Supernatural Ιστορία | Πάταξη (Smiting)

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Η Πάταξη (Smiting) είναι μια εγγενής ικανότητα όλων των αγγέλων, που τους επιτρέπει να σκοτώνουν οποιοδήποτε πλάσμα με ένα μόνο άγγιγμα. Όταν ένας άγγελος τοποθετήσει το χέρι του πάνω σε αυτόν που θέλει να πατάξει (συνήθως στο μέτωπο του θύματος), το πρόσωπο του πλάσματος αναβλύζει εκτυφλωτικό φως εκ των έσω. Στο τέλος, τα μάτια μένουν δυο καμένες τρύπες και όλα τα εσωτερικά όργανα έχουν ψηθεί.

Οι Αρχάγγελοι έχουν τη δύναμη να πατάσσουν από απόσταση, χωρίς να χρειάζεται να αγγίξουν το θύμα τους. Ο Ασμοδαίος επεδείκνυε την ίδια ικανότητα, αφού έκανε συχνά ενέσεις με το αρχαγγελικό αίμα του Γαβριήλ.

Η Στρατιά του Παραδείσου μπορεί να συνδυάσει  τις συλλογικές δυνάμεις της πάταξης σε ένα μόνο πανίσχυρο χτύπημα. Η πάταξη αυτού του επιπέδου είναι σαν ατομική βόμβα και μπορεί να δηλητηριάσει μια περιοχή πολλών τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αν πλησιάσει ένας θνητός στο σημείο-μηδέν θα νοιώσει την λεγόμενη “νόσο της πάταξης“, η οποία δεν μπορεί να αποφευχθεί με κανέναν τρόπο (ούτε καν να γιατρευτεί από κάποιον άγγελο), και μπορεί να επιφέρει μέχρι και το θάνατο. Στην περίπτωση της γυναίκας του Λωτ, η εγγύτητα στο σημείο-μηδέν μιας συλλογικής πάταξης την μετέτρεψε σε στήλη άλατος, δημιουργώντας το Άλας του Λωτ.  Πατάξεις τέτοιου μεγέθους, όμως, σπάνια συμβαίνουν στη Γη. Η καταστροφή στα Σόδομα και τα Γόμορρα είναι η μοναδική καταγεγραμμένη συλλογική πάταξη που έλαβε χώρα επί της Γης, πριν την αποτυχημένη προσπάθεια πάταξης της Amara στην 11η σεζόν.

Έχουμε δει κάποια πλάσματα στη σειρά που έχουν ανοσία στην πάταξη, μεταξύ των οποίων ο ανώτατος δαίμονας Alastair, οι Λεβιάθαν, ως αρχέγονα όντα που προϋπήρχαν των αγγέλων, και η Lily Sunder, που έχει υποστεί μετάλλαξη μέσω ενωχιανής μαγείας.

Διαφορετικά είδη πάταξης

File:Ezgif.com-gif-maker.gifΟ Ιππότης της Κόλασης, Κάιν, κατείχε μια παρόμοια δύναμη, όπου, αντί για λευκό, εκδηλωνόταν κόκκινο φως.

Οι Rit Zien πατάσσουν επίσης τα θύματα τους (είτε πρόκειται, για ανθρώπους, δαίμονες, ακόμα και χαμηλής τάξης αγγέλους), όμως η δύναμή τους εκδηλώνεται σαν μια φωτεινή ροζ λάμψη από τα χέρια τους, που κάνει τα θύματά τους να εκραγούν, αφήνοντας πίσω μια υγροποιημένη ροζ μάζα.

πηγές: 1/2
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα