Supernatural Ιστορία: Οι Άνδρες των Γραμμάτων (Men of Letters)

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Ιστορία

Οι Άνδρες των Γραμμάτων είναι μια παγκόσμια μυστική οργάνωση μελετητών, που ερευνούν το υπερφυσικό. Για ένα χρονικό διάστημα διδάσκονται απόκρυφες γνώσεις και τελετουργίες και, αν καταφέρουν να περάσουν με επιτυχία αυτήν την διαδικασία, έρχονται σε επαφή με περισσότερο μυστικές γνώσεις. Αντιμετωπίζουν τους κυνηγούς ως αναγκαίο κακό για να κάνουν την δουλειά τους, αλλά ωστόσο περιφρονούν την χρήση της βίας. Το σύμβολο της ομάδας είναι το Άστρο του Υδροχόου. Τα μέλη της ομάδας είναι κατά κύριο λόγο άνδρες αλλά και γυναίκες μπορούν να γίνουν μέλη. Η ιδιότητα του μέλους φαίνεται να είναι σε μεγάλο βαθμό κληρονομική. Ο Albert Magnus είναι το όνομα, που τα μέλη χρησιμοποιούν, όταν πρόκειται να κινηθούν ανώνυμα. Ο Albertus Magnus ήταν ένας Γερμανός Δομινικανός μοναχός από τον 13ο αιώνα, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης της θρησκείας και της επιστήμης.

“Είμαστε δάσκαλοι, θεατές, χρονικογράφοι για όλα όσα ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει. Μοιραζόμαστε τα ευρήματά μας με λίγους αξιόπιστους κυνηγούς – την ίδια την ελίτ. Αυτοί κάνουν τα υπόλοιπα”.

Henry Winchester, 8×12 As Time Goes By

Στο επεισόδιο 8×12 As Time Goes By, δήλωσαν ότι έχουν αποθηκεύσει στο Καταφύγιο τις γνώσεις τους, που έχουν συλλέξει: “κάθε αντικείμενο, πάπυρο, ξόρκι που έχει συγκεντρωθεί για χιλιάδες χρόνια κάτω από μία στέγη … το πιο ασφαλές μέρος πάνω στη γη, προστατευμένο ενάντια σε κάθε κακό που δημιουργήθηκε”.

Το κλειδί για αυτό το μέρος είχε τοποθετηθεί σε ένα κουτί και είχε δοθεί στον Henry Winchester από τον Larry Ganem για να το προστατεύσει από την δαίμονα Abaddon. Υπήρχαν αρκετά σπίτια των Ανδρών των Γραμμάτων, που βρίσκονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όταν ο Sam ψάχνει σε ένα περιοδικό για τη διεύθυνση του βασικού σπιτιού στο Σαιντ Λούις, ανακαλύπτει και άλλα τέτοια καταφύγια, που έχουν σημειωθεί, συμπεριλαμβανομένων των Roswell (Καταφύγιο περιοχής 3682, Roswell,NM),  Missoula (1 North Central Street, Missula, MT), Canton (43211 Chino Street, Canton, MI). Το καταφύγιο στο Σεντ Λούις, όπου κρυβόταν το Κουτί Werther  βρισκόταν στην οδό  2111 De Fay Street, St. Louis, MO.

Το 2013, ο Sam και ο Dean μαθαίνουν για τους Άνδρες των Γραμμάτων από τον Henry Winchester, τον παππού τους, ο οποίος ήταν μυημένος και ένας από τους μοναδικούς επιζώντες αυτής της ομάδας. Μετά την ήττα της Abaddon, βρήκαν το Καταφύγιο που ανήκε στους Άνδρες των Γραμμάτων και μετακόμισαν σε αυτό, αναλαμβάνοντας το ρόλο τους ως κληρονόμοι και συνεχίζοντας το έργο της ομάδας, χρησιμοποιώντας τους πόρους του Καταφυγίου για να ενισχύσουν την δική τους μάχη ενάντια στο κακό. Το 2015, η πρώην επικεφαλής του Ανώτατης Σύναξης των Μαγισσών, η Olivette, είπε στην Rowena πώς οι Άνδρες των Γραμμάτων ξεκίνησαν μια μάχη κατά των μαγισσών και είχαν συγκεντρώσει όλα τα βιβλία τους και τα ξόρκια. Αναφέρει ότι οι Άνδρες των Γραμμάτων είχαν καταφύγια “σε όλο τον κόσμο” και ότι ήταν πάρα πολύ καλά προστατευμένα από ξόρκια για τις μάγισσες ώστε να μην μπορούν αυτές να εισέλθουν εκεί.

Η Μεγάλη Σύναξη των Μαγισσών γνωρίζει ότι οι αμερικανοί Άνδρες των Γραμμάτων είχαν αποδεκατιστεί τη δεκαετία του 1950 αλλά ότι το Καταφύγιο είχε πρόσφατα κατοικηθεί από τον Sam και τον Dean Winchester. Το 2016 ο Sam, ο Dean, ο Castiel και η Mary μαθαίνουν ότι μια ομάδα των Ανδρών των Γραμμάτων είναι ακόμα ενεργή στη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο.

Η Σφαγή των Ανδρών των Γραμμάτων το 1958

Η ομάδα φαίνεται να διαλύεται από έναν ιππότη της κόλασης – την Abaddon – την 12η  Αυγούστου του 1958. Τα εναπομείναντα μέλη των αμερικανών Ανδρών των Γραμμάτων ήταν ο Henry Winchester και ένας ηλικιωμένος, ο Larry Ganem, ενώ δύο πέθαναν στα χέρια της Abaddon το 2013. Οι μόνοι άλλοι γνωστοί επιζώντες, μετά τον θάνατο του Henry και του Larry ήταν ο Cuthbert Sinclair, ένα μέλος της ομάδας που εκδιώχθηκε το 1956 λόγω των πειραματισμών του με διάφορα ξόρκια, και ο Clive Dillon, ο οποίος μετά την επιστροφή του από το Οζ αποσύρθηκε από την ομάδα κάτω από μια μυστική ταυτότητα. Και οι δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους το 2014, ο Cuthbert από τον Dean Winchester και ο Clive από την Charlie Bradbury.

 

Μέλη των Ανδρών των Γραμμάτων στην Αμερική

Clive Dillon/Michael Carter, L.Frank Bauman, Dorothy Bauman, James Haggerty, Peter Jenkins, Tyrone Edmund Power, Samsar Chand Kaul, Edward Durban II, Heinrich Weiderskaus, Wilson MacArthur, Louis Hols, Walter Coleman, Adrian Krytask, Alexander White, Delphine Seydoux, Clifford Henshaw, Cuthbert Sinclair, Markham, Fletcher, Martinez, Father Max Thompson, Henry Winchester, Josie Sands, David Ackers, Ted Bowen, Albert Magnus, Larry Ganem, John Winchester, Dean Winchester, Sam Winchester, Charlie Bradbury (Ανεπίσημα), Eileen Leahy.

Μέλη των Ανδρών των Γραμμάτων στην Αγγλία

Lady Antonia Bevell, Ms. Watt, Mick Davies, Mr. Arthur Ketch, Alton Morehead, Serena Colman, Renny Rawlings, Dr. Hess, Paige.

Γνωστοί Σύμμαχοι: Η Πρωτοβουλία του Ιούδα

Γνωστοί Εχθροί: Η Ανώτατη Σύναξη των Μαγισσών, Η Εταιρεία της Θούλης, Η Οικογένεια των Στάιν.

8×16 Remember The Titans

Καθώς αναζητούσαν πληροφορίες σχετικά με το πώς να σπάσουν την κατάρα του Δία, που πλήττει τον γιο του Προμηθέα, τον Oliver, ο Sam και ο Dean ψάχνουν στα βιβλία των Ανδρών των Γραμμάτων στο Καταφύγιο και ανακαλύπτουν το περιοδικό του Έλληνα κυνηγού Dracopolis, το οποίο οι Άνδρες είχαν μεταφράσει στα Αγγλικά. Από το περιοδικό μαθαίνουν πώς να καλέσουν, να παγιδεύσουν και να σκοτώσουν τον Δία.

10×11 Theres no Place like Home

Αναζητώντας  έναν τρόπο για να επισκευάσουν το κλειδί για τη χώρα του Οζ, ο Sam και η Charlie Bradbury διερευνούν την συγκεκριμένη ιστορία μέσα από τα αρχεία στο Καταφύγιο. Ανακάλυψαν ότι ένα μέλος που ονομάζεται Clive Dillon βρήκε το κλειδί και ταξίδεψε στη χώρα του Οζ αν και άφησε το κλειδί πίσω. Ο L. Frank Baum χρησιμοποίησε το κλειδί για να πάει στο Οζ και να τον διασώσει ενώ κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, η κόρη του, Dorothy, εγκλωβίστηκε η ίδια στο Οζ. Μετά την επιστροφή του, ο  Clive αποσύρθηκε και οι Άνδρες των Γραμμάτων τον έβαλαν σε ένα είδος προστασίας μαρτύρων, κρύβοντας τον με το όνομα Michael Carter στο Junction City, στο Κάνσας όπου ήταν ακόμα ζωντανός το 2015. Ο Sam και η Charlie εντόπισαν τον Clive με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να τους βοηθήσει ώστε να επισκευάσουν το κλειδί για το Οζ. Έτσι η Charlie θα μπορούσε να επιστρέψει και να βρει τον Μάγο του Οζ ώστε να ενώσει τον σκοτεινό εαυτό της με την ίδια.

Ο Clive αποκαλύπτει αυτό, που δεν υπήρχε στα αρχεία των Ανδρών των Γραμμάτων για την περιπέτεια του: είχε απαχθεί από μια σύναξη κακών μαγισσών και διαχωρίστηκε ο καλός από τον σκοτεινό εαυτό του. Ο Μάγος του Οζ είναι ο σκοτεινός εαυτός του Clive και προσπάθησε να κερδίσει την εξουσία στην χώρα του Οζ. Για να σώσει την χώρα του Οζ, ο Clive καλεί τον Μάγο σκοτώνοντας τον εαυτό του  και η Charlie στην συνέχεια σκοτώνει τον Clive και τον Μάγο μαζί.

11×11 Into the Mystic

Όταν ο Sam και ο Dean κυνηγούν ένα Banshee, θα συναντηθούν με μια άλλη κυνηγό, που ονομάζεται Eileen Leahy. Ο παππούς της ήταν ο Edward Durban II, ένας από τους Άνδρες των Γραμμάτων, που μυήθηκε το 1939. Ένας άνθρωπος που ήταν μέρος μιας μικρής αντιπροσωπείας, η οποία στάλθηκε στην Ευρώπη. Οι γονείς της  Eileen σκοτώθηκαν από το ίδιο Banshee, που οι Winchesters κυνηγούν. Η μητέρα  της Eileen γνώριζε ορισμένα κέλτικα ξόρκια και τα χρησιμοποίησε για να εξορίσει το Banshee λίγο πριν πεθάνει. Η κραυγή του Banshee προκάλεσε αιμορραγία στα αυτιά  της Eileen με αποτέλεσμα να μείνει κουφή καθώς σκότωνε τον πατέρα της. Η Eileen έχει μυηθεί από έναν άλλο κυνηγό, που ονομαζόταν Lillian O’Grady, που της δίδαξε τα πάντα, που γνώριζε για το κυνήγι πριν πεθάνει από καρκίνο όταν Eileen ήταν 16 ετών. Κάποτε, η Eileen έμαθε για τον ρόλο της ως κληρονόμος των Ανδρών των Γραμμάτων και τις γνώσεις των γονιών της για το υπερφυσικό. Η Eileen παίρνει τελικά την εκδίκησή της με την δολοφονία του Banshee, αφού πρώτα το παγίδευσε η  Mildred Baker. Ο Sam την κάλεσε να επισκεφτεί το Καταφύγιο, όποτε εκείνη ήθελε.

11×23 Alpha and Omega

Καθώς ο ήλιος αρχίζει να δύει, η λαίδη Antonia Bevell φτάνει στο σπίτι της στο Λονδίνο, στην Αγγλία. Εκεί συναντιέται με την οικονόμο της, την Άννα, η οποία της  λέει ότι ο γιος της, παίρνει έναν υπνάκο και έχει έτοιμο το τσάι της στο διπλανό δωμάτιο. Όπως η Toni κάθεται να απολαύσει το τσάι της, παρακολουθεί τις εκθέσεις ειδήσεων σχετικά με την μείωση της ηλιακής ενέργειας κατά 6%, παίρνει σύντομα ένα τηλεφώνημα σχετικά με το τι συμβαίνει με τον ήλιο και προχωρεί σε ένα κελάρι, που  κοσμείται με το Άστρο του Υδροχόου και κατεβαίνει κάτω σε ένα μυστικό γραφείο. Καθώς συνεχίζει να μιλάει, κοιτάζει σε ένα μεγάλο πίνακα, που καλύπτεται με πληροφορίες σχετικά με τους Winchesters, οι οποίες περιλαμβάνουν φωτογραφίες, αποκόμματα εφημερίδων, οικογενειακά δέντρα, κλπ … και λέει στον άνθρωπο στο τηλέφωνο ότι  καταλαβαίνει, και ότι φεύγει αμέσως πριν κλείσουν.

Καθώς ο Sam και ο  Castiel μπαίνουν στον Καταφύγιο, η Toni εμφανίζεται μπροστά τους με το χέρι της να στάζει αίμα. Καθώς η Toni υποδέχεται και τους δύο, τοποθετεί το χέρι της σε μια σφραγίδα εξοστρακισμού αγγέλων στον τοίχο, κάνοντας τον Castiel να εξαφανιστεί. Ο Sam προσπαθεί να πάρει το όπλο του, αλλά η Toni ορμάει πάνω του και του λέει “όχι”.  Η Toni στη συνέχεια συστήνεται στον Sam, δηλώνοντας ότι ανήκει στους Άνδρες των Γραμμάτων από το Λονδίνο. Του λέει ότι στάλθηκε να τον εντοπίσει, αν ο κόσμος δεν έφτανε στο τέλος του, αναφέροντας του το δικό του παρελθόν αλλά και του Dean με τους αρχαγγέλους, τα Leviathans και το Σκοτάδι. Του λέει ότι οι “Παλιότεροι Άνδρες” έχουν βαρεθεί πια με αυτούς και ότι ο ίδιος έχει προκαλέσει περισσότερη ζημιά παρά καλό καθώς ασχολούνται με πράγματα, που ούτε αυτός ούτε και ο Dean δεν κατανοούν πλήρως. Καθώς ο Sam αρχίζει να διαμαρτύρεται εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του για την παρουσία της Toni, αρχίζει να περπατά προς το μέρος της. Η Toni τον προειδοποιεί να σταματήσει αλλά ο Sam συνεχίζει να πηγαίνει προς το μέρος της λέγοντάς της να κατεβάσει το όπλο, δεδομένου ότι δεν  επρόκειτο να τραβήξει τη σκανδάλη, αλλά τότε η Toni πυροβολεί και το περίβλημα της σφαίρας πέφτει στο πάτωμα.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Περισσότερα Άρθρα

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x