Review – Supernatural – 14×03 The Scar

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Σελίδα 3 από τις 20 για το 14ο… βιβλίο του Supernatural.

Περίεργο επεισόδιο. Όχι σαν επεισόδιο. Σαν εξελίξεις. Βασικά ποιες εξελίξεις; Δεν ξέρω τι να γράψω, περισσότερο μπερδεμένος είμαι μετά από αυτό παρά έτοιμος για Review. Το σίγουρο είναι ότι είμαι λιγάκι απογοητευμένος με το που πάει το φετινό στόρι. Όλα γίνονται πολύ αργά αλλά και πολύ γρήγορα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

DEAN WINCHESTER – MICHAEL

Τι εννοώ όμως; Ο Ντιν “ελευθερώθηκε” πολύ γρήγορα από τον Μιχαήλ. Έγινε, μάλιστα, ένα επεισόδιο λιγότερο απ’όσο… φοβόμασταν! Δεν με χάλασε όμως αυτό στην όλη ιστορία. Με χάλασε (και με χαλάει) το γεγονός ότι δεν προλάβαμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί! Δεν πρόλαβε να μου λείψει ο Ντιν, δεν χάρηκα τον Jensen γιατί δεν είχε πολλές σκηνές ως Μιχαήλ. Επίσης, δεν υπήρχε καν επανένωση του Ντιν με τον οποιοδήποτε χαρακτήρα! Τα 3 αυτά επεισόδια κλείνουν μια τριλογία που είναι σαν μην συνέβη τίποτα. Ψυχολογικά, δεν με έχει αγγίξει κάτι από το όλο στόρι Ντιν-Μιχαήλ. Δεν ένιωσα ούτε θυμό(Μιχαήλ), ούτε χαρά(επιστροφή Ντιν), ούτε λύπη(γι’αυτά που πέρασε ο Ντιν), ούτε φόβο(Villain). Κι όλα αυτά, γιατί πολύ απλά οι σεναριογράφοι δεν “έχτισαν” μια… σχέση μεταξύ των δύο αυτών χαρακτήρων.

Όσον αφορά την επιστροφή του Ντιν, μόνο στο Κας-Ντιν ένιωσα όμορφα. Με τον Σαμ τίποτα. Με τον Τζακ τίποτα. Που είναι ο Μπόμπι και η Μαίρη;! Και κυρίως η Μαίρη! Βρήκε τον γιο της μετά από 3-4 εβδομάδες και δεν μπορούσαμε να έχουμε μια σκηνή μεταξύ των δύο; Ναι ξέρω. Περιορισμένο bugdet CW, οπότε δεν μπορούμε να έχουμε για τρίτο συνεχόμενο επεισόδιο και την Samantha Smith στο Supernatural!

Μπορεί αυτά που λέω να σας ακούγονται χαζά, αλλά αυτές οι λεπτομέρειες είναι που “χτίζουν” χαρακτήρες και σχέσεις. Μια αγκαλιά, ένα δάκρυ, μια χαρά. Αυτό είναι το Supernatural. Family!

ΚΑΪΑ-2

Η προσθήκη της Κάια μπορώ να πω ότι πλέον με ενθουσιάζει! Αρχικά, φοβήθηκα ότι θα πάρει την θέση του Big Bad, του Μιχαήλ, αλλά η ιστορία της κύλησε πολύ ωραία. Δεν “κρύβει” με την παρουσία της τον Αρχάγγελο αλλά ταυτόχρονα τον φοβίζει! Δεν είναι ούτε Villain, αλλά ούτε και σύμμαχος των Winchester.

Προέρχεται λοιπόν από το σύμπαν που είδαμε στις Wayward Sisters, και είναι η… 2η Κάια! Το δόρυ της είναι αυτό που φοβερίζει τους πάντες, και μάλλον είναι ο λόγος για τον οποίο ο Μιχαήλ την έκανε με ελαφρά από το σώμα του Ντιν.

Το ερώτημα μου είναι το εξής: Το Wayward Sisters κόπηκε μέσα στο καλοκαίρι. Κανείς δεν γνώριζε ότι δεν θα γίνει σειρά μέχρι και την ανακοίνωση. Έτσι, λοιπόν, αφού η Κάια παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην κύρια ιστορία του Supernatural, οι σεναριογράφοι ΣΙΓΟΥΡΑ άλλαξαν τα πλάνα τους γιατί βρήκαν ευκαιρία να ενσωματώσουν τις Wayward Sisters στη σειρά. Αυτό εμένα μόνο προβληματισμό μου προκαλεί. Δηλαδή τόσο εύκολα αλλάζεις ένα σενάριο; Προσωπικά θεωρούσα ότι η Κάια θα είναι μια αυτοτελή ιστορία 2-3 επεισοδίων και εκεί θα τελείωνε η υπόθεση.

Πόσο καλό σενάριο έχουν λοιπόν οι παραγωγοί; Πόσο πιστοί μένουν στο πλάνο τους, αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Πόσο πολύ πηγαίνουν στα τυφλά;!

CASTIEL

Ο Κας, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα reviews, δεν δίνει κάτι αξιόλογο πλέον στη σειρά. Υπάρχει απλά για τις τηλεθεάσεις, καλώς ή κακώς. Δεν έχει ιστορία, και δυστυχώς τα κάνει μαντάρα. Δεν θέλω να φύγει ο Misha από τη σειρά! Απαιτώ όμως μια ωραία ιστορία για τον Κας! Μου λείπει πολύ…

JACK

Ο χαρακτήρας του Τζακ έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Η εξυπνάδα που έδειξε στο επεισόδιο αλλά και η επιμονή στο να σώσει την κοπέλα, δείχνει έναν χαρακτήρα με μέλλον και πολύ ουσία! Και μπορεί οι παραγωγοί να μην ξέρουν τι κάνουν με τον Κας, στον Τζακ όμως έχουν πετύχει διάνα!

Ο μικρός προσπαθεί να μάθει το σώμα του και την ανθρώπινη φύση του, αλλά θέλει να γίνει κυνηγός και να βοηθάει τον κόσμο. Το δοχείο του όμως φαίνεται να έχει προβλήματα και ο ίδιος στο τέλος έβηχε αιματάκι. Πως θα την βγάλει άραγε καθαρή;

ΠΛΟΚΗ

Ο Κας λοιπόν διεισδύει στο μυαλό του Ντιν ώστε να αποσπάσουν πληροφορίες σχετικά με το τι έχει κάνει ο Μιχαήλ και τι σημάδι είναι αυτό που έχει μείνει στον Winchester! Ο Ντιν φαίνεται να έχει μια καλή απώλεια μνήμης όσον αφορά τον χρόνο του με τον αρχάγγελο και ο Κας τον βοηθά να θυμηθεί ποιος τον… πιρούνησε!

Με την βοήθεια της Μιλς βρίσκουν την ένοχο που δεν είναι άλλη από την Κάια του παράλληλου σύμπαντος! Εκείνη τους επιτίθεται αλλά ο Ντιν κάνει του κεφαλιού του μιας και μεγάλος του στόχος είναι να σκοτώσει τον Μιχαήλ. Την ακολουθεί και την αιχμαλωτίζει.

Εκείνη λέει ότι ο Μιχαήλ την φοβάται λόγω του δόρατός της, και στέλνει στρατιές τεράτων ξοπίσω της ώστε να το αρπάξουν και να την σκοτώσουν. Βοηθάει τον Ντιν να θυμηθεί τι συνέβη στην “μάχη τους” και τα τέρατα του αρχάγγελου κάνουν ντου! Σχεδόν σκοτώνουν τους Winchesters αλλά τους σώζει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή η Κάια η οποία φεύγει άρον άρον!

Οι… χορευτικές κινήσεις της Κάια στην μάχη είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό σκηνοθετικό τρικ!

Ο Ντιν καταλαβαίνει το μεγάλο λάθος του και παραδέχεται στον Σαμ ότι θυμάται να… πνίγεται όσο ο Μιχαήλ ήταν μέσα του. Νιώθει αδύναμος και θέλει να τον σκοτώσει όσο πιο γρήγορα μπορεί!

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ SUPERNATURAL

Παρατηρήστε λοιπόν κάτι στο φετινό Supernatural. Ο Κας δεν έχει σκηνές με τα αγόρια σχεδόν καθόλου. Jensen & Jared παίζουν αρκετά λιγότερα λεπτά, ενώ έχουν προστεθεί περισσότεροι χαρακτήρες απ’ότι συνήθως στη σειρά.

Ο Mark Pellegrino επέστρεψε ως Νικ και έχει το δικό του στόρι, ενώ ο Τζακ δείχνει να έχει μια αρκετά φρέσκια ιστορία για το Supernatural! Μέχρι και η hunter που σκότωσε την μάγισσα είχε αρκετό χρόνο σε αυτό το επεισόδιο. Τι σημαίνουν άραγε όλα αυτά;

Το πράγμα είναι απλό. Οι J2 δεν θέλουν να σταματήσει το Supernatural και αγαπούν να δουλεύουν γι’αυτό. Είναι η ζωή τους, αλλά πήραν την απόφαση (και καλά έκαναν!!!) να μειώσουν τα φετινά επεισόδια για να είναι περισσότερο καιρό με τις οικογένειές του! Όπως όλα δείχνουν, οι σεναριογράφοι γράφουν με τέτοιο τρόπο ώστε οι J2 να έχουν γυρίσματα περίπου 3 ημέρες από τις 7 κάθε εβδομάδας.

Τα 20, λοιπόν, επεισόδια δεν είναι η μόνη μεγάλη αλλαγή του Supernatural για φέτος, αλλά και ο χρόνος των J2 θα είναι σίγουρα πιο περιορισμένος, τουλάχιστον για τα 10-15 επεισόδια από τα 20 συνολικά.

Δεν ξέρω αν είναι καλή ή κακή αυτή η αλλαγή, αλλά θα κλείσω με μία παλαιότερη φράση του Eric Kripke:

“Το Supernatural έγινε επιτυχία λόγω της χημείας των Jensen & Jared.”

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σενάριο
Σκηνοθεσία
Ερμηνείες
Villain
Εφέ/VFX

ΣΥΝΟΨΗ

Η πρώτη τριλογία επεισοδίων έκλεισε με την Κάια να "ελευθερώνει" άθελα της τον Ντιν και τον μεγάλο αδερφό Winchester να αντιμετωπίζει τις συνέπειες της "κατάληψής του". Την ίδια ώρα, ο Τζακ σώζει την κατάσταση για πρώτη φορά ως άνθρωπος!
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Orestis
Orestishttp://supernaturalgreece.gr/
Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με τη σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια. Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.

Περισσότερα Άρθρα

Η πρώτη τριλογία επεισοδίων έκλεισε με την Κάια να "ελευθερώνει" άθελα της τον Ντιν και τον μεγάλο αδερφό Winchester να αντιμετωπίζει τις συνέπειες της "κατάληψής του". Την ίδια ώρα, ο Τζακ σώζει την κατάσταση για πρώτη φορά ως άνθρωπος!Review - Supernatural - 14x03 The Scar