Supernatural Ιστορία: Η Ακαδημία του Κέντριξ (Kendricks Academy)

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Mick: Η Ακαδημία του Κέντριξ. Είναι το μέρος όπου οι Βρετανοί Άνδρες των Γραμμάτων έχουν εκπαιδεύσει τους συνεργάτες τους. Είναι σαν το δικό μας…
Sam: Hogwarts;
Mick: Ακριβώς. Η Ακαδημία του Κέντριξ έχει τη μεγαλύτερη συλλογή απόκρυφων γνώσεων στον κόσμο.

Mick Davies και ο Sam Winchester, 12×16 Ladies Drink Free

Ιστορία

 Η Ακαδημία του Κέντριξ είναι το μέρος, όπου οι Βρετανοί Άνδρες των Γραμμάτων διδάσκονται και εκπαιδεύονται. Βρίσκεται “κάπου έξω από το Λονδίνο, στην Αγγλία.” Μοιάζει επιφανειακά με ένα πλούσιο δημόσιο σχολείο, όπου οι μαθητές φορούν κοστούμια και φορέματα. Η αρχή της Ακαδημίας του Κέντριξ είναι “Vis unita fortior”, το οποίο μεταφράζεται περίπου σε “Η Δύναμη είναι ισχυρότερη”. Τα οικόσημα έχουν σύμβολα όπως το Άστρο του Υδροχόου, ένα άγριο λιοντάρι (στην επιστήμη των εμβλημάτων, είναι σύμβολο της ανδρείας και της αριστοκρατίας) και δύο σταυρωτά κλειδιά (τα κλειδιά, αντιπροσωπεύουν τα πλήκτρα του Ουρανού και μπορεί επίσης να τα δει κανείς στα παπικά οικόσημα). Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο οικόσημο της Ακαδημίας του Κέντριξ, αντιμετωπίζεται αυτό που ονομάζεται η “κακή πλευρά”.

Ο Κώδικας

Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για το τι σημαίνει για τους Βρετανούς Άνδρες των Γραμμάτων ο “Κώδικας”, εκτός από την κυρίαρχη αρχή  ότι, εάν ένας πράκτορας των Ανδρών των Γραμμάτων σκοτωθεί, πρέπει να εκτελεστεί ο δράστης που προκάλεσε τον θάνατό του, ανεξάρτητα από το εάν ο θάνατος μπορεί να ήταν ατύχημα. Ο Κώδικας απαιτεί επίσης ένα τελετουργικό μύησης για τους νεοσύλλεκτους, όπου δύο πιθανά μέλη κλειδωμένα σε ένα δωμάτιο με ένα μαχαίρι ή στιλέτο πρέπει να πολεμήσουν μέχρι θανάτου, μέχρι ένα μόνο να επικρατήσει. Αυτό γίνεται για να δουν ποιοι μαθητές θα προχωρήσουν στο επόμενο βήμα της κατάρτισης αλλά και για να εκτιμήσουν την πίστη του δόκιμου στους Βρετανούς Άνδρες των Γραμμάτων. Για να διασφαλίσουν τελικά ότι ο δόκιμος θα χρησιμοποιήσει τις δεξιότητές του για να εκτελεί εντολές τυφλά, χωρίς καμία ερώτηση.

Επεισόδια

12×16 Ladies Drink Free

Αφού ο Dean με μια σκεπτικιστική διάθεση αμφισβητεί τις γνώσεις του Mick Davies για τους λυκανθρώπους, ο Mick του εξηγεί ότι έκανε εκτεταμένη έρευνα για την λυκανθρωπία στο Κέντριξ. Ο Mick πηγαίνει για να πει μια εντυπωσιασμένος στον Sam πως το Κέντριξ κατέχει τη μεγαλύτερη συλλογή  απόκρυφων γνώσεων στον κόσμο.

12×17 The British Invasion

Tο 1987, ένας νεαρός, o Mick Davies καλείται στο γραφείο της διευθύντριας του Κέντριξ, Δρ. Hess, μαζί με τον φίλο του, τον Timothy. Εκεί, η Δρ. Hess συγχαίρει τα δύο αγόρια για τη σκληρή δουλειά τους στο πέρασμα των δοκιμών,  που ορίζονται από τους Βρετανούς Άνδρες των Γραμμάτων. Τους λέει για το σημαντικό έργο, που κάνουν οι Άνδρες των Γραμμάτων και ότι έχει έρθει η ώρα να μάθουν ποιο από τα δύο αγόρια θα προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο εκπαίδευσης. Τους δίνει ένα στιλέτο σε ένα τραπέζι και αφήνει τα δύο αγόρια στο δωμάτιο, λέγοντάς τους πως μόνο ένας μπορεί να βγει έξω από το δωμάτιο ζωντανός.

Καθώς ο Timothy προσπαθεί να πείσει τον Mick να φύγουν μακριά, ο Mick του λέει να κλείσει την πόρτα, ενώ ο ίδιος σηκώνει το στιλέτο και ζητά συγγνώμη από τον φίλο του πριν από τη δολοφονία του. Κατά την έξοδό του από το δωμάτιο, ο Mick συναντά την Δρ. Hess στο διάδρομο και της λέει ότι ο Timothy αγωνίστηκε θαρραλέα και ότι ο ίδιος δεν ήθελε να πεθάνει, αλλά η Δρ. Hess δικαιολογεί την πράξη του Mick παραπέμποντάς τον στον Κώδικα και να τον συγχαίρει.

 

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Περισσότερα Άρθρα