Supernatural Ιστορία | Αντι-δαιμονικά τατουάζ

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

4x18 The Monster at the End of This Book -winchesters-tattoos

Μετά το δαιμονισμό του Sam από τη Meg στο 2×14 Born Under a Bad Sign, ο Bobby δίνει σε κάθε ένα από τα αδέρφια ένα φυλαχτό με ένα σύμβολο το οποίο εμποδίζει τη δαιμονική κυρίευση. Στο 3×12 Jus in Bello, τα αγόρια αποκαλύπτουν ότι έκαναν τατουάζ με αυτό το σύμβολο στο στήθος τους. 

Η Sera Gamble, σεναριογράφος του Supernatural (η οποία για μια περίοδο διατέλεσε και showrunner), μίλησε για το αν τα τατουάζ αυτά ήταν καιρό στο πλάνο των συντελεστών:

Θυμάμαι που το συζητούσαμε αυτό με τον Ben Edlund στην προηγούμενη σεζόν, ενόσω η Cat έγραφε το Born Under A Bad Sign. Συμφωνήσαμε πως αν ήμασταν στη θέση του Sam, το πρώτο πράγμα που θα κάναμε ήταν να πάρουμε το αντι-δαιμονικό φυλαχτό και να πάμε στον κοντινότερο tattoo artist. Μου το ξαναθύμισε ενώ γράφαμε το Jus in Bello, γιατί η σκηνή που δείχνουν τα αντι-δαιμονικά προστατευτικά τους είναι σημαντικό σημείο του επεισοδίου. Οπότε το κόλλησα εκεί μέσα κι αποδείχθηκε ωραία στιγμή. Είναι η φάση, “Φυσικά ο Sam κι ο Dean έχουν ίδια τατουάζ. Πως θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό;”. Παρεμπιπτόντως, θα πεισθώ ότι είμαστε  cult σειρά όταν ένας fan κάνει το ίδιο τατουάζ.”

Που να ήξερε η Sera, ότι οι fans είχαν αρχίσει να χτυπάνε τατουάζ εμπνευσμένα από το Supernatural από την αρχή της σειράς; Το αντι-δαιμονικό σύμβολο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σχέδια. 

Το φαινόμενο των fan tattoos αναφέρεται στο meta-επεισόδιο 4×18 The Monster at the End of This Book, όταν ο Sam κι ο Dean αποκαλύπτουν τα τατουάζ τους για να περάσουν ως φανατικοί των βιβλίων Supernatural του Chuck Shurley. Με τη σειρά της, η εκδότρια των βιβλίων τους δείχνει το δικό της ίδιο τατουάζ – στο δεξί κωλομέρι! Αν και δεν αναφέρεται στο επεισόδιο, το όνομα του χαρακτήρα είναι ‘Sera Seige’, φόρος τιμής στην σεναριογράφο του επεισοδίου Julie Siege και στην Sera Gamble που είχε την ιδέα για τα τατουάζ.

Αποτέλεσμα εικόνας για demon dean tattooΣτο 9×10 Road Trip, ο Dean ζητά από τον Castiel να αφαιρέσει το τατουάζ του Sam, έτσι ώστε να μπορέσει ο Crowley να μπει μέσα του και να τον βοηθήσει να εκδιώξει τον Gadreel. Ο Dean πάντως το είχε ακόμη και ως δαίμονας

Σημείωση: Πολλοί fans βιάστηκαν να θεωρήσουν σεναριακή τρύπα το οξύμωρο γεγονός ότι ο Dean ήταν ένας δαίμονας με αντι-δαιμονικό τατουάζ. Όμως, το μόνο που κάνει ένα τέτοιο τατουάζ είναι να εμποδίζει τον καπνό ενός δαίμονα να εισέλθει σε ένα ανθρώπινο σώμα. Στην περίπτωση του Dean που είχε δαιμονοποιηθεί η δική του ψυχή, το τατουάζ απλά δεν είχε λόγο ύπαρξης, ούτε τον επηρέαζε σε κάτι. 

Στο 8×02 What’s Up, Tiger Mommy?, οι Winchesters πείθουν τον Kevin και την μητέρα του, Linda Tran, ότι είναι αναγκαίο να ‘χτυπήσουν’ από ένα αντι-δαιμονικό τατουάζ. Η Linda παραδέχεται ότι δεν είναι το πρώτο της ( go Mama Tran! 😛 ). Αργότερα, ο βοηθός του Πλούτου, ο Beau, καίει το τατουάζ της Linda έτσι ώστε να μπορέσει να την κυριεύσει ο Crowley.

Κατά τη διάρκεια  του επεισοδίου 9×06 Heaven Can’t Wait, το τατουάζ του Kevin είναι ορατό, την ώρα που ο ίδιος δίνει το αίμα του στον Crowley ώστε εκείνος να μπορέσει να καλέσει για βοήθεια στην Κόλαση.

Στο επεισόδιο 9×03 I’m No Angel αφού  ο Castiel αντιλήφθηκε ότι οι άγγελοι είναι αυτοί που τον κυνηγούν, κάνει ένα τατουάζ στα ενωχιανά, που θα τον κάνει αόρατο στα “ραντάρ”των άλλων αγγέλων, οι οποίοι τον παρακολουθούν. Αυτό είναι παρόμοιο με τις ενωχιανές σφραγίδες, που είχε χαράξει στα πλευρά των Winchesters για τον ίδιο σκοπό στο επεισόδιο 5×01 Sympathy for the Devil. Ωστόσο, αυτό το τατουάζ της απόκρυψης από άλλους μόνο από το να ανιχνεύεται από την συνηθισμένη αίσθηση των αγγέλων να καταλαβαίνουν και να εντοπίζουν τους ανθρώπους. Ο Εφραίμ είναι σε θέση να τον εντοπίσει καθώς ανιχνεύει τον πόνο του, αποδεικνύοντας πως το τατουάζ δεν μπλοκάρει τα πάντα.

Κάποια στιγμή, ωστόσο, ο Σαμ εμφανίζεται με το τατουάζ, στον 13ο κύκλο, όταν αυτός και ο Ντην θέλουν και ο Τζακ να έχει το ίδιο για προστασία. Μάλιστα ο ίδιος ο Σαμ το περιγράφει ως «κάτι σαν ένα οικόσημο της οικογένειας». (13×02 The Rising Son).

Στην τελευταία σεζόν (15×01 Back and to the Future), το τατουάζ στον ώμο του Σαμ εμφανίζεται ξανά σε απόσταση αναπνοής από το σημείο, όπου πυροβολήθηκε όταν έκανε το ίδιο στον Τσακ. Το γνώριζε βέβαια αυτό, αφού ο Τσακ είχε εξηγήσει πως έτσι λειτουργούσε το όπλο Equalizer.

Διαφορετικές μορφές στα τατουάζ

Όταν βλέπουμε τα τατουάζ και πάλι στο επεισόδιο 4×18 The Monster at the End of This Book, το τατουάζ του Sam φαίνεται πολύ καθαρά και τώρα ταιριάζει με τον αρχικό σχεδιασμό, που είχε αυτό του Dean στον τρίτο κύκλο. Δυστυχώς, το τατουάζ του Dean δεν είναι πλήρως ορατό, ωστόσο, αν κοιτάξει κανείς πιο προσεκτικά θα δει ότι φαίνεται να είναι ανάποδα, βασισμένο σε έναν κύκλο, που σπάσει από το δεύτερο σημείο του αστεριού. Υπάρχει μόνο ένας άξονας στο σχεδιασμό που μπορεί να σπάσει τον κύκλο χωρίς να σπάσει οποιαδήποτε άλλα σημεία του αστεριού, και αυτό είναι το κάτω αριστερό σημείο, όταν πρόκειται για το πρωτότυπο τατουάζ του Dean στο επεισόδιο 3×12 Jus in Bello.

Το τατουάζ του Sam ακόμα ταιριάζει με αυτό του Dean στο επεισόδιο 5×03 Free to Be You and Me όταν ο ίδιος μιλά για την ψευδαίσθηση με την Jess, καθώς και κατά τη διάρκεια των σκηνών, που εμφανίζεται χωρίς πουκάμισο στην αρχή του επεισοδίου 6×03 The Third Man. Κατά τη διάρκεια του έβδομου κύκλου βλέπουμε το τατουάζ του Dean και πάλι στο επεισόδιο 7×13 Slice Girls, όταν αυτός έχει μια …περιπετειώδη βραδιά με τη Λυδία. Το τατουάζ του είναι πολύ δύσκολο να κρυφτεί και φαίνεται να βρίσκεται και πάλι σε θέση περιστροφής.

Το τατουάζ του Sam έχει επιστρέψει στο αρχικό σχέδιο του τρίτου κύκλου και πάλι δεν ταιριάζει με του αδερφού του. Είναι δύσκολο να το δει κάποιος, αλλά με μια προσεκτικότερη ματιά τα τατουάζ που γίνονται για τον Kevin και την Linda φαίνεται να ταιριάζουν με αυτό του Sam σε αυτό το επεισόδιο σε αυτό το σημείο.

Βλέπουμε το τατουάζ του Kevin και πάλι στο επεισόδιο 9×06 Heaven Can’t Wait, και έχει αλλάξει για να ταιριάζει με τo αρχικό τατουάζ του Dean στον τρίτο κύκλο. Το τατουάζ του Dean είναι επίσης ορατό και πάλι, όταν η Abbadon απειλεί να το αφαιρέσει στο επεισόδιο 9×02 Devil May Care. Ταιριάζει στον αρχικό σχεδιασμό του στον τρίτο κύκλο αλλά και πάλι, όπως στον τέταρτο κύκλο, είναι ανάποδα.

πηγή

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα