Supernatural Ιστορία: Αγγελικά Όπλα (Angelic Weapons) {UPDATED}

0
1583

angel sword aggeliko spathiΤα αγγελικά όπλα, είναι εργαλεία που ανήκουν στον Παράδεισο και έχουν κάποιες υπερφυσικές δυνάμεις. Το πιο συνηθισμένο είναι το αγγελικό ξίφος. Αφού φυλακίστηκαν ο Μιχαήλ και ο Εωσφόρος στο Κλουβί του Εωσφόρου, ένας εμφύλιος πόλεμος ξεκίνησε στον Παράδεισο. Μια συλλογή από ισχυρά όπλα εξαφανίστηκαν από το οπλοστάσιο του Παραδείσου και αναζητήθηκαν από διάφορες αντίπαλες παρατάξεις αγγέλων.

Στη μάχη μεταξύ των αγγέλων για τον έλεγχο του Παραδείσου, ο Καστιέλ λέει ότι «όποιος έχει τα όπλα κερδίζει τον πόλεμο». Ο Ραφαήλ θέλει τα όπλα ώστε να πάρει τον έλεγχο του Παραδείσου και να ξαναξεκινήσει την Αποκάλυψη. Ο Μπάλταζαρ έκλεψε τα όπλα για δικούς του λόγους, οι οποίοι δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ και χρησιμοποίησε ένα μέρος ενός όπλου, για να αγοράσει μια ανθρώπινη ψυχή, και καταστρέφει το πρώτο ανθρώπινο δοχείο του Ραφαήλ με ένα άλλο. Τελικά ο Μπάλταζαρ δίνει τα όπλα στον Καστιέλ, ο οποίος διαβεβαιώνει στον Ραφαήλ, ότι στην επόμενη συνάντηση τους θα έχει τα όπλα, και τρέπει τον Ραφαήλ σε φυγή.

Αργότερα, ο Εωσφόρος αναζητά ιδιαίτερα ισχυρά ουράνια όπλα, που μπορεί να είναι στη Γη, για να σταματήσει το Σκοτάδι.

Όπλα

Στην αρχή, φάνηκε ότι το “Ξίφος του Μιχαήλ” ήταν ένα πραγματικό αγγελικό όπλο που χρησιμοποίησε ο Μιχαήλ για να νικήσει τον Εωσφόρο, αλλά αργότερα αποκαλύφθηκε από τον Ζαχαρία ότι ο Dean Winchester είναι στην πραγματικότητα το “Ξίφος του Μιχαήλ” –δηλαδή το αληθινό δοχείο του.

Αγγελική λεπίδα

Αυτή η μικρή, ασημένια λεπίδα, μπορεί να πληγώσει και να σκοτώσει αγγέλους. Υπάρχουν πολλές λεπίδες και από την 5η σεζόν, οι περισσότεροι άγγελοι έχουν.  Έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι και οι δαίμονες μπορούν να τις χρησιμοποιούν εξίσου, και είναι θανατηφόρες για αγγέλους, δαίμονες, δαιμονόσκυλα, θεριστές και Νεφελίμ.

Αγγελικό Σπαθί

angel heart 10x20Μακρύτερη έκδοση της αγγελικής λεπίδας, το οποίο κρατούν οι Άγρυπνοι, ή οι Φύλακες Άγγελοι. Η Κλαιρ Νόβακ σκότωσε τον Άγρυπνο, Τάμιελ, ο οποίος κρυβόταν στη Γη και τώρα είναι η μόνη γνωστή, που έχει χρησιμοποιήσει αυτό το όπλο.

Αρχαγγελική Λεπίδα

Μια λεπίδα που κατείχε ο Γαβριήλ. Φαίνεται να είναι το μόνο γνωστό όπλο, που μπορεί να σκοτώσει έναν αρχάγγελο.

Όπως και μια τυπική αγγελική η λεπίδα, η συγκεκριμένη έχει το μέγεθος ενός στιλέτου αλλά διαφοροποιείται καθώς είναι κατασκευασμένη από χρυσό. Στην ουσία πρόκειται για τρεις λεπίδες πλεγμένες μεταξύ τους, με σχέδια χαραγμένα σε κάθε πλευρά της λεπίδας.Ενώ πληροφορούμαστε ότι μόνο ένας αρχάγγελος μπορεί να χρησιμοποιήσει την λεπίδα  εναντίον ενός άλλου αρχαγγέλου, το αρχαγγελικό όπλο συνεχίζει να αποδεικνύεται  αποτελεσματικό ενάντια σε δαίμονες, όταν χρησιμοποιείται από έναν άνθρωπο.

Είναι επίσης αποτελεσματική, όταν ένας άνθρωπος τη χρησιμοποιεί ενάντια σε αρχάγγελο, με μια προϋπόθεση: ο άνθρωπος να είναι το δοχείο ενός άλλου αρχαγγέλου, που τον ενισχύει με δυνάμεις, ανεξάρτητα αν ο άνθρωπος ή ο αρχάγγελος έχει τον έλεγχο. Έτσι, στο τέλος του 13ου κύκλου, ο Ντην, ως δοχείο του μετα-αποκαλυπτικού Μιχαήλ, σκοτώνει τον Εωσφόρο.

Ο Γαβριήλ σκοπεύει να την χρησιμοποιήσει για τον Εωσφόρο, όταν τον αντιμετώπισε στο ξενοδοχείο Elysian Fields αλλά εκείνος κατάλαβε το τέχνασμα του και τελικά έστρεψε την πραγματική λεπίδα στον Γαβριήλ, σκοτώνοντας τον.Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, ο Γαβριήλ σκηνοθέτησε σκόπιμα το θάνατό του.

Ο Κέβιν του αποκαλυπτικού κόσμου υπαγορεύει στον Μιχαήλ της Αποκάλυψης να χρησιμοποιήσει την αρχαγγελική λεπίδα για να ένα μικρό κόψιμο στο λαιμό του Εωσφόρου για να ελευθερωθεί η χάρη του και να χρησιμοποιηθεί για το ξόρκι, που θα ανοίξει το ρήγμα ανάμεσα στα σύμπαντα. Αργότερα, ο Ασμοδαίος αποκαλύπτει ότι κατέχει μια αρχαγγελική λεπίδα και σκοπεύει να τη χρησιμοποιήσει για να σκοτώσει τον Εωσφόρο με τη βοήθεια του Γαβριήλ, τον οποίο κρατά φυλακισμένο.

Στο πρώτο επεισόδιο του 14ου κύκλου (14×01 Stranger in a Strange Land) πληροφορούμαστε ότι η αρχαγγελική λεπίδα μπορεί να σκοτώσει έναν αρχάγγελο αλλά όχι το δοχείο του απαραίτητα καθώς ο Νικ, το δοχείο του Εωσφόρου, επιβίωσε μετά την θανάσιμη επίθεση του Ντην – Μιχαήλ.

Το Ραβδί Του Μωυσή

το ραβδί του ΜωυσήΜπορεί να δημιουργήσει οποιαδήποτε από τις δέκα πληγές της Αιγύπτου και μπορεί να επηρεάσει τόσο τους αγγέλους όσο και τους ανθρώπους.

Η Ράβδος του Άαρον

Καθώς έχει δοθεί στον αδελφό του Μωυσή, Ααρών, από τον Θεό την έκτη ημέρα, η ράβδος θεωρείται Χέρι του Θεού και έχει απίστευτα καταστροφική δύναμη. Δεν ζητήθηκε από τον Εωσφόρο κατά τη διάρκεια της αναζήτησης του για τα όπλα για να νικήσει το Σκοτάδι, αλλά χρησιμοποιήθηκε από τον Κράουλι σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να σκοτώσει τον Εωσφόρο. Ο Κράουλι περιγράφει κρατώντας το ως “Έτσι, λοιπόν, είναι να αισθάνεται κανείς σαν Θεός” και δεν φάνηκε να είχε υποστεί αρνητικές παρενέργειες από τη χρήση του. Αφού στόχευσε τη δύναμή του στον Εωσφόρο, η Σίμονς, μια από τους υποτακτικούς δαίμονες, πήδηξε προς τη μεριά της έκρηξης, σώζοντας τη ζωή του και θυσιάζοντας τον εαυτό της. Μετά την επίθεση ενάντια στον Εωσφόρο, η δύναμη από τη ράβδο εξαφανίζεται κι έτσι ο Κράουλι την άφησε πίσω αφού τηλεμεταφέρθηκε αμέσως.

Άλας του Λωτ

Αυτός ο κρύσταλλος μπορεί να μετατρέψει ένα ανθρώπινο σώμα σε αλάτι καθιστώντας το μη κατοικήσιμο για τους αγγέλους. Χρησιμοποιήθηκε από τον Βαλτάζαρ για να καταστρέψει το δοχείο του Ραφαήλ, Ντόνι Φίνερμαν, και να σώσει τη ζωή του Κάστιελ.

Η Σάλπιγγα Του Γαβριήλ

Η Σάλπιγγα του Gabriel Όταν άνθρωποι αναγκάζονται να πουν την αλήθεια, ο Ντιν και ο Καστιέλ υποψιάζονται ότι προκλήθηκε από Κέρας της Αλήθειας του Γαβριήλ. Ωστόσο, το Κέρας δεν βρίσκεται μέσα στην πόλη και αποκαλύπτεται ότι ο ένοχος είναι η θεά Veritas.

Σύμφωνα με τον Γαβριήλ, ο οποίος ήταν μια ψευδαίσθηση που είχε δημιουργήσει ο Μέτατρον, η Σάλπιγγα είναι στην πραγματικότητα ένα ισχυρό ξόρκι, όπου όταν σχεδιάζεται μια ειδική σφραγίδα, λειτουργεί ως φάρος για όλους τους αγγέλους. Η Σάλπιγγα ανακτήθηκε από τον Μέτατρον, ο οποίος είχε βάλει τον Γκαντριήλ να το χρησιμοποιήσει για να προσελκύσει τους αγγέλους να εγκαταλείψουν τις αποθήκες για να τους στρατολογήσει ή να τους σκοτώσει.

Η Κιβωτός της Διαθήκης

Ο Σαμ προσποιείται ότι έχει βρει την Κιβωτό της Διαθήκης, ως τέχνασμα για να κάνει τον Καστιέλ να βοηθήσει αυτόν και τον Ντιν.

Το Ξίφος που σκοτώνει τη Μοίρα

Ο Καστιέλ λέει στον Σαμ και τον Ντιν, ότι υπάρχει ένα όπλο που μπορεί να σκοτώσει την Μοίρα. Ο Μπαλτάζαρ εμφανίζεται πίσω από την Άτροπος με μια λεπίδα, αλλά ο Καστιέλ τον σταματάει. Το όπλο φαίνεται παρόμοιο με μια συνηθισμένη αγγελική λεπίδα, μολονότι αυτό είναι περισσότερο ξιφοειδές στο σχήμα και έχει χρυσαφί χρώμα.

Το Κέρας του Ιησού

Το Κέρας του Ιησού είχε χρησιμοποιηθεί από τον Ιησού του Ναυή στη μάχη της Ιεριχούς, μαζί με την Κιβωτό της Διαθήκης για να προκαλέσει τα εξωτερικά τείχη να καταρρεύσουν ώστε οι Ισραηλίτες να εισβάλουν στην πόλη. Βρισκόταν στην έρημο Ad-Nafud, στη Σαουδική Αραβία στην κατοχή του Νόελ, ενός αρχαιολόγος, που είχε πουλήσει την ψυχή του στον Κράουλι σχεδόν δέκα χρόνια πριν, σε αντάλλαγμα την κατανόηση κάθε μυστικής γνώσης στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και της γνώσης για το υπερφυσικό. Ο Κράουλι συμφώνησε να επιστρέψει την ψυχή του με αντάλλαγμα το Κέρας για να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του ενάντια στο Σκοτάδι. Ο Σαμ και ο Ντιν ήταν σε θέση να παγιδεύσουν τον Εωσφόρο χρησιμοποιώντας το Κέρας ως δόλωμα, αλλά  η παγίδα της Ροβίνα απέτυχε επιτρέποντας στον Εωσφόρο να πάρει το Κέρας. Η Αμάρα αργότερα εμφανίστηκε παρακολουθώντας την Ρονβίνα και ο Εωσφόρος θέλησε να χρησιμοποιήσει το Κέρας, που είχε ωστόσο εξαντλήσει τη δύναμή του, εναντίον της με αποτέλεσμα η Αμάρα να μείνει ανεπηρέαστη.

Το Δόρυ του Εωσφόρου

Ήταν κρυμμένο από τον Εωσφόρο σε μία από τις κρύπτες του και ανακτήθηκε από τους δαίμονες όταν ο ίδιος διεκδίκησε την Κόλαση. Αργότερα χρησιμοποίησε το δόρυ του στη μάχη ενάντια στο Σκοτάδι, διαπερνώντας το σώμα της από το πίσω μέρος αφότου χτυπήθηκε από τις συνδυασμένες δυνάμεις των μαγισσών, των αγγέλους και των δαιμόνων. Το δόρυ του Εωσφόρου είναι σε θέση να νικήσει την Αμάρα όταν βρίσκεται σε αποδυναμωμένη κατάσταση.

Η Λόγχη του Μιχαήλ

Είναι ένα αρχαίο μυστικιστικό όπλο που δημιούργησε ο ίδιος ο Αρχάγγελος Μιχαήλ για να το χρησιμοποιήσει στην τελική μάχη του ενάντια στον Εωσφόρο. Κάποια στιγμή, άγνωστο πότε, η Λόγχη πέρασε στα χέρια της Κόλασης, και μετά την ήττα του Εωσφόρου από τους Winchesters, ο Crowley την πρόσφερε ως δώρο στον διάδοχο Πρίγκηπα της Κόλασης, Ραμιήλ, περιμένοντας να ανέβει αυτός στον κενό θρόνο.

SOURCEsupernatural wiki
Previous articleSupernatural Ιστορία: Σφαίρες με παγίδα διαβόλου (Devil’s Trap Bullets)
Next articleΑτάκες επεισοδίων – 14×01 – Stranger in a Strange Land
Sofia
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια