Supernatural Ιστορία: Δοκιμασίες

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

sam trial

Ιστορία

Σε περίπτωση που ο Παράδεισος ή η Κόλαση χρειαστούν να σφραγιστούν, προκειμένου να προφυλαχτεί η ανθρωπότητα, ο Θεός έφτιαξε τρεις Δοκιμασίες για το καθένα, ώστε να κλείσει τις πύλες τους. Οι πληροφορίες με τις Δοκιμασίες είναι κωδικοποιημένες σε ταμπλέτες και μπορούν να διαβαστούν μόνο από έναν προφήτη.

Δοκιμασίες της Κόλασης

Μετά από εβδομάδες ασταμάτητης δουλειάς, ο Kevin Tran καταφέρνει τελικά να μεταφράσει το μέρος της ταμπλέτας που έχει, για το κλείσιμο των πυλών της Κόλασης. Σύμφωνα με τον Kevin, η ταμπλέτα αποκαλύπτει ότι κάποιος πρέπει να κάνει τρεις δοκιμασίες και να διαβάζει ένα Ενοχιανό ξόρκι μετά από κάθε μία. Μόλις τελειώσει τις τρεις δοκιμασίες, οι πύλες θα κλείσουν.

Παρά το ότι ο Dean θέλει να ολοκληρώσει τις Δοκιμασίες, ο Sam καταλήγει να είναι αυτός που θα τις κάνει. Κάθε δοκιμασία έχει σοβαρές συνέπειες για τον ίδιο. Ο Castiel λέει ότι βλάπτουν τον Sam με τρόπους που ακόμη και αυτός δεν μπορεί να θεραπεύσει. Αποκαλύπτεται ότι μέχρι ο Sam να εγκαταλείψει τις Δοκιμασίες, είχαν καεί όλα τα ζωτικά του όργανά του και ο μόνος τρόπος για να σωθεί ήταν να τον κυριέψει ένας άγγελος, για να θεραπεύσει τη ζημία από μέσα.

Πρώτη δοκιμασία

σκυλι της κολασεως hellhound

Ο Kevin κατάφερε να μεταφράσει το κεφάλαιο σχετικά με το κλείσιμο των πυλών της Κόλασης και μαθαίνει ότι η πρώτη Δοκιμασία είναι η δολοφονία ενός Δαιμονόσκυλου και λούσιμο στο αίμα του.
Ο Sam και ο Dean έψαξαν να βρουν ένα Δαιμονόσκυλο, που έρχεται για κάποιον που έχει πουλήσει την ψυχή του σε δαίμονα, και πρόκειται να λήξει σύντομα. Βρίσκουν μια οικογένεια που έχει πολύ καλή τύχη, και αποκαλύπτεται ότι ο ένας από αυτούς έκανε συμφωνία πριν από δέκα χρόνια με τον Crowley.

Αργότερα, ο Kevin βρίσκει πληροφορίες για τα Δαιμονόσκυλα και τηλεφωνεί στον Dean, λέγοντάς του ότι στη ταμπλέτα αναφέρεται ότι “τα ολέθρια αυτά πλάσματα μπορούν να εμφανιστούν μόνο στους καταραμένους ή μέσω ενός αντικειμένου καμένο με ιερή φλόγα”. Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, ο Sam και ο Dean έχουν την ιδέα να χρησιμοποιούν γυαλιά που θα κάψουν με ιερή φωτιά, για να δουν τα Δαιμονόσκυλα.

Ο Dean είναι αποφασισμένος ότι θα είναι εκείνος που αναλάβει τις Δοκιμασίες, αλλά στη μάχη με το Δαιμονόσκυλο, καταλήγει να είναι ο Sam εκείνος που θα το σκοτώσει, με το μαχαίρι της Ruby, και να λούζεται με μαύρο αίμα του. Στη συνέχεια, αφού έπεισε τον Dean ότι μπορεί να κάνει τις Δοκιμασίες και να επιβιώσει, είπε το Ενοχιανό ξόρκι.

Αμέσως μετά, ο Sam αρχίζει να υποφέρει από τις επιδράσεις των δοκιμασιών, βήχοντας αίμα. Σύμφωνα με τον Castiel, οι Δοκιμασίες τον καταστρέφουν σε υποατομικό επίπεδο, με τρόπους που ακόμη και αυτός δεν μπορεί να διορθώσει.

