Supernatural Ιστορία: Έκπτωτοι Άγγελοι

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Sofia
Sofia
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.

Είναι δύσκολη η διάκριση μεταξύ «έκπτωτων» και «επαναστατημένων» αγγέλων στο Supernatural.  Οι έκπτωτοι  είναι εκείνοι που αψήφησαν τις αρχές και τους νόμους του Παραδείσου και εγκατέλειψαν το Στρατό του για πάντα. Μπορεί να εκδιώχθηκαν ή να έφυγαν από μόνοι τους.Έκπτωτοι Άγγελοι Καστιέλ Άννα Λούσιφερ

Οι επαναστατημένοι άγγελοι, είναι αυτοί που έχουν αμφισβητήσει ή παρακούσει διαταγές από τους ανώτερους τους, κυρίως τον Μιχαήλ.  Αυτοί οι άγγελοι μπορεί να υποβιβαστούν από τις αρχικές τους θέσεις στην ιεραρχία των αγγέλων, και να τοποθετηθούν σε χαμηλότερη τάξη. Η αληθινή επανάσταση, δηλαδή η πλήρης ανυπακοή, θεωρείται “δολοφονία” σύμφωνα με την Άννα. Είναι στενά συνδεδεμένη με την πτώση, και μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους.

 

Έκπτωτοι Άγγελοι

Ο Εωσφόρος εκδιώχθηκε από τον Παράδεισο από τον Θεό, και τελικά ρίχτηκε σε ένα κλουβί στο βαθύτερο σημείο της Κόλασης, από τον Μιχαήλ. Η περιφρόνησή του για την ανθρωπότητα και η δημιουργία της Λίλιθ, του πρώτου δαίμονα, οδήγησε στην πτώση του.

Η Άννα επέλεξε να εγκαταλείψει τη χάρη της και στη συνέχεια έπεσε στη Γη και γεννήθηκε ως άνθρωπος. Είχε κουραστεί από τα καθήκοντα της και ήθελε να βιώσει πραγματικά συναισθήματα. Ακόμη και μετά την ανάκτηση της χάρης της, αυτή παρέμεινε έκπτωτος άγγελος και κυνηγημένη, μέχρι που συνελήφθη και στη συνέχεια σκοτώθηκε από τον Μιχαήλ. Ακόμη και μετά την ανάκτηση της Χάρης της, παρέμεινε έκπτωτος άγγελος και κυνηγημένη, μέχρι που συνελήφθη και αργότερα σκοτώθηκε από τον Μιχαήλ.

Ο Καστιέλ ομολόγησε στο 4×07 It’s the Great Pumpkin, Sam Winchester ότι δεν ξέρει τι είναι σωστό και τι λάθος. Αργότερα τοποθετήθηκε από τους ανωτέρους του, υπό τις εντολές του Ουριήλ, γιατί είχε έρθει πολύ κοντά με τους Winchesters. Όταν στο 4×20 The Rapture προσπαθεί να προειδοποιήσει τον Ντιν, εξαναγκάζεται να γυρίσει στον Παράδεισο και τιμωρείται αυστηρά. Υπακούει στον Παράδεισο για λίγο καιρό, αλλά γίνεται επαναστάτης όταν διώχνει τον Ζαχαρία, και πάει τον Ντιν να σταματήσει τον Σαμ από το να σκοτώσει τη Λίλιθ. Τότε αποκόπτεται από τον Παράδεισο και σταδιακά χάνει τις δυνάμεις του. Τελικά επανέρχεται μετά την φυλάκιση του Εωσφόρου και του Μιχαήλ, με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, αλλά η επακόλουθη συνεργασία του με τον Κράουλι, η σύντομη βασιλεία του ως κυβερνήτης του Παραδείσου και η παραφροσύνη που προκύπτει από τις πράξεις του για να βοηθήσει τον Σαμ, οδηγούν την Έστερ να τον περιγράψει ως «έκπτωτο με κάθε τρόπο», και είχε χαρακτηριστεί ως έκπτωτος άγγελος, αν και είχε ακόμα τις δυνάμεις του. Έτσι, όταν ο Σαμ και ο Ντιν χρειάζονται αίμα από έναν έκπτωτο άγγελο για να φτιάξουν ένα όπλο εναντίων των Λεβιάθανς, είναι σε θέση να δώσει το αίμα του.Έκπτωτοι Άγγελοι 8x23

Για να δημιουργήσει ένα ξόρκι για να διωχθούν όλοι οι άγγελοι από τον Παράδεισο, ο Μέτατρον παίρνει τη Χάρη του Καστιέλ και τον στέλνει στη Γη ως άνθρωπο.

Οι άγγελοι χάνουν τα φτερά τους και πέφτουν στη Γη, και δεν μπορούν πλέον να τηλεμεταφερθούν. Διατηρούν κάποιες δυνάμεις τους, αν και πολλοί (όπως ο πραγματικός Ezekiel), δεν επιβιώνουν από την πτώση.

 

Επαναστατημένοι άγγελοι

Ο Ουριήλ υποστήριξε την απελευθέρωση του Εωσφόρου κρυφά από τους ανωτέρους του. Τελικά σκοτώθηκε από την Άννα.

Ο Γκάμπριελ εξόρισε τον εαυτό οικειοθελώς από τον Παράδεισο και αποσύρθηκε στη Γη, γιατί από ότι είπε ο ίδιος, κουράστηκε από τις διαφωνίες μεταξύ των άλλων αρχαγγέλων. Σκοτώθηκε από τον Εωσφόρο, για την υπεράσπιση των Winchesters και της Κάλι.

Ο Μπάλταζαρ είναι ένας ακόμα άγγελος που εξορίστηκε οικειοθελώς, και έκλεψε τα όπλα από τον Παράδεισο όταν έφυγε. Κρύφτηκε στη Γη, αλλά τελικά επανενώθηκε με τους αγγέλους για λίγο, για να βοηθήσει τον Καστιέλ εναντίον του Ραφαήλ. Ο Καστιέλ τελικώς τον σκοτώνει, αφού έμαθε ότι τον πρόδωσε στους Winchesters.

Ο Μέτατρον είναι ο γραφέας του Θεού. Παρά το γεγονός ότι θεωρείται από πολλούς αρχάγγελος, στην πραγματικότητα είναι ένας απλός άγγελος – γραμματέας, που του ανατέθηκε από τον Θεό να γράψει τον Λόγο Του, πριν φύγει από τον Παράδεισο. Αφού έμαθε ότι οι αρχάγγελοι σχεδιάζουν να αναλάβουν οι ίδιοι το σύμπαν, ο Μέτατρον εξορίζεται οικειοθελώς από τον Παράδεισο, κόβοντας κάθε επικοινωνία, σε τέτοιο σημείο που δεν γνωρίζει την μοίρα των αρχαγγέλων και ποιοι είναι οι Winchesters. Κρύβεται ως ο προστάτης μιας Ιθαγενούς Αμερικάνικης φυλής, και τους χαρίζει μακροζωία με αντάλλαγμα ιστορίες και βιβλία. Οι Winchesters τελικά τον εντοπίζουν και τον πείθουν να βοηθήσει, το οποίο και κάνει, αρχικά με τη διάσωση του Kevin Tran από τον Κράουλι και αποκαλύπτοντας το τρίτο μέρος του να κλείσουν τις Πύλες της Κόλασης.

Ο Ion είναι ένας άγγελος που προδίδει τη Ναόμι στον Κράουλι, με κάποιο είδος ανταλλάγματος, επειδή είναι απογοητευμένος με τα σχέδια του Παραδείσου. Βοηθάει τον Κράουλι να πιάσει τον Καστιέλ και να πάρει την αγγελική ταμπλέτα, αλλά σκοτώνεται από τον Καστιέλ όταν είναι μόνος του για να τον φυλάει.

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This