Supernatural Ιστορία: Οι Πύλες (Portal) {UPDATED)

0
607

Η Πύλη είναι μια είσοδος, μια “πόρτα”, που υπάρχει ανάμεσα σε διάφορους κόσμους  ή επίπεδα ύπαρξης. Συνήθως είναι κρυμμένη και συχνά καλυμμένη με μαγικά και συγκεκριμένα τελετουργικά.

Ο Κόσμος της Αποκάλυψης

Ενώ ο Jack, το Νεφελίμ είναι κοντά στο να γεννηθεί, η δύναμή του μέσα από κύματα ελευθερώνεται μέσω της μητέρας του, προκαλώντας μια ρωγμή στο πέπλο του σύμπαντος και ανοίγει μια πόρτα για τον Κόσμο της Αποκάλυψης, μια εναλλακτική εκδοχή της Γης. Ο Castiel, ο Sam και ο Dean ταξιδεύουν πέρα ​​δώθε μέσα από αυτή τη ρωγμή και τελικά, τη χρησιμοποιούν για να παγιδεύσουν τον Εωσφόρο στην “άλλη πλευρά”. Η πύλη είναι πια κλειστή και αυτό οφείλεται εν μέρει στον Crowley, που θυσίασε τον εαυτό του ως το τελικό συστατικό για το τελετουργικό ώστε να σφραγιστεί η ρωγμή. Η πύλη κλείνει πλήρως όταν γεννιέται ο Jack, τη στιγμή που ο Εωσφόρος εγκλωβίστηκε  πίσω από αυτή και τράβηξε και την Mary στον Αποκαλυπτικό Κόσμο μαζί του.

Κόλαση

Υπάρχουν μια σειρά από πύλες της Κόλασης, επίσης γνωστές ως Πύλες του Διαβόλου, που βρίσκονται μεταξύ Κόλασης και Γης. Όταν άνοιξαν, επέτρεψαν στους δαίμονες να περάσουν στη Γη. Μια από τις σημαντικότερες πύλες είναι Πύλη του Διαβόλου στο Wyoming που ο Samuel Colt σχεδίασε μια τεράστια παγίδα διαβόλου γύρω από αυτή για να αποτρέψει τους δαίμονες να έχουν πρόσβαση στη Γη. Υπήρχε μια εκκλησία σε κάθε σημείο της και οι πλευρές της πεντάλφα έγιναν από τις γραμμές ενός σιδηροδρόμου. Ο Azazel  είχε προγραμματίσει να ανοίξει την πύλη για να απελευθερώσει τους δαίμονες χρησιμοποιώντας τους σε έναν πόλεμο κατά της ανθρωπότητας. Καθώς η παγίδα του διαβόλου τον εμποδίζει από το να ανοίξει την Πύλη, χρησιμοποιεί τον Jake Talley – ένα από τα Ξεχωριστά Παιδιά, με σκοπό να περάσει μέσα από αυτή και να ξεκλειδώσει την πύλη χρησιμοποιώντας το Colt ως το κλειδί.

Όταν η πόρτα άνοιξε, η έκρηξη της ενέργειας βάζει φωτιά στις σιδηροδρομικές γραμμές και ανατινάσσεται τουλάχιστον μία από τις εκκλησίες, γεγονός που αποδυναμώνει σημαντικά την παγίδα του διαβόλου και επιτρέπει στον κιτρινομάτη δαίμονα να εισέλθει. Εκατοντάδες όντα, συμπεριλαμβανομένων δαιμόνων και πνευμάτων, κατάφεραν να ξεφύγουν από την Κόλαση πριν ο Bobby και η Ellen καταφέρουν να κλείσουν την πύλη. Ο John Winchester είναι μεταξύ εκείνων που μπόρεσαν να ξεφύγουν από την πύλη. Υπάρχει επίσης μια μυστική “κερκόπορτα” ως είσοδος στην Κόλαση, που βρίσκεται στο Καθαρτήριο και χρησιμοποιείται από τυχοδιώκτες Θεριστές  ως μέσο μεταφοράς των ψυχών. Η θέση της πύλης μπορεί να βρεθεί ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο ρεύμα στο σημείο όπου τρία δέντρα ενώνονται σαν ένα. Εκεί όπου θα συναντηθούν, υπάρχουν βράχια, και ανάμεσα στα βράχια είναι η πύλη.