Δεύτερη δοκιμασία

Bobby's Soul sam dean

Κάποια στιγμή, ο Kevin μεταφράζει τη δεύτερη Δοκιμασία και την ανακοινώνει στον Sam και τον Dean. Ο Sam πρέπει να ταξιδέψει στην Κόλαση, να σώσει μια αθώα ψυχή και “να την παραδώσει στον Παράδεισο“. Χρειάζονται ένα τρόπο να μπει μέσα, και έτσι καλούν και βασανίζουν ένα δαίμονα των σταυροδρομιών που τους λέει ότι οι απατεώνες θεριστές μεταφέρουν ανθρώπους και ψυχές ανάμεσα στη Γη, τον Παράδεισο και την Κόλαση έναντι μιας τιμής, και έτσι ανακαλύπτουν τον Ajay. Ο Ajay αποκαλύπτει ότι πήγε την ψυχή του Bobby Singer στην Κόλαση υπό τις εντολές του Crowley όταν πέθανε, και αποφασίζουν να τον χρησιμοποιήσουν ως τη ψυχή που θα σώσει ο Sam. Ο Sam κάνει μια συμφωνία με τον Ajay, ότι θα τον πάει στην Κόλαση και μετά θα τον γυρίσει πίσω με τον Bobby, σε αντάλλαγμα ότι οι Winchesters του χρωστάνε χάρη στο μέλλον. Ο Ajay πηγαίνει τον Sam στο Καθαρτήριο, όπου υπάρχει μια «πίσω πόρτα» για την Κόλαση και φεύγει, λέγοντάς του να τον συναντήσει εκεί, σε ακριβώς 24 ώρες. Ωστόσο ο Crowley πληροφορείται για αυτό και σκοτώνει τον Ajay με μια αγγελική λεπίδα και έτσι δεν μπορεί να γυρίσει πίσω τον Sam.

Ο Sam μπαίνει στην Κόλαση με το μαχαίρι της Ruby και ένα τσεκούρι από το καθαρτήριο και βρίσκει τον Bobby, ο οποίος πρέπει να πειστεί για την ταυτότητά του Sam, μιας και οι δαίμονες τον βασανίζουν με ψεύτικους Sam και Dean. Οι δύο τους πήραν τον δρόμο προς τα έξω, αλλά δέχτηκαν επίθεση από τρεις δαίμονες, ένας από τους οποίους πήρε τη μορφή του Sam για να μπερδέψει τον Bobby. Ο Bobby σκοτώνει όλους τους δαίμονες, μαντεύοντας σωστά ποιος είναι ο πραγματικός Sam. Οι δυο τους φτάνουν στο Καθαρτήριο, αλλά παγιδεύονται εκεί αφού ο Ajay είναι νεκρός. Ωστόσο, καθώς δέχονται επίθεση από τρεις βρικόλακες, ο φίλος του Dean, Benny Lafitte φτάνει για να τους βοηθήσει, έχοντας σταλεί από τον Dean για να τους οδηγήσει στην πύλη της εξόδου. Στην πύλη, ο Sam απορροφά την ψυχή του Bobby στο χέρι του και επιστρέφει στη Γη, αλλά ο Benny μένει πίσω για να κρατήσει μακριά τους βρικόλακες.

Στη Γη, ο Sam και ο Dean επανενώνονται, και ο Sam απελευθερώνει την ψυχή του Bobby προς τον Παράδεισο, αλλά ο Crowley φτάνει και τον παγιδεύει, σχεδιάζοντας να τον επιστρέψει στην Κόλαση. Ωστόσο, η Naomi παρεμβαίνει και αναγκάζει τον Crowley να υποχωρήσει, και αποδεσμεύει την ψυχή του Bobby, επιτρέποντας του να ανέβει στη νόμιμη θέση του στον Παράδεισο. Μετά την ολοκλήρωση της Δοκιμασίας, ο Sam κάνει το Ενοχιανό ξόρκι.

Τρίτη δοκιμασία

crowley cries 8x23 sacrifice

Αφού ο Kevin παίρνει το δεύτερο μισό της δαιμονικής ταμπλέτας, μπορούν επιτέλους να μάθουν την τρίτη δοκιμασία, την οποία τους αποκαλύπτει ο Metatron και την επιβεβαιώνει ο Kevin, και δεν είναι άλλη από το να θεραπεύσει έναν δαίμονα. Ψάχνοντας τα αρχεία στο Καταφύγιο, ο Sam και ο Dean βρίσκουν ένα φιλμ, το οποίο δείχνει δύο ιερείς, τον Πατέρα Max Thompson και τον Πατέρα Simon, να δοκιμάζουν ένα διαφορετικό τύπο εξορκισμού σε μια δαιμονισμένη γυναίκα, με αποτέλεσμα το στήθος την να εκραγεί. Μιλώντας στον Πατέρα Simon, ανακαλύπτουν ότι ο Πατέρας Thompson πίστευε ότι ήταν πιθανό να θεραπεύσεις ένα δαίμονα και να τον ξανακάνεις άνθρωπο και έκανε το τελετουργικό με αυτόν τον σκοπό αλλά απέτυχε. Ακούγοντας την τελευταία καταγραφή με την τελευταία προσπάθεια του Πατέρα Thompson πριν πεθάνει, ο Sam και ο Dean μαθαίνουν ότι είχε επιτέλους πετύχει, κάνοντας το τελετουργικό σε καθαγιασμένο έδαφος, χορηγώντας ενέσιμα στον δαίμονα το αίμα του αφού είχε εξομολογηθεί τις αμαρτίες του. Αυτό το έκανε για οκτώ ώρες, μέχρι που ο δαίμονας άρχισε να φέρεται ανθρώπινα. Το τελικό βήμα του εξορκισμού, ήταν ο εξορκιστής να τοποθετήσει το ματωμένο του χέρι πάνω στο στόμα του δαίμονα. Μόλις έγινε αυτό, ο δαίμονας στην καταγραφή θεραπεύτηκε και έγινε πάλι άνθρωπος.

Λατινικά

 Exorcizamus te, omnis immundus spiritus…

hanc animam redintegra…
lustra!
lustra!

Μετάφραση στα αγγλικά

We exorcise you, every impure spirit…

Fix this soul…
purified!
purified!

Μετάφραση στα ελληνικά

Σε εξορκίζουμε, κάθε ακάθαρτο πνεύμα…

Διόρθωσε αυτή τη ψυχή…
καθάρισε!

καθάρισε!

Ο Sam και ο Dean προσπάθησαν να θεραπεύσουν την Abaddon, αλλά δραπέτευσε όταν ο Crowley τους τηλεφώνησε ώστε να τους απειλήσει ότι θα σκοτώσει όλους τους ανθρώπους που έχουν σώσει ποτέ, αν δεν παραδώσουν τη δαιμονική ταμπλέτα και να σταματήσουν τις Δοκιμασίες. Αρχίζει επίσης να κρύβει όλους τους δαίμονες από τους Winchesters όταν συνηδητοποιεί ότι χρειάζονται έναν, και έτσι χωρίς την Abaddon, ο Sam και ο Dean μένουν χωρίς δαίμονα να θεραπεύσουν.

Αφού ο Crowley αρχίζει να σκοτώνει τους ανθρώπους που έχουν σώσει, ο Sam και ο Dean προσποιούνται ότι θα κάνουν συμφωνία μαζί του. Στα ερείπια του Singer Salvage Yard, ο Sam δείχνει στον Crowley τη δαιμονική ταμπλέτα ώστε να αποδείξει ότι την έχει μαζί του, ενώ ο Crowley τους δείχνει την αγγελική ταμπλέτα. Ο Crowley δημιουργεί ένα τεράστιο συμβόλαιο και ο Dean επιμένει να διαβάσει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Καθώς το κάνει, φτάνει κοντά στον Crowley και του βάζει χειροπέδες που τον δένουν μαζί του. Ο Crowley φαίνεται να το διασκεδάζει, μέχρι που αποκαλύπτεται ότι οι χειροπέδες είναι χαραγμένες με ένα ξόρκι δεσίματος, που κρατάει τον Crowley φυλακισμένο και ανίσχυρο. Ο Sam και ο Dean πηγαίνουν τον Crowley σε μια μικρή εκκλησία και τον υποβάλουν στην τρίτη Δοκιμασία, δηλαδή να τον θεραπεύσουν.

sam hurts 8x23 - Sacrifice dean

Σύντομα φτάνει ο Castiel και λέει στον Dean ότι χρειάζεται τη βοήθεια του σε μια από τις Δοκιμασίες του Παραδείσου. Ο Dean δε θέλει να πάει αλλά ο Sam επιμένει ότι θα είναι μια χαρά. Αφού εξομολογείται τις αμαρτίες του, αρχίζει να χορηγεί στον Crowley του αίμα του. Μέτα από κάθε ένεση, το χέρι του Sam λάμπει για λίγο. Κάποια στιγμή ο Crowley δαγκώνει τον Sam, και όταν φεύγει για να βάλει έναν επίδεσμο ο Crowley κάνει ένα ξόρκι με το αίμα και ζητάει βοήθεια από τους δαίμονες. Φτάνει η Abaddon και ρίχνει τον Sam σε ένα παράθυρο, αλλά λέει στον Crowley ότι δεν είναι εκεί για να τον βοηθήσει αλλά για να του πάρει τη θέση στην Κόλαση. Ο Sam όμως λούζει το δοχείο της με ιερό έλαιο και της βάζει φωτιά. Η Abaddon εγκαταλείπει το σώμα και φεύγει. Ο Crowley αρχίζει να ανακτά την ανθρωπιά του και προσπαθεί να δεθεί με τον Sam. Με δάκρυα στα μάτια, δηλώνει ότι του αξίζει να τον αγαπήσουν και αναρωτιέται πώς θα μπορούσε να αρχίζει να αναζητά συγχώρεση για τις πράξεις του. Ο Sam προτείνει να αρχίσει από το να δεχτεί τη θεραπεία, οπότε πρόθυμα του επιτρέπει να του χορηγήσει μια ακόμα ένεση με αίμα.

Ο Dean φτάνει αμέσως αφού ο Sam έχει εκτελέσει τον εξορκισμό και είναι έτοιμος να ολοκληρώσει το τελετουργικό με το να βάλει το ματωμένο του χέρι στο στόμα του Crowley. Ο Dean του φωνάζει να σταματήσει, προειδοποιώντας τον Sam ότι η ολοκλήρωση της τρίτης Δοκιμασίας θα τον σκοτώσει, αφού έχει μάθει από την Naomi ότι ο Θεός ήθελε το άτομο που θα κάνει τις Δοκιμασίες να υποστεί και την υπέρτατη θυσία για να τις ολοκληρώσει. Ο Sam αρχικά θέλει να συνεχίσει, γιατί αισθάνεται ότι έχει απογοητεύσει τον αδερφό του πολλές φορές, αλλά ο Dean τον πείθει να σταματήσει. Έτσι ο Sam εγκαταλείπει τις Δοκιμασίες, και ως αποτέλεσμα η λάμψη στο χέρι του εξαφανίζεται. Αμέσως μετά καταρρέει λόγω θανατηφόρας ζημιάς που έχει κάνει ήδη στο σώμα του.

 

Δοκιμασίες του Παραδείσου

nephilim

Ο Metatron αποκαλύπτει στον Castiel ότι ο Παράδεισος είναι ένα χάος από όταν πέθαναν οι αρχάγγελοι, και ότι πολλές φατριές είναι σε πόλεμο για το ποιος θα πάρει τον έλεγχο. Προκειμένου να “κλειδώσουν τους αγγέλους σε ένα δωμάτιο” για να τους αναγκάσουν να διευθετήσουν τις διαφορές τους και να τους εμποδίσουν από το να φέρουν τον πόλεμο και στην Γη, ο Metatron αποφάσισε να κλειδώσει τον Παράδεισο όπως και την Κόλαση, αλλά χρειάζεται τη βοήθεια του Castiel για να το κάνει, επειδή δεν πιστεύει ότι μπορεί να ολοκληρώσει τις Δοκιμασίες μόνος του, αλλά ο Castiel θα μπορούσε. Ο Castiel τελικώς συμφωνεί να συνεργαστεί με τον Metatron για να κλειδώσουν τον Παράδεισο. Ως Γραφέας του Θεού, ο Metatron θυμάται όλες τις Δοκιμασίες χωρίς την αγγελική ταμπλέτα.

Ο Metatron αποκαλύπτει στον Castiel ότι η πρώτη δοκιμασία είναι να σκοτώσει ένα Νεφελίμ, το παιδί ενός αγγέλου με άνθρωπο, και να βγάλει την καρδιά του. Υπάρχει μόνο ένα, και ο Metatron ξέρει που είναι. Αυτός και ο Castiel την ακολουθούν τη νύχτα ώστε να την σκοτώσουν. Ο Castiel διστάζει μιας και είναι μια αθώα γυναίκα, αλλά όταν εκείνη τους επιτίθεται, ο Castiel την σκοτώνει με την αγγελική του λεπίδα και έτσι ολοκληρώνει την πρώτη Δοκιμασία.

Cupid bow

Ο Metatron λέει στον Castiel ότι η δεύτερη Δοκιμασία είναι να αποκτήσουν το τόξο ενός Έρωτα. Ο Metatron έχει βεβαιωθεί ότι ο Dwight Charles – ένας μπάρμαν – θα χτυπηθεί πολύ σύντομα από το βέλος ενός Έρωτα. Ο Metatron και ο Castiel ξεκινούν να παρακολουθούν τον Dwight, αλλά εμφανίζεται η Naomi και παίρνει τον Metatron, και έτσι ο Castiel ζητάει βοήθεια από τον Dean. Όταν βλέπουν μία διανομέα να φτάνει στο μπαρ, υποθέτουν ότι θα είναι εκείνη που θα ερωτευτεί ο Dwight. Όμως τελικά εκείνη είναι ο Έρωτας και προκαλεί τον Dwight να ερωτευτεί έναν συχνό πελάτη του, τον Rod. Έξω από το μπαρ, ο Dean και ο Castiel λένε στον Έρωτα ότι χρειάζονται το τόξο της, που φαίνεται να είναι ένα σημάδι στο χέρι της. Εκείνη τους λέει πόσο χάος υπάρχει πλέον στον Παράδεισο και τους δίνει οικειοθελώς το τόξο της.

angels they are falling Έκπτωτοι Άγγελοι 8x23

Πίσω στο Καταφύγιο, ο Kevin εξετάζει την αγγελική ταμπλέτα και τηλεφωνεί στον Dean να του πει ότι δεν μπορεί να βρει καμία αναφορά στης Δοκιμασίες που έχει αναλάβει ο Castiel, και ότι οι Δοκιμασίες στην ταμπλέτα φαίνονται διαφορετικές. Τότε εμφανίζεται η Naomi που έχει ανακρίνει τον Metatron και λέει στον Dean και τον Castiel ότι το σχέδιο του Metatron είναι να κλείσει τον Παράδεισο και να απελάσει όλους τους αγγέλους, αλλά ο Castiel δεν την πιστεύει. Όταν όμως βρίσκει τον Metatron, εκείνος του αποσπά την χάρη, εξηγώντας του ότι αυτό είναι το τελευταίο μέρος για το ξόρκι που θα πετύχει αυτό που περιέγραψε η Naomi. Στέλνει τον Castiel στη Γη για να ολοκληρώσει το ξόρκι και εξαναγκάζει έτσι όλους τους αγγέλους να “πέσουν” από τον Παράδεισο στην Γη.

2 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest

2 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Jim Chai
Jim Chai
7 years ago

Γαμώ τις σεναριογραφικές ιδέες η συγκεκριμμένη. Μου άρεσε πάρα πολυ. Και πίστευα ότι θα ήταν το ιδανικό “κλείσιμο” για τη σειρά , το κλείδωμα κόλασης και παράδεισου για την προστασία της γης 😛

Sofia
Sofia
Reply to  Jim Chai
7 years ago

Να σου πω την αλήθεια μου φαίνεται κάπως “ξενέρωτο” να γίνει απλώς αυτό και να εγκλωβιστούν άγγελοι και δαίμονες. Ασε που θα υπήρχε πρόβλημα με τις ψυχές όταν πέθαιναν οι άνθρωποι.

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Sofia
Sofia
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.

Περισσότερα Άρθρα