Review – Supernatural – 13×05 – Advanced Thanatology

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Το ξέρετε ότι έχουμε διανύσει περίπου το 1/4 της σεζόν; Κι όμως! Το 2017 θα μας αποχαιρετήσει με το 9ο επεισόδιο της 13ης σεζόν και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε το 6ο στα… χέρια μας. Είναι μεγάλο ερωτηματικό στο που θέλει να κατευθυνθεί η εφετινή σεζόν καθώς στα 5 πρώτα επεισόδια μόνο νέα μέτωπα ανοίγουν και οι μυστηριώδης κατευθύνσεις που θέλουν οι σεναριογράφοι να πάρει το Supernatural είναι επτασφράγιστο μυστικό. Και το 13×05 το έκανε πολύ λιανά αυτό. Τι επιφυλάσσει λοιπόν η μοίρα για τους Winchesters;

Τι διαμαντάκια έχουμε στα χέρια μας ρε παιδιά; Τι συμβαίνει φέτος με το Supernatural; Είμαι πραγματικά έκπληκτος και συνάμα εκστασιασμένος με τα φετινά επεισόδια. Η 13η σεζόν δείχνει χρυσωρυχείο και τολμώ να πω ότι ίσως πρόκειται για τα πέντε καλύτερα πρώτα επεισόδια της σειράς. Το Supernatural δεν φοβάται, δεν στερεύει από ιδέες, τολμά, και βάζει βάσεις για παραπάνω από μια σεζόν ακόμα. Κι όλα αυτά ύστερα από 13 χρόνια συνεχών επεισοδίων!!! Όχι σοβαρά τώρα, πόσο χρονών ήσασταν το 2005; Τι κάνατε τότε και πόσο έχει αλλάξει η ζωή σας; Μόνο έτσι, ίσως, καταλάβουμε το μέγεθος της σειράς.

Η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, εγώ ήμουν 14(!) ετών και γυμνασιόπαιδο, την ίδια χρονιά ξεκίνησε το “Στο παρά πέντε” για πρώτη φορά, είχαμε ακόμα αυτά τα κινητά τηλέφωνα και όχι smartphones, ενώ στην παγκόσμια τηλεόραση ήμασταν στην 2η σεζόν του έπος που λεγόταν LOST. Θέλω να μου πείτε και εσείς στα σχόλια που βρισκόσασταν και τι κάνατε το 2005!

Οι κριτικές τις οποίες δέχεται φέτος η σειρά στο εξωτερικό είναι οι καλύτερες από την 8η σεζόν και μετά.

Αυτοτελής Ιστορία

Το επεισόδιο χωρίστηκε σε δύο μέρη, πράγμα που δεν βλέπουμε συχνά στο Supernatural. Το πρώτο 20λεπτο περιείχε το αυτοτελές κομμάτι, ενώ το δεύτερο εισχώρησε σε νέα κύρια ιστορία για τη σειρά.

Ο Σαμ προσπαθεί με κάθε τρόπο να φτιάξει τη διάθεση του Ντιν. Από μπύρες και σκουπιδοφαγητό μέχρι… στριπτιτζάδικο. Το κυριότερο όμως; Old school Supernatural! Οι Winchesters ενάντια σε κάποιο τέρας και τι καλύτερο από ένα φάντασμα; Σε μια κωμόπολη του Colorado ένα έφηβο παιδί επιζεί από μια τρομακτική εμπειρία και το μόνο που λέει στην αστυνομία είναι η λέξη “Monster“. Έπειτα από το μεγάλο σοκ που υπέστη και την δολοφονία του καλύτερου του φίλου, ο Σον δεν μπορεί να μιλήσει λόγω ψυχολογικού στρες. Ο Ντιν μάταια προσπαθεί να του αποσπάσει πληροφορίες και οι Winchesters δεν γνωρίζουν για την μάσκα που πήρε από το φάντασμα ο μικρός. Το φάντασμα μπαίνει στο σώμα του Σον και τον παρακινεί να αυτοκτονήσει.

Εν τω μεταξύ, ο Σαμ κάνει ό,τι μπορεί για να επαναφέρει στα συγκαλά του τον αδερφό του. Ο Ντιν όμως παραδέχεται ότι έχει πάψει να πιστεύει στο οτιδήποτε, ότι ουσιαστικά είναι σε κατάθλιψη και ότι θέλει μόνος να το παλέψει όπως και παλιότερα. “Bullets, bacon, and booze!”

Οι Winchesters, χωρίς ίχνος φόβου, πηγαίνουν να αντιμετωπίσουν στα ίσια το φάντασμα καίγοντας όλες του τις μάσκες και καταστρέφοντάς το. Τα θύματα του τέρατος όμως παραμένουν εκεί και δεν μπορούν να… περάσουν την άλλη πλευρά.

Ο Ντιν δίνει πολύ εύκολα την λύση αποφασίζοντας να αυτοκτονήσει!! Σταματάει την καρδιά του για 3 λεπτά και ζητά από τον Σαμ να τον επαναφέρει με μια άλλη ένεση όταν το χρονικό περιθώριο σβήσει. Βρίσκει τον Σον και του υπόσχεται ότι θα τον βοηθήσει. Τα 3 λεπτά τελειώνουν αλλά ο Σαμ δεν μπορεί να επαναφέρει τον Ντιν…

Κύρια Ιστορία

Και μπαίνουμε στο… ζουμί της ιστορίας και της μυθολογίας. Η Μπίλι εμφανίζεται μπροστά στον Ντιν “παγώνοντας” τον πραγματικό χρόνο. Δεν είναι πια θεριστής αλλά… ο Θάνατος! Σκοτώνοντας μια ενσάρκωση του Θανάτου, ο επόμενος Θεριστής που θα πεθάνει θα πάρει τη θέση του ως το απόλυτο αφεντικό. Η Μπίλι φοράει το δαχτυλίδι του Θανάτου, έχει νέο… μαύρο κουστούμι και το δικό της Δρεπάνι.

So you died to become Death?

Ο Θάνατος έχει δημιουργήσει μια “βιβλιοθήκη” με τα ονόματα όλων των ανθρώπων και όλους τους πιθανούς θανάτους τους. Η Μπίλι ζητάει από τον Ντιν πληροφορίες για το εναλλακτικό σύμπαν που είδε και του λέει ότι αν του πει αυτά που θέλει θα έχει οποιοδήποτε αντάλλαγμα θέλει. Ο Winchester ζητά, όλως περιέργως, την απελευθέρωση των φαντασμάτων ώστε να αναπαυθούν εν ειρήνη. Δεν ζήτησε την επιστροφή του Κας, δεν ζήτησε να μάθει αν η μητέρα του ζει, δεν ζήτησε να τον επαναφέρει στη ζωή.

Η Μπίλι απελευθερώνει τα φαντάσματα και ο Ντιν της λέει για τον Τζακ, ο οποίος άνοιξε μια Πύλη για έναν Μεταποκαλυπτικό κόσμο. Ο Θάνατος φαίνεται να φοβάται αυτές τις ρωγμές στον χώρο του σύμπαντος. Το θέμα είναι ότι δεν μας λέει το σχέδιό της. Καταλαβαίνει όμως ότι αυτή τη στιγμή ο Ντιν δεν είναι ο Ντιν.

Maybe you’re not that guy anymore, the guy who saves the world, the guy who always thinks he’ll win no matter what. You have changed.

Ο Ντιν θεωρεί ότι έχει φτάσει στο τέλος και είναι ίσως και το πιο ρεαλιστικό πράγμα που έχουμε δει εδώ και χρόνια στο Supernatural. Τα ψυχολογικά τραύματα που κουβαλούν οι Winchesters δεν μπορούν να συνεχίσουν. Το μυαλό του Ντιν καταρρέει, έτσι και το σώμα του και η ψυχή του. Θεωρεί ότι δεν μπορεί πλέον να προσφέρει σε κάτι, ότι δεν έχει τη δύναμη για κάτι καλό. Αδυνατεί να νικήσει τον πόνο μέσα του, την απώλεια και την ψυχική οδύνη. Ο Ντιν θεωρεί ότι έχασε, ότι το πλήρωμα του χρόνου έφτασε γι’αυτόν. Ο Ντιν φοβάται και θέλει να πεθάνει!!!

– I don’t matter…
– Don’t you?
– I couldn’t save mom, I couldn’t save Cas. I can’t even save a scared little kid. So I’m not gonna beg. If it’s my time, it’s my time.

Κάθε σημειωματάριο στο ράφι του Ντιν (στη βιβλιοθήκη της Μπίλι) γράφει και διαφορετικές εκδοχές θανάτου του Winchester. Καρδιακή προσβολή, καμμένος από μια κοκκινομάλλα μάγισσα (και επίσημα η Ροβίνα είναι ζωντανή και όχι με το μέρος μας ακριβώς), δολοφονημένος από κάποιο τέρας κτλ. Η κάθε επιλογή που κάνει ο Ντιν, το κάθε επόμενο βήμα του καθορίζει και πως θα πεθάνει. Ο Winchester αποφασίζει ότι αυτή είναι η ώρα του και δεν θέλει να επανέλθει στη ζωή, η Μπίλι όμως λέει ότι αυτός ο θάνατος που επιζητά δεν υπάρχει στα βιβλία. Λέει ότι από τότε που έγινε ο Θάνατος μπορεί και βλέπει πολλά περισσότερα για τον κόσμο, “a larger picture”. Βλέπει τον Σαμ και τον Ντιν, ότι είναι σημαντικοί αλλά όχι με την έννοια που θα άρεσε σε εμάς, όχι με την έννοια ότι απλά σώζουν ζωές. Τα αδέρφια Winchester έχουν κάτι να κάνουν, κάτι σημαντικό…

You have work to do…

Ο Ντιν ξυπνάει, πριν προλάβει να μάθει για την μητέρα του αλλά θυμάται καθετί που του συνέβη με την Μπίλι. Εξιστορεί τα γεγονότα στον Σαμ και παραδέχεται ότι δεν είναι καλά. Δεν είναι καθόλου καλά…

I always believe that what we do was important. No matter what the cost, no matter who we lost, whether it was dad, or Bobby or… And I would take the hit. But I kept on fighting because I believed that we were making the world a better place. And now mom and Cas… I don’t know. I just need a win…

Κι αν νομίζαμε ότι το επεισόδιο τελείωσε εδώ, είμαστε πολύ γελασμένοι. Το τηλέφωνο του Ντιν χτυπάει και στην άλλη γραμμή κάποιος που όταν ο Ντιν τον ακούει μένει άφωνος, πιο σοκαρισμένος από ποτέ. Πηγαίνουν σε μια τοποθεσία που έλεγε το τηλεφώνημα και με μάτια που δείχνουν τρόμο αλλά και μια δόση ελπίδας οι Winchesters αντικρίζουν τον αδερφό τους. Οι Winchesters έχουν μπροστά τους τον Καστιέλ! Ο Κας φάνηκε περισσότερο συγκινημένος. Στην οντότητα του Κενού έλεγε ότι θέλει να γυρίσει για να βοηθήσει τους Winchesters και ίσως ποτέ δεν πίστευε ότι θα αντικρίσει και πάλι τον Σαμ και τον Ντιν. Την αληθινή του οικογένεια…

Ερωτήματα:

  1. Γιατί η Μπιλι ενδιαφέρεται για τον Μεταποκαλυπτικό κόσμο από την στιγμή που η ρωγμή έχει κλείσει;
  2. Φοβάται ότι θα ανοίξει ξανά;
  3. Θέλει άραγε να πιάσει τον Τζακ για να μην ανοίξει πάλι την Πύλη;
  4. Σε τι είναι σημαντικοί οι Winchesters;
  5. Ποιο είναι τελικά το πεπρωμένο τους;
  6. Ποιος είναι το σχέδιο γι’αυτούς;
  7. Είναι ο Κας, ο Κας που ήταν στο 12×23;

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σενάριο
Σκηνοθεσία
Ερμηνείες
Εφέ/VFX
Monster of the Week

ΣΥΝΟΨΗ

Το επεισόδιο χωρίστηκε σε 2 υπο-επεισόδια, στο αυτοτελές του πρώτου μέρους που ήταν μια καλοστημένη ιστορία φαντάσματος και στην κύρια ροή της σειράς του δεύτερου μέρους με τα σοκ να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.

21 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

21 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Λου
Λου
6 years ago

Αυτό δεν ήταν επεισόδιο.
Αυτό ήταν μαχαίρι στην καρδιά.
Όποιος καταφέρει να γράψει γι ‘αυτό,έχει το χειροκρότημά μου.

Sawyer Orestis
Reply to  Λου
6 years ago

Μου πήρε περί τις 3 ώρες να το γράψω

Λου
Λου
Reply to  Sawyer Orestis
6 years ago

*χειροκροτάει*
Ταιριαστό ρηβιού για το επεισόδιο.
Ψύχραιμο και συγκινητικό.
Εύγε.

Sawyer Orestis
Reply to  Λου
6 years ago

comment image

Λου
Λου
Reply to  Sawyer Orestis
6 years ago

That smile though <3

Katerina Dep
Katerina Dep
6 years ago

Sam: Are you ok? Dean: I’m pretty far from ok..Το επεισόδιο τα σπαγε κανονικά.ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!! No more comments…..

Amalia
Amalia
6 years ago

Ειπα να περιμενω τον Ορέστη να γράψει το ριβιου του, αλλά επειδή η υπομονή δεν ειναι το δυνατό σημειο μου, θα γράψω ένα πρώτο σχόλιο κ αύριο τα υπόλοιπα! 😊

Αναπάντεχα καλο επεισόδιο! Στην αρχή φαινόταν για φιλερακι από τη γραμμή παραγωγής, χωρίς κάτι πρωτότυπο, αλλά σκοτώνοντας το φάντασμα στα μισά του επεισοδίου ανατράπηκαν τα δεδομένα!

Επιτέλους είδαμε τα αποτελέσματα του θανάτου του Θανάτου (μόνο στο SPN τέτοιες προτάσεις βγάζουν νόημα! Χαχα). Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε η επιστροφή της Billie. Είναι από τους χαρακτήρες που αντιπαθώ πολύ.. Αλλά μου άρεσε πολύ το σκηνικό με τον Ντιν.. Κάτι μεγάλο ετοιμαζουν οι σεναριογράφοι κ ανυπομονω να το ανακαλύψουμε σιγά σιγά!

Ο Yockey για άλλη μια φορά μου απέδειξε ότι ξέρει να γράψει εξαιρετικά ψυχογραφημένα επεισόδια.. Ο Σαμ που προσπαθεί να υποστηρίξει τον αυτοκαταστροφικο αδερφό του, μου σπάραξε την καρδιά. Και η υπόθεση με το φάντασμα που τεκειωσε με πολλούς αθώους νεκρούς, μας θύμισε ότι δεν μπορούν να τους σωσουν όλους κ ποσο βαρύ πρέπει να τους πέφτει αυτό.. Το ξεχνάμε γιατί τους έχουμε συνηθίσει να είναι δυνατοί, αλλά φτάνει κάποια στιγμή που λυγιζουν και “χρειάζονται μια νίκη” για να βρουν τη δύναμη να συνεχισουν. Και σε αυτό το επεισόδιο, μετά την αποτυχία τους, η νίκη ήρθε στο πρόσωπο του Καστιελ. Το οποίο δεν χαμογέλασε… Γιατί δεν χαμογέλασε;; Περισσότερο ανησύχησα παρά χάρηκα… 😡

CB Punk
CB Punk
Reply to  Amalia
6 years ago

Εε νομίζω για τον ίδιο λόγο που ΟΥΤΕ τα αδέρφια χαμογέλασαν,τα’χασαν,ξαφνιάστηκαν…τώρα και μενα κάτι παίζει με τον Κας απτο Κενό,δηλαδή όλα καλά και ωραία τώρα? Η ιστορία του Κας στη σεζόν ποια θα ναι,η ανατροφή του ” γιου ” του?? Δε μαρέσει επίσης που δεν έχουμε σκηνές απτο Κενό τόσο συχνά ενώ το προορίζουν για κάτι μεγάλο που μέχρι και η Μπίλυ,αγμμ η Θάνατος διορθώνω φοβάται…

Amalia
Amalia
Reply to  CB Punk
6 years ago

Δεν νομίζω ότι τελειώσαμε έτσι απλά με το Κενό. Όπως επίσης δεν νομίζω ότι είναι όλα φυσιολογικά με τον Καστιελ. Εχω πολλή περιέργεια να δω πως θα εξελιχθουν τα πράγματα!

Λου
Λου
6 years ago

Χρειάστηκε να δω απανωτές δυο φορές το επεισόδιο και άλλες δυο-τρεις φορές έξτρα την σκηνή που ο Ντην απαντάει το τηλέφωνο ως το φινάλε,για να συνέλθω από την επικοσύνη του.
Ναι,αυτό το επεισόδιο πάει καρφί στο τοπ 20.Δε τολμώ να το βάλω στο τοπ 10,γιατί,γαμώτο,12 χρόνια είναι πολλά.
Τρόμος,θλίψη,καημός,χιούμορ,όλα ήταν πλεγμένα και σφιχτοδεμένα τέλεια.
Τα αθώα παιδιά που πέθαναν,η μητέρα που έκλαψε πάνω από το νεκρό σώμα του γιου της.
Το φάντασμα που θύμιζε τις παλιές σεζόν και η φρικτή μάσκα που ξυπνούσε συνειρμούς με το Μάτια Ερμητικά Κλειστά του Κιουμπρικ.
Ο Σαμ,που συνειδητοποίησε επιτέλους αυτό που εμείς οι φαν σαν παρατηρητές ξέραμε ήδη,ότι ο Ντην υποφέρει άσχημα.
Οι προσπάθειες του να τον κάνει να νιώσει καλύτερα και το κενό που πέσανε με βαρύ χτύπο όταν ο Ντην αυτοθυσιάστηκε χωρίς δεύτερη σκέψη καρφώνοντας πάνω του την βελόνα.
Η Μπίλυ που όταν έκανε την δυσοίωνη αποκάλυψη στον Ντην πως είναι σημαντικός για κάποιο λόγο – μαζί με τον Σαμ – ,μια σκιά οίκτου πέρασε από τα μάτια της.Αυτή η σκηνή,αυτή η σκιά,με τρόμαξε και αν μου επιτρέπετε να γίνω υπερβολική,με πλήγωσε.
Ο Ντην,που μοιάζει με κινούμενη κωμωδία αλλά που χάνει τα λόγια του όταν πρέπει να εκφράσει τον καημό του πια.Οι αυτοκτονικές του τάσεις σαν συνέπεια της θλίψης του που έχασε τον Κας.
(νομίζω στεναχωριέται περισσότερο για τον Κας που έχουν περάσει τα απίστευτα μαζί,παρά για την μαμά Γουιντσεστερ,κυρίως γιατί χωρίς αυτήν ξέρει να ζει,χωρίς τον Κας,όχι)
Και τέλος ο Κας,που όταν γύρισε να κοιτάξει τα παιδιά,κόλλησα στην οθόνη και όταν έπεσε το μαύρο,αλήθεια ξαφνιάστηκα.

Βαριά φορτισμένο επεισόδιο,ανάμεικτα τα συναισθήματα,τριγύρω λύπη και στο τέλος μια σανίδα σωτήριας ελπίδας.Σε αυτό το 40λέπτο κατάλαβα,ένιωσα,την σχέση που έχει χτίσει ο Ντην με τον Κας,καλύτερα από κάθε άλλη φορά.Ο πόνος του πια ήταν σχεδόν χειροπιαστός.Η ταχύτητα με την οποία αυτοθυσιάστηκε και αργότερα η ευκολία του να παραδωθεί για πάντα στον Θάνατο,ήταν σπαρακτικές.Ένα κομμάτι μου το πίστεψε στ’ αλήθεια πως ο Ντην όντως πέθανε.
Παρόμοια χειροπιαστή ήταν και η αγάπη του Σαμ για τον αδερφό του.Οι μικρές κινήσεις του Σαμ,να του προσφέρει μπύρα για πρωινό,να του δώσει την ταυτότητα του Πέητζ κτλ,φώναζαν πιο δυνατά την αγωνία του για τον μεγάλο του αδερφό και τόνιζε βαθιά τον αδερφικό τους δεσμό,περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Τώρα είμαι ακόμα στην δουλειά από το πρωί και το επεισόδιο θα παίξει για τρίτη φορά.
Κι αν ρωτήσει κανείς γιατί είμαι βουρκωμένη,θα τους πω πως έχασα έναν αδερφό αλλά τον βρήκα ξανά.
Ramble on.

Agent Dickinson
Agent Dickinson
6 years ago

The boys are back in town.Τι επεισόδιο κι αυτό,πολύ δυναμικό,συναισθηματικό,χιουμοριστικό τόσες πολλές στιγμές βαθιά αγαπητές που είσαι σε φάση ” τι βλέπω τώρα ο άνθρωπος ”. Υπόθεση με φάντασμα που ξεπετάχτηκε γρήγορα και ενώ είχαν μείνει μόλις δεκαπέντα λεπτά για το τέλος αναρωτιόμουν τι άλλο θα συμβεί.Ο Σαμ προσπαθεί να κάνει τον καλό για τον αδερφό του για να ξεπεράσει τα γεγονότα και τους θανάτους των φίλων του αφήνουν πίσω τον Τζακ (Thank God,I mean Chuck ) και πάνε να ερευνήσουν υπόθεση με φάντασμα γιατρού. Η πλοκή με το Shawn μόνο σε μένα θύμισε εποχές 1ης σεζόν με το παιδάκι που ζωγράφιζε και δε μίλαγε λόγω του θανάτου του Πατέρα του? Όπως επίσης οι ταυτότητες θύμισαν παλιές σεζόν με ροκ ονόματα (χαχα Page – Plant , Led Zeppelin) και οι αστείες στιγμές στο μοτέλ με τα φαγητά και τον Ντιν στο πάτωμα κάααπως περίεργο θα’λεγα.Το ζουμί της υποθεσης.Ο Ντιν ” πεθαίνει ” για την άλλη πλευρά να βρει το σώμα του Shawn και ξαφνικά εμφανίζεται η Μπίλυ,συγγνώμη η Θάνατος (τρομάαρα της) που οι σεναριογράφοι για μένα το παιξαν πολυ καλά πήρε προαγωγή και έγινε η Θάνατος βγάζει τα φαντάσματα και ο Ντιν της τα λέει όολα.Deal.Όλη η συνομιλία είχε τόσο ένταση,φοβερές ερμηνείες και των δυο,συναίσθημα,ο Ντιν να χαρακτηρίζεται πως δεν ειναι ο ίδιος που θα πέθαινε και δε θα φηνε τα πραγματα στην τύχη τους πως μετά απο τόσα χρόνια ήρθε η ώρα επιτέλους ο Ντιν Γουιντσεστερ να πεθάνει με πολλούς τρόπους (στη μάγισσα κοκκινομάλλα μόνο εγώ σκέφτηκα Rowena?) αλλα όχι είναι σημαντικος,αυτός κι ο Σαμ έχουμε δουλειά μπροστά (το κλασικό ” work to do ”) είναι σημαντικοί για αυτον τον κόσμο να σωθεί όπως και ο άλλος,ο Ντιν λέει την ιστορία με το Νεφελίμ,λυπάται που άφησε τα παιδιά να πεθάνουν,επίσης παλιές σεζόν θυμήθηκα με αθώους ανθρώπους να πεθαίνουν,αλλα έτσι ειναι το κυνήγι δε μπορούμε να τους σώσουμε όλους και την ώρα που της λέει για τη Μαίρη εκείνη τον επαναφέρει(σιγά μη του λεγε) . Τελευταία 3 λεπτά του επεισοδίου και η κλήση στο κινητό του Ντιν η έκφραση του προσώπου που τα λεγε όλα χωρίς να αναγκαστεί να πει λέξη πραγματικά ανατριχιαστικό χαρούμενο τέλος με τους 3 σε ένα πλανό και ναι ο Κας γύρισε πίσω,εκεί που ανήκει η χάρα η δικιά μας και η δικιά τους δεν περιγράφεται,μια νίκη,αυτή η νική που θέλει ο Ντιν.

ΥΓ: Υποθέτω τώρα ” πρέπει να τη σκοτώσουν για 2η φορά ”

” I Couldn’t save mum,I couldn’t save Cass,I Cant even save a scared little boy , Sam keeps trying to fix it but I just keep dragging him down,so I’m not gonna beg,okay if tis my time,its my time ”………….9/10

Λου
Λου
6 years ago

Θα προσπαθήσω να απαντήσω στα ερωτήματα που τίθονται στο τελος του ρηβιού.
1-2-3. Η Μπίλυ,σαν υπερκοσμικό πλάσμα,ίσως ενδιαφέρεται για όλη αυτή τη φάση γιατί θέλει να έχει ένα έλεγχο στο (πολυ)σύμπαν.Μπορεί να μην φοβάται ότι θα ανοίξει ξανά,αλλά να θέλει εξερευνήσει τις πιθανότητες κι ίσως γι’αυτό να θέλει και τον Τζακ.Βασικά λίγο-πολύ,όλοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον Τζακ.
4-5-6.Αν ξέραμε αυτές τις απαντήσεις,θα χάναμε το μισό περίπου ενδιαφέρον της σειράς (το άλλο μισό είναι τα πόδια του Ντην).Πάντως θα είναι κάτι υπερκοσμικών διαστάσεων έπος αυτό που έρχεται προς το μέρος τους.
7.Ίσως να μην είναι ο ίδιος Κας που έφυγε,ελπίζω να είναι ένας καλύτερος Κας,με φουλ αντζελικ παουερ.

Όσο για το 2005,βρισκόμουν στην Αθήνα,είχα τελειώσει τις μικρές σπουδές που έκανα σχετικά με την διακόσμηση και το αρχιτεκτονικό σχέδιο,ήμουν 24 χρονών και δούλευα λίγο πολύ όπου έβρισκα αρκεί να έβγαιναν λεφτά για τσιγάρα,μπύρες και συναυλίες.
Τώρα που με πήραν τα χρόνια,έκοψα το τσιγάρο και είμαι συνέχεια μουτρωμένη.

Marianna Winchester
Marianna Winchester
6 years ago

Η τελειότητα προσωποποιημένη
Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΛΕΩ, ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ!!!!!
Δεν μπορώ παιδιά, θα με χάσετε με αυτά τα επεισόδια ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ. Τι…τι να πω….δεν υπάρχει κατι για να πω. Απλά κατέληξα και επίσημα πως ο 13ος κύκλος είναι ο αγαπημένος μου. Και δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη σειρά σαν το Σουπερνατουραλ. ΠΟΤΕ!
Εγώ που λέτε, το 2005 ήμουν 4 χρονων και ζωγράφιζα πριγκίπισσες. Ειλικρινά το Supernatural με έχει διαμορφώσει σαν προσωπικότητα -εμένα και όλα τα υπόλοιπα εκατομμύρια παλαβά κοριτσόπουλα που ξεκινήσαμε το SPN γύρω στα 13-14. Όλη μου η εφηβική ζωή είναι δομημένη πάνω στο ΣΠΝ.
Και τώρα που μάθατε όλες αυτές τις άχρηστες πληροφορίες, να σας ενημερώσω για το αρθρο για τα Αγγλικά για τον Doctor Who. Θα μας τα επιστρεψει διορθωμένα η καθηγήτρια και θα μας πει ποια θα μπουν στην εφημερίδα. Πάντως όταν το παρέδωσα δεν το παράτησε στη στοίβα όπως όλα τα υπόλοιπα αλλα το διάβασε εκείνη τη στιγμή! Κατι η φωτογραφία τεραστίων διαστάσεων, κατι ο τίτλος με μπλε χοντρή ποσκα,..τα κατάφερα και παλι😂😁😂😁😂😁

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
6 years ago

Πως και δεν επαθα καρδιακη προσβολη δεν ξερω😂 Μαθαινω οτι η Μπιλυ ειναι ο θανατος..το πρωτο σοκ. Ημουν τοσο ενθουσιασμενος που εχουμε εναν νεο θανατο! Τετοια χαρα! Που να ξερω ομως οτι θα ερθει και αλλο σοκ.
Εκει που νομιζα οτι τελειωσε το επεισοδιο.. σκαει το τηλεφωνο. Καταλαβαινω οτι ειναι ο Καστιηλ. Παρακαλαω τον θεο, τον Χριστο, την Παναγια, τις νεραιδες να μην τελειωσει το επεισοδιο και να πανε τωρα να βρουν τον Κας. ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΑΧΥΠΑΛΜΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΟΥΡΛΙΑΖΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΝΑΩ😂
Υ.Γ. Το supernatural ειναι η πιο τελεια σειρα εβερ😍😍😍

Miss Fortoune xxx
Miss Fortoune xxx
6 years ago

Γιατι δεν ειχα προσεξει τοσο καιρο οτι η μπιλη ειχε τετοιες βυζαρες…? πολυ Μιλφογκομεναρα τελικα…!!!

Dimitris St
Dimitris St
6 years ago

Επεισοδιάρααααα!!!
Δεν υπάρχουν λόγια…Ένα επεισόδιο που στην αρχή έοιαζε με ένα καλοστημένο αλλά απλό filler,στο τέλος μας έδωσε πολύ δυνατές στιγμές,ανατροπές και πολλή τροφή για σκέψη και θεωρίες.

Μήπως το πάνε για Αποκάλυψη vol.2?Δεν ξέρω,κατευθείαν αυτό μου ήρθε στο μυαλό όταν η Billie είπε στον Ντιν πως οι Winchesters έχουν σημαντική δουλειά να κάνουν,κάτι που είδε από τη θέση του Θανάτου και δεν έβλεπε πιο πριν και προφανώς δεν αναφέρεται απλά στο ‘saving people hunting things’.Έχουμε στο παιχνίδι τον Εωσφόρο,έχουμε Μιχαήλ(έστω του εναλλακτικού σύμπαντος),ξέρουμε ότι είναι πολύ πιθανόν αυτοί οι δύο να περάσουν στον κανονικό κόσμο κάποια στιγμή(ήδη νομίζω υπάρχουν θεωρίες για ένωση των δύο κόσμων ή κάτι τέτοιο) και μια δεύτερη Αποκάλυψη έχει ακουστεί πολλές φορές σε θεωρίες για τα μελλοντικά stories της σειράς.Τα αδέρφια έχουν σταματήσει την Αποκάλυψη μια φορά,ίσως να χρειαστεί να το ξανακάνουν.Ίσως σε κάτι τέτοιο να αναφέρεται ο νέος Θάνατος.

Πέρα από μια δεύτερη Αποκάλυψη,στην οποία οι Winchesters θα παίξουν και πάλι πολύ σημαντικό ρόλο,το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι η Billie αναφερόταν στον Τζακ.Λέγοντας ότι βλέπει αλλίως τον κόσμο πλέον ίσως ξέρει ή υποψιάζεται ότι ο Τζακ στο τέλος θα καταλήξει στη σκοτεινή πλευρά και οι Σαμ και Ντιν θα είναι η μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας απέναντι στη νέα απειλή,που θα είναι και ο ισχυρότερος κακός στην ιστορία του Supernatural(αν δεχτούμε ότι η Αμάρα δεν ήταν ακριβώς villain).Μου αρέσει πολύ προσωπικά ο χαρακτήρας του Τζακ έως τώρα και η εξέλιξή του είναι από τα πιο ενδιαφέροντα stories που έχουμε δει.Η ανάπτυξη πολύ ισχυρών δεσμών με τα αδέρφια και τον Κας μπορεί στο τέλος να πάρει τραγική μορφή,εφόσον δηλαδή τα πράγματα ανατραπούν και η team free will έρθει αντιμέτωπη με το Νεφελίμ.Μια τέτοια τροπή θα είχε πάρα πολλή ένταση μιας και μας χτίζουν αυτό το δέσιμο οι σεναριογράφοι πολύ καλά και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Προς το παρόν αυτά τα σενάρια παίζουν στο μυαλό μου ως θεωρίες για το τέλος της σεζόν.Σίγουρα θα έχουμε περισσότερα hints στη συνέχεια και θα καταλάβουμε εν τέλει που το πάνε.

Υ.Γ. Μόνο σε μια ενδεχόμενη Αποκάλυψη-2 να μην καταλήξουμε κάπως έτσι:comment image

Λου
Λου
Reply to  Dimitris St
6 years ago

ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΣΑΜ!!!!

Dimitris St
Dimitris St
Reply to  Λου
6 years ago

Χαχαχαχαχα παλιές εποχές…

Marianna Winchester
Marianna Winchester
Reply to  Λου
6 years ago

σαν ψευτικο!

Ελένη Μ.
Ελένη Μ.
6 years ago

Παρατήρησα ότι ο Castiel φορούσε τη πρώτη γραβάτα του μήπως αυτό σημαίνει κάτι? Ή να μην σημαίνει και κάτι άλλα με έκανε εντύπωση. 😕👔😉

Loumis
Loumis
6 years ago

Καταπληκτικό επεισόδιο… ο Ντιν είναι ακριβώς στο ίδιο σημείο που ήταν ο Σαμ όταν ήταν απολύτως έτοιμος να πεθάνει και να κάνει και συμφωνία μάλιστα με τον Θάνατο για να μην ξαναναστηθεί. Συγκλονιστικό αν το καλοσκεφτείς πως αλλάζουν ρόλους και συναισθήματα τα αδέρφια μεταξύ τους… Περιμένουμε με ανυπομονησία την συνέχεια!!!

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Orestis
Orestishttp://supernaturalgreece.gr/
Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με τη σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια. Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.

Περισσότερα Άρθρα

Το επεισόδιο χωρίστηκε σε 2 υπο-επεισόδια, στο αυτοτελές του πρώτου μέρους που ήταν μια καλοστημένη ιστορία φαντάσματος και στην κύρια ροή της σειράς του δεύτερου μέρους με τα σοκ να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.Review – Supernatural – 13x05 – Advanced Thanatology