Review – Supernatural – 14×01 – Stranger In A Strange Land

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Περιμέναμε περίπου 5 μήνες για την επιστροφή του Supernatural και επιτέλους, η σειρά μας επέστρεψε με το 1ο επεισόδιο της 14η σεζόν! Τα σχέδια του Μιχαήλ, ο… “εξαφανισμένος” Ντιν, ο άνθρωπος μυστήριο (από το τρέιλερ) αποκαλύπτεται, ενώ ο Σαμ προσπαθεί να… μαζέψει τα κομμάτια του!

Sam Winchester

AC/DC και… BOOM!!! “The boy is back in town” και… μόνος αυτή τη φορά! Ο αδερφός του έχει γίνει δοχείο ενός ψυχάκια αρχάγγελου και προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του. Έχει αφήσει μούσι, δεν τρώει, δεν κοιμάται, ενώ είναι συνεχώς… στην τσίτα για ό,τι νεότερο! Στις συζητήσεις του με την Μαίρη δείχνει αρκετά απαισιόδοξος όσον αφορά τον αδερφό του, ενώ η μητέρα του προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον ηρεμεί παρ’ότι η ίδια φοβάται πολύ.

Τρεις εβδομάδες έχουν περάσει από τα γεγονότα του φινάλε της 13ης σεζόν. Στο καταφύγιο μένουν οι κυνηγοί του παράλληλου σύμπαντος ενώ ο Σαμ είναι ο αρχηγός τους. Θυμίζει αρκετά τον John Winchester ενώ οι παραλληλισμοί είναι εμφανείς. Μιλάει κοφτά, στρατιωτικά. Τον αποκαλούν “κύριο” ενώ παίρνει ψυχρές αποφάσεις, δίχως λογική, που είναι όμως και οι σωστές. Οι υπόλοιποι δεν συμφωνούν με αυτές αλλά δεν μιλάνε κιόλας.

Ο Σαμ μπορεί να βρίσκεται σε… χάος ψυχολογικό, παραμένει όμως ο Σαμ που όλοι αγαπάμε. Νοιάζεται για τους υπόλοιπους με τρόπο εμφανή. Ρωτάει τον Τζακ για το πως είναι και ενδιαφέρεται μέχρι και για τον… μυστηριώδη άντρα!

O Jared έπαιξε ωραία τον ρόλο του. Φαίνεται ως ένας ώριμος ηθοποιός και έχει διαχειριστεί σωστά και ο χαρακτήρας του από τους σεναριογράφους. Δεν “χτυπιέται” για τον χαμό του αδερφού του αλλά έχει στρωθεί στην δουλειά κάνοντας ό,τι μπορεί έστω για ένα στοιχείο. Μπράβο Jared! Love you man!

BOBBY & MARY

Φαινόταν από πέρυσι ότι οι δυο τους έχουν ένα ρομάντζο το οποίο μόνο cringe μας έφερε σε αυτό το πρώτο επεισόδιο! Οι σεναριογράφοι μας έβαλαν πολύ γρήγορα στο ψητό με την σχέση τους και όταν ο Bob την αποκάλεσε “ηλιαχτίδα” προσπάθησα απλά να διαγράψω την σκηνή από το μυαλό μου κλείνοντας τα μάτια μου. Κουλ γκάιζ. Αν θέλετε έρωτες πάτε το λίγο πιο σιγά να το συνειδητοποιήσουμε και εμείς.

Εν τω μεταξύ οι δυο αυτοί χαρακτήρες φαίνεται να είναι το δεξί χέρι του Σαμ. Οι υπαρχηγοί του στρατού του! Ο Μπόμπι έχει αναλάβει την εκπαίδευση του Τζακ, ενώ η Μαίρη προσπαθεί με κάθε τρόπο να τονώσει το ηθικό του γιου της.

JACK

O Jack περνάει το δικό του μαρτύριο. Έχει γίνει άνθρωπος, ενώ νιώθει παντελώς άχρηστος μιας και δεν μπορεί να βοηθήσει σε τίποτα πλέον. Προσπαθεί, μάταια, να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή και ο Κας τον βοηθάει πάρα πολύ ψυχολογικά. Ο Μπόμπι από την άλλη, του μαθαίνει πως να αμύνεται και πως να… βαράει.

Ο Κας ανέφερε ότι η Χάρη του θα επανέλθει σιγά σιγά αλλά ίσως αργήσει πολύ και ο Τζακ θα μείνει άνθρωπος για πολύ καιρό ακόμα.

CASTIEL

Δυστυχώς το επεισόδιο μας θύμισε κάτι που φωνάζουμε χρόνια. Ο Κας είναι ένας χαρακτήρας που οι σεναριογράφοι δεν ξέρουν τι να τον κάνουν. Σε όλο το επεισόδιο και για μια ακόμη φορά δεν θύμισε σε καμία των περιπτώσεων τον Κας που ξέραμε μέχρι και την 8η σεζόν. Έναν άγγελο που θα δείξει πυγμή, δεν θα γίνει έρμαιο του κάθε δαίμονα αλλά και θα μπει σε ένα μπαρ όπου όλοι θα τον τρέμουν. Μην ξεχνάτε κάτι! Οι δαίμονες χέστηκαν πάνω τους με την παρουσία του Σαμ και όχι με την παρουσία του Κας!!!

Απ’ότι φαίνεται και ο άγγελός μας προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει τον Ντιν και “πέφτει” στη λύση των δαιμόνων. Το ένα λάθος μετά το άλλο οδηγεί σε ξυλοδαρμό (πάλι) και έτσι ο Σαμ και η συμμορία του έπρεπε να τον σώσουν.

Γιατί ο Κας έπρεπε να πάει μόνος σε αυτήν την συνάντηση;! Καταλαβαίνω ότι μπορεί οι κυνηγοί να το αρνιόντουσαν, ο Σαμ όμως θα έκανε τα πάντα για τον αδερφό του πόσο μάλλον για ένα στοιχείο 3 εβδομάδες μετά!

ΜΙΧΑΗΛ / JENSEN ACKLES

Το περιμέναμε πολλά χρόνια και γι’αυτό τον άφησα και για το τέλος. Ο Jensen Ackles επιτέλους θα παίξει έναν νέο χαρακτήρα στη σειρά, έναν μεγάλο Big Bad στο Supernatural! Αλλά για να πω την πικρή μου αλήθεια, περισσότερο περίμενα να δω την ερμηνεία του Jensen, παρά τον ίδιο τον Μιχαήλ. Λάθος, αλλά δεν μπορούσα να το ελέγξω ιδιαίτερα. Αυτά που μας έδειξε ως δαίμονας Ντιν ήταν κάτι τρομερό, κάτι συναρπαστικό οπότε περιμένω -όπως και όλοι μας- ΠΟΛΛΑ!

Το θέμα είναι ότι το επεισόδιο επικεντρώθηκε κυρίως στον Σαμ παρά στον Μιχαήλ. Ο Jensen έπαιξε ελάχιστα στην πρεμιέρα και ο τόνος γραφής του (νέου) χαρακτήρα του ήταν ήπιος. Ο Μιχαήλ ήταν απλά στο ψάξιμο του στρατού του και ακόμα και η φωνή ήταν ήρεμη χωρίς κάποια δύσκολη σκηνή. Θεωρώ μεγάλο λάθος να χαρακτηρίσουμε από τώρα την ερμηνεία του Jensen μιας και δεν έχουμε δει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!

Ειλικρινά ας μην κάνουν κάποιο μεγάλο λάθος οι σεναριογράφοι και δεν αξιοποιήσουν τον Jensen αλλά και το Cliffhanger του 13×23. Όχι άλλα μοιραία λάθη! Πάρτε ρίσκα και μην φοβάστε! Ο Ντιν θα μας λείψει αλλά μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτόν για λίγα επεισόδια.

Όσο για την Αναήλ; Τι να πω. Η Danneel δυστυχώς δεν έχει μπει στο πετσί του ρόλου. Ήταν εντελώς ανέκφραστη, χωρίς ίχνο φόβου στο πρόσωπό της όταν αντιμετώπισε τον Μιχαήλ. Παρ’ότι η χημεία της με τον Jensen είναι εμφανής (και μου άρεσε ιδιαιτέρως), η ίδια φάνηκε και πάλι σαν απλά να λέει τα λόγια της.

ΠΛΟΚΗ

Ο Μιχαήλ προσπαθεί, λοιπόν, να φέρει μια νέα τάξη πραγμάτων σε αυτόν τον κόσμο και να κάνει τα πράγματα διαφορετικά απ’ότι στο παράλληλο σύμπαν. Έχει προσεγγίσει τους δαίμονες και απογοητεύτηκε από αυτούς. Οι άγγελοι δείχνουν εξασθενημένοι και είναι ελάχιστοι. Έτσι λοιπόν στρέφεται προς τα τέρατα και τους βρικόλακες. Ποιο είναι άραγε το σχέδιο του; Θέλει να φέρει την Αποκάλυψη; Γι’αυτό ψάχνει για στρατό;

Εν τω μεταξύ ο μυστηριώδης άντρας δεν είναι άλλος από τον… Νικ! Όχι αυτόν! Πρόκειται για το δοχείο του Εωσφόρου, ο οποίος επέζησε από το μαχαίρωμα της αρχαγγελικής λεπίδας όπου σκοτώνει τον αρχάγγελο, αλλά όχι το δοχείο. Έξυπνο από τους σεναριογράφους!

Και το ερώτημα είναι γιατί ο Mark Pellegrino παραμένει στη σειρά; Εννοείται ότι δεν με χαλάει, η ερμηνεία του ακόμα κι έτσι ήταν φοβερή! Αποκλείεται, όμως, να συνεχίσει ως Νικ στη σεζόν. Δεν έχει κάτι να δώσει. Άρα αυτό σημαίνει ότι ο Εωσφόρος θα επιστρέψει και θα γίνει… της πουτάνας!!!

Η Danneel, εεε σόρυ η Αναήλ ήθελα να πω, τηλεφωνεί στον Σαμ όπου θα του δώσει τα πρώτα στοιχεία για τον αδερφό του!

Η πρεμιέρα ήταν χαλαρή. Οι σεναριογράφοι θέλησαν να μας δείξουν κυρίως την μεριά του Σαμ και τι συμβαίνει στο καταφύγιο μετά από όλες αυτές τις αλλαγές. Πολλοί Hunters, καθόλου στοιχεία για τον Ντιν, ο Νικ, ο άνθρωπος Τζακ κτλ κτλ.

Αναφορά θέλω να κάνω στη σκηνή του μπαρ όταν επιτέθηκαν οι hunters! Η σκηνοθεσία ήταν πρωτότυπη (για το Supernatural) και μου άρεσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! Τα slow motions, οι κινήσεις των ηθοποιών, η… πτήση του δαίμονα στον τοίχο αλλά και το πως φοβόντουσαν όλοι τον Σαμ έστησαν ένα σκηνικό δράσης που ανέβασαν κατακόρυφα την αξία του επεισοδίου!

Περίμενα περισσότερα πράγματα αλλά σε γενικές γραμμές μου άρεσε. Ο Jared ήταν όλα τα λεφτά, ενώ ανυπομονώ πολύ για τον Ντιν αλλά φοβάμαι κιόλας παράλληλα μήπως μας τα σκατώσουν οι σεναριογράφοι. Anyways. Έχετε στο νου σας ότι στο επόμενο επεισόδιο θα δούμε πάρα πολλές εξελίξεις που μάλλον θα είναι καταιγιστικές λόγω του σκηνοθετικού δίδυμου (Brad Buckner & Eugenie Ross-Leming).

ΥΓ: Ετοιμαστείτε να δούμε το Κενό!
ΥΓ2: Δόξα τω Θεώ που αυτός ο τυπάς δεν έγινε Βασιλιάς της Κολάσεως και δεν θα τον ξαναδούμε! Δόξα τω Τσακ!
ΥΓ3: Το δοχείο του Γαβριήλ είναι ΖΩΝΤΑΝΟ!!!
ΥΓ4: Κάντε μου Subscribe στο Youtube κανάλι μου για Supernatural αναλύσεις!

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σκηνοθεσία
Σενάριο
Ερμηνείες
Villain
Εφέ/VFX

ΣΥΝΟΨΗ

Η πρεμιέρα ήταν -μάλλον- χλιαρή αλλά και όμορφη παράλληλα. Το Supernatural μας έλειψε πολύ, ενώ περιμένουμε καταιγιστικές εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια!
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Orestis
Orestishttp://supernaturalgreece.gr/
Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με τη σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια. Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.

Περισσότερα Άρθρα

Η πρεμιέρα ήταν -μάλλον- χλιαρή αλλά και όμορφη παράλληλα. Το Supernatural μας έλειψε πολύ, ενώ περιμένουμε καταιγιστικές εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια!Review - Supernatural - 14x01 - Stranger In A Strange Land