Review – Supernatural – 13×02 The Rising Son

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Review – Supernatural – 13×02 The Rising Son

Το επεισόδιο ξεκινάει με την εντυπωσιακή είσοδο του τελευταίου Πρίγκιπα της Κόλασης στην αίθουσα του θρόνου της Κόλασης, όπου κάμποσοι δαίμονες βρίσκονται να κλαίνε τη μοίρα τους για την εξαφάνιση του Εωσφόρου και να μπεκροπίνουν για να πάνε κάτω τα φαρμάκια. Σκάει λοιπόν που λέτε μέσα ο Ασμοδαίος, ντυμένος στα λευκά (μου θύμισε τον Εωσφόρο του The End και δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο), και με μια βαριά νότια προφορά αυτοανακηρύσσεται επικεφαλής μέχρι να βρεθεί ο Εωσφόρος. Σκοτώνει και τους μισούς δαίμονες για επίδειξη δύναμης κι έτσι εδραιώνεται ως “ο νέος Σερίφης της πόλης”… (Έχουμε δει επικές εισαγωγές χαρακτήρων στη σειρά, αλλά κι αυτή δεν την λες και άσχημη!)

Εν τω μεταξύ, οι Winchesters βρίσκονται καθ’οδόν για το Καταφύγιο, μαζί με τον Jack. Συζητούν εντόνως για το μικρό Νεφελίμ, μην μπορώντας να συμφωνήσουν ούτε στα βασικά. Ο Dean πιστεύει ότι ο Jack είναι από τη φύση του κακός, ενώ ο Sam θεωρεί ότι με την κατάλληλη καθοδήγηση μπορεί να αποδειχθεί τεράστια βοήθεια. Αυτή τη διαμάχη μεταξύ φύσης και ανατροφής (που υπάρχει στην Επιστήμη εδώ και δεκαετίες και δεν πρόκειται να τη λύσουν τώρα οι Winchesters), έρχεται να αναζωπυρώσει ο Προφήτης Donatello ο οποίος ένοιωσε την δύναμη που αναβλύζει το Νεφελίμ και ελκύθηκε κοντά του. Όμως, δεν είναι ο μοναδικός που τον εντόπισε. Στο προηγούμενο επεισόδιο τον είχαν βρει οι άγγελοι, τώρα τον εντόπισαν οι δαίμονες (αφού τα προστατευτικά τατουάζ δεν πιάνουν καν πάνω του). Όλοι τον θέλουν τον μικρό, και ο Ασμοδαίος λίγο περισσότερο γιατί τον χρειάζεται για να ελευθερώσει τους Shedim (μια αρχαία φυλή δαιμονικών πλασμάτων που -κλασικά- φυλακίστηκε γιατί ήταν πολύ επικίνδυνη).

Στο εναλλακτικό σύμπαν τώρα, ο Εωσφόρος εξηγεί στην Mary γιατί δεν πρόκειται να την σκοτώσει: την θέλει ζωντανή για να την ανταλλάξει με τον γιο του. Όμως, απολύτως λογικά, η Mary δεν τον εμπιστεύεται και βρίσκει ευκαιρία να το σκάσει. Δεν προλαβαίνει να πάει μακρυά όταν βρίσκει στο δρόμο της έναν άνδρα κυνηγό. Όταν αυτός σιγουρεύεται ότι η Mary δεν είναι δαίμονας ή άγγελος, της επιτίθεται (γιατί προφανώς στον μεταποκαλυπτικό κόσμο δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες, άρα όσες βρίσκουμε προσπαθούμε να τις βιάσουμε κι αν αντισταθούν τις λέμε και σκύλες). On point σχολιάκι των σεναριογράφων για τη βία κατά των γυναικών, που συμπτωματικά ταιριάζει και στο κλίμα των ημερών με το σκάνδαλο Weinstein να ταλανίζει την κοινή γνώμη. Τραγική ειρωνεία: ο Διάβολος είναι αυτός που σώζει την Mary από τον άνθρωπο (λέμε τώρα) που της επιτέθηκε. Και πριν προλάβει να πει οτιδήποτε από την σαστιμάρα της, σκάνε μύτη κάτι άγγελοι που κανουν τον λάθος να του επιτεθουν μην πιστευοντας ότι είναι ο Εωσφόρος. Με ένα χτύπημα των δαχτύλων τους κάνει όλους καπνό, αλλά πριν αρχίσει να κοκορεύεται (πάλι), εμφανίζεται και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ αυτή της Γης (άλλη μια εντυπωσιακή είσοδος νέου χαρακτήρα στο επεισόδιο) και τα λένε λίγο εκεί με τον Λούσι, ρίχνοντας και δυο-τρια μπουνίδια. Το ρεζουμέ της συνάντησης είναι ότι ο τούτος εδώ ο Μιχαήλ είναι πανίσχυρος και θα μπορούσε να σκοτώσει τον δικό μας τον Εωσφόρο, όπως έκανε και με τον δικό του αδερφό. Άλλα αποφασίζει να μην το κάνει, γιατί τον χρειάζεται. (Ωχ, αυτό δεν πρέπει να είναι καλό…)

Το επεισόδιο κλείνει με τους Winchesters να μην μπορούν να βρουν μια κοινή “γονεϊκή” γραμμή για να αντιμετωπίσουν το θέμα του Jack. Ο Dean συνεχίζει να πιστεύει ότι ο μικρός πρέπει να πεθάνει. Όταν όμως τον βρίσκει στο δωμάτιό του να μαχαιρώνει ξανά και ξανά τον εαυτό του, ο μεγάλος Winchester δείχνει ανήσυχος. Μπορεί να τον απειλεί ότι θα τον σκοτώσει αν δεν μπορέσει “να τον σώσει” (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό), αλλά κάτι μου λέει ότι δεν θα το κάνει ακόμα κι αν χρειαστεί, γιατί αν ξέρω καλά τον Dean τόσα χρόνια, το παίζει σκληρός, αλλά κατά βάθος είναι ψυχούλα και ο Jack έχει αρκούντως κουταβίσιο βλέμμα για να τον τουμπάρει…

***

Καταρχάς, να δηλώσω ότι με εξέπληξαν οι Buckner & Ross-Leming γιατί αυτό πρέπει να είναι μακράν το καλύτερο επεισόδιο που έχουν γράψει. Δεν είχε τις κλασικές σεναριακές αδυναμίες που προσβάλλουν τη νοημοσύνη του θεατή και που τους έχουν χαρίσει το παρατσούκλι “nepotism duo”. Ήταν ένα καλοστημένο και καλοπαιγμένο επεισόδιο που μας γνώρισε ακόμα καλύτερα τον Jack και τον αμφιταλαντευόμενο ψυχισμό του, μας εδραίωσε την διαφωνία των αδερφιών για το πως θα χειριστούν τον μικρό, μας εισήγαγε δυο νέους εν δυνάμει Big Bads (τον Ασμοδαίο και τον Μιχαήλ της εναλλακτικής Γης) και μας κέντρισε το ενδιαφέρον για αυτά τα νέα τέρατα, τους Shedim.

Winchesters

Χωρίς να το θέλουν, τα αγόρια έχουν γίνει γονείς του πιο ισχυρού πλάσματος στον κόσμο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, δεν συμφωνούν στο πως να το διαχειριστούν. Ο Dean αρνείται πεισματικά (τουλάχιστον στην αρχή) να τον δει σαν πλάσμα που χρειάζεται βοήθεια, πόσω μάλλον σαν άνθρωπο, ενώ ο Sam έχει διοχετεύσει όλη του την καλή πίστη υπέρ του Νεφελίμ. Οι J2 ήταν πραγματικά εξαιρετικοί στο επεισόδιο, επικοινώνησαν ξεκάθαρα τις σκέψεις και τις αγωνίες του καθενός. Η διαμάχη τους αυτή, δεν είναι ικανή να τους χωρίσει (όπως πολλές του παρελθόντος), αλλά έχει δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα δυναμική μεταξύ τους που δεν έχουμε ξαναδεί νομίζω. (Κάπως έτσι είναι το να είσαι γονιός ε; ) 

Jack

Το είχα πει και από την πρεμιέρα: ο μικρός είναι όλα τα λεφτά! Κι όχι μόνο λόγω της φοβερής ερμηνείας και της συνολικής (όμορφης και φρέσκιας) παρουσίας του Alex Calvert, αλλά και επειδή είναι εξαιρετικά ενδιαφέρων χαρακτήρας. Ακροβατεί ανάμεσα στο ανθρώπινα ευάλωτο και στο τρομακτικά πανίσχυρο (αναφέρθηκε ότι είναι πιο δυνατός από τον Εωσφόρο, άρα αυτό τον κάνει λίγο λιγότερο ισχυρό από τον ίδιο το Θεό!). Το ξεχνάμε λόγω του παρουσιαστικού του και των δυνάμεων που ήδη έχει επιδείξει, αλλά είναι ένα παιδί, και φαίνεται από τον τρόπο που προσπαθεί να μιμηθεί τον Dean και στο ότι τον φοβάται! Το πιο ισχυρό ον στο σύμπαν φοβάται έναν απλό άνθρωπο! Λόγω αυτού και μόνο συμφωνώ απόλυτα με τον Sam: πρέπει να προσπαθήσουν να τον γαλουχήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να καταλάβει ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό. Θα μου πείτε, οι Winchesters θα το κάνουν αυτό, οι πρωταθλητές των λάθος αποφάσεων; Ναι, εντάξει, δεν είπα ότι θα τα καταφέρουν κιόλας, απλά ότι οφείλουν να προσπαθήσουν. Ο Jack είναι προδιαγεγραμμένο ότι ένα ταξιδάκι στην ‘σκοτεινή πλευρά’ θα το κάνει κάποια στιγμή. Οι προσδοκίες των περισσοτέρων από αυτόν είναι αρνητικές και του το λένε στα μούτρα του. Χαρακτηριστικός ο Donatello που τον παρομοίασε με λιοντάρι που δεν θα μπορούσε να καταπνίξει τα ένστικτά του. Αν όλοι του λένε ότι είναι κακός κάποια στιγμή δεν θα θελήσει να το δοκιμάσει; Έτσι για να τους τρίψει στη μούρη την ηθικολογία τους; (Κοντοζυγώνει η ‘εφηβεία’ του, εκεί θα το κάνει το μπαμ, να το δειτε!)

Μόνο ο Sam έχει πίστη ότι η ανθρώπινη πλευρά του θα υπερνικήσει:

Jack: Maybe I’m not worth all this.
Sam: Your mom thought you were. So did Cas. So do I.

So do we, Τζακούλη μου. Η κίνησή του να τους σώσει από τον Ασμοδαίο μόνο αντανακλαστική δεν ήταν, αφήστε τον Dean να λέει. Ο μικρός έχει δεθεί με τα αδέρφια, ακόμα και με τον Dean που τον έχει στη μπούκα. Δεν είναι τυχαίο που διάλεξε να μιμηθεί αυτόν και όχι τον Sam. Ο Jack διψάει για αποδοχή (γι’αυτό και χάρηκε τόσο όταν βοηθούσε τον Ασμοδαίο να ανοίξει την Πύλη της Κόλασης, νομίζοντας ότι κάνει κάτι καλό). Ο Dean είναι η πατρική φιγούρα του – και θα το ξαναπώ ότι αυτοί οι δυο θα δεθούν πολύ στην πορεία της σειράς. Ο Dean το’χει συνήθειο να δημιουργεί σφιχτούς δεσμούς με όλα τα ‘αδέσποτα’ (βλ. Cas, Benny, ακόμα και Crowley) και πιστεύω ότι ο Jack δεν θα είναι η εξαίρεση. Ακόμα κι αν τους προδώσει κάποια στιγμή, γιατί Supernatural βλέπουμε και ξέρουμε ότι τίποτα δεν τους πάει καλά για πολύ καιρό, δεν θα είναι ελαφρά τη καρδία…

Asmodeus

Ο τέταρτος Πρίγκιπας της Κόλασης έκανε εντυπωσιακή είσοδο, και κέρδισε νομίζω τις εντυπώσεις. Ο ηθοποιός έχει το ιδανικό παρουσιαστικό για κιτρινομάτης δαίμονας (όχι σαν την απαράδεκτη τύπισσα που έπαιζε τη Dagon), και ερμηνευτικά μου άρεσε πολύ – ειδικά η νότια προφορά έβγαζε κάτι το πολύ μπρουτάλ, εκ διαμέτρου αντίθετο από το βρετανικό φλέγμα του Crowley (RIP). Δεν τον πολύπιστεψα να σας πω την αλήθεια εκεί που έλεγε την ιστορία με τους Shedim και τον Εωσφόρο που τον τιμώρησε κι έτσι τον έκανε παντοτινό υπηρέτη του. Νομίζω ότι έχει διαφορετικά πλάνα από αυτά που αποκάλυψε στον κακομοίρη τον Drexel (ο οποίος, παρεμπιπτόντως, για κομπαρσοδαίμονας έχει επιζήσει εντυπωσιακά πολύ καιρό! Τι βύζμα να έχει ο ηθοποιός; ) 

Lucifer vs. Michael

Ο Εωσφόρος είναι προφανές ότι νοιώθει σαν ψάρι έξω από το νερό στον εναλλακτικό κόσμο, όπως είχε σημειώσει πολύ σωστά ο Mark Pellegrino σε μια πρόσφατη συνέντευξή του. Εκεί κανείς δεν τον φοβάται, δεν έχει κανέναν να διαφεντέψει (ούτε καν τη Mary που τον κοιτάει απλά στραβά και σίγουρα όχι με τρόμο) και ανακαλύπτει ότι δεν είναι καν το δυνατότερο ον σε αυτή τη Γη! Η -σύντομη δυστυχώς- μάχη με τον Μιχαήλ-2 μας ξύπνησε μνήμες από το Κοιμητήριο Stull και τη μάχη που δεν είδαμε ποτέ στο φινάλε της 5ης σεζόν… Η ήττα του Λούσι εδώ θα πρέπει να ήταν σίγουρα σοβαρό πλήγμα στον εγωισμό του. Μένει τώρα να δούμε τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Μιχαήλ. Πώς έχει σκοπό να τον χρησιμοποιήσει; Θα βάλει πλώρη να κατακτήσει και τον δικό μας κόσμο; Και αν ναι, τι ακριβώς τον θέλει τον Εωσφόρο; 

***

H 13η σεζόν έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά και αυτό φαίνεται και στα νούμερα τηλεθέασης. Την επόμενη εβδομάδα ετοιμαστείτε για να δούμε μια παλιά γνώριμη! (Διαβάστε την περίληψη του 3ου επεισοδίου εδώ)

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σενάριο
Σκηνοθεσία
Ερμηνείες
Villain
Εφέ/VFX

ΣΥΝΟΨΗ

Στο 2ο επεισόδιο η σεζόν δεν χαμηλώνει ταχύτητα από την πρεμιέρα, γνωρίζοντάς μας περισσότερο τον Jack, και εισάγοντας νέους χαρακτηρες και νέα μυθολογία!

27 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest

27 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
archangelstefos
6 years ago

Θεωρωντας τις seasons 1-5 του Supernatural θεϊκες και τον Κρίπκε απόλυτο άρχοντα….μετα απ’ αυτον το Supernatural εξελίχθηκε σε φτωχο υποκατάστατο(κατα τη ταπεινη μου γνώμη πάντα), μετα τη χθεσινη μονομαχία Μιχαήλ Vs Εωσφόρου (εστω αυτα τα λιγα σε χρονική διαρκεια μπουκετιδια), θα ειμαι ειλικρινης ζηλεψα και είπα απο μέσα μου, δεν μπορουσε ο Ντην και ο Μπομπι να ερχοντουσαν 10 λεπτά αργοτερα στο κοιμητηριο Stull, μας προετοιμαζαν ολη τη 5η σεζον για τη μητερα των μαχων και φτασαμε στο σημειο να μη ανοιξει ουτε μυτη, δεν περιμενω απο το Supernatural τα εφε του Σουπερμαν ή των Τρανσφορμερς αλλα εφοσον ειδαμε ωραια μαχη Δαίμονα Ντην με τον πεζοναυτη Κολ, γιατι να μη δουμε παρομοια μεταξυ Αρχαγγελων ή σαν τη χθεσινη;
Επίσης οταν προπερσι ειδαμε το Θεικο χτυπημα Αγγέλων απεναντι στη Αμαρα γιατι να μη δουμε εστω ολιγολεπτη αναμετρηση μεταξυ αυτης και του Θεού, ειναι ξενερα πως να το κανουμε.
Υ.Γ. Κατα τα αλλα ωραιος ο νεος πριγκηπας της κολασης, ο Τζακ δίνει ρέστα ξανα, ο Ντην παραμενει θερμοκεφαλος, αλλα ολοι οι σκληροι στο τελος…. οσο για τη Μαιρουλα ειναι μια Κάμπελ-Γουίντσεστερ, τα λογια περιττευουν, ασφαλως ολοι θα προτιμουσαμε αντι αυτης τον Τζων αλλά μιας και δεν γινεται, ειναι η επομενη σοφη-δικαιη επιλογή, υστερα απο οτι περάσαν τα αδερφια πηρανε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανταμοιβη για το κοπο, πονο, θυσια τους ολα αυτα τα χρονια!!!
Υ.Γ. Η βαθμολογια μου για το επεισοδιο εστω και εαν το εχω δει διχως Ελληνικους υποτιτλους 4,5/5

Elias Winchester
Elias Winchester
6 years ago

Παιδια τι να πω για το επεισοδιο ,καλυτερο και απο το πρωτο ακομα καθως ειχαμε νεους και παλιους χαρακτηρες μαζι.Ωραια εφε στα τερατακια,φοβερη μαχη αναμεσα σε Μιχαηλ Λουσιφερ,κριτικες αξιοζηλευτες και ενας Τζακ σκετη απολαυση(ακουστηκε λιγο γκει αυτο) τεσπα.Πορωθηκα ειδικα στο τελευταιο δεκαλεπτο με την ενταση οτι θα χουμε νεα τερατα που για να πω την αληθεια ηθελα να ελευθερωνονταν.Ελπιζω να γινει αργοτερα μεσα στη σεζον.Οι ερμηνειες απο τον Τζακ και το Ντιν και τον Ασμοδαιο ειναι απο τις καλυτερες που εχω δει.Τον Ασμοδαιο τον απολαυσα ως κακο,η φωνη του ειναι πολυ μοχθηρη και το γενικοτερο στυλακι του μεσα στα λευκα.Το highlight του επεισοδιου:η αποπειρα αυτοκτονιας του Τζακ και η υποσχεση του Ντιν στο τελος οτι θα ναι αυτος που θα τον σκοτωσει.Εκει συγκινηθηκα,παρολιγον να κλαψω.Οσο φαν και να σαι ειναι ακατορθωτο τοσο καιρο μετα μια σειρα να σε εντυπωσιαζει ετσι και να σε κρατα σε αγωνια.Ειχα να πορωθω τοσο απο τις πρωτες σεζον χωρις πλακα.Μακαρι να συνεχισει ετσι..

Λου
Λου
6 years ago

Ένα shout out σε όλους τους κομπάρσους δαίμονες,μπουνιές,κλωτσιές,στραγγαλισμοί και μαχαίρια στην πλάτη,δε τους πτοούν!
Έπρεπε κάποιος να το πει.

Ωραίο επεισόδιο,περιμένω ανάπτυξη σχετικά με τα Shedim,ένα γρήγορο γκουγκλ σερτς έφερε εφιαλτικά και ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Romar Moria
Romar Moria
6 years ago

Καταλαβενω γιατι συμπεριφερεται ετσι ο Ντιν αλλα με νευριαζει οπως και να’χει.
Απορω επισης αν υπαρχει κατι που μπορει να σκοτωσει τον Τζακ για τα καλα.Γιατι μεχρι τωρα ο τυπος φαινετε αθανατος.

Sawyer Orestis
Reply to  Romar Moria
6 years ago

Τσακ – Αμάρα σίγουρα. Από κει έπειτα το χάος 😛

Agent Constantinos
Agent Constantinos
Reply to  Sawyer Orestis
6 years ago

Ο Εωσφόρος δε μπορεί να τον σκοτώσει?

Amalia
Amalia
Reply to  Agent Constantinos
6 years ago

Αναφερθηκε μεσα στο επεισόδιο ότι τα Νεφελιμ είναι πιο ισχυρα απο τους αγγελους γονεις τους, οπότε λογικά όχι.

Agent Jay-Z
Agent Jay-Z
Reply to  Amalia
6 years ago

Και απτους Αρχαγγέλους? Ενδιαφέρον για το τι τροπο θα βρουν για να τον σκοτώσουν(οχι οτι θα το κανουν)απλα να δουμε πως μπορεί να σκοτωθεί ένα Νεφελίμ!!!Μόνο αν γυρίσουν στο σχέδιο που έλεγαν στην 12η.Να του αφαιρέσουν την αγγελική χάρη και να μείνει η ανθρώπινη.

Amalia
Amalia
Reply to  Agent Jay-Z
6 years ago

Ναι, ο Τζακ ειναι πιο ισχυρος απο τον Αρχαγγελο πατέρα του. Ενα ον τοσο ισχυρο ίσως δεν μπορέσουν να το σκοτώσουν, οπότε θα το φυλακισουν.

Sawyer Orestis
6 years ago

Καταπληκτικό επεισόδιο, από τα καλύτερα δεύτερα επεισόδια των σεζόν! Πολύ δυναμική αρχή για το Supernatural, πραγματικά δεν το περίμενα με τίποτα.

Ο Ασμοδαίος ήρθε για να μείνει και αφού δεν πέθανε σε αυτό το επεισόδιο, θα φέρει και μαζί του κάποια στιγμή τα Shedim! Να και κάτι που κανείς δεν είχε προβλέψει, νέοι εχθροί από το πουθενά. Δεν μας έφτανε ο Ασμοδαίος, ο Τζακ που δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί, το εναλλακτικό σύμπαν, ο Εωσφόρος, ο Μιχαήλ. Τώρα απ’ότι φαίνεται θα έχουμε και τα Shedim! Φοβερή εξέλιξη και να που οι σεναριογράφοι μας δείχνουν (για μια ακόμη φορά) ότι τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο να αναπτυχθεί η μυθολογία.

**Έρχεται αναλυτικό άρθρο για το τι είναι στην μυθολογία οι δαίμονες Shedim!**

Ο Τζακ είναι πάρα πολύ αγαπητός. Νομίζω θα εξελιχθεί σε αγαπημένο χαρακτήρα του fan base και σίγουρα αν συνεχίσει έτσι ο χαρακτήρας του θα μιλάμε για νέα επίπεδα λατρείας. Ο ηθοποιός Alex είναι πραγματικά ό,τι πρέπει για τον ρόλο και δείχνει να μπορεί να αρμονιστεί κατάλληλα με τους Jensen & Jared.

Ο Σαμ έδειξε πόσο έχει ωριμάσει και εξελιχθεί σαν χαρακτήρας. Ο Ντιν από την άλλη με εκνεύρισε λιγάκι. Καταλαβαίνω ότι έχασε πολλά και ότι δεν είναι όλοι άνθρωποι ίδιοι (σαν τον Σαμ που το ‘χει πάρει πιο ομαλά) αλλά στο θέμα του Τζακ συμπεριφέρεται λες και ο χαρακτήρας του είναι στην 1η σεζόν. Βλέπεις ότι ο Τζακ προσπαθεί και σε έσωσε από βέβαιο θάνατο, άρα έχε λίγο τις επιφυλάξεις σου. Επίσης όταν είπε ότι δεν πιστεύει ότι ο Τζακ θα γίνει καλός, μόνο εγώ περίμενα να πει “αλλά πιστεύω στον αδερφό μου;” WTF dude κούλαρε και λίγο…

Ο Ασμοδαίος είναι ΦΟΒΕΡΟΣ! Μπορεί να τον είδαμε ελάχιστα αλλά ο ηθοποιός δίνει μεγάλη ποιότητα στις σκηνές του. Δεν τον θεωρώ αντικαταστάτη του Κράουλη αλλά κάποιος που ίσως εξελιχθεί και καλύτερα. Το θέμα είναι τι ρόλο μπορεί να παίξει στην όλη ιστορία; Ο Εωσφόρος αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει και τότε τι;

Ο Εωσφόρος δεν άφησε τον Ασμοδαίο να φτιάξει κάποια πλάσματα και τα κλείδωσε μακρυά. Σας θυμίζει κάτι;

Τι σκατά άραγε θέλει ο Μιχαήλ τον Εωσφόρο;

Amalia
Amalia
Reply to  Sawyer Orestis
6 years ago

Πιστεύω ότι ο αρνητισμός του Ντιν προς τον Τζακ δεν έχει να κανει τοσο με τον ίδιο τον Τζακ, αλλά με το ότι φοβάται να δεθει μαζι του γιατι μετα, αν τον χάσει και αυτον δεν θα το αντέξει πάλι. Αυτή τη στιγμή ο κόσμος του Ντιν έχει καταρρευσει. Το κρυβει γιατι έτσι κανει πάντα, αλλά εχει χάσει τους πάντες και δεν μπορει να το διαχειριστει με άλλο τρόπο εκτος απο την επιθετικότητα. Φανηκε και στην πρεμιέρα στην προσευχη του που παρακαλεσε τον Θεο να φερει πισω μεχρι και τον Κράουλι! Γι’αυτο πιστευω οτι στο τέλος θα υποκύψει και θα τον συμπαθησει τον μικρό.

Sawyer Orestis
Reply to  Amalia
6 years ago

Μπα δεν μου φαίνεται ο Ντιν να φοβάται να δεθεί αυτή τη στιγμή. Νομίζω δεν σκέφτεται καθόλου καθαρά. Είναι δεδομένο ότι θα τον συμπαθήσει, απλά θα μας βγάλει την πίστη (πάλι)

Amalia
Reply to  Sawyer Orestis
6 years ago

Κλασική αντίδραση Ντιν. Θα με ξένιζε αν δρουσε διαφορετικά σε αυτήν την περιπτωση. Εννοείται δεν σκέφτεται καθαρά, δεν μπορεί από τη θλίψη του. Όπως αναφέρει και ο/η Λου σε άλλο σχόλιο, έχουν περάσει μονο 2-3 μέρες, είναι πολύ φρέσκο. Θέλει κάπου να ξεσπάσει και ο Τζακ του ειναι ο λογικοτερος σακος του μποξ, γιατι δεν τον ξέρει και ουσιαστικά αυτος φταίει (έστω και έμμεσα) που πέθανε ο Κας και χάθηκε η Μέρι που ο Ντιν την έχει για νεκρή. Όντως δεν είναι σώφρον να τσαντίζει το ισχυρότερο ον στο σύμπαν, αλλα ο Ντιν ήταν πάντα αυτοκαταστροφικός ΚΑΙ θερμοκέφαλος, δεν τον νοιάζει κι αν τσαντίσει τον Τζακ.

Sawyer Orestis
Reply to  Amalia
6 years ago

Πάντως μ’αυτά και μ’αυτά η αντίδραση του Σαμ μου αρέσει πάρα πολύ. Μπορεί να την περίμενα αλλά με έχει εκπλήξει και δείχνει πόσο αυτό το παιδί έχει εξελιχθεί. Σκέψου πως θα αντιδρούσε στον Τζακ ο Σαμ της 1ης σεζόν. Πως ήταν όταν έχασε την Τζες και πως είναι τώρα που έχασε έναν “αδερφό” και μια μάνα!

Amalia
Reply to  Sawyer Orestis
6 years ago

Κι εμένα μου αρεσει η αντιδραση του Σαμ. Είναι ψυχραιμος και στοργικός. Έχει σταματησει να ειναι το κακομαθημενο που ηταν μέχρι την 8η σεζόν. Καθε χρόνο εκτιμώ ακομα και περισσότερο τον χαρακτηρα του και το πόσο έχει ωριμάσει.

Εντοπίζω την αλλαγή του μετά τις Δοκιμασίες. Μετά από αυτες ο Σαμ ωρίμασε. Ακομα και μετα στην 9η που θυμωσε με τον Ντιν για τη μαλακια που εκανε με τον Γκαντριλ δεν ήταν παράλογος. Καλα, στην 10η δεν το συζητώ, υποδειγματικός χαρακτηρας. Τα τελευταια 3 χρόνια δεν έχω κακο λόγο να πω για τον Σαμ. Όσο και αν αγαπώ τον Ντιν, παραδέχομαι ότι ο Σαμ είναι καλύτερος χαρακτηρας. Με πιο προσφατο παράδειγμα το πως συμπεριφέρεται στον Τζακ, ενώ ο Ντιν τον κανει σκουπίδι.

Βέβαια, ο Τζακ του θυμιζει σιγουρα και λιγο τον εαυτό του (4η σεζον τότε που ηταν πανισχυρος απο το δαιμονικο αίμα κι όλοι τον εχθρευονταν). Ισως προσπαθει να ξορκισει κατα καποιον το παρελθον προστατευοντας και εκαπιδευοντας τον Τζακ…

Λου
Λου
6 years ago

Για σας που σας χαλάει ή σας ξενίζει η συμπεριφορά του Ντην .
Ο,τι βλέπουμε ως τώρα στην 13η σεζόν,είναι σε διάστημα 3 ημερών από την στιγμή που ο Ντην έχασε τα πάντα,εκτός από τον Σαμ.Ως τώρα,δεν έχει καταφέρει να αναφέρει τον Κας χωρίς να πνίξει ένα λυγμό.
Ο Ντην ποτέ δεν προσπάθησε να κρύψει κάποιο πόνο,απλά δεν το συζητάει-no chick flick moments.
Η σύγκριση με τον Σαμ αδικεί και τους δύο,γιατί ήταν και είναι ξεκάθαρο ότι τα αδέρφια αντιπροσωπεύουν 2 διαφορετικές δυνάμεις,που κατά τη γνώμη μου,στην κορυφή τους φτιάχνουν τον τέλειο άνθρωπο.Ο ένας είναι η ψυχρή λογική και ο άλλος το συναίσθημα.Ο Σαμ είναι το μυαλό,ο Ντην είναι η καρδιά.Ο Σαμ ήταν πάντα αποστασιοποιημένος από κάθε συμφορά,τα βλέπει όλα λογικά,είναι ορθολογιστής και απαραίτητος για την ψυχραιμία του.
Ο Ντην δε το παίζει σκληρός,είναι,αλλά επίσης κουβαλάει στις πλάτες του την ευθύνη όλου του κόσμου,όπως είπε και ο Σαμ στον Τζακ,και αυτό είναι που τον κάνει να καταρρέει που και που.
Ο Ντην είναι αυτός που πραγματικά νοιάζεται,όταν λέει στον Τζακ ότι θα τον σκοτώσει στο τέλος,δεν είναι από εκδικητική μανία,αλλά από φιλευσπλαχνία,για τον ίδιο τον Τζακ αλλά και για τον κόσμο.Βλέπει τον μικρό να υποφέρει και σχεδόν τον παρηγορεί με την υπόσχεση να τον σκοτώσει πριν γίνει ο Κακός που υποτίθεται είναι.
Τέλος,ο Ντην δεν είναι επιθετικός,τουλάχιστον σε αυτή τη περίπτωση,είναι αμυντικός.Προσπαθεί να προλάβει καταστάσεις πριν πάει η φάση από το κακό στο χειρότερο.

Για την παρατήρηση ότι ο Τζακ φοβάται τον Ντην “έναν απλό άνθρωπο”,χελόου,την ίδια σειρά βλέπουμε?
Ο Ντην Γουιντσεστερ κάθε άλλο από ένας απλός άνθρωπος είναι,έχει ξεκάνει θεούς και δαίμονες,μιλάει στον Θεό σαν ίσος προς ίσο,έχτισε το team free will κυριολεκτικά με το αίμα του και την θέληση του και αν του δοθεί χρόνος προετοιμασίας,ο Ντην μπορεί να βγει νικητής από οποιαδήποτε κατάσταση.Καταλαβαίνω πως γράφτηκε το “απλός ανθρώπος” με την κυριολεκτική του έννοια σε σχέση με το πανίσχυρο Νέφιλιμ,αλλά εμείς οι θεατές,μετά από 12 φουλ χρόνια ξέρουμε τι είναι ικανός να κάνει ο Ντην-ο.

ΥΓ 1-το χαμογελάκι του Σαμ όταν έβλεπε τον Τζακ να μιμείται τον Ντην ,το αγαπημένο μου σημείο στο επεισόδιο.

ΥΓ 2-θυμήστε μου μια μέρα να σας πω για τον λογοτεχνικό Αιώνιο Πρόμαχο και τις απίστευτες ομοιότητες του με τα αδέρφια Γουιντσεστερ και ειδικά τον Ντην.

ΥΓ 3- blah blah blah,it’s her fault- ακόμα γελάω.

ΥΓ 4-εννοείται τα γράφω όλα αυτά με θυμό και ξενέρα και σας μισώ όλους και είστε απαίσιοι και κάνετε κακή δουλειά δω μέσα και ντροπή σας,ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

Sawyer Orestis
Reply to  Λου
6 years ago

Έκλαψα με το ΥΓ4 😛

Μιας και αναφέρεσαι στο δικό μου σχόλιο, να σου απαντήσω ότι ναι μεν τον καταλαβαίνω τον Ντιν αλλά τον θεωρώ υπερβολικό στο θέμα Τζακ, όχι στο θέμα θρήνου του. Με λίγα λόγια κατανοώ τον πόνο του αλλά θα πρέπει να ηρεμήσει στο θέμα του Τζακ. Πρώτον δεν ξέρει πως να τον σκοτώσει, δεύτερον με το να του εναντιώνεται μόνο κακό μπορεί να κάνει και τρίτον θα πρέπει να κατανοήσει ότι στον κόσμο τους, ποτέ δεν μένουν μόνοι. Όπως είπε ο Σαμ, “το χουμε ξαναπεράσει και χειρότερα και τα καταφέραμε.”

Δεν με πείραξε ο τρόπος που μιλάει, απλά ήλπιζα ότι η αντίδρασή του μετά από τόσα χρόνια θα ήταν πιο ώριμη στο θέμα Τζακ. Η σύγκριση που έκανα με τον Σαμ, δεν ήταν άλλη από το ότι ο Σαμ έχει αναπτυχθεί πολύ στο θέμα χαρακτήρα από τον Ντιν. Και ο Ντιν είναι και 4 χρόνια μεγαλύτερος. Συμπεριφέρεται πολλές φορές (και πέρυσι) αυθόρμητα χωρίς να σκέφτεται. Ναι έτσι ήταν πάντα και έτσι λειτουργεί, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το βρίσκω και σωστό όμως 😛

Όσο για το “απλό άνθρωπο” νομίζω η Αμαλία αναφέρθηκε απλά στο πόσο ειρωνεία είναι το ισχυρότερο ον του σύμπαντος να φοβάται έναν άνθρωπο. Ο Τζακ νομίζω αυτή τη στιγμή θα φοβόταν το οτιδήποτε, πόσο μάλλον κάποιον με την συμπεριφορά του Ντιν

Αναμένω για το ΥΓ2! Αν θες στείλτο μας και σε word να δημοσιευτεί σαν άρθρο σου..

Λου
Λου
Reply to  Sawyer Orestis
6 years ago

Θυμήσου κάθε έναρξη σεζόν είχε πάντα μια σχετικά μεγάλη χρονική διαφορά-στην εσωτερική χρονολογία της σειράς-με το φινάλε της προηγούμενης.Υποφέρει ακόμα ο Ντην,κάνει μουδιασμένες κινήσεις και είναι φανερά βαρύς από θλίψη.

Τελοσμπάντων,αν πρέπει να συνεχίσω να υπερασπίζομαι τον Ντην,να ξεσπαθώσω.
Αύριο,την αυγή,διάλεξε το όπλο σου.
: D

Sawyer Orestis
Reply to  Λου
6 years ago

χαχαχχαχαχα..

Κοίτα στον Ντιν έχω μια μεγαλύτερη αδυναμία απ’ότι στους υπόλοιπους απλά στο 2ο επεισόδιο με εκνεύρισε λίγο με τον Τζακ. Στο 1ο τον καταλάβαινα αλλά στο 2ο απλά τα λεγε όλα μες στη μούρη του ρε παιδί μου 😛

GeorgeBest_37
GeorgeBest_37
6 years ago

1) Τι επεισοδειάρα back to back ηταν αυτή πάλι(μοναχα μη μας ξενερωσουν με τα 13χ03 & 13χ04) που μυριζουν φιλερ απο μακριά, μαλιστα το τρειλερ του επομενου , καπως μπλιαχ μοιαζει.

2) O Jeffrey Vincent Parise σαν Ασμοδαιος επισκιασε τον Christian Keys σαν Αρχάγγελος Μιχαήλ(2), πάντως διακρινω ενα μικρο ιχνος μοχθηροτητας στον Μιχαήλ, γιατι αραγε να θελει ζωντανο τον Λούσιφερ; μαλλον επειδη εχει εξοντώσει ολους τους αντιπαλους του και χρειάζεται νεες προκλησεις, ή να δελεαζεται να κατακτησει τη Γη μας και οι νεοφερμενοι στα λημερια του ειναι το εισητηριο του.

3) Τζακ δινεις ρεστα για ακομη ενα καινουργιο επεισοδιο, φοβερο casting επι ευκαιριας.

4) Ωρέστη εγω θεωρω τα πιο δυνατα οντα στο Supernatural Universe: Chuck(Θεός), Amara(Σκοταδω), Death(καβαλάρης της αποκαλύψεως), Jack-Μεταλλαγμενος Θεός Κας (ισοδυναμοι) και μετα οι Αρχαγγέλοι της Γης (1), (2), μετα ακολουθουν ο αρχηγος των Λεβιαθανς, οι Πριγκηπες της κολασεως και ενα σκαλι πιο κατω οι ιπποτες της κολασεως. Οσο παντως προχωραει η ιστορια λες να εχουμε καμμια ανατροπη και ο Μιχαήλ (2) ανεβει κλιμακια;

5) Επι ευκαιριας εγω εχω τη εξης ερωτηση σ’ ολους: το συμπαν ειναι σε ισορροπία οταν υπάρχει απο τα ζυγα ειδη μοναχα ένας εν ζωη ή στο καθε συμπαν παρων μοναχα ενας απο τους δυο, π.χ. στη Γη(1) ο Μιχαήλ ειναι στο κλουβι, εαν εμφανιστει ο Μιχαήλ (2) στη δική μας Γη τι συνεπειες θα συμβουν; και εαν ποτε στα ζυγα ειδη με καποιο κουλο τρόπο συμβει συγχώνευση τι στον κορακα θα μας προκυψει; και ποιες συνεπειες στη ισορροπία του συμπαντος;αλλοπρόσαλλες ιδεες βραδυ σαββατου.

George
George
6 years ago

Προσωπικά θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου (δεν ξέρω καν αν είναι κάποιο από τα παιδιά εδώ μέσα που είστε ενεργοί sn fans) για τον υποτιτλισμο του 2ου επεισοδίου στα greek subs που μου εδωσε το kodi.Eκλαψα από τα γέλια ειδικά στο σημείο που έλεγε τον ύμνο του ΠΑΟΚ.Να είστε όλοι καλά
Υ.Γ. σε ότι αφορά το sn το είχα αφήσει στην 5η season και το ξαναειδα από την 10η και μετά.

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  George
6 years ago

Δες και τις υπολοιπες σεζον! Ειναι τελειες!

Dimitris St
Dimitris St
6 years ago

Εξαιρετικό επεισόδιο,πολύ δυνατή έναρξη της σεζόν!!

Μου άρεσαν πολύ οι εισαγωγές του Ασμοδαίου και του Μιχαήλ-2.Ο πρώτος πιστεύω θα μείνει για καιρό,καθώς στη 12η σεζόν μόλις μας αποκάλυψαν την ύπαρξη τριών ακόμα κιτρινομάτηδων,έβγαλαν τους δύο πολύ γρήγορα από τη μέση.Πολύ καλός ο ηθοποιός(πολύ καλό casting και σε αυτήν την περίπτωση),ενώ και σαν χαρακτήρας φαίνεται πολύ ενδιαφέρων.Σίγουρα τα σχέδιά του είναι διαφορετικά από αυτά που αποκάλυψε στον Ντρέξελ,ίσως προσπαθήσει με τα Shedim να εξοντώσει κάθε απειλή για εκείνον.Ο Μιχαήλ-2 φαίνεται αρκετά δυνατός(νίκησε τον Εωσφόρο σχετικά εύκολα) και μένει φυσικά να δούμε σε τι μπορεί να του χρησιμεύσει και τον κρατά ζωντανό.Ίσως θέλει να περάσει και αυτός στον κανονικό κόσμο και να γίνει και εκεί κατακτητής.

Ο Τζακ είναι ίσως ο καλύτερος χαρακτήρας που έχουν εισάγει εδώ και χρόνια οι σεναριογράφοι.Η εξέλιξή του,η ταλάντωσή του μεταξύ καλού και κακού,η προσπάθεια κατανόησης του κόσμου και του ίδιου του του εαυτού,αλλά και η αλληλεπίδρασή του με τα αδέρφια(και τον Κας αργότερα) αποτελούν μαζί πιθανώς το μεγαλύτερο story της σεζόν και ανυπομονώ πολύ να δω τη συνέχεια.

Ο Ντιν εκνεύρισε και μένα με τη συμπεριφορά του προς τον Τζακ.Καταλαβαίνω τον πόνο που έχει απο το χαμό Κας-Κράουλι-Μαίρη,την απειλή που νιώθει απο τη δύναμη του γιου του Εωσφόρου και ξέρω πως πάντα ήταν έτσι ο Ντιν και στην πορεία είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τον αγαπήσει τον Τζακ,όμως ήταν υπερβολικά σκληρός μαζί του.Ο Τζακ είναι ακόμα παιδί,ένα παιδί που κουβαλά το τεράστιο φορτίο του να είναι γιος του ίδιου του Διαβόλου,που έχει τρομερές δυνάμεις σχεδόν ίσες με του Θεού και που “μεγαλώνει” χωρίς γονείς.Το να ακούει από τον Ντιν-που τον θεωρεί φίλο του και τον έχει σαν πρότυπο απ΄ό,τι είδαμε-ότι πιστεύει πως δεν υπάρχει σωτηρία για αυτόν και πως είναι πρόθυμος να τον σκοτώσει αν χρειαστεί ήταν πολύ βαρύ και σκληρό και μπορώ να πω ότι τον λυπήθηκα κιόλας τον μικρό.Ο Ντιν έχει πολλούς λόγους να κρατά απόσταση και να λαμβάνει μέτρα για μια ενδεχόμενη στροφή του Τζακ προς το κακό και ξέρουμε τόσα χρόνια πως τα βάρη που κουβαλά μέσα του τον κάνουν να δείχνει πιο σκληρός από όσο είναι,αλλά θα μπορούσε να μην είναι τόσο εχθρικός απέναντι του.Με τον καιρό θα τον αγαπήσει και όταν ξεπεράσει τις απώλειες θα αναθεωρήσει κάποια πράγματα.

Ο Σαμ όπως πάντα πιο ψύχραιμος και λογικός πιστεύει πως με τη σωστή ανατροφή ο Τζακ θα μάθει να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για καλό και δε θα πλησιάσει στη σκοτεινή πλευρά.Βλέπει και τον εαυτό του στο πρόσωπο του μικρού όπως δήλωσε και ο Τζάρεντ,θυμούμενος την εποχή που έπινε δαιμονικό αίμαι και θεωρούνταν παρείσακτος.Θέλω να δω αν θα βρεθεί κάποιο σημείο στο οποίο θα συμφωνήσουν τα αδέρφια στο θέμα του Τζακ και πως θα αντιδράσουν αν κάτι πάει στραβά και ο μικρός γίνει κακός.

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
6 years ago

Καταπληκτικο επεισοδιο! Τον Τζακ τον λατρευω! Τον βλεπω να γινεται ενας απο τους πιο αγαπημενους μου χαρακτηρες.
Ο Ντην με νευριασε πολυ. Φερθηκε σαν μαλακας. Ομως ο Σαμ ηταν καταπληκτικος μαζι με τον Τζακ.
Επισης οταν ο Σαμ γελασε που ο Τζακ μιμουταν τον Ντην ηταν τελειο! Ή οταν ο Ντην χαμογελασε με τον σκουμπι ντου, αλλα μετα σοβαρεψε και ειπε ”No” στον Τζακ και εκλεισε την τηλεοραση 😉

πανος αμορανιτης
πανος αμορανιτης
6 years ago

Λίγο πολύ σχεδον όλοι σας με καλύψατε με τον σχολιασμό σας, αρα δεν θα προσθέσω κάτι, ομως θα συμπληρωσω πως δεν γνωρίζω τους Christian Keyes(Μιχαήλ) & Jeffrey Vincent Parise(Ασμοδαίος) αλλά με κερδισαν εξισου το ιδιο και οι δυό τη παρουσια του. Οπως εχει ειπωθει σ’ άλλο αρθρο, πως σε μια εναλλακτική πραγματικότητα (5χ04) είδαμε τον Αρχάγγελο Εωσφόρο, αλλά ισχύει όντως εκείνη η πραγματικότητα ή τη δημιουργησε ο Ζαχαρίας ώστε να πει το ΝΑΙ στον Μιχαήλ;
Εντελώς πορωση η 13η σεζόν μεχρι στιγμης, πάντα τετοια δωστε μας και εας ανανεωνεται η σειρα μεχρι να γερασουν οι πρωταγωνιστες.
Υ.Γ. Να ρωτησω κατι το Supernatural radio που σχολιαζαμε τα παραλειπομενα, εχει σταματησει πολυ καιρο;

Katerina Dep
Katerina Dep
6 years ago

Συμφωνώ κι εγώ με τα παραπάνω σχόλια η σειρά συνεχίζει εξίσου δυναμικά ίσως και περισσότερο ειδικά με τις καινούργιες εισαγωγές (Ασμοδαίος, Μιχαήλ, Σεντίμ). Κατάφερε και πάλι να μας συναρπάσει.Τώρα σε ότι αφορά τη συμπεριφορά των ηρώων μας (Ντην και Σαμ) απέναντι στον Τζακ, θεωρώ ότι ο Ντην όπως πάντα είναι περισσότερο ρεαλιστής και ο Σαμ περισσότερο συγκαταβατικός. Ναι το Νεφελίμ ακόμα δεν ξέρει τι του γίνεται κάποια στιγμή όμως που σίγουρα θα έρθει σε επαφή με τον πατέρα του (Λούσιφερ) ίσως να δούμε φοβερά πράγματα να γίνονται. Η παρουσία του Μιχαήλ ενδιαφέρουσα με πολλά ερωτηματικά σχετικά με τις προθέσεις του. Ο Ασμοδαίος από την άλλη προσωπικά δε με εντυπωσίασε όσο περίμενα. Ναι μεν αλλά, ίσως στην πορεία γίνει καλύτερος δεν ξέρω. Περισσότερο φόβο μου προκαλούσε ο Αζάζελ. Αυτό το στυλάκι του νότου πολύ παρωχημένο. Με άλλα λόγια ελπίζω στην πορεία να εξελιχθεί πιο δυναμικά ως χαρακτήρας και να έχει κάτι που να τον ξεχωρίζει(σίγουρα όχι μόνο το λευκό κουστούμι). Όσο για τη Μαίρη ας χρησιμεύσει σε κάτι επιτέλους, μας έχει βγάλει την πίστη από τον 12ο κύκλο(άοσμη, άχρωμη, άγευστη). Τουλάχιστον με αυτό θέλω να ελπίζω ότι θα συμφωνήσουν οι περισσότεροι.John Winchester we want you back!!! έστω και για λίγο και φεύγοντας πάρτη κι αυτή να ησυχάσουμε.Rowena μας λείπεις….μια δυνατή μάγισσα είναι απαραίτητη νομίζω.

Agent Dickinson
Agent Dickinson
6 years ago

Έχουμε φτάσει στο 2ο επεισόδιο και ήδη μιλάμε για μια δυνατή σεζόν όπως φαίνεται και στα νούμερα.ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ εμφάνιση του Ασμοδαίου ξεπαστρεύει τα τσιράκια του Κράουλη και αναζητά το Γιο του Εωσφόρου για να τον καθοδηγήσει.Στο μεταξύ τα αδέρφια προστατεύουν το Νεφελίμ με το σύμβολο της προστασίας μάταια και σα να μην είχαμε τους αγγέλους μπήκαν σφήνα στο παιχνίδι και οι Δαίμονες(σεζόν χωρίς δαίμονες με μαύρα μάτια γίνεται?δε γινεται) . Έχω συμπαθήσει απτην προηγούμενη σεζόν τον Ντονατέλλο σα προφήτη έεεστω κ χωρίς ψυχή,πίστευα θα δινε ένα σημάδι απτο Θεό στο κάλεσμα του Ντιν αλλά ήρθε για να εξηγήσει πόσο δυνατός είναι και μπορεί να γίνει ο Τζακ με σωστή καθοδήγηση απτα αδέρφια.Εκεί που προσπαθούν στο παράλληλο σύμπαν να βρούν τρόπο να φύγουν σκάνε οι βόμβες απο ψηλά,άγγελοι και τους ξεπαστρεύει χωρις δυσκολια ο Εωσφορος σώζει τη Μαίρη που της υποσχεται ανταλλαγή των Γιων τους και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΧΑΗΛ.
1) Τι πραγματικά θέλει ο Μιχαήλ για να χρειαστεί τον Εωσφόρο? Στο ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ μπορει να’ναι πιο δυνατος απτο Λουσιφερ,ισχύει το ίδιο και για τον κανονικό κόσμο?
2) ΟΙ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΙ με εκπλήσσουν ευχάριστα για άλλη μια φορά μετά την 12η σεζόν με τις ιδέες τους,μετά τη σχολή των ΒΑτΓ τώρα τα SHERDIM που φοβαται ο Εωσφόρος ο οποίος και τα κλείδωσε μένει να δούμε το πότε θα ελευθερωθούν,γιατί είναι δεδομένο πλεόν,ήδη πήραμε μια γεύση του τι έρχεται…
3) ΑΣΜΟΔΑΙΟΣ…Μαρέσει ήδη σα χαρακτήρας,έχει προοπτικές και στο χτίσιμό του,όμως πρόκειται να τα βάλει με τον Εωσφόρο για οτι του κανε? Ποιος ο λογος που θελει να ελευθερωθουν τα Σερντιμ? ΠΩΣ μπορει να πάρει μορφές,το κάνουν αυτό οι πρίγκηπες της Κόλασης?
4) Ο ΤΖΑΚ σιγά σιγά θα βγάζει στην επιφάνεια ολο κ περισσοτερο τις δυνάμεις του,αφου μπορει και τηλεμεταφέρεται,ανοίγει τρύπες στη Γη γιατι να μη μπορεί να ανοιξει την πυλη του παράλληλου σύμπαντος?Η να αναστήσει τον Κας? Να σκοτώσει τον Εωσφόρο?

ΥΓ1: DEAN…Γιατι να έχει ακόμα αμφιβολίες(έστω κ με το δικιο του) τους έσωσε στο τέλος και δείχνει να μην είναι κακός και να του λέει θα σε σκοτώσω εγώ(με τι τρόπο πεθαίνει το Νεφελίμ όμως?)ο ΣΑΜ πάλι προστατευτικός και πιστός σε αυτο που πιστεύει ότι ο Τζακ είναι καλός και θα τον βοηθήσει να ελέγχει τις δυνάμεις του για καλό.
ΥΓ2: BIG BAD της σεζόν????????? ( Ασμοδαίος? )
ΥΓ3: Απτο ” Γεια σας αγόρια ” του Κράουλη στο ” τι νέα,παιδιά ” του Ασμοδαίου? Σοβαρα?…….10/10

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα

Στο 2ο επεισόδιο η σεζόν δεν χαμηλώνει ταχύτητα από την πρεμιέρα, γνωρίζοντάς μας περισσότερο τον Jack, και εισάγοντας νέους χαρακτηρες και νέα μυθολογία!Review - Supernatural - 13x02 The Rising Son