Review – Supernatural – 14×13 Lebanon

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Κάποτε, πριν περίπου 5-6 χρόνια, έκανα κάποιες ιντερνετικές ραδιοφωνικές εκπομπές για το Supernatural. Είχαμε φτιάξει ένα ωραίο παρεάκι και πάντα ένα παράπονο εξέφραζα. Πάντα μια νοσταλγία είχα. Πάντα μιλούσα για έναν “χαμένο” χαρακτήρα που ήξερα ότι δεν θα ξαναδώ ποτέ. Τον χαρακτήρα του John Winchester. Και μάλιστα τον χαρακτήρα που ενσάρκωσε ο Jeffrey Dean Morgan!

Τα χρόνια περνούσαν και οι 2 πλευρές έλεγαν συνεχώς πόσο πολύ ήθελαν μια επιστροφή. Φυσικά η δουλειά “βρωμούσε“. Φαινόταν περίεργο να επιστρέφουν τόσοι και τόσοι χαρακτήρες (ακόμα και η Μαίρη που ουσιαστικά ποτέ δεν ανήκε στη σειρά) αλλά ο Τζον να μην μπορούσε να κάνει ούτε cameo. Ο Jeffrey Dean Morgan, όμως, είναι ένας σταρ του Χόλιγουντ πλέον. Πρώτον, ο χρόνος του πολύ περιορισμένος. Δεύτερον, ο ηθοποιός πολύ ακριβός για ένα μικρό κανάλι σαν το CW.

Μετά από χρόνια παρακαλετά από τους fans και σίγουρα αρκετά νεύρα, το 300ό επεισόδιο ήρθε και ο Jeffrey ήταν σε περίοδο ξεκούρασης χωρίς γυρίσματα. Η ευκαιρία μεγάλη, το γλυκό έπρεπε να δέσει! Στις 13 Δεκεμβρίου 2018, ώρα περίπου 00:00 έπρεπε να σηκωθώ από το κρεβάτι μου για να γράψω το πιο όμορφο άρθρο. Ένα όνειρο πραγματοποιείται. Ο John Winchester ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ!

LEBANON

Το επεισόδιο χωρίστηκε σε δύο κεφάλαια. Στο πρώτο από αυτά, το επετειακό 300ό επεισόδιο, θα επικεντρωθεί στο πως η πόλη “βλέπει” τους Winchesters. Ποιοι είναι αυτοί με ένα παλιό αυτοκίνητο και με συνεχώς αίματα στα ρούχα τους;

Ο Σαμ και ο Ντιν έχουν, πλέον, την δική τους πόλη. Από που είσαι; Από το Λίβανο! Έχουν κάνει φιλίες, από αυτές που συναντάς στον δρόμο και λες ένα “γεια”. Τους έχουν μάθει στο μπαράκι της γειτονιάς, και σε μέρη που συχνάζουν καθημερινά ως απλοί άνθρωποι.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα δεις τον Κωτσοδήμο από το χωριό, σκέψου ότι μπορεί να έχει γνωρίσει τον Θεό και να έχει παγιδεύσει μέσα του έναν Αρχάγγελο! #not

Οι άνθρωποι της πόλης συζητούν μεταξύ τους γι’αυτούς τους δύο περίεργους τύπους. Κανείς δεν ξέρει τι δουλειά κάνουν. Κανείς δεν γνωρίζει αν είναι πρεζόνια ή άνθρωποι της κυβέρνησης. Ούτε που γνωρίζουν αν, στα σίγουρα, είναι αδέρφια. Μόνο φήμες. Δύο άντρες που τριγυρνάνε με περίεργες ενδυμασίες κάθε φορά και διαβάζουν πολλά βιβλία για το υπερφυσικό (ή και χειρότερα).

Το πρώτο κεφάλαιο του επεισοδίου, λοιπόν, ήταν πολύ διασκεδαστικό. Ένα ερωτικό γράμμα από τους fans, αυτή τη φορά, προς τη σειρά. Η αντίθετη διαδρομή από εκείνη του 200ού επεισοδίου. Ένα classic επεισόδιο με ένα φάντασμα που γρήγορα γρήγορα οι έμπειροι κυνηγοί θα σταματήσουν.

Κάποιες φήμες, όμως, βγαίνουν αληθινές. Οι άνθρωποι αυτοί ασχολούνται με τέρατα. Τέσσερα παιδιά της πόλης θα το μάθουν με τον χειρότερο τρόπο (εντάξει θα μπορούσε και κάποιο να πεθάνει, οπότε κουλ). Πλέον οι φήμες θα εντείνονται.

– Έμαθα ότι αυτοί οι “Κάμπελς” πέθαναν.
– Καθόλου δεν τους πήγαινα. Πάντα ο ένας έβριζε κι άλλος ήταν στον κόσμο του.
– Ακούγεται, ότι έσωσαν τον κόσμο από τον ίδιο τον Διάβολο και ότι συνάντησαν τον Θεό.
– Χαζομάρες! Ποιος τα λέει αυτά;
– Ένας με μια καπαρντίνα. Μοιάζει με τον Κόνσταντιν. Τον έχω δει πολλές φορές. Έρχεται, μουρμουρίζει δακρύζοντας και ξαφνικά εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Στο λέω! Αυτοί οι άνθρωποι ήταν ήρωες!!!

JOHN WINCHESTER

Ο Sam και ο Dean Winchester έχουν πάντα πάνω απ’όλα την οικογένειά τους. (Εκτός από τον Άνταμ, σκρού Άνταμ!) Η Μαίρη γύρισε από τους νεκρούς με την βοήθεια της Αμάρα, και από τότε τα αδέρφια έχουν μια δόση ευτυχίας μέσα τους. Όμως κάτι έλειπε, κάποιος δεν είναι μαζί τους εδώ και χρόνια.

Ένας άνθρωπος που τους μεγάλωσε ως κυνηγούς. Που έδωσε τα πάντα για εκείνους αλλά η αυστηρότητα του ήταν στρατιωτική. Ο John Winchester προσπάθησε να μεγαλώσει τα παιδιά του για να μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε υπερφυσικό κίνδυνο. Είχε ξεχάσει όμως κάτι πολύ σημαντικό. Ότι τα παιδιά του, ήταν παιδιά! Η δίψα για εκδίκηση μετά τον θάνατο της γυναίκας του κατάφερε να επικρατήσει του στοργικού πατέρα. Ο Sam & o Dean δεν γνώρισαν ποτέ την παιδική ηλικία.

Χρόνια αργότερα, τα δύο αδέρφια έχουν αλλάξει τον κόσμο. Είναι δύο ήρωες που πάλεψαν με θεούς και δαίμονες. Κυριολεκτικά! Έσωσαν τον κόσμο παραπάνω από μια φορά, τα έβαλαν με τον ίδιο τον διάβολο και τον νίκησαν, ενώ δεν δίστασαν να υψώσουν ανάστημα μπροστά στην ίδια την αδερφή του Θεού. Ο John Winchester, εν τέλη, μεγάλωσε σωστά τα παιδιά του!

Οι τρεις τους δεν ήταν ποτέ οικογένεια. Ή μάλλον οι τέσσερις. Δεν έκατσαν ΠΟΤΕ μαζί για να φάνε. Δεν συζήτησαν ποτέ οι τέσσερίς τους για τα προβλήματά τους. Δεν αγκαλιάστηκαν ποτέ όλοι μαζί. Το όνειρο του Ντιν παίρνει σάρκα και οστά και μετά από ένα μαγικό μαργαριτάρι, ο μεγάλος αδερφός “καλεί” τον πατέρα του από το 2003 στο 2019. Εκείνος αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ποιος είναι ο νούμερο ένα κυνηγός στον κόσμο μιας και πλάκωσε τους γιους τους στο ξύλο, πριν καταλάβει τι συμβαίνει!

John, Dean & Sam κάθονται και τα πίνουν επιτέλους μαζί και τα αδέρφια εξιστορούν την ηρωική ζωή που είχαν και πως κατάφεραν να αλλάξουν τον κόσμο χάρη στον πατέρα τους! Η πόρτα όμως θα τρίξει πίσω τους. Βήματα θα ακουστούν και το καταφύγιο για λίγα δευτερόλεπτα είχε την -πλέον- νεκρική σιγή.

2 Νοεμβρίου 1983. Ο John θα αντικρίσει την νεκρή γυναίκα του στο ταβάνι. Η δίψα για εκδίκηση θα τον στοιχειώσει και ο Αζέιζελ θα είναι η πρώτη του σκέψη για πολλά χρόνια. Πρέπει να σκοτώσει αυτόν που δολοφόνησε τη γυναίκα του. Τη γυναίκα του που αυτή τη στιγμή στέκεται μπροστά του με γουρλωμένα μάτια. 36 χρόνια μετά θα μπορέσει να την αγκαλιάσει ξανά. Να την φιλήσει ξανά. Να νιώσει ξανά το άγγιγμά της. Ο John και η Mary είναι ζωντανοί! Και είναι μαζί…

Ένα δείπνο α λα Winchester ετοιμάζεται και ο Sam και ο Dean αφήνουν τους γονείς τους μόνους. Το Timeline, όμως, έχει μπερδευτεί! Τα πράγματα αλλάζουν και έρχονται σε μια… περίεργη ροή.

Ο John χρονοταξίδεψε από το 2003 στο μέλλον. Άρα ό,τι έγινε μετά το 2003 αλλάζει σιγά σιγά. Πολλά από αυτά που είδαμε ανά τις σεζόν άλλαξαν! Ο Τζον δεν πεθαίνει το 2006 και απλά έχει εξαφανιστεί. Οι Winchesters ίσως δεν μάθουν ποτέ για το Κολτ και ο Sam συνεχίζει εκτός κυνηγιού. Ο Dean είναι καταζητούμενος λόγω κυνηγιού μιας και δεν έχει τον Sam να τον προσέχει και η φυσική τάξη των πραγμάτων δεν αλλάζει! Ο Παράδεισος παραμένει σταθερός μιας και κανείς δεν σπα την πρώτη Σφραγίδα, κι έτσι η Αποκάλυψη δεν έχει έρθει μέχρι τώρα.

Αποκάλυψη γιοκ, άρα άψυχος Σαμ γιοκ. Λεβιάθαν γιοκ, άρα Καθαρτήριο γιοκ. Ταμπλέτες γιοκ, άρα πτώση των Αγγέλων γιοκ. Άμπαντον τσου, άρα Σημάδι του Κάιν τσου. Σημάδι του Κάιν τσου, άρα Αμάρα τσου! Κι αφού Αμάρα τσου, άρα και Mary καπούτ!

Ο Castiel δεν θα κατέβει στη Γη (ούτε στην Κόλαση) για τον Dean κι έτσι παραμένει στρατιωτάκι του Θεού. Η επιστροφή του Ζαχαρία ήταν πάρα πολύ ωραία μιας και πρώτον θυμηθήκαμε πόσο ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ήταν αλλά και την μεγάλη δύναμη που είχαν τότε οι άγγελοι!

Το δείπνο αρχικά ήταν αμήχανο. Ο John πρέπει να γυρίσει εκεί που ανήκε, στο 2003. Όμως είναι και το μοναδικό δείπνο που θα έχουν και 4 τους σαν οικογένεια. Ο John παίρνει την πρωτοβουλία και τα γελάκια δεν αργούν να κάνουν την εμφάνισή τους. Οι 4 Winchesters είναι, επιτέλους, μαζί και ευτυχισμένοι!

Ο Sam και ο John έχουν το δικό τους τετ α τετ. Η συγχώρεση που ήθελε να δώσει ο Sammy στον πατέρα του επιτέλους ήρθε. Ο John λυτρώνεται όταν καταλαβαίνει ότι παρ’ότι τα λάθη του, ο Sam έχει αφήσει τα πάντα στο παρελθόν. Και μπορεί να μεγάλωσε τους γιους με τον τρόπο που τους μεγάλωσε, άλλα έτσι σώθηκε η ανθρωπότητα πάμπολλες φορές.

Ο John αποκαλύπτει στον Dean ότι αλλιώς ονειρευόταν την ενήλικη ζωή του γιου του. Όχι χωμένο μέσα στα σκατά των δαιμόνων και των τεράτων, αλλά με μια οικογένεια. Μόνο που ο Dean έχει οικογένεια. Μια οικογένεια που δεν θα την αντάλλαζε ποτέ και με κανέναν…

2×01: I just want you to know that I’m so proud of you…
14×13: I am so proud of you boys…

Ο Ντιν σοκαρίζεται όταν ακούει ξανά την ίδια τελευταία ατάκα από τον πατέρα του. Το τέλος έφτασε. Ο John πρέπει να για δεύτερη φορά να θυσιαστεί για την οικογένειά του αλλά αυτή τη φορά και για ολόκληρο τον κόσμο. Με δάκρυα στα μάτια και ένα πλατύ χαμόγελο κρατάει το χέρι της γυναίκας του καθώς ο Σαμ διαλύει το μαργαριτάρι. Το χτύπησε με δύναμη στο τραπέζι σκίζοντας τις καρδιές του Ντιν και της Μαίρη.

Η τελευταία σκηνή ανήκει δικαιωματικά στον John. Βρίσκεται πίσω στο 2003 και μέσα στην Ιμπάλα. Τηλεφωνεί ο Ντιν ο οποίος τον ξυπνά από ένα υπέροχο όνειρο. Ένα όνειρο όπου η οικογένειά του ήταν ξανά μαζί. Οι 4 σε ένα τραπέζι και έτρωγαν το Winchester dinner. Μιλούσαν και οι 4 σαν ενήλικες, γελούσαν και συζητούσαν για τα κατορθώματα των Sam & Dean. Όλα ήταν καλά. Όλα ήταν ευτυχισμένα. Όλα ήταν όπως θα έπρεπε να είναι.Το επεισόδιο ήταν υπέροχο, ήταν αυτό ακριβώς που ήθελα (το μόνο αρνητικό που βρήκα ήταν ότι ήθελα παραπάνω τον John. Αλλά εγώ τον John τον θέλω για 20 επεισόδια οπότε άκυρο). Ο John επέστρεψε και για μια ακόμη φορά καταλάβαμε τον ηρωισμό των αδερφών. Οι ερμηνείες όλων ήταν φοβερές και μέχρι και η Samantha Smith(που δεν την έχω σε πολύ εκτίμηση) ήταν πάρα μα πάρα πολύ καλή! Το σενάριο ευτυχώς δεν έμπαζε και η μεγάλη επιστροφή έγινε χωρίς να χαλάσουν την ιστορία της σειράς.

Ο John το θυμάται σαν όνειρο, σαν από αυτά που ξυπνάς και λες “γιατί να μην είναι πραγματικότητα;” Ελπίζω οι Winchesters & η Mary να θυμούνται όσα συνέβησαν. Ο John θεωρώ όμως ότι αυτήν την ανάμνηση την ζει ξανά και ξανά στον Παράδεισο. Μπορεί να “ξεχάστηκε” αλλά είναι πλέον μέρος του εαυτού του.

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σκηνοθεσία
Σενάριο
Ερμηνείες
Villain
Εφέ

ΣΥΝΟΨΗ

Σε ένα σπάνιο Milestone, το Supernatural έφτασε τα 300 επεισόδια με μια αριστουργηματική αφήγηση και ένα μεγάλο αντίο στον John Winchester.
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Orestis
Orestishttp://supernaturalgreece.gr/
Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με τη σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια. Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.

Περισσότερα Άρθρα

Σε ένα σπάνιο Milestone, το Supernatural έφτασε τα 300 επεισόδια με μια αριστουργηματική αφήγηση και ένα μεγάλο αντίο στον John Winchester.Review - Supernatural - 14x13 Lebanon