Supernatural Ιστορία: Η Κατάρα (Curse) {UPDATED)

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Μια κατάρα ή τα μάγια, είναι κάποιο ξόρκι, που γίνεται για να προκαλέσει δυστυχία, βλάβη ή θάνατο σε όποιον έχει ως στόχο.

Κατάρες

Κατάρα της Φυλής Euchee, 1×08 Bugs

Πριν από διακόσια χρόνια στην πεδιάδα Oasis, στην Οκλαχόμα το αμερικανικό ιππικό ήρθε για να διώξει από τον τόπο κατοικίας τους την φυλή Euchee. Οι Euchees αρνήθηκαν να απομακρυνθούν από τη γη τους. Αυτό έκανε το ιππικό ολοένα και πιο ανυπόμονο και τη νύχτα που “το φεγγάρι και ο ήλιος μοιράζονται τον ουρανό” το ιππικό εισέβαλε στο χωριό των Euchee βιάζοντας και δολοφονώντας τα μέλη της φυλής. Οι βιασμοί και οι δολοφονίες θα συνεχιστούν για έξι νύχτες μέχρι που κάθε άνδρας, γυναίκα και παιδί στο χωριό ήταν νεκρός. Ως τελική πράξη της τιμωρίας τους, την έκτη νύχτα, ο ετοιμοθάνατος αρχηγός του χωριού ψιθύρισε στους ουρανούς “ότι κανένας λευκός άνθρωπος δεν θα αμαυρώσει ποτέ αυτή τη γη πάλι». Η κοιλάδα θα πρέπει να προστατεύεται από την φύση, η οποία θα φέρει και πολλές ημέρες από τη δυστυχία και το θάνατο στον λευκό άνδρα, όπως το ιππικό είχε φέρει το λαό των Euchee.

Το λαγοπόδαρο, 3×03 Bad Day at Black Rock

Εκατό χρόνια πριν, στο Μπάτον Ρουζ, μια χαρισματική γυναίκα δημιούργησε το λαγοπόδαρο κάτω από ένα ολόγιομο φεγγάρι, σε ένα νεκροταφείο, την Παρασκευή και 13. Το καταραμένο λαγοπόδαρο φέρνει στον κάτοχό του εξαιρετικά καλή τύχη αλλά μόλις το λαγοπόδαρο φεύγει από τα χέρια του ιδιοκτήτη, η τύχη γυρίζει ανάποδα οδηγώντας τον άνθρωπο τελικά στον θάνατο. Η κατάρα τελικά σταμάτησε όταν ο Sam και ο Dean έκαψαν το λαγοπόδαρο σε ένα νεκροταφείο με τέφρα οστού και πιπέρι καγιέν.

Tiamat Talisman, 4×8 Wishful Thinking

Το Talisman Tiamat ήταν ένα νόμισμα που δημιουργήθηκε στην αρχαιότητα από τους ιερείς του θεού του αρχέγονου χάους, Tiamat. Το νόμισμα έχει τη δύναμη να πραγματοποιεί την επιθυμία ενός ατόμου, που κάνει μια ευχή σε ένα πηγάδι, όμως τελικά η ευχή αντιστρέφεται και προκαλεί δυστυχία στο άτομο. Για να σπάσει την κατάρα και να αναιρέσει όλες τις ευχές που έγιναν, το πρόσωπο που τοποθέτησε το νόμισμα, πρέπει να είναι αυτό, που θα το αφαιρέσει.

H Kατάρα της Αλήθειας, 6×06 You Can’t Handle the Truth

 Αφού μια νεαρή γυναίκα, που ονομαζόταν Corey, εκτελεί ένα τελετουργικό, που καλεί την Veritas, την θεά της αλήθειας, όλοι οι άνθρωποι στο Calumet City, στο Ιλινόις, που  ζήτησαν την αλήθεια, αντιμετώπισαν την κατάρα της. Αφού επικαλεστεί την θεά, ο άνθρωπος βομβαρδίζεται με σκληρές αλήθειες μέχρι να οδηγηθεί στην αυτοκτονία, ως φόρο τιμής στην Veritas.

Το Σημάδι του Κάιν

Το Σημάδι του Κάιν ήταν τόσο η κλειδαριά όσο και το κλειδί που δημιουργήθηκε από τον Θεό για να κρατήσει την αδελφή του, το Σκοτάδι στην φυλακή. Το Σημάδι είχε ανατεθεί στον Lucifer αλλά σύντομα άρχισε να αναπτύσσει την δική του διεφθαρμένη θέληση, αποκαλύπτοντας πως είναι η πρώτη κατάρα, ενισχύοντας την πίκρα και τον φθόνο, που ο Εωσφόρος έτρεφε για την ανθρωπότητα και τον έσπρωξε να ενεργήσει παρασυρμένος από αυτά τα συναισθήματα. Ο Εωσφόρος θα περάσει το Σημάδι πάνω στον Κάιν αναγκάζοντάς τον να σκοτώσει τον αδελφό του Άβελ και ο Κάιν με τη σειρά του θα περάσει το Σημάδι πάνω στον Dean Winchester. Το Σημάδι του Κάιν αρχίζει σιγά-σιγά να διαφθείρει ενισχύοντας τις πιο σκοτεινές ορμές, αυτού που το έχει. Αν ένας άνθρωπος φέρει το Σημάδι του Κάιν, αυτό θα πρέπει να “τρέφεται” συνεχώς, διαφορετικά το άτομο θα υποκύψει στις παρενέργειες της τεράστιας δύναμής του. Αν το άτομο, που το φέρει, πρόκειται να πεθάνει, θα αναστηθεί ως δαίμονας. Για να αφαιρέσει κανείς το Σημάδι του Κάιν χωρίς να χρειαστεί να το μεταφέρει σε κάποιον άλλο φορέα, τότε ξεκλειδώνει το κλουβί που κρατά φυλακισμένο το Σκοτάδι, απελευθερώνοντάς το στον κόσμο.

Το Φιλί του Θανάτου, 11×13 Love Hurts

Το “Φιλί του θανάτου” είναι μια Αραμαϊκή κατάρα, που δημιουργήθηκε από την μάγισσα Sonja. Μόλις το τελετουργικό εκτελείται, θα πρέπει να σφραγίζεται με ένα φιλί. Το φιλί μεταμορφώνει το άτομο σε ένα πλάσμα, που αλλάζει μορφές, ο οποίος ενισχύει στα πρόσωπα τις βαθύτερες, πιο σκοτεινές επιθυμίες πριν ξεριζώσει την καρδιά τους. Η κατάρα μπορεί να μεταφερθεί από το φιλί αλλά μόλις το πλάσμα, που αλλάζει μορφές, έχει σκοτώσει το καταραμένο άτομο, αυτό θα αντιστρέψει την κατάρα προς τα πίσω μέχρι να φτάσει στο αρχικό πρόσωπο, που πραγματοποίησε την κατάρα. Ο μόνος τρόπος για να άρει κανείς την κατάρα, είναι να βρει την καρδιά του πλάσματος και να την μαχαιρώσει.

Το Ξόρκι της Λήθης, 12×11 Regarding Dean

Το ξόρκι της λήθης είναι ένα κελτικό ξόρκι, που χρησιμοποιήθηκε από τον Gideon Loughlin για τον Dean Winchester. Όταν ένα άτομο έχει χτυπηθεί από αυτό το ξόρκι, θα αρχίσει σιγά-σιγά να ξεχνάει πράγματα. Καθώς το ξόρκι εξελίσσεται, μνήμες των ανθρώπων και των τόπων θα αρχίσουν να ξεθωριάζουν, ενώ  τελικά το άτομο καταβεβλημένο θα ξεχάσει πώς να μιλήσει και να καταπιεί, με αποτέλεσμα να πεθάνει. Η κατάρα μπορεί να αρθεί μόνο με την εκτέλεση ενός τελετουργικού, που περιέχεται στο Μαύρο Γριμόριο.

Το ξόρκι της γήρανσης, 14 ×03 The Scar

Νεαρά κορίτσια, όπως η Λόρα που είχε εγκατελείψει την οικογένειά της, παραπλανώνται από μια μάγισσα. Αυτή, τους χαρίζει ένα μενταγιόν, που το έχει καταραστεί, απορροφώντας την ζωή τους. Έτσι, η ίδια παραμένει νέα αλλά τα κορίτσια γερνούν ραγδαία και οδηγούνται σταδιακά στον θάνατο. Η Λόρα τελικά διασώζεται όταν ο Τζακ σπάει το μενταγιόν που φορούσε η μάγισσα απελευθερώνοντας την δύναμη ζωής της κοπέλας.

Κοχόντα, 14×16 Don’t go in the Woods

Κάποιοι σαμάνοι, αμερικάνοι ιθαγενείς, καταράστηκαν έναν νέο (Henry Parker) να υποφέρει από ακόρεστη πείνα, επειδή κατέφυγε στον κανιβαλισμό τρώγοντας όλη την οικογένειά του.  Δεν διασώζονται πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να λυθεί η κατάρα. Μπορεί να σκοτωθεί μόνο με ασημένια λεπίδα στην καρδιά του.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Subscribe
Notify of
guest

1 Σχόλιο
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Katerina Dep
Katerina Dep
5 years ago

Με αφορμή το ξόρκι της λήθης θεωρώ εξαιρετική την ερμηνεία του Jensen Ackles στο 11ο επεισόδιο της 12ης σεζόν (Redarding Dean) και εννοώ τη σκηνή με τον καθρέφτηcomment image

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Περισσότερα Άρθρα