Supernatural Ιστορία: Κολτ (Colt) {UPDATED}

3
1279

Πρόκειται για ένα θρυλικό όπλο-αντίκα. Το 1835, όταν πέρναγε ο κομήτης Χάλεϋ, λέγεται πως ο Σάμιουελ Κολτ κατασκεύασε ένα όπλο, ένα ασυνήθιστο, ιδαίτερο όπλο, που προοριζόταν για έναν κυνηγό. Κατασκεύασε επίσης 13 σφαίρες για το συγκεκριμένο όπλο, το οποίο μπορούσε να σκοτώσει οποιαδήποτε υπερφυσική οντότητα εκτός από πέντε, μια εκ των οποίων είναι και ο Εωσφόρος. ΄Όταν οι Winchesters απέκτησαν το Κολτ, οι σφαίρες που είχαν απομείνει ήταν τέσσερις και τις χρησιμοποίησαν όλες. Ο Samuel Colt είχε σχεδιάσει, επίσης, την πόρτα για να κρατήσει κλειστή την πύλη προς την κόλαση,  γνωστή ως Πύλη του Διαβόλου. Η Πύλη του Διαβόλου και το Κολτ συνδέονται, καθώς το όπλο χρησιμεύει ως το κλειδί για την Πύλη, επιτρέποντάς της να ανοίξει. Ο Samuel Colt, στη συνέχεια, έχτισε ένα σιδηρόδρομο χρησιμοποιώντας σίδηρο, που είχε σχήμα μιας πεντάλφα, με μια εκκλησία σε κάθε ένα από τα σημεία της, γύρω από την Πύλη του Διαβόλου ώστε να εξασφαλίσει μια απόδειξη δαιμονικής παρουσίας.

Ο Sam και ο Dean ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο, στο 1861, για να χρησιμοποιήσουν το Κολτ με σκοπό να σκοτώσουν ένα μυθικό πλάσμα, έναν φοίνικα. Το Κολτ παραμένει στο παρελθόν και ίσως πέρασε στα χέρια ενός τοπικού ιδιοκτήτη σαλούν με το όνομα Elkins. Όταν ο Samuel Colt επέστρεψε στο Sunrise, στο Ουαϊόμινγκ για να αποκτήσει τις στάχτες του φοίνικα, άφησε το Κολτ στον ιδιοκτήτη του σαλούν μαζί με τις ειδικές σφαίρες του, με την ελπίδα ότι τελικά θα καταλήξει στα χέρια του Sam.

Αλλά και η Bella, έκλεψε το όπλο από τους Winchesters, στο επεισόδιο 3×10 Dream A Little Dream Of Me, για να το παραδώσει στους δαίμονες με σκοπό να ακυρωθεί η συμφωνία, που είχε συνάψει μαζί τους χωρίς βέβαια το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα(3×15 Time Is On My Side). Αργότερα, από τους δαίμονες θα περάσει στα χέρια της Λίλιθ και τελικά θα καταλήξει στον Crowley.

Με την Αποκάλυψη προ των πυλών, ο Crowley εμφανίζεται να έχει στην κατοχή του το όπλο και αργότερα το παραδίδει στους Winchesters, λέγοντάς τους ότι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να σκοτώσουν τον Εωσφόρο.

Ωστόσο, όταν ο Dean το χρησιμοποιεί εναντίον του αρχαγγέλου στην Καρχηδόνα, στο Μισούρι, πυροβολώντας τον στο κεφάλι, κατάφερε να προκαλέσει πόνο και να αποπροσανατολίσει τον Εωσφόρο αλλά τελικά δεν τον σκότωσε. Ο Crowley θα πάει όμως  να ανακτήσει ξανά το Κολτ και μετά την ήττα του Εωσφόρου, το δίνει μαζί με την Λόγχη του Μιχαήλ σε έναν από τους Πρίγκιπες της Κόλασης, τον Ramiel ως δώρο, ενώ του προσφέρει το θρόνο.Ο ίδιος αρνήθηκε και έπεισε τον Crowley να πάρει το στέμμα αλλά να τον βοηθήσει να παραμείνει κρυμμένος και αυτός και τα αδέρφια του. Τελικά ο Crowley αποδέχεται την συμφωνία και αφήνει την Λόγχη και το Κολτ στον Ramiel, που τα κλειδώνει μακριά σε ένα ασφαλές κρυφό μέρος, όπου υπήρχε ένα οπλοστάσιο με υπερφυσικά όπλα.

Το 2017, οι Βρετανοί Άνδρες των Γραμμάτων αναθέτουν στην Mary Winchester να ανακτήσει το όπλο από τον Ramiel χωρίς να την ενημερώσουν ούτε για το Κολτ αλλά ούτε και για τον Πρίγκιπα της Κόλασης. Από την άλλη,  ο Mick και οι συνεργάτες του είχαν αναλάβει την έρευνα και τη μελέτη σχετικά με το Κολτ εμφανίζοντας μεγάλη πρόοδο. Όμως ακόμα και αυτός με όλες τις γνώσεις του σχετικά με το όπλο δεν θα κατάφερνε να ανακαλύψει τον τρόπο με τον οποίο ο Samuel Colt μπορούσε με το όπλο να σκοτώσει σχεδόν καθετί υπερφυσικό, πόσο μάλλον να δημιουργήσει ειδικές σφαίρες για αυτό. Αργότερα οι Βρετανοί Άνδρες των Γραμμάτων αποκαλύπτουν  στον Sam ότι το Κολτ είναι στην κατοχή τους, ενώ εκείνος τους διδάσκει πώς να κατασκευάσουν νέες σφαίρες με τη συνταγή του Bobby πριν χρησιμοποιήσουν το όπλο για να σκοτώσουν τον Άλφα των βαμπίρ.

Στον 12ο κύκλο, βλέπουμε πως μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να σκοτώσουν με τον Κολτ την Dagon, οι Winchesters το χρησιμοποιούν για να σκοτώσουν τον θεό Μολώχ. Όλο αυτό το διάστημα, ο Ketch και η ομάδα του είχαν φυτευτεί ένα σύστημα παρακολούθησης στο εσωτερικό του Καταφυγίου των Winchester για να παρακολουθούν τα πάντα με σκοπό να αποκτήσουν ξανά το Κολτ αλλά τελικά συνειδητοποιούν ότι ο Sam και ο Dean το έχουν μαζί τους.

Ο Castiel κάποια στιγμή επέστρεψε στο Καταφύγιο για  να μιλήσει με τα αδέρφια για την προσωρινή συνεργασία του με τους αγγέλους, αλλά αποδεικνύεται ότι αυτό ήταν ένα τέχνασμα για να κλέψει το Κολτ, που εντόπισε κάτω από το μαξιλάρι του Dean. Αφού έμαθε με τη βοήθεια του Joshua, το μέρος, όπου βρισκόταν η Dagon με την Kelly Kline, πηγαίνει εκεί για να τις σκοτώσει. Χρησιμοποίησε μία από τις σφαίρες για να σκοτώσει την Dagon χωρίς αποτέλεσμα ενώ αναζήτησε και βρήκε την Kelly, την οποία δίστασε να σκοτώσει τελικά.

Αργότερα, ο Sam και ο Dean προσπάθησαν να σταματήσουν την Dagon, που ήθελε να πάρει μαζί της την Kelly ενεργώντας κάτω από τις εντολές του Εωσφόρου.Όμως εκείνη επιτέθηκε στον Dean και του πήρε το Κολτ, το οποίο κατάφερε με τις δυνάμεις της να θερμάνει και να λιώσει τελικά το μπροστινό μέρος από το σιδερένιο όπλο προκαλώντας του σοβαρή ζημιά. Ο Sam συγκεντρώνει τα κομμάτια του κατεστραμμένου Κολτ αλλά φαίνεται ότι η φωτιά έχει παραμορφώσει αρκετά μέρη των μηχανισμών του όπλου. Ωστόσο, υπόσχεται ότι θα επιχειρήσει να επισκευάσει το θρυλικό όπλο, αλλά δεν φαινόταν και τόσο σίγουρος για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του.

Τελευταία είδαμε το Κολτ στα χέρια του Ντην να προσπαθεί να σκοτώσει τον Σαμ, που είχε καταληφθεί εντελώς από τον Εωαφόρο χωρίς να το καταφέρνει τελικά. Όλα αυτά βέβαια, στα οράματα του Σαμ…(15×05 Proverbs 17:3).

Χαρακτηριστικά του Κολτ

Λατινική Επιγραφή: “Non timebo mala” που μεταφράζεται “Εγώ δεν θα φοβηθώ κανένα κακό” και είναι μια αναφορά στον Ψαλμό 23 και το απόσπασμα “Γιατί αν και πρέπει να περπατήσω στην κοιλάδα της σκιάς του θανάτου, δεν θα φοβηθώ το κακό, γιατί εσύ είσαι μαζί μου”.

Πεντάλφα: είναι χαραγμένη στην κάννη του Κολτ.

Μάρκα και μοντέλο του Colt: το όπλο έχει την μορφή ενός Colt Paterson Pietta Paterson Super Deluxe του 1836. Στην πραγματικότητα, το Colt Paterson, το οποίο είναι το πρώτο περίστροφο που κατασκευάστηκε ποτέ, είναι εκπληκτικά δύσκολο να οπλίσει. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι το ίδιο το όπλο τροποποιήθηκε στο επεισόδιο 3×04 Sin City, όταν ο Bobby συμφώνησε να αφήσει την Ruby να αποκαταστήσει την ικανότητα του όπλου να δολοφονεί κάθε υπερφυσική οντότητα, κι έτσι μάλλον εξηγείται πώς μπορεί να οπλιστεί εύκολα χωρίς να  ακολουθείται μια χρονοβόρα διαδικασία της αποδόμησης της κάννης.

