Supernatural – 13×23 Let The Good Times Roll | Fun facts & Trivia

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις παρασκηνιακές μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για τo φινάλε της 13ης σεζόν του Supernatural με τίτλο Let The Good Times Roll, τo οποίo υπογράφουν οι δυο επικεφαλής της σειράς, ο Andrew Dabb στο σενάριο και ο Robert Singer στη σκηνοθεσία.

[Διαβάστε εδώ το review μας]

Πρόκειται για μόλις το 4 επεισόδιο της 13ης σεζόν όπου εμφανίζονται και οι 5 κύριοι πρωταγωνιστές (Jensen Ackles, Jared Padalecki, Misha Collins, Alexander Calvert και Mark Pellegrino). Αυτό συνέβη μόνο στα Lost and Found, Beat the Devil και Exodus.


Κάποια στιγμή, βλέπουμε τον Dean να τηλεφωνεί στην Jody Mills για να προειδοποιήσει την κοινότητα των κυνηγών ότι επέστρεψε ο Εωσφόρος κι έφερε μαζί του τον Μιχαήλ, και να ζητήσει τη βοήθειά της. Το επεισόδιο μας υπενθυμίζει τις Wayward Sisters, λίγες μέρες μετά την αναπάντεχη ακύρωση των πλάνων για spin-off. Το επεισόδιο φυσικά είχε γραφτεί πριν μάθει η παραγωγή τα άσχημα νέα, οπότε αυτή η αναφορά, που είχε σκοπό απλά να μας κλείσει το ματάκι, τώρα λειτουργεί σαν υπόσχεση ότι τα κορίτσια θα επιστρέψουν στο Supernatural, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι συντελεστές!


Σε αυτό το επεισόδιο, ο Castiel βλέπει για πρώτη φορά τον Μιχαήλ-2. Τώρα πια όλα τα μέλη της Team Free Will έχουν γνωρίσει τον δολοφονικό Αρχάγγελο του Κόσμου της Αποκάλυψης. (Κάποιοι πολύ πιο κοντά από όσο θα ήθελαν…)


Σε αυτό το επεισόδιο, επιβεβαιώνεται ότι ο Donald Trump είναι ο τωρινός Πρόεδρος των ΗΠΑ, κάτι το οποίο είχε υπονοηθεί στο The Bad Place, με ένα σχόλιο της Kaia Nieves. Και πάλι, δεν γίνεται καμία αναφορά στο τι απέγινε ο Jefferson Rooney, που ήταν Πρόεδρος όταν τον κυρίευσε ο Εωσφόρος στο LOTUS της 12ης σεζόν.


Lucifer: Yeah, uh, Jack, about this, uh, resurrection stuff, it’s not always a great idea because, uh, you know people come back… different.
Jack: Well, Sam didn’t.
Lucifer: Right, well Sam’s always been different. Some would say ‘special.’ No offense.

Στο φινάλε της 2ης σεζόν, ο Azazel σπέρνει στον Dean την αμφιβολία για το εάν ο άρτι αναστημένος Sam είναι 100% ο εαυτός του. Σε εκείνο το επεισόδιο, αλλά και στη μετέπειτα 3η σεζόν, ο Sam δείχνει περιστασιακά ένα διαφορετικό, πιο βίαιο, πρόσωπο στο κυνήγι. Αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι της πλοκής εγκαταλήφθηκε, εξαιτίας της απεργίας των σεναριογράφων που ανάγκασε τους παραγωγούς να μικρύνουν τη σεζόν. Ο Εωσφόρος επανέρχεται σε αυτό 10 χρόνια μετά, για να αποτρέψει τον Jack από το να αναστήσουν την Maggie που εκείνος σκότωσε.

Αν και ο Εωσφόρος τον αποκαλεί “special” υποτιμητικά, στην πραγματικότητα ο Sam ήταν ένα από τα ‘ξεχωριστά παιδιά’ του Azazel, και μάλιστα είναι διπλά ξεχωριστός, αφού είναι ο αληθινό δοχείο του Εωσφόρου.


Αυτό ήταν το ένατο season finale όπου βλέπουμε μια εκδοχή του Bobby Singer. Τα υπόλοιπα 8 ήταν:

Επίσης, πρόκειται για το πέμπτο season finale που παίζει έστω ένας Αρχάγγελος. Τα προηγούμενα 4 ήταν:

  • Lucifer Rising (Εωσφόρος)
  • Swan Song (Εωσφόρος και Μιχαήλ)
  • The Man Who Knew Too Much (Ραφαήλ)
  • All Along the Watchtower (Εωσφόρος)

Στο επεισόδιο βλέπουμε για τρίτη φορά τον Jack να κοιμάται. Οι άλλες δυο ήταν στο Lost and Found και στο The Rising Son. Στο Tombstone είχε δηλώσει ότι δεν χρειάζεται τόσο ύπνο όσο ένας κανονικός άνθρωπος.


Τα συγκινητικά λόγια αγάπης του Jack προς τον Sam και την υπόλοιπη θετή του οικογένεια, λίγο πριν αυτοκτονήσει, καθρεφτίζουν απόλυτα τα λόγια του ετοιμοθάνατου Castiel από το Stuck in the Middle With You της 12ης σεζόν:

“You’re my family. I love you. I love all of you.”


H πρόβλεψη της Mary από το προηγούμενο επεισόδιο, ότι ο Jack “θα δει τον Εωσφόρο μέσα από τα δικά του μάτια“, πραγματοποιήθηκε. Ο Jack χρησιμοποίησε μια τηλεπαθητική δύναμη, την οποία μάλιστα δεν είχαμε ξαναδεί, για να κάνει τον Εωσφόρο να του πει την αλήθεια με το ζόρι.

Dean: I am your sword. Your perfect vessel. With me you’d be stronger than you’ve ever been.

Σύμφωνα με τον Ζαχαρία, ο Dean είναι το “Σπαθί του Μιχαήλ“, δηλαδή το αληθινό του δοχείο. Όταν ο Εωσφόρος είχε απελευθερωθεί από το Κλουβί στην 5η σεζόν, ο Μιχαήλ κυνήγησε σθεναρά τον Dean για να του δώσει συγκατάθεση να τον κυριεύσει και να νικήσει τον Εωσφόρο. Ο Dean συμφωνεί να γίνει το δοχείο του Μιχαήλ στο Point of No Return, όμως καθώς αρχίζει να εμφανίζεται ο Αρχάγγελος, ο Dean το μετανιώνει και σκοτώνει τον Ζαχαρία. Λέει στον Sam ότι άλλαξε γνώμη επειδή δεν ήθελε να τον απογοητεύσει. Ο ετεροθαλής αδερφός τους, ο Adam Milligan,  έγινε το δοχείο του Μιχαήλ στη θέση του Dean και καταλήγει να πέφτει στο Κλουβί μαζί με τον Sam που ήταν κυριευμένος από τον Εωσφόρο (Swan Song).


Ο Μιχαήλ λέει στον Dean, λίγο πριν τον στραγγαλίσει, ότι θα είναι “ο πρώτος άνθρωπος που θα σώσει“. Αυτό ρίχνει λίγο φως στα κίνητρα του Αρχάγγελου και στους λόγους που κατέστρεψε τον κόσμο του. Ίσως πιστεύει ότι η ανθρωπότητα είναι διεφθαρμένη και χωρίς ελπίδα βελτίωσης, οπότε σκοτώνοντάς τους όλους είναι ο μοναδικός τρόπος για να τη σώσει. (Ή είναι εντελώς παλαβός, γιατί όποιος την έχει δει σωτήρας δεν απολαμβάνει τους φόνους τους, όπως δήλωσε ο Μιχαήλ στον Dean, πιέζοντας αργά και βασανιστικά το λαιμό του.)


Το επεισόδιο σηματοδοτεί και ένα μεγάλο ορόσημο για τη σειρά: είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς που βλέπουμε τον Dean Winchester κυριευμένο!

Είναι η δεύτερη φορά όμως που ένας Winchester επιτρέπει σε έναν Αρχάγγελο να τον κυριεύσει. Στο Swan Song, ο Sam είχε δώσει την συγκατάθεσή του στον Εωσφόρο.


Μετά τα γεγονότα αυτού του επεισοδίου, με τον Μιχαήλ-1 παγιδευμένο στο Κλουβί, και με τους αδερφούς του στο εναλλακτικό σύμπαν πιθανότατα όλους νεκρούς, ο Μιχαήλ-2 έμεινε ο μοναδικός επιζών Αρχάγγελος και στις δυο Γαίες.


Η μάχη του Εωσφόρου με τον ‘Μιχαήλ’ στο επεισόδιο αυτό είναι κάτι που περίμεναμε όλοι οι fans από το τέλος της 5ης σεζόν, όπου δεν είδαμε ποτέ μάχη. (Τώρα, το αν μας αποζημίωσε αυτό που είδαμε, είναι άλλο θέμα…)


Άλλη μια πρωτιά του επεισοδίου είναι η απεικόνιση των φτερών του νεκρού Εωσφόρου. Αντί να έχουν αφήσει απλά μια σκιά στο έδαφος, βλέπουμε να σιγοκαίνε, έχοντας αφήσει βαθύ σημάδι.


Αυτό είναι το τρίτο επεισόδιο της σειράς όπου πεθαίνει κάποιος Αρχάγγελος. Τα πρώτα δυο ήταν το The Man Who Knew Too Much (όπου πέθανε ο Ραφαήλ) και το Exodus (όπου πέθανε ο Γαβριήλ.


Η ιστορία του Εωσφόρου έχει ένα ποιητικό τέλος. Ο θάνατος του Εωσφόρου λαμβάνει χώρα μέσα σε μια εκκλησία, όπως και η απελευθέρωσή του από το Κλουβί έλαβε χώρα μέσα στη Μονή της Αγίας Μαρίας.


Τη βδομάδα προβολής του επεισοδίου χάσαμε δυο Εωσφόρους: ο δικός μας πέθανε και ο άλλος… κόπηκε! Μιλάω φυσικά για την αναπάντεχη (;) ακύρωση της σειράς Lucifer του Fox.

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This