Supernatural Ιστορία: Ηλεκτρομαγνητικά πεδία

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Λίγη Φυσική για αρχή…

Τι είναι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο (ΗΜΠ);

Ένα ΗΜΠ (στα αγγλικά: electromagnetic field – EMF) Πρόκειται για ένα φυσικό, αλλά αόρατο στο γυμνό μάτι, πεδίο που παράγεται από ηλεκτρικά φορτισμένα αντικείμενα και το οποίο επηρεάζει τη συμπεριφορά των φορτισμένων αντικειμένων στην περιοχή του πεδίου. Το ΗΜΠ εκτείνεται επ ‘άπειρο σε όλο το χώρο και περιγράφει την ηλεκτρομαγνητική αλληλεπίδραση, μία από τις τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης. Το ΗΜΠ μπορεί να θεωρηθεί ως ο συνδυασμός ενός ηλεκτρικού πεδίου και ενός μαγνητικού πεδίου. Τα ηλεκτρικά πεδία δημιουργούνται από διαφορές της τάσης: όσο μεγαλύτερη είναι η τάση, τόσο ισχυρότερο είναι το πεδίο που δημιουργείται. Τα μαγνητικά πεδία δημιουργούνται όταν υπάρχει ροή ηλεκτρικού ρεύματος: όσο υψηλότερη είναι η ροή του ρεύματος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ένταση του μαγνητικού πεδίου. Σε μια συσκευή υπάρχει πάντοτε ένα ηλεκτρικό πεδίο ακόμα κι αν δεν υπάρχει ροή ηλεκτρικού ρεύματος. Όταν ρέει ρεύμα, η ένταση του μαγνητικού πεδίου ποικίλει και εξαρτάται από την κατανάλωση ισχύος, ωστόσο η ένταση του ηλεκτρικού πεδίου παραμένει σταθερή.

emf meterΜετρητής Ηλεκτρομαγνητικού Πεδίου

Οι μετρητές ΗΜΠ (επίσης γνωστοί και ως ‘ανιχνευτές ΗΜΠ’) μετρούν τον ρυθμό μεταβολής του περιβάλλοντος μαγνητικού πεδίου. Τα εργαλεία αυτά είναι ευαίσθητα στα μεταβαλλόμενα μαγνητικά πεδία (αυτά με συχνότητα πάνω από 0 Hertz). Οι περισσότεροι μετρητές ΗΜΠ είναι πιο ευαίσθητοι σε συχνότητες περίπου 30-10,000 Hertz, ενώ ορισμένα έχουν ακόμα ευρύτερη απόκριση.

Οι ερευνητές του υπερφυσικού και οι κυνηγοί φαντασμάτων χρησιμοποιούν μετρητές ΗΜΠ στις έρευνές τους. Ασυνήθιστη δραστηριότητα με τη μορφή υψηλών ενδείξεις ΗΜΠ στους μετρητές τους σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο είδος παραφυσικής δραστηριότητας, όπως η παρουσία ενός φαντάσματος ή κάποιου άλλου υπερφυσικού πλάσματος.

Οι κυνηγοί του Supernatural χρησιμοποιούν μετρητές ΗΜΠ για να ανιχνεύσουν αν υπήρξε μια υπερφυσική παρουσία (φάντασμα) σε έναν χώρο. Οι μετρητές των κυνηγών είναι συνήθως αυτοσχέδιοι (όπως του Dean, που είχε φτιάξει τον δικό του μετρητή από ένα παλιό walkman) κι έχουν μια βελόνα μέτρησης ή/και λαμπάκια που δείχνουν την ένταση της ηλεκτρομαγνητικής ένδειξης και κάνουν έναν χαρακτηριστικό ήχο όταν εντοπίζουν αυξημένη δραστηριότητα ΗΜΠ. 

Dean: It’s an EMF meter. It reads electromagnetic frequencies.
Sam: Yeah, I know what an EMF meter is, but why does that one look like a busted up old walkman?
Dean: ‘Cause that’s what I made it out of.

