Supernatural πλάσματα: Λίλιθ

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Sofia
Sofia
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.

Ιστορία

Lilith

Η Λίλιθ είναι ένας δαίμονας με άσπρα μάτια, που ήταν κάποτε άνθρωπος. Είναι ο πρώτος δαίμονας που δημιουργήθηκε από τον Εωσφόρο, ως αντίδραση του στον Θεό, αφού εξορίστηκε από τον Παράδεισο. Λόγω του ότι είναι ο πρώτος δαίμονας, είναι και η τελευταία από τις 66 Σφραγίδες και ο θάνατός της σημαίνει τη ρήξη της τελευταίας σφραγίδας και την απελευθέρωση του Εωσφόρου από το κλουβί που φυλακίστηκε.

Η Λίλιθ ήταν φυλακισμένη βαθιά στην κόλαση. Με εντολή του Εωσφόρου, ο Αζέιζελ την βοηθάει να βγει, από την πύλη του Διαβόλου στο Wyoming. Μετά το θάνατο του Αζέιζελ, η Λίλιθ θεωρεί τον εαυτό της τον νέο αρχηγό του στρατού των δαιμόνων και διατάζει να σκοτώσουν τον Sam Winchester, τον ανταγωνιστή της ως διάδοχο του Αζέιζελ. Ως Βασίλισσα των Σταυροδρομιών, έχει απόλυτο έλεγχο σε όλες τις συμφωνίες, και χρησιμοποιεί την απελπισμένη Μπέλα με την ψεύτικη υπόσχεση της απελευθέρωσης της από τη συμφωνία της ώστε να στραφεί εναντίον των Winchesters. Η Λίλιθ θέλει να πάρει το Κολτ, στέλνοντας τον βοηθό και εραστή της, Κράουλι, να το πάρει από την Μπέλα.

Όταν ο Σαμ και ο Ντιν επιτίθενται στη Λίλιθ και προσπαθούν να την σκοτώσουν για να λύσουν το συμβόλαιο του Ντιν, προκειμένου να σώσουν την ψυχή του από τη συμφωνία του (αφού η Μπέλα τους ενημέρωσε ότι η Λίλιθ κρατάει το συμβόλαιο του), αλλά αντίθετα τους πιάνει και στέλνει ένα Διαολόσκυλο να σκοτώσει τον Ντιν, μπροστά στον Σαμ, στέλνοντας την ψυχή του στην Κόλαση. Σε αυτό το σημείο, αρχίζει ρήξη των σφραγίδων, ξεκινώντας με την βοήθεια του Άλιστερ στον Ντιν να σπάσει την πρώτη σφραγίδα. Εν τω μεταξύ, η Ρούμπυ χειρίζεται τον Σαμ και δυναμώνει τις δαιμονικές του δυνάμεις, υπό τις διαταγές της Λίλιθ, προετοιμάζοντας τον να την σκοτώσει και να σπάσει την τελική σφραγίδα. Τελικά, στο Μοναστήρι της Αγίας Μαρίας, η Λίλιθ επιτρέπει στον Σαμ να την σκοτώσει και με αυτό τον τρόπο ο Εωσφόρος ελευθερώνεται.

 

Χαρακτηριστικά

lilith_girl

Η Λίλιθ έχει λευκά μάτια (ολόκληρα). Το αληθινό πρόσωπό της δεν φαίνεται, αλλά ο Ντιν το περιγράφει ως «απαίσιο», όταν το βλέπει λόγω του ότι τελειώνει ο χρόνος του. Διασκεδάζει να κυριεύει ένα νεαρό κορίτσι και να σκοτώνει την οικογένειά της. Βρίσκει επίσης τον βασανισμό ανθρώπων μέχρι θανάτου διασκεδαστικό. Πίνει το αίμα των νεογέννητων που απαγάγει από μαιευτήρια με τη βοήθεια «της προσωπικής της σεφ».

Δυνάμεις και δυνατότητες

 • Μπορεί να δημιουργήσει μια έκρηξη από εκτυφλωτικό λευκό φως από την παλάμη της, που μπορεί να αποδεκατίσει όποιον βρίσκεται μπροστά σε αυτό. Έχει μεγάλο έλεγχο πάνω σε αυτή τη δύναμη της και μπορεί να αποφύγει συγκεκριμένους στόχους, ενώ καταστρέφει τους υπόλοιπους.
 • Κρατάει τα συμβόλαια από όλες τις συμφωνίες που κάνουν οι Δαίμονες των Σταυροδρομιών και επομένως μπορεί να σπάσει όποια από αυτές θελήσει. Μάλιστα μπορεί να κάνει και μόνη της συμφωνίες. Παραδόξως, ισχυρίζεται ότι μια συμφωνία μαζί της θα χρειαστεί σεξουαλική πράξη για να σφραγιστεί και όχι το τυπικό φιλί που χρειάζεται στους υπόλοιπους δαίμονες.
 • Μπορεί και κατέχει ανθρώπους.
 • Έχει τη δύναμη της τηλεκίνησης.
 • Ο αγιασμός δε την επηρεάζει.
 • Μπορεί να βγάλει άλλους δαίμονες από τους ανθρώπους που έχουν κυριεύσει και να τους στείλει πίσω στην κόλαση. Μπορεί επίσης να στείλει τους δαίμονες από την κόλαση, στη Γη.
 • Μπορεί να κάψει πράγματα με την αφή. Μπορεί επίσης να ελέγξει την ένταση αυτής της δύναμης. Στη μία περίπτωση, τα χείλη της καίνε τον Σαμ όταν τον φιλάει, αλλά δεν φαίνεται τραυματισμένος και σε μια άλλη, με ένα άγγιγμα των δαχτύλων της καίγεται μέρος της δαιμονοπαγίδας.
 • Έχει μεγάλη αντοχή στις δυνάμεις του Σαμ.
 • Έχει υπεράνθρωπη δύναμη.
 • Μπορεί να σκοτώσει άλλους δαίμονες.
 • Μπορεί να τηλεμεταφερθεί.

Αδυναμίες

 • Είναι ευάλωτη στις δαιμονοπαγίδες.
 • Το μαχαίρι της Ρούμπι (υποθετικά).
 • Αρχάγγελοι.
 • Ο Sam Winchester (αν και με δυσκολία), από τη στιγμή που έχει καταναλώσει τεράστιες ποσότητες αίμα δαίμονα.
 • Η πρώτη λεπίδα (υποθετικά, βασισμένο στο γεγονός ότι μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε δαίμονα).

 

Η Λίλιθ στη Μυθολογία και τη ΘρησκείαLilith

Η δαίμονας Λίλιθ είναι μια από τις πιο γνωστές στη δαιμονολογία. Στην αρχαία εβραϊκή παράδοση η Λίλιθ απεικονίζεται ως η πρώτη σύντροφος του Αδάμ, που δημιουργήθηκε όπως και αυτός, από το χώμα της γης. Αρνήθηκε να είναι υποταγμένη στον Αδάμ και αντικαταστάθηκε από την πιο αδιάφορη, Εύα. Ως εκδίκηση, έχει μια ιδιαίτερη αντιπάθεια στα παιδιά. Στη μεσαιωνική Ευρώπη, ήταν η σύζυγος, η παλλακίδα ή η γιαγιά του Σατανά ή του Εωσφόρου.

Σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση, οι Λίλιν είναι κόρες της Λίλιθ και είναι επικίνδυνες δαιμονικές οντότητες, και σε εβραϊκές γραφές φαίνεται να είναι τα παιδιά που γεννήθηκαν από την Λίλιθ μετά την απόδρασή της από τον κήπο της Εδέμ.

Η ετυμολογία του “λίλιθ” έχει σύνδεση με τη νύχτα και τον αέρα και μεταφράσεις της Αγίας Γραφής την αναφέρουν ως “νυχτοπούλι”.

Στον Παγανισμό, έχει διάφορες θέσεις. Για τους Wicca, θεωρείται ένα από τα πολλά ονόματα για τη θεά, την υπέρτατη γυναικεία θεϊκή δύναμη. Σε άλλες πολυθεϊστικές θρησκείες, η Λίλιθ θεωρείται συχνά μία παρεξηγημένη θεότητα ή οντότητα και ένα παράδειγμα της γυναικείας δυσφήμησης στην πατριαρχική κοινωνία.

Συχνά θεωρείται:

 • Θεά της γονιμότητας. Κατά την έξοδο της από τον κήπο της Εδέμ, πιστεύεται ότι γέννησε εκατό παιδιά σε μια ημέρα.
 • Θεά της μη καταπιεσμένης σεξουαλικότητας. Είναι το παράδειγμα μιας γυναίκας στην αισθησιακή αιχμή της.
 • Θεά του αέρα και της νύχτας. Στο King James Bible, η Λίλιθ αναφέρεται ως  «νυχτοπούλι» και η ετυμολογία του ονόματός της είναι σχετική με τις αεροπορικές ικανότητες και τις δυνάμεις της κατά διάρκεια της νύχτας.
 • Μια σκοτεινή θεά, παρόμοια με την ινδουιστική θεά του σκοταδιού Kali-Ma, που είναι η σκοτεινή πλευρά του θηλυκού.
 • Μια θεά των μαγισσών. Είναι παρόμοια με τη θεά Εκάτη του ελληνικού πανθέου.
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
- Advertisement -

Latest

More Articles Like This