Review – Supernatural – 15×01 – Back And to the Future

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Το Hellatus τελείωσε, το Supernatural επιστρέφει για τελευταία φορά! Καλή σεζόν να έχουμε, να την ευχαριστηθούμε όσο δεν πάει και φυσικά… Let’s kick it in the ass!

Όλο σκέφτομαι σκέφτομαι πως να ξεκινήσω το Review. Να συμπεριφερθώ σαν να είναι ένα απλό Review ή σαν την αρχή του τέλους; Να πω ότι δεν θα ξαναυπάρξει πρεμιέρα Supernatural ή να το προσπεράσω; Δεν ξέρω. Δεν θέλω πλέον άγχος. Θέλω να το ζήσω όσο δεν πάει, θέλω να γράφω σαν να μην υπάρχει αύριο. Αυτή η σειρά σίγουρα άλλαξε τη δική μου ζωή. Και όχι μεταφορικά. Είναι τα αγόρια μου, οι Winchesters μου. Είναι τα παραμύθια που θα λέω στο παιδί μου, είναι η ιστορία που θα λέω στα εγγόνια μου. Είναι… το Supernatural Greece.

Έχουμε νέο opening, νέο Road So Far και ΜΠΟΥΜ! Οι Winchesters παλεύουν σε μια εξαιρετική σκηνή μαζί με τον Κας ενάντια στα ζόμπι που τους εξαπέλυσε ο Τσακ και μουσική υπόκρουση “Famous Final Scene”. Συνήθως η σκηνοθεσία με τις γρήγορες λήψεις στις μάχες δεν μου αρέσει σε σειρές/ταινίες. Εδώ όμως ένιωσα τον παλμό των αγοριών, την αγωνία και το τρέξιμο που υπήρξε γύρω από τα ζόμπι ώστε να μην φαγωθούν.

Οι 3 τους και το πτώμα του Τζακ στην αγκαλιά του Κας μπαίνουν μέσα σε έναν μεγάλο τάφο. Χάρη στην σιδερένια πόρτα τα… ζόμπι δεν μπορούν να μπουν μέσα γιατί πολύ απλά δεν είναι ζόμπι. Είναι φαντάσματα τα οποία βρήκαν “δοχεία” και εξαπέλυσαν την επίθεσή τους. Άλλωστε η Αποκάλυψη του Supernatural είναι απόλυτα λογικό να είναι με… φαντασματοζόμπι! Φοβερή ιδέα και εγκρίνω!

Και εκεί που οι ελπίδες χάνονταν, ξάφνου ο Τζακ σηκώνεται μιας και έχει καταληφθεί από δαίμονα! O Belphegor, λοιπόν, αναδύεται από την Κόλαση μετά από εκατοντάδες χρόνια μιας και όλες οι ψυχές της ανέβηκαν στην Γη! Όλες οι Πύλες άνοιξαν και περίπου 3 δισεκατομμύρια ψυχές έγιναν… καπνός! Ανάμεσα στις Πύλες; Και το Κλουβί του Μιχαήλ, με τον ίδιο προς το παρόν να μην… σαλεύει!

Έχει αναφερθεί στη Βίβλο, αλλά στην δαιμονολογία ο Belphegor (δεν γνωρίζω όνομα στα ελληνικά, βοηθάτε στα σχόλια) είναι ένας από τους 7 πρίγκιπες της Κόλασης. Σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση, είναι ο δαίμονας της νωθρότητας και δελεάζει τους ανθρώπους μέσα από την τεμπελιά!

Ο δαίμονας λοιπόν κλείνει… ντιλάκι με τα 3 αγόρια ώστε να απομακρύνει με ένα ξόρκι όλα τα πνεύματα. Έτσι και γίνεται που λέτε. Έλα μου όμως που στο δρόμο της επιστροφής οι Winchesters ανακαλύπτουν ότι όλα τα πνεύματα που νίκησαν αυτά τα χρόνια γύρισαν στη Γη! Η Γυναίκα στα Λευκά, η Bloody Mary και πολλά πολλά ακόμα.

Εδώ να τονίσω 2 πραματάκια. Πρώτον, πολύ εύκολα μου φάνηκε ο Σαμ να θυμάται και να καταλαβαίνει ότι έχουν να κάνουν με την Γυναίκα στα Λευκά. Και δεύτερον και σημαντικότερον, μου άρεσε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ το πως παρουσιάστηκε η Bloody Mary. Οι σκηνές ήταν όντως τρομακτικές! Η ατμόσφαιρα γενικότερα στο επεισόδιο σε συνδυασμό με την μουσική επένδυση έδιναν μια νότα θρίλερ που μου είχε λείψει. Η σκηνή με το χέρι της Ματωμένης Μαριώς ήταν εξαιρετική αλλά αυτή στο συντριβάνι ήταν πραγματικά ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!

Ο Belphegor γνωρίζει ένα ξόρκι που μπορεί να κρατήσει έξω τα πνεύματα από ένα συγκεκριμένο σημείο. Έτσι Σαμ και Κας αναλαμβάνουν να μαζέψουν σε ένα σημείο μια ολόκληρη πόλη, ενώ ο Ντιν μένει με τον δαίμονα-Τζακ.

Χαίρομαι πολύ για τον τρόπο που βρήκαν οι σεναριογράφοι να κρατήσουν στο παιχνίδι τον Alex. Ο ηθοποιός είναι σκέτο διαμάντι, τα λέμε από την 12η σεζόν. Και επειδή είναι ζωτικής σημασίας ο Τζακ να μείνει για λίγο στο Κενό, είναι πάρα πολύ θετικό το γεγονός ότι ο Alex μένει ως δαίμονας. Για λίγο φυσικά!

Εδώ να αναφέρω το πολύ μελανό σημείο του επεισοδίου. Η μητέρα και το παιδάκι. Πέρα του ότι το κοριτσάκι είδε σκοτωμούς, αίματα, φαντάσματα, αγγέλους και δεν έπαθε καμία φρίκη, είχαμε και την μάνα που απλά βαριανάσαινε με όλα αυτά. Τι φάση;! Δώστε τους λίγο παραπάνω συναίσθημα και ρόλο στο επεισόδιο!

Το… ζουμί όμως του επεισοδίου είναι η πληγή του Σαμ! Ο Κας προσπαθεί να τον γιατρέψει αλλά δεν καταφέρνει τίποτα! Πέραν τούτου, ο άγγελος μας βλέπει κάτι από το… μέλλον!!! Ο Σαμ είναι δαιμονισμένος(;) με τον Ντιν να του λέει “Sammy, please.” Στο επόμενο κλάσμα του δευτερολέπτου (Φώτο παρακάτω), ο Ντιν είναι πεσμένος κάτω και ο Σαμ(;) κάνει μια κίνηση προς τα δεξιά σαν να προσπαθεί να του τινάξει πέρα ή να του… σπάσει τον λαιμό!

Η σκηνή αυτή είναι από το 4ο επεισόδιο της 15ης σεζόν άρα γι’αυτό πιστεύω ότι ο Κας είδε το μέλλον. Και γιατί είναι από το 4ο επεισόδιο; Γιατί είναι το πρώτο επεισόδιο που γυρίστηκε μετά την καλοκαιρινή διακοπή και ο Jensen έχει μούσια! Μετά από αυτό, ξυρίστηκε!

Είναι, λοιπόν, η πληγή του Σαμ ένα μεγάλο… ατού των Winchesters; Αν μπορούν και βλέπουν το μέλλον, ίσως μπορέσουν και το αποτρέψουν. Ενώ επίσης η σκηνή δείχνει τον Σαμ να προσπαθεί να σκοτώσει τον Ντιν! Η μεγάλη τραγωδία, δηλαδή, που θα ήθελε ο Τσακ! Ο αδερφός να σκοτώσει τον αδερφό του!

Το επεισόδιο κινήθηκε σε αρκετά καλά επίπεδα. Κάπως έτσι το περίμενα και το καταευχαριστήθηκα. Σίγουρα έχουμε δει καλύτερες πρεμιέρες, αλλά αυτή η πρεμιέρα τοποθετεί σιγά σιγά τα πιόνια στην σκακιέρα ώστε να παίξουμε το παιχνίδι του… Τσακ! Ποιος θα επικρατήσει;

Συγκινητική και η τελευταία σκηνή των Winchester όπου κλείνουν το καπό με το γνωστό από το 1ο επεισόδιο της σειράς “We got work to do!” Το μίνι Flashback από την πρεμιέρα του Supernatural μας έχωσε βαθιά το μαχαίρι στην καρδιά!

Φαίνεται ότι στη συνέχεια θα δούμε αρκετά γνωστά πρόσωπα. Είτε είναι φαντάσματα είτε δικοί μας. Η σεζόν ξεκίνησε όμορφα. Πάρτε θέσεις. Γκαζώνουμε!!!

ΥΓ: Την Κυριακή σας ετοιμάζω βίντεο, με ανάλυση του υπεργαμάτου τρέιλερ από την παραγωγή, του opening αλλά και… Secret Spoilers για την σεζόν! Κάντε με Subscribe(Gimme some love!) για να μην το χάσετε!

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σενάριο
Σκηνοθεσία
Ερμηνείες
Villain
Εφέ/VFX

ΣΥΝΟΨΗ

Το επεισόδιο κινήθηκε σε αρκετά καλά επίπεδα. Κάπως έτσι το περίμενα και το καταευχαριστήθηκα. Σίγουρα έχουμε δει καλύτερες πρεμιέρες, αλλά αυτή η πρεμιέρα τοποθετεί σιγά σιγά τα πιόνια στην σκακιέρα ώστε να παίξουμε το παιχνίδι του... Τσακ! Ποιος θα επικρατήσει;
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Orestis
Orestishttp://supernaturalgreece.gr/
Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με τη σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια. Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.

Περισσότερα Άρθρα

Το επεισόδιο κινήθηκε σε αρκετά καλά επίπεδα. Κάπως έτσι το περίμενα και το καταευχαριστήθηκα. Σίγουρα έχουμε δει καλύτερες πρεμιέρες, αλλά αυτή η πρεμιέρα τοποθετεί σιγά σιγά τα πιόνια στην σκακιέρα ώστε να παίξουμε το παιχνίδι του... Τσακ! Ποιος θα επικρατήσει;Review - Supernatural - 15x01 - Back And to the Future