10x13 Dean & Sam emfΜη-υπερφυσικές ενδείξεις ΗΜΠ

Οποιαδήποτε συσκευή που χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Η περισσότερες από αυτές λειτουργούν ως ασπίδα και έχουν πολύ χαμηλές ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές για να προκαλέσουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Όμως, τα ηλεκτροφόρα σύρματα και οι μετασχηματιστές είναι πηγές εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας (ELF) που κάνουν παρεμβολές στις ενδείξεις των μετρητών ΗΜΠ, καθιστώντας τα αναξιόπιστα όργανα αναγνώρισης υπερφυσικών ΗΜΠ. 
Sam: Needle’s all over the place.
Dean: Yeah — power lines.

9 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

9 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Marianna Winchester
Marianna Winchester
23 April 2017 17:11

Αυτα να μαθαιναμε στη Φυσικη, ολα 20αρια θα τα ‘χα…. :’D

Castiel Lover
Castiel Lover
23 April 2017 17:51

Αχχχχχχχχ…λατρεύω φυσική!! Και υπερφυσική!!!

Marianna Winchester
Marianna Winchester
24 April 2017 19:43
Reply to  Castiel Lover

Υπερφυσική λέει….😆

ncis merlin like
ncis merlin like
24 April 2017 23:23

Υπάρχει (κατά μία έννοια)! Λέγεται παραψυχολογία. Για τσεκάρετε links:
https://en.wikipedia.org/wiki/Parapsychology
https://el.wikipedia.org/wiki/Παραψυχολογία

Όσο για την… ‘υπερφυσική’ ( ;D ) της Castiel Lover, κι άλλα ωραιότατα links – σίγουρα μπορείτε να τα βρείτε και μόνοι/μόνες σας, αλλά τα παραθέτω για ευκολία:
https://en.wikipedia.org/wiki/Supernatural –> Όχι η σειρά, έτσι; ;P
https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Supernatural

Marianna Winchester
Marianna Winchester
25 April 2017 15:03

Τι στον κόρακα κάθομαι και διαβάζω;!😂
Απο αυτά που είδα παραθέτω τα πιο σημαντικά:
1) Η εταιρεία ψυχικών ερευνών είναι στην ύλη για τα Θρησκευτικά (και αυτο που μελετάει είναι η παραψυχολογία όπως αναφέρθηκε ή αλλιώς φυσιολογία) (ναι, διαβάζω πολύ τα Θρησκευτικά..😁 👼)
2) στο America το πρώτο πανεπιστήμιο που ασχολήθηκε με τέτοιου είδους έρευνες ήταν το Στάνφορντ…….
3) όταν έγραφα την παραπάνω πρόταση, το κινητό απενεργοποιήθηκε μόνο του
4) ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ RAICHENBACH(!!!) (είναι elementary my dear Wat..εε…friends)
5) ήθελα να γράψω και κάτι άλλο αλλά το ξεχασα😌
Άντε μπάι

ncis merlin like
ncis merlin like
25 April 2017 15:31

Είμαστε fans του SPN. Και τι δεν έχουν δει τα ματάκια μας, στην παραψυχολογία θα κολλήσεις; 😂😂😂

Marianna Winchester
Marianna Winchester
25 April 2017 16:57

comment image

ncis merlin like
ncis merlin like
25 April 2017 17:42

Μ’αρέσει που μπήκες στον κόπο να βρεις το gif! 😂👏👌

Greec
18 April 2024 16:57

Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο (ΗΜΠ) είναι ένα αόρατο φυσικό πεδίο που παράγεται από ηλεκτρικά φορτισμένα αντικείμενα, επηρεάζοντας τη συμπεριφορά των φορτισμένων αντικειμένων στην περιοχή του. Αποτελεί συνδυασμό ηλεκτρικού και μαγνητικού πεδίου, με την έντασή τους να εξαρτάται από διαφορές τάσης και ροή ηλεκτρικού ρεύματος αντίστοιχα.

Latest

More Articles Like This