Supernatural Ιστορία: Το Κενό (The Empty)

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Το Κενό πρώτα αναφέρεται από την Θεριστή Billie, όταν παραδίδει ένα μήνυμα στον Sam όσον αφορά τη θέση του Dean αφού ο δεύτερος σκότωσε τον Θάνατο. Δηλώνει ότι τίποτα δεν είναι σε θέση να επιστρέψει από αυτό, το οποίο τελικά θα διαψευσθεί όταν η Κοσμική Οντότητα, που κατοικεί στο Κενό, ξαναζωντανεύει τον Castiel και τον στέλνει πίσω στη Γη. Πριν από το Σύμπαν και ακόμη και πριν από τον Θεό και το Σκοτάδι, υπήρχε μόνο ένα άπειρο μαύρο κενό.

Κοσμική Οντότητα: Βλέπεις, πριν το Θεό και την Αμάρα, τη Δημιουργία, την Καταστροφή, τον Ουρανό, την Κόλαση, τη μικρή σας Γη, τι υπήρχε εκεί;
Castiel: Τίποτα.
Κοσμική Οντότητα: Ναι. Σωστά. Τίποτα. Τίποτα εκτός από το Κενό. Και λιώνετε μέσα σε αυτό. Άγγελοι και δαίμονες, όλοι έρχονται εδώ όταν πεθαίνουν.

Η εικόνα του Κενού θυμίζει ένα μέρος, όπου σύμφωνα με την εβραική Βίβλο, κατοικούν όλοι οι άνθρωποι, ένα μέρος που επικρατεί το ψυχρό σκοτάδι απομακρυσμένο από το φως του Θεού και ονομάζεται Sheol.

Κοσμική Οντότητα και Castiel, 13×04 The Big Empty

Το Κενό φαίνεται να υπάρχει πριν τη Δημιουργία και είναι η τελευταία κατοικία των αγγέλων και των δαιμόνων, οι οποίοι κοιμούνται ειρηνικά σε μια απόλυτη ανυπαρξία. Μια Κοσμική Οντότητα φαίνεται να το εξουσιάζει και κοιμάται μαζί με τους αγγέλους και δαίμονες. Το σπάνιο γεγονός να ξυπνήσει κάποιος μέσα σε αυτό, θα οδηγήσει και την Κοσμική Οντότητα να ξυπνήσει επίσης από το λήθαργο της, αναγκάζοντάς την να παραμείνει ξύπνια για όσο χρονικό διάστημα ο άγγελος ή δαίμονας παραμένει ξύπνιος μέσα στο Κενό.

Κοσμική Οντότητα και Εωσφόρος, 14×07 Unhuman Nature

Ο Nick σε απόγνωση, προσεύχεται στον Εωσφόρο, μετά τη δολοφονία του Frank Kellogg. Οι προσευχές του να γίνει ξανά το δοχείο του Εωσφόρου φτάνουν μέχρι το Κενό, όπου βλέπουμε να εγείρεται μέσα από το μαύρο παχύρρευστο Κενό, ένας σκελετός με λαμπερά κόκκινα μάτια.

Κοσμική Οντότητα και Jack, 14×08 Byzantium

Όταν ο Jack πεθαίνει, η ψυχή του πάει στον Παράδεισο, και η Κοσμική Οντότητα εισβάλλει για να τον διεκδικήσει, θεωρώντας ότι ανήκει στο Κενό. Για να σώσει τον Jack, o Castiel κάνει συμφωνία με τη “Σκιά” να πάρει ξανά αυτόν πίσω. Στην ημίτρελη Σκιά, όμως, δεν είναι αρκετό αυτό, του λέει ότι θα έρθει να τον πάρει όταν θα νοιώσει ευτυχισμένος, τότε που θα είναι πραγματική τιμωρία το να πάει στο απόλυτο τίποτα.

14×20 Moriah

Ο Τζακ, όταν σκοτώνεται από τον Chuck, οδηγείται στο Κενό, όπου έχει μια αινιγματική υποδοχή από την Κοσμική Οντότητα αλλά και μια απρόσμενη συνάντηση με την Billie/ Θάνατο.

Στον τελευταίο κύκλο, και συγκεκριμένα στα επεισόδια 15×09 The Trap και 15×11 The Gamblers, αρχίζει να ξετυλίγεται το σχέδιο της Billie για τον Τζακ, τον οποίο κρατούσε στο Κενό προστατευμένο από το μένος του Τσακ. Έτσι ο Τζακ θα αποκτούσε δυνάμεις ώστε να εξοντώσει τον Τσακ!

Στο Κενό θα ξανα-ταξιδέψει και ο Κάστιελ που αναζητά εκείνο το ουράνιο όπλο που θα καθορίσει την τύχη τους απέναντι στον Θεό (Occultum). Αναπόφευκτα θα αναγκαστεί να έρθει σε επαφή με «αγαπημένους» δαίμονες του παρελθόντος, όπως η Ρούμπυ. Αλλά και η Κοσμική Οντότητα φαίνεται να διασκεδάζει να βασανίζει τον Κάστιελ παίρνοντας ακόμα και την μορφή της δαίμονα Μεγκ…Ευτυχώς τελικά θα απελευθερωθεί από το μαρτύριο του Κενού…(15×13 Destiny’s Child)

Αλλά και ο ίδιος ο Θεός, θα αναζητήσει στο Κενό την Λίλιθ ως προσωρινό συνεργό του μέχρι να πάρει πίσω το Equalizer από τους Γουίντσεστερς. (15×05 Proverbs 17:03)

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
- Advertisement -

Latest

More Articles Like This