Σφαίρες: οι 13 σφαίρες, που κατασκευάστηκαν από τον Samuel Colt έχουν πάνω τους χαραγμένους αριθμούς. Αργότερα στον 12ο κύκλο, ο Sam αναφέρει ότι ο Bobby είχε μάθει τη μέθοδο από την δαίμονα Ruby και την είχε δείξει και σε εκείνον. Η διαδικασία απαιτεί ιερό έλαιο, φασκόμηλο και μύρο. Αναμιγνύονται όλα τα υλικά και το μείγμα χρησιμοποιείται για την επικάλυψη της ασημένιας σφαίρας του Κολτ ενώ πρέπει να απαγγελθεί το επόμενο ξόρκι για να μιμηθούν την πρωτότυπη γκραβούρα: “Signum est imitandum Signum est imitandum”.

Όποτε κάποιος εκπυρσοκροτεί το όπλο, ένας σταυρός μέσα σε έναν κύκλο μαζί με μερικά απομεινάρια μιας αρχαίας γραφής εμφανίζονται στην άκρη της σφαίρας μέσα σε ένα κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα λίγο πριν φτάσει στον στόχο. Η πρώτη φορά, που παρατηρείται αυτό είναι στο επεισόδιο 2×22 All Hell Breaks Loose: Part Two, όταν ο Dean χρησιμοποιεί την τελευταία πρωτότυπη σφαίρα για να σκοτώσει τον Azazel. Στον 12ο κύκλο, κάθε φορά που το Κολτ χρησιμοποιήθηκε, ο σταυρός ήταν ορατός όπως στο επεισόδιο 12×14 The Raid, όταν ο Άλφα των βαμπίρ σκοτώθηκε από τον Sam και στο επεισόδιο 12×17 The British Invasion, όταν η Eileen Leahy πυροβόλησε προς το μέρος της Dagon. Ο σταυρός φαίνεται να μοιάζει με έναν εραλδικό σταυρό, τον ηλιακό σταυρό ή τον χριστιανικό σταυρό.

Με τις πρωτότυπες σφαίρες του Κολτ έχουν σκοτωθεί δαίμονες, ο κιτρινομάτης δαίμονας Azazel, το μυθικό πλάσμα φοίνικας και βαμπίρ.

Το Κολτ έχει οδηγήσει στο θάνατο δαίμονες, βαμπίρ, διαολόσκυλα, τον θεό Μολώχ, τον Άλφα των βαμπίρ.

Τα πλάσματα που πιθανόν να μην σκοτώνονται από το Κολτ είναι:

Ο Θεός/Τσακ και η αδερφή του Αμάρα: είναι άτρωτες οντότητες αφού συμβολίζουν το φως και το σκοτάδι που συνθέτουν την κοσμική ισορροπία.

Οι Αρχάγγελοι: ο Εωσφόρος έχει πυροβοληθεί και έχει επιβιώσει από τις σφαίρες του Κολτ.

Οι Καβαλάρηδες της Κόλασης: αν αφαιρεθεί το δαχτυλίδι τους οι Καβαλάρηδες της Κόλασης μπορεί να είναι τρωτοί στις σφαίρες του Κολτ. Ο Θάνατος, ωστόσο, διατηρεί τις δυνάμεις του ακόμη και χωρίς το δαχτυλίδι του ενώ αναφέρεται ότι μόνο με το Δρεπάνι του μπορεί να σκοτωθεί.

Ο Κάιν: όταν ο Κάιν είχε το Σημάδι ίσως προστατευόταν από το Κολτ. Ήταν, όμως, Ιππότης της Κόλασης, κατώτερος σε δυνάμεις από τους Πρίγκιπες της Κόλασης, που μπορούσαν να σκοτωθούν από το Κολτ. Άρα, και ο Κάιν.

Η Εύα: δεν υπάρχουν φανερές ενδείξεις για την ερίπτωσή της. Εξάλλου είναι νεκρή.

 Το παρόν άρθρο ίσως αλλάξει/ανανεωθεί όσο κυλούν οι σεζόν και παίρνουμε πληροφορίες από τα επεισόδια.

Subscribe
Notify of
guest

3 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
alex
alex
10 years ago

ποια ειναι τα υπολοιπα 4?

Sawyer Orestis
Reply to  alex
10 years ago

Δεν εχουμε μαθει στην σειρα κατι

jim
jim
10 years ago

παιδια ειδα το επεισοδιο 12.μια βλακεια και μιση.δεν ειναι καλα στα μυαλα τους;ποιος ηλιθιος γραφει τα σεναρια;μεχρι την 5 σεζον η σειρα πετουσε.απο εκει και περα για τα μπαζα.τους ανανεωνουν γρηγορα την σεζον,και οι παραγωγοι οχι τοσο οι ηθοποιοι τα γραφουν κανονικα,δεν τους νοιαζει τιποτα μονο το χρημα.απαραδεκτα πραγματα γινονται στο supernatural.πραγματικα υπερφυσικα.πρεπει να γινει αλλαγη σεναριογραφου επειγοντως.τις ανανεωσεις σεζον τις παιρνουν απο το φανατικο κοινο για τους ηθοποιους οχι γα τους παραγωγους που ειναι πραγματικα ασχετοι.