Supernatural Ιστορία: Δαιμονικό Αίμα (Demon Blood)

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Το “δαιμονικό αίμα” αναφέρεται στο αίμα, που ανήκει στον ανθρώπινο ξενιστή, τον οποίο έχει καταλάβει ένας δαίμονας. Η κατανάλωση της ουσίας αυτής βελτιώνει τις σωματικές και ψυχικές ικανότητες όποιου το καταναλώνει. Η κατανάλωση σε τακτική βάση μπορεί να οδηγήσει σε εθισμό. Σύμφωνα με τον Castiel, ένα ανθρώπινο δοχείο πρέπει να πίνει την ουσία αυτή για να έχει μέσα του στοιχεία από τον ίδιο τον Εωσφόρο, καθώς ενισχύει σημαντικά τον ανθρώπινο ξενιστή. Το αίμα αυτό φαίνεται να είναι κάπως όξινο, γιατί όταν ο Sam έφτυσε δαιμονικό αίμα στο πρόσωπο ενός κυνηγού, το δέρμα του κυνηγού κάηκε.

“Το δαιμονικό αίμα είναι καλύτερο από την οβομαλτίνη, τις βιταμίνες, τα ανόργανα άλατα. Σε κάνει μεγάλο και ισχυρό”.

Azazel, 4×03 In the Beginning

2×22 All Hell Breaks Loose: Part Two

Ο Azazel αποκαλύπτει ότι έδωσε στον Sam το αίμα του το βράδυ, που έγινε έξι μηνών και αποκαλύπτει, επίσης, ότι το ίδιο έκανε σε όλα τα άλλα Ξεχωριστά Παιδιά. Το δαιμονικό αίμα είτε παρέχει ή ενισχύει τις ψυχικές δυνάμεις. Οι δυνάμεις αυτές ποικίλλουν ξεκινώντας από προαισθήματα μέχρι υπεράνθρωπη δύναμη, τηλεκίνηση και το άγγιγμα του θανάτου. Αυτή  η ικανότητα μπορεί να αρχίσει ως αδύναμη ή ήσσονος σημασίας αλλά αν το άτομο αρχίζει να την εξασκεί, μπορεί να την βελτιώσει (π.χ. Ava Wilson & Max Miller). Σύμφωνα με τον Jake Talley, αφού παραδοθούν στην έλξη των συγκεκριμένων δυνάμεων, τα Ξεχωριστά Παιδιά μπορούν να εκτελέσουν “όλα τα Jedi κόλπα με το μυαλό”. Αφού πεθαίνει ο Azazel, οι ψυχικές δυνάμεις του Sam φαινομενικά έχουν εξαφανιστεί.

4×18 The Monster at the End of this Book

Ο Sam ανησυχεί μήπως ο Chuck Shurley ξέρει γι ‘αυτόν ότι κατανάλωνε το δαιμονικό αίμα της Ruby και ότι θα το πει στον Dean, κι έτσι τον αντιμετωπίζει μόνος του. Ο Chuck λέει ότι πράγματι ξέρει για τον Sam ότι έπινε δαιμονικό αίμα αλλά ότι δεν το είχε γράψει γιατί φοβόταν ότι θα έκανε τον Sam να φανεί “αντιπαθητικό”. Αμφισβητεί τον Sam για το κίνητρό που τον οδηγεί να καταναλώνει δαιμονικό αίμα και τον ρωτά αν το συνεχίζει, επειδή αυτό τον κάνει να νιώθει δυνατός.

7×22 There Will Be Blood

Ο Bobby Singer συνειδητοποιεί ότι το αίμα του “Άρχοντα των Έκπτωτων της Ανθρωπότητας” που χρειάζονται ως δολοφονικό όπλο ενάντια στα Λεβιάθαν είναι το αίμα του δαίμονα Crowley. Για να πάρουν το αίμα του, ο Sam και ο Dean τον καλούν, ο οποίος παραδόξως συμφωνεί να τους δώσει το αίμα του για το όπλο, αν και τελευταία λέλει πως ο ίδιος ανησυχεί για το τι θα γίνει αν πάρουν στα χέρια τους οι εχθροί του ένα φιαλίδιο από το αίμα του. Αργότερα, ο ηγέτης των Λεβιάθαν Dick Roman καλεί τον Crowley και τον εγκλωβίζει σε μια παγίδα του διαβόλου, προκειμένου να μην πάρουν οι Winchesters το αίμα του.

9×02 Devil May Care

Ένας δαίμονας που ονομάζεται Jason χρησιμοποιεί το αίμα του ως μέρος ενός τελετουργικού για να αποκαταστήσει το ανθρώπινο “κοστούμι” της Abaddon, αυτό της Josie Sands.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Περισσότερα Άρθρα