Supernatural Ιστορία: Καθαρτήριο (Purgatory){UPDATED}

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Sofia
Sofia
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.

Ιστορία

purgatory benny and deanΤο Καθαρτήριο είναι ένα μέρος όπου πάνε  οι ψυχές των υπερφυσικών πλασμάτων, μετά το θάνατό τους και είναι διαφορετικό  από τον Παράδεισο και την Κόλαση. Ο Κράουλι εκτιμά ότι υπάρχουν 30 με 40 εκατομμύρια ψυχές εκεί. Δημιουργήθηκε από τον Θεό για τα αρχαιότερα πλάσματα, τους Λεβιάθαν, από φόβο ότι θα καταστρέψουν την υπόλοιπη πλάση.

Ο Κράουλι κάνει μια συμφωνία με τον Καστιέλ να εντοπίσουν το Καθαρτήριο, ώστε να έχουν πρόσβαση και να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη των ψυχών που υπάρχουν εκεί.  Εφάρμοσαν ένα σχέδιο όπου χρησιμοποίησαν τον Samuel Campbell να αιχμαλωτίσει τους Άλφα, οι οποίοι πιστεύουν ότι γνωρίζουν την τοποθεσία του Καθαρτηρίου, με την υπόσχεση ότι θα αναστήσουν την Mary.

Όταν οι δράκοι ανασταίνουν την Εύα, τη μητέρα όλων των τεράτων που είναι στο Καθαρτήριο για 10.000 χρόνια, ο Καστιέλ και ο Κράουλι γνωρίζουν ότι το να την αιχμαλωτίσουν μπορεί να τους δώσει πρόσβαση στο Καθαρτήριο, αλλά το σχέδιο τους εμποδίζεται όταν ο Ντιν τη σκοτώνει.

Η Eleanor Visyak, μια παλιά φίλη του Μπόμπι, αποκαλύπτεται ότι είναι ένα πλάσμα που δραπέτευσε από το Καθαρτήριο το 1937, με ένα ξόρκι από τον H.P. Lovecraft . Ο Καστιέλ και ο Κράουλι την βασανίσουν μέχρι θανάτου, για να πάρουν το αίμα της και το μυστικό τελετουργικό που θα ανοίξει μια πόρτα στο Καθαρτήριο. Μετά ο Καστιέλ ανοίγει την πύλη, και απορροφά τα εκατομμύρια των ψυχών και ανακηρύσσει τον εαυτό του θεό.

Απελπισμένοι να σταματήσουν την οργισμένη κτηνωδία του Καστιέλ στη Γη, ο Σαμ, ο Ντιν και ο Μπόμπι δένουν τον Θάνατο, ώστε να σκοτώσει τον Καστιέλ. Ο Καστιέλ απελευθερώνει τον Θάνατο, ο οποίος τους λέει ότι ο Καστιέλ έχει λάβει όχι μόνο τις ψυχές των τεράτων, αλλά των Λεβιάθαν. Τους λέει ότι πρέπει να ανοίξουν ξανά την πύλη και να επιστρέψει τις ψυχές. Δημιουργεί άλλη μία σεληνιακή έκλειψη, έτσι ώστε να μπορεί να εκτελεστεί το τελετουργικό και ο Ντιν ανοίγει την πύλη και οι ψυχές επιστρέφουν, αλλά οι Λεβιάθαν είναι πολύ ισχυροί και παραμένουν στη Γη, μέσα στον Καστιέλ. Στο τέλος της 7ης σεζόν, ο Ντιν με τη βοήθεια του Καστιέλ, σκοτώνει τον αρχηγό των Λεβιάθαν, Dick Roman, και ως αποτέλεσμα αυτός και  ο Καστιέλ, εγκλωβίζονται στο Καθαρτήριο.

Ο Καστιέλ εξαφανίζεται αμέσως μετά την άφιξή τους εκεί και ο Ντιν περνάει ένα χρόνο προσπαθώντας να τον βρει, ενώ πολεμά τα τέρατα που ζουν εκεί. Ένας βρικόλακας που ονομάζεται Benny, λέει στον Ντιν ότι υπάρχει τρόπος ένας άνθρωπος να μπορεί να ξεφύγει από το Καθαρτήριο και θα τον βοηθήσει τον βρει, με αντάλλαγμα να τον βγάλει έξω μέσω της πύλης. Ο Ντιν δραπετεύει από το Καθαρτήριο, με την ψυχή του Benny μέσα το χέρι του. Τελικά οι άγγελοι, υπό την αρχηγία της Ναόμι, εισβάλλουν στο Καθαρτήριο και διασώζουν τον Καστιέλ, με κόστος πολλές ζωές.

Trip to Purgatory

Όταν ο Σαμ πρέπει να πάει στην Κόλαση για να σώσει την ψυχή του Bobby Singer, ως μέρος της δεύτερης δοκιμασίας για να κλείσει τις πύλες της Κόλασης, ο θεριστής Ajay τον πηγαίνει στο Καθαρτήριο, όπου υπάρχει μια “πίσω πόρτα” προς την Κόλαση, μια πύλη πίσω από ένα τεράστιο βράχο μεταξύ τριών δέντρων που μεγαλώνουν μαζί. Ο Σαμ καταφέρνει να χρησιμοποιήσει την πύλη για να πάει στην Κόλαση και να γυρίσει πίσω με τον Μπόμπι, αλλά καταλήγουν να παγιδευτούν στο Καθαρτήριο, όταν ο Ajay σκοτώνεται από τον Κράουλι. Ωστόσο, ο Benny επιστρέφει στο Καθαρτήριο και τους οδηγεί στην πύλη εξόδου, αλλά μένει πίσω για να κρατήσει μακριά μια ομάδα βρικολάκων, αντί να διαφύγει και πάλι.

Ο Ντην και Κάστιελ στην τελευταία σεζόν, προσπαθώντας να αιχμαλωτίσουν τον Θεό και να εμποδίσουν τα καταστροφικά σχέδιά του για την ανθρωπότητα, ταξιδεύουν για μια ακόμη φορά στο Καθαρτήριο. Εκεί θα αναζητήσουν τον ανθό των Λεβιάθαν, απαραίτητο συστατικό για το ξόρκι που θα βοηθήσει στην επίτευξη του σκοπού τους. Θα πληροφορηθούν ωστόσο ότι ο Μπένυ, παλιός φίλος του Ντην, έχει σκοτωθεί και ότι η Εύα, θέλει τον Κάστιελ για να τον εκδικηθεί. Τελικά οι δύο φίλοι θα καταφέρουν να αρπάξουν έναν ανθό και να επιστρέψουν στη γη εγκαταλείποντας το εχθρικό περιβάλλον του Καθαρτηρίου.

Τελετουργίες ανοίγματος

 1. Ο συγγραφέας H.P. Lovecraft, άνοιξε μια πύλη στο Καθαρτήριο, στις 10 Μαρτίου του 1937. Ένα πλάσμα ελευθερώνεται και παίρνει τη μορφή της Eleanor Visyak. Το τελετουργικό όπου χρησιμοποιήθηκε είναι άγνωστο.
 2. Χρησιμοποιώντας ένα τελετουργικό από ένα αρχαίο χειρόγραφο, οι δράκοι άνοιξαν μια πύλη στο Καθαρτήριο και θυσίασαν μια παρθένα για να ελευθερώσουν την Εύα.
 3. Ο Κράουλι και ο Καστιέλ βασάνισαν την Eleanor Visyak για να βρουν ένα τελετουργικό ώστε να ανοίξουν μια πύλη στο Καθαρτήριο. 6x22 Castiel Purgatory SoulsΟ Καστιέλ χρησιμοποιεί το τελετουργικό, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από σφραγίδες, σχεδιασμένες από ένα μείγμα από αίμα παρθένας και αίμα ενός κατοίκου του Καθαρτηρίου. Στη συνέχεια απήγγειλε ένα ξόρκι, ένα βράδυ σεληνιακής έκλειψης:

   Ianua Magna Purgatorii Σπουδαία Πύλη του Καθαρτηρίου

  Clausa Est Ob Nos Που είναι Κλειστή για εμάς

  Lumine Eius Ab Oculis Το Φως του Φυλάσσεται Μακριά

  Nostris Retento Από τα Μάτια μας

  Sed Nunc Stamus Ad Limen Huius Μα Τώρα Στεκόμαστε Κάτω από το Κατώφλι

  Ianuae Magnae Et Demisse Της σπουδαίας Πύλης και Ταπεινά

  Fideliter Perhonorifice Πιστά με Σεβασμό

  Paramus Aperire Eam Προετοιμαζόμαστε για το Άνοιγμα Της

  Creaturae Terrificae Quarum Ungulae Τρομερό Πλάσμα του Οποίου τα Νύχια

  Et Dentes Nunquam Tetigerunt Και Δόντια δεν Έχουν Ποτέ Αγγίξει

  Carnem Humanam Aperit Fauces Ανθρώπινη Σάρκα Ανοίγει τα Σαγόνια του

  Eius Ad Mundum Nostrum Nunc  Προς τον Κόσμο μας Τώρα

  Ianua Magna  Σπουδαία Πύλη

  Aperta Tandem! Επιτέλους Άνοιξε!

 4.  Αφού ο Θάνατος συμφωνεί να δημιουργήσει άλλη μια σεληνιακή έκλειψη, ο Ντιν χρησιμοποιεί το ίδιο τελετουργικό και αίμα, για να ανοίξει μια πύλη προς το Καθαρτήριο, επιτρέποντας στον Καστιέλ να επιστρέψει όλες τις ψυχές των τεράτων, εκτός από εκείνες των Λεβιάθαν.
 5. Όταν ο Dick Roman σκοτώνεται με το τελετουργικό από το Λόγο του Θεού, ανοίγει μια πύλη στο Καθαρτήριο που μεταφέρει τον Ντιν και τον Καστιέλ εκεί.
 6. Προφανώς στην περίπτωση που οι άνθρωποι κατά λάθος μεταφερθούν εκεί, ο Θεός έβαλε μια πύλη όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να ξεφύγουν, αλλά κανένα τέρας δε θα μπορούσε. Ο Benny οδηγεί τον Ντιν και τον Καστιέλ εκεί και η πύλη ανοίγει ως αντίδραση στην παρουσία του Ντιν. Ο Ντιν μεταφέρει τη ψυχή του Benny στο χέρι του και τον ανασταίνει, αλλά ο Καστιέλ μένει σκόπιμα πίσω. Δεν είναι σαφές εάν ένας άγγελος θα μπορούσε να περάσει μέσω της πύλης ούτως ή άλλως. Ο Σαμ αργότερα χρησιμοποιεί αυτή την πύλη για να αποδράσει με την ψυχή του Bobby Singer, λίγο αφού παγιδεύεται στο Καθαρτήριο.
 7. Οι άγγελοι μπορούν να ταξιδέψουν στο Καθαρτήριο εάν είναι απαραίτητο για τη διάσωση όντων, όπως έκαναν με τον Καστιέλ, αλλά αυτό στοίχισε τη ζωή αρκετών αγγέλων. Πώς μπόρεσαν να εισέλθουν στο Καθαρτήριο δεν αποκαλύφθηκε.
 8. Οι θεριστές μπορούν να ταξιδεύουν στο Καθαρτήριο κατά βούληση και μπορούν να πάρουν μαζί τους θνητούς.
 9.  Μαζί με την πύλη προς τη Γη, υπάρχει μια κρυφή πύλη για την Κόλαση που λειτουργεί ως «πίσω πόρτα». Απατεώνες θεριστές την χρησιμοποιούν για να μεταφέρουν τις ψυχές μεταξύ Γης και Κόλασης με κάποια αμοιβή, και ο Σαμ τη χρησιμοποιεί για τη διάσωση του Bobby Singer.
 10. Ο αρχάγγελος Μιχαήλ μπόρεσε να ανοίξει μια πύλη για το Καθαρτήριο με ένα χτύπημα των δακτύλων του αν και φορούσε τις χειροπέδες για αγγέλους.
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This