Supernatural – 13×18 Bring ’em Back Alive | Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Το Supernatural είναι μια σειρά με πολλές meta-αναφορές στην ποπ-κουλτούρα. Σε κάθε επεισόδιο υπάρχουν ατάκες ή καταστάσεις που παραπέμπουν σε ταινίες, άλλες τηλεοπτικές σειρές, σε διάσημους καλλιτέχνες, ακόμα και σε ιστορικά γεγονότα ή πρόσωπα, και στη λαογραφία του πλανήτη όλου. Πάμε να δούμε τις αναφορές του επεισοδίου Bring ’em Back Alive, τo οποίo υπογράφουν οι Brad Buckner & Eugenie Ross-Leming στο σενάριο και ο Amyn Kaderali στη σκηνοθεσία.

[Διαβάστε εδώ το review μας]

Ο τίτλος του επεισοδίου είναι πιθανώς αναφορά στην τηλεοπτική σειρά Bring ’em Back Alive της δεκαετίας του ’80 που ήταν βασισμένη στο ομώνυμο μη-μυθιστορηματικό βιβλίο του συλλέκτη ζώων, Frank Buck, το οποίο εκδόθηκε το 1930.


Ketch: Well, this is quite the vacation spot, isn’t it?
Dean: Yeah. If you had your heart set on Mai Tais, well… sorry.

Το Mai Tai είναι ένα κοκτέιλ με βάση το ρούμι συσχετισμένο με θέρετρα σε εξωτικά κλίματα.


Lucifer: Wow. They would never treat my old man that way. Ever. If He said ‘Scour the Earth,’ they’d say, ‘S.O.S. or Brillo?’

Τα S.O.S. και Brillo είναι μάρκες από συρματάκια για το πλύσιμο των κουζινικών. [ΣτΣ. Ο Εωσφόρος κάνει λογοπαίγνιο με τη λέξη “scour” που κυριολεκτικά σημαίνει “τρίβω”, αλλά και “σαρώνω, οργώνω, ψάχνω” στη μεταφορική του σημασία. Τα συρματάκια στα αγγλικά λέγονται “steel wool scouring pads”.]


Ο χρήστης του Tumblr, Fan I-AM-Gxbriel, μετάφρασε κάποια από τα ενωχιανά που έγραψε ο Γαβριήλ στους τοίχους του δωματίου του και από ότι φαίνεται είναι αποσπάσματα από το Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, που αναφέρονται στον Αρχάγγελο. Το πρώτο απόσπασμα είναι ο στίχος 1:19:

Και αποκριθείς ο άγγελος του είπεν· εγώ είμαι ο Γαβριήλ που παρίσταμαι ενώπιον του Θεού και απεστάλην από αυτόν να σου ομιλήσω και να σου αναγγείλω τας χαρμοσύνους ταύτας ειδήσεις.

Ένα ακόμη απόσπασμα είναι ο στίχος 1:15:

Διότι αυτός θα αναδειχθή μέγας ενώπιον του Κυρίου και δεν θα πιή ποτέ οίνον η άλλο οινοπνευματώδες ποτόν. Και από τον καιρόν ακόμη που θα ευρίσκεται εις την κοιλίαν της μητρός του, θα λάβη πλούσια τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.


Η επιλογή του Εωσφόρου να φορέσει κοστούμι για να μπει στο πετσί του νέου του ρόλου ως “Θεός” ίσως είναι αναφορά στην τηλεοπτική σειρά Lucifer (βασισμένη στον ομώνυμο κόμικ χαρακτήρα του Neil Gaiman), όπου βλέπουμε τον Εωσφόρο να είναι πάντα ντυμένος στην τρίχα.


Μια από τις προσευχές που ακούει ο Εωσφόρος όταν προσπαθεί να αφουγκραστεί την ανθρωπότητα είναι μιας γυναίκας, που λέει:

Θεέ μου, κάνε με πουλί, για να πετάξω μακρυά, πολύ μακρυά από εδώ.””

Πρόκειται για αναφορά σε αυτή τη σκηνή από την ταινία Forest Gump:


Η πύρινη μπάλα ενέργειας που στέλνει ο Ασμοδαίος προς τον Γαβριήλ θύμισε την κίνηση επίθεσης “Hadouken” από τα βιντεοπαιχνίδια Street Fighter.Δείτε επίσης:

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα