Supernatural Ιστορία: Ο Κόσμος της Αποκάλυψης (Apocalypse World) {UPDATED}

0
1071

Ο Κόσμος της Αποκάλυψης είναι ένα εναλλακτικό σύμπαν, στο οποίο οι δυνάμεις του Ουρανού και της Κόλασης αγωνίζονται σε μια αιώνια μάχη με τους ανθρώπους να βρίσκονται κυριολεκτικά στη μέση. Είναι συνδεδεμένος με τον κανονικό κόσμο μέσω μιας πύλης, την οποία άνοιξε το Νεφελίμ, ο γιος του Εωσφόρου, ο Jack.

Χαρακτηριστικά

Με την Αποκάλυψη που έχει πραγματοποιηθεί, η Γη έχει μετατραπεί σε μια άγονη έρημο γεμάτη με σώματα αγγέλων, δαιμόνων και ανθρώπους. Μεγάλες αγγελικές λεπίδες σαν τεράστια καρφιά -όπως μπορεί να δει κανείς- προεξέχουν από το έδαφος με σώματα καρφωμένα πάνω τους, ενώ κόκκινες αστραπές σκίζουν τους ουρανούς. Ο χρόνος φαίνεται να κινείται με διαφορετικό τρόπο. Αυτό αποδεικνύεται όταν, ενώ ο Castiel έκανε τα πρώτα βήματα μέσα στη ρωγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας, βρίσκει τον εαυτό του στο αποκαλυπτικό τοπίο το βράδυ. Σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια των διαφόρων πολέμων που έχουν γίνει, ο αριθμός των ανθρώπων φαίνεται να έχει συρρικνωθεί, με τον γυναικείο πληθυσμό να έχει δεχτεί το πιο δραστικό χτύπημα.

Οι δαίμονες φαίνεται να έχουν μια φυσική μορφή στο γήινο πεδίο και δεν αναζητούν πλέον δοχεία, όπως αποδεικνύεται όταν ο Castiel δέχεται επίθεση από έναν δαίμονα πλανευτή με κέρατα. Οι άγγελοι φαίνεται να είναι πολύ πιο δυναμικοί και σκληροί πολεμιστές, όπως ο Bobby Singer αναφέρει στον Sam και στον Dean ότι ο μόνος λόγος που δεν είχε σκοτώσει τον Castiel μόλις τον είδε, ήταν επειδή “δεν φορούσε ένα “κολιέ” από σφαίρες”. Οι άγγελοι εξακολουθούν να εμφανίζονται να αναζητούν δοχεία και είναι έχουν μια πιο μιλιταριστική μορφή.

Μια εναλλακτική μέθοδος για να ανοίξει ένα ρήγμα ανακαλύφθηκε από τον Kevin Tran του Αποκαλυπτικού κόσμου, ο οποίος κατάφερε να επινοήσει ένα ξόρκι (εκ των οποίων το βασικό συστατικό είναι η χάρη του αρχαγγέλου) μελετώντας την αγγελική πλάκα του εναλλακτικού αυτού σύμπαντος.

Αργότερα, ο προφήτης Donatello Redfield ήταν σε θέση να εντοπίσει τα ξόρκια στην πλάκα των δαιμόνων αλλά επειδή είχε χάσει την ψυχή του, η σκοτεινή ενέργεια μέσα στην πλάκα  τον οδήγησε στην παράνοια. Ο Castiel πέτυχε να αναγνωρίσει το ξόρκι, που είχε καταλάβει το μυαλό Donatello, αφήνοντας τον όμως εγκεφαλικά νεκρό. Δηλώνει ότι το ξόρκι απαιτεί τέσσερα κύρια συστατικά: την χάρη ενός Αρχαγγέλου, ένα φρούτο από το δέντρο της ζωής, την Σφραγίδα του Σολομώντα και το αίμα του “πιο άγιου ανθρώπου”.

Χαρακτήρες στην Κόσμο της Αποκάλυψης

“Παγκόσμιος” Bobby Singer: ακόμα ένας κυνηγός στη μετα-αποκαλυπτική ερημιά. Αυτός ο  Bobby Singer έχει, καθώς ο ίδιος παραδέχεται, ένα “πάθος” για το κυνήγι των αγγέλων, για το οποίο χρησιμοποιεί σφαίρες κατασκευασμένες από αγγελική λεπίδα, που δεν χρησιμοποιούνται πια, με το έμπιστο πολυβόλο του, το “Rufus”. Εμφανίζεται επίσης να είναι ο ηγέτης ενός καταυλισμού των υπόλοιπων ανθρώπων, που έχουν παραμείνει ζωντανοί έχοντας διαφύγει από το μένος του Μιχαήλ της Αποκάλυψης.

Ο Bobby ηγείται της ομάδας των ανθρώπων, που έχουν παραμείνει ζωντανοί σε έναν καταυλισμό, προσπαθώντας να τους προστατέψει με την Μαίρη και τον Jack από τους εκδικητικούς αγγέλους. Καταφέρνει τελικά να αποδράσει από τον αποκαλυπτικό κόσμο στοχεύοντας να ανασυντάξει τις δυνάμεις των προσφύγων ώστε να σώσει και τους άλλους ανθρώπους, που είναι ακόμη εγκλωβισμένοι στην εναλλακτική πραγματικότητα της αποκάλυψης.

Mary Campbell: σκοτώθηκε πριν δέκα χρόνια από τον Azazel. Ήταν μία κυνηγός που γνώριζε τον Bobby Singer, και φάνηκε ότι έλεγε την ίδια ιστορία για τον άντρα που αγάπησε, τον John Winchester, με αρκετές πινελιές ρομαντισμού. Μαζί με τον Bobby και τον Jack μάχεται να προστατέψει τους πρόσφυγες από τις επιθέσεις των αγγέλων. Μπόρεσε και εκείνη να διαφύγει από τον αποκαλυπτικό κόσμο με την πύλη, που δημιούργησε η Ροβίνα και να βρεθεί ξανά στο Καταφύγιο των Winchester.

John Winchester: έχει πεθάνει εδώ και πάνω από 40 χρόνια, πιθανώς επειδή η Mary αρνήθηκε να κάνει τη συμφωνία με τον Azazel να τον αναστήσει το 1973, με αποτέλεσμα ο Sam και ο Dean να μην έχουν γεννηθεί ποτέ.

Μιχαήλ: έχει νικήσει τον Εωσφόρο του μετα-αποκαλυπτικού κόσμου του και ισχυρίζεται ότι τον έχει κατατροπώσει στο Abilene, στο Τέξας. Ο Μιχαήλ έχει γίνει ένας κατακτητής, φέρνοντας τον θάνατο και την καταστροφή στον πλανήτη και όχι τον Παράδεισο.

Μετά την διάσωση των προσφύγων και την απόδρασή τους από τον αποκαλυπτικό κόσμο, ο Sam εμποδίζει τον Εωσφόρο να περάσει την πύλη προς τη γη και έτσι τον εγκλωβίζει ξανά στον αποκαλυπτικό κόσμο με τον Μιχαήλ. Προτείνει μια συνεργασία με τον Μιχαήλ για να ανοίξουν πάλι την πύλη. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, ο Εωσφόρος θα πάρει πίσω το γιο του και ο Μιχαήλ την εξουσία πάνω σε όλη τη γη.

Azazel: αφού ο Azazel σκοτώθηκε από τον John, η Mary αρνήθηκε να κάνει συμφωνία για να τον φέρει πίσω. Ο Bobby θα πήγαινε να πει στον Sam και στον Dean  ότι ο Azazel  σκότωσε την Mary δέκα χρόνια πριν, πράγμα που σημαίνει ότι ο Azazel είναι ακόμη ζωντανός στον Αποκαλυπτικό κόσμο.

Kevin Tran: ένας προφήτης του Κυρίου, όπως ο συνονόματός του. Μοιάζει πολύ με τον νεκρό Kevin και περνά τις μέρες του μεταφράζοντας τις διάφορες πλάκες για να βοηθήσει στα στρατηγικά σχέδια πολέμου του Μιχαήλ. Το 2018, ο Kevin εμφανίζεται ως “βομβιστής αυτοκτονίας” σε μια προσπάθεια να λυγίζει και να αποδυναμώσει τον Jack Kline, ακολουθώντας τις διαταγές του Μιχαήλ, προκειμένου να του επιτραπεί η είσοδος στον Παράδεισο με σκοπό να βρεθεί με τη μητέρα του για μια ακόμη φορά. Ο ίδιος προσπαθεί να εξηγήσει με λογικά επιχειρήματα την υποτακτική συμπεριφορά του αναφέροντας ότι ως προφήτης πρέπει να υπηρετεί τον Θεό αλλά δεδομένης της απουσίας του Θεού, οφείλει να υπηρετεί αναγκαστικά τον Μιχαήλ, την πιο σημαντική ιεραρχικά θεϊκή οντότητα μετά τον Δημιουργό.Ζαχαρίας: υπαρχηγός του Μιχαήλ. Όπως και ο συνονόματός  του άγγελος, Ζαχαρίας, προτιμά να χρησιμοποιεί τις ψυχικές ικανότητες του για την επίτευξη των σκοπών του. Ο ίδιος σκοτώνεται από τον Jack όταν προσπαθεί να σκοτώσει την Mary Winchester. Ο Ζαχαρίας του Αποκαλυπτικού Κόσμου φαίνεται να προσπαθεί να χειραγωγήσει το μυαλό του Jack, κάτι που αποδεικνύεται αναποτελεσματικό, αφού ο Jack κατάφερε να δει την πραγματικότητα μέσα από την ψευδαίσθηση, στην οποία ο Ζαχαρίας είχε προσπαθήσει να τον εγκλωβίσει.

Charlie: η μετα-αποκαλυπτική μορφή της Charlie δεν διαφέρει σε δυναμισμό και αποφασιστικότητα από το γνωστό geek-girl του δικού μας κόσμου. Αντιστέκεται στην αγγελική τυραννία και βοηθά τους ανθρώπους. Η Charlie καταφέρνει να περάσει και εκείνη μέσα από την πύλη και να καταλήξει στο Καταφύγιο των Winchester απολαμβάνοντας ασφαλής μια μπύρα με τους υπόλοιπους πρόσφυγες του αποκαλυπτικού κόσμου.

Castiel: αυτή η “έκδοση” του Castiel στον αποκαλυπτικό κόσμο θεωρείται ο κύριος βασανιστής στο στρατό του Μιχαήλ. Χρησιμοποιεί και αυτός τον Τζίμυ Νόβακ ως δοχείο του αλλά αυτός ο μετα-αποκαλυπτικός Castiel εμφανίζει ένα έντονο τικ στο πρόσωπο με μια σύσπαση στα χείλια καθώς και ένα μισοανοιχτό αριστερό μάτι, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να είναι τυφλός σε αυτό το μάτι.

Εκτός από μια βάναυση και αδίστακτη νοοτροπία, που επιδεικνύει, ο Castiel μιλά επίσης με μια γερμανική προφορά για άγνωστο λόγο και φαίνεται να είναι ένας θρασύδειλος, αφού προσπαθεί να ξεφύγει κατά την επίθεση των Winchester και των συμμάχων τους παρά να μείνει να παλέψει. Όπως και ο γνωστός μας Castiel, φοράει κοστούμι και καμπαρντίνα με στυλ που θυμίζει στολή Ναζί αξιωματικού. Σε αντίθεση με τους άλλους αγγέλους του αποκαλυπτικού κόσμου, ο Castiel δεν πετά αλλά ούτε τηλε-μεταφέρεται, άγνωστο γιατί. Αντ ‘αυτού προτιμά να οδηγά ένα Humvee. Ο δικός μας Castiel τελικά θα τον σκοτώσει.

Maggie: η Μάγκι είναι μια πρόσφυγας του αποκαλυπτικού κόσμου, που βρισκόταν στο δρόμο προς την  αποικία, που έχει συσταθεί από την Μαίρη και τον Jack, στο Ντέιτον του Οχάιο, όταν η ομάδα της δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα βαμπίρ, που σκότωσε τους περισσότερους συντρόφους της. Τελικά επιβιώνουν μόνο αυτή και ο Floyd, που ακολουθούν τους  Winchesters. Θα συνεχίσει το κυνήγι με τους Γούιντσεστερ και άλλους πρόσφυγες  – κυνηγούς από τον αποκαλυπτικό κόσμο μέχρι που τελικά θα την σκοτώσει ο μετα-αποκαλυπτικός Μιχαήλ.

Floyd: φίλος της Maggie που θα πολεμήσει μαζί με την Μαίρη και τους άλλους κυνηγούς μέχρι που θα σκοτωθεί από επίθεση βαμπίρ.

Smithy: θα γίνει πιστός ακόλουθος του Σαμ στο κυνήγι τεράτων αλλά θα σκοτωθεί τελικά από ένα ρουγκαρού.

Jules: μια ακόμη πρόσφυγας που θα ακολουθήσει τους Γουίντσεστερ στη γη. Θα μείνει μαζί τους μέχρι τον θάνατο της Μαίρη και μετά θα τους αποχαιρετήσει. Φαίνεται να συνεχίζει το κυνήγι αφού θα την ακούσουμε ξανά στον 15ο κύκλο (15×02 Raising Hell).

Daniel Singer: είναι ο γιος του Μπόμπυ και της Κάρεν στον μετα-αποκαλυπτικό κόσμο, που έγινε κυνηγός μαζί με τον πατέρα του και πολέμησε τους αγγέλους, από τους οποίους στο τέλος θα σκοτωθεί.

Βαλτάζαρ: μάχεται στο στρατό του Μιχαήλ ενάντια στους ανθρώπους. Το 2018, επιτίθεται στον Bobby και στον Jack αλλά δεν υπολόγισε την αντίσταση των ανθρώπων και τελικά σκοτώνεται από τον Jack.

Στο επεισόδιο 13×07 War Of The Worlds μέσα σε ένα ερειπωμένο εκκλησάκι, ο Μιχαήλ βασανίζει τον Εωσφόρο. Πιέζοντας τον κροταφικό λοβό του Εωσφόρου, ο Μιχαήλ τον αναγκάζει να σκεφτεί σχετικά με τη φύση του Θεού, το σύμπαν και τον άνθρωπο, επιτρέποντας έτσι στον Μιχαήλ του Αποκαλυπτικού κόσμου να πάρει μια ιδέα για το άλλο παράλληλο σύμπαν. Ο Μιχαήλ φέρνει τον Kevin Tran στην εκκλησία, ο οποίος αποκαλύπτει ότι έχει επινοήσει έναν τρόπο για να ανοίξει ένα νέο ρήγμα χρησιμοποιώντας τη χάρη ενός αρχαγγέλου. Αρνούμενος να δώσει τη χάρη του ο Μιχαήλ, παίρνει το μεγαλύτερο μέρος της χάριτος του Εωσφόρου. Ο Kevin εκτελεί τα μάγια, τα οποία προκαλούν τη δημιουργία ενός νέου ρήγματος  στο χώρο και στο χρόνο. Ωστόσο, ο Εωσφόρος μπόρεσε να απελευθερωθεί και να πηδήξει μέσα σε αυτό, με αποτέλεσμα το ρήγμα να κλείσει πίσω του αφήνοντας τον Μιχαήλ να σχεδιάσει μια νέα μέθοδο για τη δημιουργία μιας πύλης στο παράλληλο σύμπαν.Στο επεισόδιο 13×09 The Bad Place καθώς πολιορκούνται από τους αγγέλους, η Kaia Nieves και ο Jack επιχειρούν να εισέλθουν στον Κόσμο της Αποκάλυψης και να ανοίξουν μια πύλη χρησιμοποιώντας την ικανότητά της στην ονειροβασία. Η Kaia μπόρεσε αρχικά να έχει πρόσβαση στο “Κακό μέρος” αλλά με τη βοήθεια του Jack κατάφερε να επιστρέψει στα πολλά  εναλλακτικά σύμπαντα, όπου ήταν σε θέση να εντοπίσει τον Αποκαλυπτικό Κόσμο. Ενώ ο Jack εντοπίζει την Mary, η Kaia αρχίζει να χάνει τη “σύνδεση” της με την συγκεκριμένη εναλλακτική πραγματικότητα και αρχίζει να μπαινοβγαίνει στο “Κακό Μέρος”. Οι συνδυασμένες δυνάμεις του Jack και της Kaia παράγουν ένα ισχυρό κύμα ενέργειας που μέσα από μια δυνατή έκρηξη σκοτώνει τους αγγέλους, ενώ μεταφέρει τον Sam και τον Dean στο “Κακό Μέρος”. Ο Jack μεταφέρεται τελικά στον Αποκαλυπτικό Κόσμο, όπου ανακτά τις αισθήσεις του ενώ βρίσκεται πεσμένος μπροστά στα πόδια της Mary.

Στο επεισόδιο 13×14 Good Intentions ο Jack με την Mary βρίσκονται αιχμάλωτοι του Μιχαήλ και αν και καταφέρνουν να δραπετεύσουν, ωστόσο καταδιώκονται από τον Αρχάγγελο και τον υπαρχηγό του, τον Ζαχαρία. Στην προσπάθειά τους αυτή θα καταλύσουν στον καταυλισμό των ανθρώπων που οργανώνει και διοικεί ο Bobby. Συμμαχώντας μαζί του θα καταφέρουν να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις των αγγέλων.

Στο επεισόδιο 13×18 Bring’em Back Alive, μέσα από το ρήγμα, που δημιουργήθηκε, ο Dean και ο Ketch βρίσκονται σε ένα χιονισμένο τοπίο, μια εικόνα του Αποκαλυπτικού Κόσμου τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες. Εκεί θα εμπλακούν σε μάχη με τάγματα, που οδηγούν αιχμάλωτους ανθρώπους στους αγγέλους με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο Dean από μια σφαίρα επικαλυμμένη με δηλητήριο, κάτι που τον οδηγεί στην κατάρρευση. Με τη βοήθεια του Ketch θα σταθεί ξανά στα πόδια του και μαζί θα σώσουν την Charlie του Αποκαλυπτικού Κόσμου από τους αγγέλους, που φαίνεται ότι επιδιώκουν να εξαλείψουν κάθε μορφή αντίστασης από τους ανθρώπους. Τελικά ο Dean καταφέρνει να δραπετεύσει από την συγκεκριμένη εναλλακτική πραγματικότητα αφήνοντας πίσω τον Ketch και την Charlie, που εκούσια παραμένουν εκεί για να συνεχίσουν την μάχη.Στο επεισόδιο 13×20 Unfinished Business, στο εγκαταλειμμένο οχυρό του Μιχαήλ, η Μαίρη με τον Jack συναντούν τον Kevin, που εμφανίζεται μπροστά τους αποκαλύπτοντας μια σφραγίδα δέσμευσης χαραγμένη στο στήθος του. Παρά τις προσπάθειες τους δεν καταφέρνουν να μεταπείσουν τον προφήτη, που καθοδηγούμενος από τον Μιχαήλ σκοπεύει να σκορπίσει γύρω του τον θάνατο. Ο Kevin απολογείται για μια τελευταία φορά πριν από την ενεργοποίηση της σφραγίδας και την έκρηξή της μέσα σε ένα εκτυφλωτικό λευκό φως, σκοτώνοντας τον εαυτό του και όλους στην αίθουσα, εκτός από τον Jack και τη Μαίρη, η οποία είχε προστατευτεί από τα αγγελικά φτερά του Jack.

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια