Supernatural Ιστορία: Εργαλείο εξαγωγής Χάριτος (Grace Extractor)

0
251

Το Εργαλείο εξαγωγής Χάριτος είναι  μια μεταλλική σύριγγα, η οποία φυλασσόταν από τους Άνδρες των Γραμμάτων στο Καταφύγιο. Δημιουργήθηκε από τον James Haggerty ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο Καταφύγιο παρατηρώντας τις εσωτερικές υποθέσεις-δράσεις των αγγέλων. Δημιούργησε ένα ξόρκι παρακολούθησης για τους αγγέλους, μαζί με τη σύριγγα, με σκοπό την εξαγωγή αγγελικής Χάριτος για τα ξόρκια  αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να δοκιμαστεί η θεωρία του πριν ο ίδιος συνταξιοδοτηθεί.

Στο επεισόδιο 9×11 First Born ενώ ο Sam και Castiel αναζητούν έναν τρόπο για να εντοπίσουν τον Gadreel, ο Castiel ανακάλυψε ένα αρχείο του James Haggerty με τίτλο “Οι Εσωτερικές Υποθέσεις των Αγγέλων”. Ανακάλυψε μια λεπτομέρεια: όταν οι άγγελοι εγκαταλείπουν τα δοχεία τους, αφήνουν πίσω ένα κομμάτι του εαυτού τους, συμπεριλαμβανομένου ενός δείγματος της Χάρη τους. Ο Castiel κατάφερε να εντοπίσει τις οδηγίες των Ανδρών των Γραμμάτων για τον τρόπο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Χάρη, η οποία έχει εξαχθεί, για να εκτελέσουν ένα αγγελικό ξόρκι παρακολούθησης, με το οποίο θα μπορούσαν να εντοπίσουν τον Gadreel. Στις ίδιες οδηγίες ανακάλυψε και πληροφορίες σχετικά με μια σύριγγα που μπορεί να εξάγει τα απομεινάρια Χάριτος από ένα ανθρώπινο δοχείο. Ο Sam και ο Castiel βρήκαν την συγκεκριμένη σύριγγα και την χρησιμοποίησαν για να εξάγουν την Χάρη του Gadreel από τον Sam χωρίς να ολοκληρώσουν την διαδικασία αφού ο Castiel την διέκοψε απότομα καθώς έβλεπε τον Sam να αποδυναμώνεται σταδιακά.

Στο επεισόδιο 12×19 The Future ενώ οι Winchesters ψάχνουν έναν τρόπο για να εντοπίσουν την Dagon, ο Sam αναφέρεται στη θεωρία ότι το Νεφελίμ είναι απλώς μια ανθρώπινη ψυχή εμποτισμένη με αγγελική Χάρη. Πίστευε λοιπόν ότι αν αυτή αφαιρεθεί από το μωρό της Kelly Kline, τότε αυτό θα αποκτήσει ξανά την ανθρώπινη υπόστασή του χωρίς να χρειαστεί να το σκοτώσουν. Όταν αργότερα εξήγησε το σχέδιό του στον Castiel και στην Kelly, ο άγγελος  αντιτάχθηκε σε αυτή  την πρόταση του Sam με το επιχείρημα ότι η εξαγωγή της Χάριτος στο παρελθόν είχε σχεδόν σκοτώσει τον Sam. Αφού επηρεάζεται από τις δυνάμεις του αγέννητου Νεφελίμ, η Kelly αρνείται τελικά να τους αφήσουμε να το κάνουν αυτό, γιατί ήθελε το μωρό της να γεννηθεί με όλες τις δυνάμεις του.

Στο επεισόδιο 13×17 The Thing χρησιμοποιώντας το δικό του εργαλείο εξαγωγής χάριτος, με τη μορφή μιας ένεσης, ο Ασμοδαίος κλέβει την αρχαγγελική χάρη από τον Gabriel, ο οποίος είχε φυλακιστεί στο άσυλο Νίντχαμ. Ο Ketch εισβάλλει στην αίθουσα του θρόνου και παρακολουθεί τον νέο βασιλιά της κόλασης να εξάγει τη χάρη από το λαιμό του Gabriel και να την μεταγγίζει στο δικό του χέρι. Με αυτό τον τρόπο, ο Ασμοδαίος κατάφερε να αποκτήσει νέες ειδικές ικανότητες, ακόμα και να εξουδετερώσει τον Ketch με ιδιαίτερη ευκολία. Αργότερα ο Ασμοδαίος εγχέει στο χέρι του  περισσότερη χάρη, πριν εγκαταλείψει τον τραυματισμένο Ketch μόνο του μαζί με τον Gabriel. Ο Ketch εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να διαφύγει πετυχαίνοντας ταυτόχρονα τη διάσωση του φυλακισμένου αρχαγγέλου, κλέβει την αρχαγγελική λεπίδα και ένα φιαλίδιο με τη χάρη του Gabriel και καταλύει στο Καταφύγιο των Ανδρών των Γραμμάτων.

 

ΠΗΓΗsupernatural wiki
Προηγούμενο άρθροSupernatural – 13×17 The Thing | Fun facts & Trivia
Επόμενο άρθροSupernatural – 13×16 ScoobyNatural | Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια