Supernatural Ιστορία: Κόλαση {UPDATED}

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Sofia
Sofia
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.

XαρακτηριστικάSam in Lucifer's cage - hell

Η Κόλαση δημιουργήθηκε λίγο μετά την εξέγερση του Εωσφόρου. Είναι ένα μέρος όπου παράγονται οι δαίμονες, από τις ανθρώπινες ψυχές που πάνε εκεί, και μετά από αιώνες βασανιστηρίων.  Μαυρομάτηδες δαίμονες δημιουργούνται συνεχώς, και παίρνουν θέση στη Γη χρησιμοποιώντας σώματα ανθρώπων, ενώ οι δαίμονες με λευκά μάτια είναι λιγότεροι σε αριθμό, αλλά εξαιρετικά ισχυροί. Ο χρόνος επίσης κυλάει διαφορετικά στην Κόλαση. Τέσσερις μήνες στη Γη ισοδυναμούν με 40 χρόνια εκεί.

Η Ρούμπι αποκαλύπτει ότι “υπάρχει μια πραγματική φωτιά εκεί, μαρτύρια που δεν μπορείτε να φανταστείτε”. Η Μεγκ περιγράφει αυτό το μέρος ως “… μια φυλακή, από κόκαλο και σάρκα και αίμα και το φόβο”.

Η Κόλαση αποτελούταν από ατελείωτα ράφια, που ανθρώπινες ψυχές κρέμονταν, ενώ βασανίζονταν. Αφού πήρε τα ινία ο Κράουλι, το μετέτρεψε σε έναν τόπο όπου τα βασανιστήρια είναι παραδείγματος χάριν, ατελείωτες ουρές.

Οι άγγελοι μπορούν να παρακάμψουν τις άμυνες της Κόλασης σε ομάδες, και να εισέλθουν και να πάρουν ανθρώπινες ψυχές, όπως ο Καστιέλ και άλλοι άγγελοι πολιόρκησαν την Κόλαση, για να σώσουν τον Ντιν. Ο Θάνατος μπορεί να μπει στην Κόλαση και να φέρει ψυχές πίσω στη Γη, όπως αποδεικνύεται όταν σώζει τη ψυχή του Σαμ από το κλουβί του Εωσφόρου. Οι θεριστές και οποιοσδήποτε άλλος, μπορεί να εισέλθει στην Κόλαση και να διασώσει ψυχές που έχουν παγιδευτεί, από μια μυστική πύλη στο εσωτερικό του Καθαρτηρίου.

Μια ανθρώπινη ψυχή βασανίζεται μέχρι να εξαφανιστούν και τα τελευταία ίχνη ανθρώπινης ύπαρξης. Τότε δίνει τη θέση της σε μια παραμορφωμένη και τρομακτική όψη καθώς μετατρέπεται σε δαιμονική οντότητα. Όσο περισσότερο παραμένουν στην κόλαση οι ψυχές, γίνονται ισχυρότερες, καθιστώντας τη διαφυγή τους από εκεί κάπως πιο εύκολη. Μόλις ο Κράουλι ανέλαβε την κόλαση, η πρόσβαση στη γη έγινε πιο δύσκολη, καθώς θα επιτρέψει μόνο σε ορισμένους δαίμονες, τους οποίους ήξερε ότι μπορούσε να ελέγξει να την επισκεφτούν. Ωστόσο, ορισμένοι δαίμονες ήταν γνωστό ότι το έκαναν κρυφά.

Ο Κράουλι αναφέρεται επίσης στην κόλαση ως «Άδης» και αφού έκανε πολλές αλλαγές σε αυτή, ο Καστιέλ δεν την αναγνωρίζει με την πρώτη.

Όταν ο Κράουλι ήταν ο Βασιλιάς της Κόλασης, είχε επιλέξει το Άσυλο Νίντχαμ για να …εκδικάζει τις υποθέσεις που αφορούσαν στον δαιμονικό κόσμο. Αυτό το γεγονός αποδεικνύει ότι ο Κράουλι δεν πολυσυμπαθούσε τον χώρο της Κόλασης. Αλλά και ο Ασμοδαίος αργότερα χρησιμοποιεί το Άσυλο για να διοικήσει.

Τα βασανιστήρια στα μπουντρούμια φαίνεται να είναι και σωματικά, με διάφορες κολασμένες ψυχές να είναι ακρωτηριασμένες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αλλά και ψυχολογικά όπως με τον Μπόμπι, που βασανιζόταν καθημερινά από δαιμονικές εκδόσεις του Σαμ και Ντην Γουίντσεστερ.

Αίθουσα Αναμονής ή Αβάπτιστων Ψυχών

Είναι μια περιοχή στα πιο μακρινά σημεία της κόλασης, όπου ο Κράουλι θα στείλει απείθαρχες ψυχές για «time out». Είναι μια απίστευτα ασφαλής περιοχή που είναι προσβάσιμη μέσω ενός μακρύ διαδρόμου, του οποίου οι τοίχοι έχουν κατασκευαστεί με τα οστά του κολασμένων. Ένα μέρος έρημο, όπου τα οστά βρίσκονται διασκορπισμένα σαν σκουπίδια στο έδαφος, ενώ δάδες φωτίζουν τις πεδιάδες της κολασμένων μέσα σε καταιγίδες από βροντές και αστραπές.

Ιεραρχία και Κάτοικοι

Υπάρχουν συμμαχίες και συνεργασίες στην Κόλαση, αλλά τείνουν να μη διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπάρχει και ιεραρχία, αλλά δεν είναι τόσο αυστηρή και ελεγχόμενη όπως του Παραδείσου.

Οι ανθρώπινες ψυχές, μπορούν να σταλούν στην Κόλαση, μετά από συμφωνίες με δαίμονες των σταυροδρομιών ή άλλους δαίμονες. Όταν ο χρόνος τους έχει τελειώσει, τα δαιμονόσκυλα τους πιάνουν και στη συνέχεια τους σκοτώνουν.

Ο Αζέιζελ ήταν ένα πολύ ισχυρός δαίμονας και έμπιστος του Εωσφόρου. Περιγράφεται ως “τύραννος” από την Casey, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να ήταν ένας από τους ισχυρούς της Κόλασης. Η Λίλιθ, ήταν ηγέτης των περισσότερων δαιμόνων πριν το θάνατό της. Η Tammi, ήταν μια δαιμονική μάγισσα που φαίνεται να είναι πιο ισχυρή από το μέσο δαίμονα. Η Ρούμπι, είναι ένα άλλη μια ισχυρή δαίμονας που τελικά αποδείχθηκε σημαντική για την απελευθέρωση του Εωσφόρου, αφού κρυφά χειραγώγησε τον Σαμ, έτσι ώστε να σκοτώσει τη Λίλιθ, σπάζοντας την τελευταία σφραγίδα. Άλλες θέσεις είναι ο Βασιλιάς της Κόλασης, ο Βασιλιάς των Σταυροδρομιών, και δαίμονες οι οποίοι είναι γνωστοί ως βασανιστές στην Κόλαση όπως η Μεγκ και ο Άλιστερ, τον οποίο η Ρούμπι περιγράφει ως «Πρακτικά του Μέγας Ιεροεξεταστής κάτω. Ο Πικάσο με ξυράφι.» Ο Εωσφόρος λατρεύεται ως ο δημιουργός των δαιμόνων, αν και λίγοι έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν μαζί του στη φυλακή του. Οδηγεί τον Αζέιζελ στο σχέδιο με τα ειδικά παιδιά, ώστε να απελευθερωθεί από τη φυλακή του.

Μετά το θάνατο του Αζέιζελ, η Ρούμπι και η Λίλιθ αναλαμβάνουν κρυφά το σχέδιό του. Όταν ελευθερώνεται, όλοι οι δαίμονες τον υπηρετούν, με εξαίρεση τον Κράουλι. Μετά την εκ νέου φυλάκιση του Εωσφόρου, ο Κράουλι γίνεται Βασιλιάς της Κόλασης. Η Άμπαντον, ένας ιππότης της Κόλασης και ένας από τους πιο ισχυρούς δαίμονες που υπάρχουν, ξεκίνησε έναν εμφύλιο πόλεμο μαζί του, προκειμένου να αναλάβει τον έλεγχο της Κόλασης, αλλά σκοτώθηκε από Ντιν με την Πρώτη Λεπίδα, προτού να μπορέσει να κερδίσει.

Ο Κράουλι αργότερα θα προδοθεί από τους δαίμονες που θα συμμαχήσουν με τον Εωσφόρο, ο οποίος θα αναλάβει την εξουσία στην Κόλαση. Αφού ο Εωσφόρος παγιδεύτηκε στον Κόσμο της Αποκάλυψης, ο Κίπλιγκ προσπάθησε να αναλάβει το αξίωμα του βασιλιά της κόλασης, αλλά τελικά θα σκοτωθεί από τον Σαμ. Αλλά και ο Belphegor θα επιχειρήσει στον τελευταίο κύκλο της σειράς να ανακηρυχθεί βασιλιάς της κόλασης χρησιμοποιώντας το κέρας της Λίλιθ αλλά μάταια, αφού σκοτώθηκε από τον Κάστιελ. Μετά την θυσία της για να σώσει τον κόσμο, η Ροβίνα αναλαμβάνει την…διοίκηση του κάτω κόσμου και απολαμβάνει την εξουσία της ως Βασίλισσα της Κόλασης.

Δαιμονικές οντότητες στην Κόλαση

  • Acheri δαίμονες.
  • Daevas: άγρια και τρομακτικά τέρατα που ζουν στις σκιές.
  • Διαολόσκυλα: αρχικά είχαν δημιουργηθεί από τον Θεό “Creator’s best friend”, αλλά εξαιτίας της άγριας φύσης τους, ο Θεός διέταξε την εξάλειψη τους. Ωστόσο, ο Εωσφόρος έδειξε έλεος απέναντί τους και έσωσε ένα με το όνομα Ramsey, που ήταν πιστός ακόλουθός του. Από αυτό γεννήθηκαν και άλλα διαολόσκυλα, στα οποία ορίστηκε να είναι οι «συνεργάτες» των δαιμόνων που είχαν ως αποστολή την συλλογή ανθρώπινων ψυχών.
  • Στρατιώτες της Κόλασης: πρόκειται για άγνωστα πλάσματα ο Τζον με τον Γουίλιαμ Χαρβέλ είχαν προσπαθήσει να αιχμαλωτίσουν ένα από αυτά το 1995.
  • Σεντίμ.
  • Η πόρνη της Βαβυλώνας.

Οι Winchesters στην ΚόλασηDean_in_hell

Ο Dean Winchester και John Winchester πηγαίνουν στην Κόλαση αφού κάνουν συμφωνίες με δαίμονες. Ο Ντιν συμφώνησε με ένα δαίμονα των σταυροδρομιών να αναστηθεί ο Σαμ, και ο ίδιος να πάει στην Κόλαση μετά από ένα χρόνο. Ο Τζον συμφώνησε με τον Αζέιζελ να αναστήσει τον Ντιν σε αντάλλαγμα το Colt, αλλά ο Αζέιζελ συναινεί, μόνο όταν η ψυχή του Τζον μπαίνει στο παιχνίδι.

Ο Ντιν περνά τριάντα χρόνια με τα βασανιστήρια του Άλιστερ και δέκα χρόνια βασανίζει άλλες ψυχές, το οποίο ισοδυναμεί με περίπου 4 μήνες στη Γη (40 χρόνια στην κόλαση). Ο Τζον πέρασε σχεδόν ένα αιώνα εκεί. Αρχικά, οι δαίμονες προόριζαν τον Τζον να μην αντέξει τα βασανιστήρια του Άλιστερ και να γίνει ο ίδιος βασανιστής, και έτσι να έσπαγε την πρώτη σφραγίδα, όμως ποτέ δεν δέχτηκε τη προσφορά του δαίμονα. Ο Ντιν τελικά, σπάει την πρώτη κλειδαριά στο κλουβί του Εωσφόρου. Τελικά, μια ομάδα αγγέλων, συμπεριλαμβανομένου και του Καστιέλ, μπαίνει στην Κόλαση για να διασώσει τον Ντιν, και η ψυχή του τελικά ελευθερώνεται από τον Καστιέλ.

Ο Sam Winchester πηγαίνει στην Κόλαση, όταν φυλακίζεται στο κλουβί του Εωσφόρου, μαζί με τον Εωσφόρο, τον Μιχαήλ και τον Adam Milligan. Τον έσωσε ο Καστιέλ, παρόλο που η ψυχή του παρέμενε στο κλουβί μέχρι να σωθεί από τον Θάνατο . Η βλάβη στην ψυχή του Σαμ ήταν κρυμμένη από αυτόν, με ένα διανοητικό τείχος, που έβαλε εκεί ο Θάνατος. Όταν ο Σαμ αρχίζει να θυμάται τα γεγονότα από την εποχή που ήταν άψυχος, μια ρωγμή εμφανίζεται στον τοίχο και χάνει τις αισθήσεις του για 2-3 λεπτά, ξαναζώντας στιγμές από την Κόλαση του. Λέει στον Ντιν ότι αυτά τα λεπτά τα “ένιωσα σαν μια εβδομάδα”.

Ο Σαμ αργότερα, πρέπει να μπει στην Κόλαση, ως ένα μέρος των δοκιμών που απαιτούνται για να κλείσει τις πύλες της Κόλασης και να εξορίσει όλους τους δαίμονες από τον κόσμο για πάντα. Μπορεί να το κάνει αυτό, με τη βοήθεια ενός απατεώνα Θεριστή, που ονομάζεται Ajay και μπορεί να πάει τον Σαμ, πηγαίνοντας τον στο Καθαρτήριο και λέγοντας του για μια πίσω πόρτα για την Κόλαση. Μόλις ο Σαμ εντοπίζει την είσοδο, μεταφέρεται σε ένα από τα μπουντρούμια της Κόλασης, και εκεί εντοπίζει και σώζει την ψυχή του Bobby Singer. Μαζί δραπετεύουν στο Καθαρτήριο και με τη βοήθεια του Μπένι, βρίσκει την πύλη ώστε να γυρίσει πίσω στη Γη, όπου ο Bobby τελικά πηγαίνει στον Παράδεισο.

Απόδραση από την Κόλαση

Ο Αζέιζελ μπορούσε να κινηθεί ελεύθερα ανάμεσα στη Κόλαση και τη Γη, όπως και ο Άλιστερ, καθώς και ο Κράουλι. Ο Καστιέλ και οι άλλοι άγγελοι έχουν τη δυνατότητα να μπαινοβγαίνουν, αν και μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο γι αυτούς.

Πύλες του Διαβόλου

Η πλειοψηφία των κατοίκων της Κόλασης είναι παγιδευμένοι και μπορούν να διαφύγουν μόνο μέσω πυλών που συνδέουν την Κόλαση και την Γη, και είναι γνωστές ως Πύλες του Διαβόλου.Devil's Gate Colt Key

Ο Samuel Colt έχτισε μια τεράστια δαιμονοπαγίδα και μια ειδική κλειδαριά για να κρατήσει την Πύλη στο Wyoming κλειστή. Όταν ο Jake Talley χρησιμοποιεί το Colt να την ανοίξει, οι δαίμονες ξεφεύγουν αλλά και οι ψυχές, συμπεριλαμβανόμενου του John Winchester.

Κλήτευση

Οι δαίμονες μπορούν να απελευθερωθούν από την Κόλαση μέσω μιας τελετουργικής κλήτευσης, που θα πραγματοποιηθεί από ένα ισχυρό μάγο ή ένα ανόητο αρχάριο με πρόσβαση σε grimoire. Μπορεί να κληθεί επίτηδες, ένας συγκεκριμένος δαίμονας, όπως στην περίπτωση του Samhain, του Αζέιζελ και του Κράουλι, ή οποιοσδήποτε τυχαίος δαίμονας προκύψει. Όταν καλείται Samhain, μια σχισμή ανοίγει στο έδαφος και ο ίδιος αναδεικνύεται ως ένα δαιμονικό σύννεφο και κατέχει ένα νεκρό σώμα.

Δαίμονες που έχουν εξορκιστεί από τους ξενιστές τους, φαίνεται να τραβιούνται κατευθείαν προς την Κόλαση. Εκείνοι που έχουν εξορκιστεί με τις δυνάμεις του Σαμ, χύνονται στο πάτωμα και βυθίζονται μέσα στη Γη, αφήνοντας ένα κάψιμο στο έδαφος.

Αγγελική διάσωση

Ο Καστιέλ αναφέρει ότι οι άγγελοι εισβάλουν στην Κόλαση για να διασώσουν τον Ντιν πριν σπάσει την πρώτη σφραγίδα, αλλά δεν τον προλαβαίνουν. Τελικά, είναι εκείνος που τον σώζει.

Περιορισμός και Συγκράτηση

Ο Samhain μπορεί να ελευθερώνεται από την κόλαση κάθε εξακόσια χρόνια. Χρειάζονται δύο ισχυρές μάγισσες οι οποίες θα εκτελέσουν τρεις θυσίες αίματος σε διάστημα τριών ημερών, και η τελευταία ημέρα πρέπει να ναι είναι 31 Οκτώβρη (Halloween).

Απόδραση από το κλουβί του Εωσφόρου

Το κλουβί του Εωσφόρου χτίστηκε για να φυλακίσει τον αρχάγγελο Εωσφόρο και σφραγίζεται με 600 κλειδαριές. Μόνο ένα μικρό μέρος από αυτά, 66 Σφραγίδες, πρέπει να σπάσουν για να απελευθερώσουν τον Εωσφόρο. Τα τέσσερα δαχτυλίδια που ανήκουν στους τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης, όταν ενωθούν, μπορούν επίσης να ανοίξουν το κλουβί. Μόλις κλειδώσει, ούτε καν οι αρχάγγελοι δε μπορούν να φύγουν από το κλουβί χωρίς η πόρτα να ανοίξει από έξω.

Ο Καστιέλ λέει ότι το Κλουβί του Εωσφόρου είναι πολύ καλά κλειδωμένο ακόμη και για τους αγγέλους, αλλά αποκάλυψε ότι προσπάθησε να ελευθερώσει τον Σαμ βγάζοντας το σώμα του, αλλά όχι την ψυχή του. Ο Θάνατος, ο τέταρτος και ισχυρότερος από τους τέσσερις Καβαλάρηδες, μπόρεσε να ελευθερώσει την ψυχή του Σαμ από το κλουβί και να την επιστρέψει σε αυτόν.

Αφέθηκε να εννοηθεί ότι η συλλογή όπλων του Παραδείσου θα μπορούσε να δώσει σε κάποιον τη δύναμη να απελευθερώσει τον Εωσφόρο και τον Μιχαήλ, αλλά ο Ραφαήλ σκοτώθηκε πριν να έχει την ευκαιρία.

Θεός

Ο Θεός στον τελευταίο κύκλο της σειράς άνοιξε μια ρωγμή για να εξαπολύσει τις ψυχές των κολασμένων στην γη. Υπολογίζεται ότι δύο με τρία δισεκατομμύρια  διέφυγαν στη γη. Η ρωγμή αργότερα θα κλείσει από Ροβίνα, τον Σαμ και τον Ντην, ενώ η ίδια θυσιάστηκε για να στείλει όλες τις κολασμένες ψυχές πίσω στην Κόλαση.

Ξόρκια

Οι Γουίντσεστερ μαζί με τον Κάστιελ χρησιμοποίησαν ένα ξόρκι από το βιβλίο της Ροβίνα για να ταξιδέψουν στην Κόλαση για να αναζητήσουν τον Μιχαήλ, που ήταν φυλακισμένος στο κλουβί του Εωσφόρου στον τελευταίο κύκλο της σειράς.

Πύλη Καθαρτηρίου

Στο Καθαρτήριο, υπάρχει μια πύλη που λειτουργεί ως πίσω πόρτα για την Κόλαση. Οποιοσδήποτε με πρόσβαση στην πύλη, όπως απατεώνες Θεριστές, μπορούν να μπαινοβγαίνουν κρυφά, και να παίρνουν ψυχές μαζί τους. Ο Sam Winchester καταφέρνει να σώσει την ψυχή του Bobby Singer.

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This