😂 😂 😂

Marianna Winchester
Marianna Winchester
6 years ago

Δε θα τα παμε καθολου καλα αν το γυρισουν σε σχολειο για κυνηγους….SUPERNATURAL ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΛΙΑ ΑΜΑΞΙΑ, ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΕΡΓΚΕΡ. ΟΧΙ ΣΧΟΛΕΣ ΗΛΙΘΙΩΝ. AINTE! comment image

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  Marianna Winchester
6 years ago

Συμφωνώ 100%!!!
Τέλεια εικόνα!!!! 😄

Sawyer Orestis
6 years ago

Ρε παιδιά γιατί διακρίνω μια ταραχή στα σχόλια;

Πρώτον, κανείς δεν είπε ότι έρχεται το “Hogwarts” κυνηγών στη σειρά. Οι σεναριογράφοι είπαν ότι είναι teaserάκι για κάτι που θα δούμε στην 13η. Με λίγα λόγια δεν πρόκειται να είναι η κεντρική ιστορία, αλλά πιο πιθανό μου ακούγεται το spin off όπως είπε και η Αμαλία στο review. Δηλαδή θα δούμε ένα επεισόδιο – αφιέρωμα σε αυτό και αργότερα spin off σειρά. Αποκλείεται το κεντρικό στόρι να είναι αυτό. Σας το υπογράφω.
Αλλά ακόμα και να μπει στο στόρι μας, θα είναι κάτι που θα βλέπουμε συνέχεια. Άντε καμιά αναφορά και κανά 2-3 επεισόδια μέσα στο χρόνο. Κεντρική ιστορία θα είναι ξεκάθαρα ο γιος του Λούσι και ο ίδιος ο Εωσφόρος, αν καταφέρει βέβαια και επιζήσει μέσα στην 12η. Οπότε cool guys μην χαλιέστε για πράγματα που δεν υπάρχουν 😉
(To ίδιο αν θυμάστε είχε γίνει στην 9η με τους Στάινς όπου νομίζαμε ότι κάποιοι τέτοιοι βλάκες θα είναι κεντρικό στόρι αλλά μέσα σε 2 επεισόδια ο Ντιν τους καθάρισε)

Δεύτερον η Κλαιρ δεν υπήρχε πιθανότητα να πεθάνει στο επεισόδιο. Δεν θα εξυπηρετούσε το σενάριο άρα πολύ σωστά δεν την σκότωσαν. Και το λέω εγώ που δεν θα βρείτε άνθρωπο να μισεί αυτόν τον χαρακτήρα περισσότερο. Όπως επίσης και η ηθοποιός δεν κάνει για ηθοποιός τουλάχιστον στο Supernatural. Αλλά για σκεφτείτε το. Αν η Κλαιρ πέθαινε, οι Winchesters θα τα βαζαν με τους εαυτούς τους (όπως πάντα) και αργότερα με τους BMoL. Οι σεναριογράφοι δεν θέλουν ρήξη μεταξύ των 2 πλευρών. Θέλουν οι Winchesters να τους εμπιστευτούν ώστε (όπως όλα δείχνουν) οι BMoL να τους την φέρουν πισώπλατα. Άρα θα είχαμε σεναριακή τρύπα με το να συγχωρούσαν τον βλακακό BMoL καθώς σε θανάτους φίλων οι Winchesters γίνονται ράκος όπως έχουμε ξαναδεί (βλ. Τσάρλι, Κέβιν) και δεν σκέφτονται καθαρά.

Τρίτον και κλείνω, από που κι ως που υπάρχει τρίπτυχο (βρικόλακες-λυκάνθρωποι-φαντάσματα) στη σειρά; Το χετε καταλάβει ότι ελάχιστα βλέπουμε τα 3 αυτά είδη πλέον; Κι όταν λέω ελάχιστα εννοώ έως και μία φορά μέσα στη σεζόν. Λογικό είναι ρε σεις κάπως πρέπει να γεμίσουν τα επεισόδια. Δεν γίνεται να βρίσκουν σε κάθε αυτοτελές και από ένα καινούριο τέρας.
Επίσης αρνούμαι Supernatural χωρίς φαντάσματα. Απλά αρνούμαι δεν το δέχομαι.

Ας μην καταστραφολογούμε λοιπόν. Όλα πάνε πολύ καλά φέτος, με την 12η σεζόν να μας έχει δώσει (αντικειμενικά) μόλις ένα κακό επεισόδιο(Χίτλερ). Απολαύστε την διαδρομή γιατί το τέλος πλησιάζει. Και τότε θα λέμε να το ‘χαμε πάλι πίσω.

Keep calm and carry bitches! 😉

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  Sawyer Orestis
6 years ago

“Αλλά ακόμα και να μπει στο στόρι μας, θα είναι κάτι που θα βλέπουμε συνέχεια.”
Μήπως εννοούσες το αντίθετο;
Πραγματικά μόλις διάβασα για Στάιν σκιάχτηκα.

Η Κλαιρ δεν πέθανε καθαρά για να μην στεναχωρηθεί ο Castiel!!!! 😇

100% συμφωνώ όσων αφορά το τρίπτυχο.

Ξέχασες το θέμα περί συμπάθειας του Mick και του Ketch… 😛

Mick VS Ketch

VOTE RIGHT NOW!!!

comment image comment image

Sawyer Orestis
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

“Αλλά ακόμα και να μπει στο στόρι μας, ΔΕΝ θα είναι κάτι που θα βλέπουμε συνέχεια.” Τυπογραφικό μου λάθος 😛

Ψηφίζω Μικ(λοιπόν ΜΑΚΗ θα τον λέμε από δω και πέρα :P). Τον ψηφίζω γιατί δεν είναι ψυχάκιας. Νομίζω κάνει ό,τι του μάθανε. Ο Κετς είναι τρελός στο μυαλό. Και να ξέρετε ότι δεν θα διστάσει να σκοτώσει τους Winchesters αν αυτό τον εξυπηρετεί. Καθίστε μη δολοφονήσει καμια Μαίρη κι έχουμε κι άλλα 😛
Ο Μάκης όμως έχει λογική. Τον είδαμε στο επεισόδιο να σκέφτεται διαφορετικά. Βοήθησε με την θεραπεία, και χάρηκε που ένα κορίτσι επέζησε τελικά. Νομίζω θα προδώσει στο τέλος του ΒΜοL.

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  Sawyer Orestis
6 years ago

Μου είναι αντιπαθής ο Μάκης!!! Είναι σπασικλάρα!!! 😛

Amalia
Amalia
Reply to  Sawyer Orestis
6 years ago

Για όλη τη φαση “τριπτυχο” μάλλον φταιω εγώ. χεχε Αλλα εχω βαρεθει ρε συ. Καθε φορα όταν έχουμε φιλλερ, τι τερας θα βαλουμε; Ή βαμπίρ, ή φάντασμα, ή λυκάνθρωπο. Με τα φαντασματα δεν έχω θέμα. Όπως λες κι εσύ, Supernatural χωρις φαντασματα δεν ορίζεται. Αλλα τα άλλα δυο τερατα και να μην τα ξαναδουμε ποτέ στη σειρά (τυπου Λεβιάθαν) δεν θα με πειράξει. Βαριέμαι αφάνταστα. Και γιατι δεν γίνεται να βρισκουν σε καθε αυτοτελες καινουργιο τέρας; Τι τους εμποδίζει; Ολος ο πλανητης τιγκα στις μυθολογιες και στα τερατα ειναι. Και αντε δεν σου λεω σε ΚΑΘΕ αυτοτελες, για να μην ειμαι υπερβολικη, αλλα σιγουρα θα μπορουσαν πιο συχνα απο ότι το κανουν τωρα…

ΥΓ Το επεισόδιο με τον Χιτλερ εμένα δεν με χάλασε, χειροτερο της σεζον θεωρω το επεισόδιο με τον Γκαβιν. Απαραδεκτο…

Sawyer Orestis
Reply to  Amalia
6 years ago

Συμφωνώ να μην τα βλέπουμε δεν με απασχολούν καθόλου. Και παίζει να μην ξαναδούμε και βρικόλακες κιόλας έτσι όπως ήρθαν τα πράματα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι με ένα επεισόδιο την χρονιά με βρικόλακες δεν έχω θέμα. Καλώς ή κακώς κάπως πρέπει να βγει η σεζόν.
Το επεισόδιο δεν ήθελε να επικεντρωθεί στο τέρας. Δεν ήταν Monster of the week. Ήθελαν να επικεντρωθούν στο BMoL και στους τρόπους τους. Οπότε να έβρισκαν ένα νέο τέρας για να το δείξουν 3 λεπτά; Δεν έχει νοημα.

Επίσης φέτος είδαμε τους βρικόλακες για να τους εξαφανίσουμε. Δεν μας χαλάει.

Συμπέρασμα; Αν το τρίπτυχο αυτό εξυπηρετεί την πλοκή και τα επεισόδια δεν στηρίζονται πάνω σε αυτό, then no problem…

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
6 years ago

Αρχικα η ηθοποιος που παιζει την Κλαιρ ειναι πολυ καλη ρε παιδια! Δεν καταλαβαινω τον λογο πυο δεν σας αρεσει. Ακομη το επεισοδιο, μαρεσε παρα πολυ, διοτι εκτος του οτι δεν με εκανε να βαρεθω ουτε μια στιγμη( παρολο που δεν ειχε κατι ιδιαιτερο), απεδειξε οτι οι Βρετανοι ειναι παρα μα παρα πολυ χρησιμοι και σωζουν πολυ κοσμο.
Νομιζω ειναι καλυτερη η τυφλη υπακοή στις άνωθεν διαταγές και στον «κώδικα» των Ανθρώπων των Γραμμάτων, διοτι ενα τερας δεν παυει να ειναι τερας! Για παραδειγμα ενας λυκανθωπος, οταν εχει πανσελυνο, δεν μπορει να συγκρατησει τις ορμες του, θα σκοτωσει καποιον. Επειδη 1 στους 1000 μπορει να συγκρατηθει, δεν συμαινει οτι πρεπει να το ρισκαρουνε.

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
6 years ago

Μην ενθουσιάζεσαι με τους BMoL, γιατί δεν έχεις δει τα επόμενα επεισόδια ακόμα…

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

Αυτο ισχυει..εχω να δω το 17 και το 18 ακομα .

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα

Σίγουρα το Ladies Drink Free δεν είναι από τα δυνατά επεισόδια της φετινής σεζόν. Ήταν απόλυτα προβλέψιμο, αλλά το έσωσε το χιούμορ του (από τον 'γιατρό' Mick μέχρι τον υπερπροστατευτικό Dean) και η εξέλιξη της μυθολογίας (έχουμε πια θεραπεία και για τη λυκανθρωπία!).Review - Supernatural - 12x16 Ladies Drink Free