Καθαρτήριο

Φαίνεται να είναι τρεις οι τελετές για να ανοίξει η πύλη για το Καθαρτήριο. Η πρώτη έγινε από τον HP Lovecraft στις 10 του Μαρτίου του 1937 σε μια συνεστίαση. Η συγκεκριμένη τελετουργία είναι άγνωστη. Το δεύτερο τελετουργικό πραγματοποιήθηκε με δράκους ως μέσο για να φέρουν στη Γη την Εύα, τη μητέρα όλων των τεράτων. Αυτό το τελετουργικό προέρχεται από ένα αρχαίο χειρόγραφο και απαιτεί μια παρθένο για θυσία ώστε να χρησιμεύσει ως ένα ανθρώπινο δοχείο για την παραμονή της Εύας στη Γη, το αίμα αυτού που πραγματοποιεί το τελετουργικό και ένα ξόρκι στα λατινικά. Μόλις απαγγελθεί ο πρώτος στίχος από το ξόρκι, μια πύλη για το Καθαρτήριο θα ανοίξει και στο σημείο αυτό το αίμα του ανθρώπου πρέπει να χυθεί ενώ η παρθένα να θυσιαστεί πέφτοντας μέσα στην πύλη.

Το τρίτο τελετουργικό ανακαλύφθηκε από τον Castiel και τον Crowley μέσα από τα βασανιστήρια της Eleanor Visyak. Αυτό το τελετουργικό απαιτεί μια ειδική σφραγίδα βαμμένη στο αίμα μιας παρθένου και έναν “κάτοικο” του Καθαρτηρίου. Το τελευταίο μέρος του τελετουργικού απαιτεί ένα Λατινικό ξόρκι το βράδυ μιας σεληνιακής έκλειψης. Δεδομένου ότι υπάρχουν δρόμοι προς το Καθαρτήριο, υπάρχει επίσης μια διέξοδος από αυτό σχεδιασμένη ειδικά για έναν άνθρωπο, αν έφτανε ποτέ εκεί. Η πύλη βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου. Μόλις ο άνθρωπος εισέλθει μέσα σε αυτή, θα μεταφερθεί σε ένα μακρινό, ερημικό δάσος στο Μέιν.

Παράδεισος

Αφού ο Metatron απέλασε όλους τους αγγέλους και κλείδωσε τις πύλες του Παραδείσου, δημιούργησε ένα ξόρκι που του επέτρεψε να πηγαινοέρχεται από τον Ουρανό στη Γη. Το ξόρκι απαιτεί απλώς μια ειδική σφραγίδα – τον Κύβο του Metatron – που πρέπει να σχεδιαστεί. Μόλις γίνει αυτό, θα δημιουργήσει μια πύλη στον ουρανό, που βρίσκεται μέχρι σήμερα σε μια παιδική χαρά. Πριν η εποχή, που κινούσε τα νήματα ο Metatron, τελειώσει, ήταν γνωστό ότι μετακινούσε τη θέση της πύλης. Αυτή πάντα φρουρείται από έναν ή δύο αγγέλους, οι οποίοι έχουν σχεδιάσει την σφραγίδα με τον Κύβο του Metatron σε μια επιφάνεια από άμμο. Επειδή το ξόρκι του Metatron δεν έχει αντιστραφεί, ακόμα και μετά τη σύλληψή του, αυτή είναι σήμερα η μόνη μέθοδος με την οποία οι άγγελοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στον Ουρανό από τη Γη. Στις Αβραάμικες θρησκείες (Χριστιανισμός, Ιουδαϊσμός, Ισλάμ), η άποψη για μια  “Σκάλα προς τον Ουρανό”  αναφέρεται στη γνωστή ως Σκάλα του Ιακώβ.

Χώρα του Οζ

Ο Μάγος του Οζ δημιουργεί μια πύλη από το Οζ στη Γη. Η πρόσβαση στην χώρα του Οζ μπορεί να επιτευχθεί μέσω της χρήσης ενός από τα έξι κλειδιά κατασκευασμένα εκεί. Εάν το κλειδί χρησιμοποιείται σε κάθε πόρτα, λέγεται ότι η πόρτα θα μετατραπεί σε μια πύλη για το Οζ. Αντίθετα, αν το κλειδί χρησιμοποιείται στη χώρα του Οζ, θα δημιουργηθεί μια πύλη στη Γη. Η είσοδος στο Οζ μπορεί επίσης να επιτευχθεί μέσω μιας φυσικής καταστροφής όπως οι ανεμοστρόβιλοι, δίνες ή το μάτι ενός τυφώνα. Ο Μάγος του Οζ έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι αρκετά ισχυρός για να δημιουργήσει μια πύλη από το Οζ στη Γη με τη χρήση της μαγείας, χρησιμοποιώντας έναν καθρέφτη ως αγωγό.

Ο Κόσμος στο “French Mistake

Ο Balthazar εμφανίζεται και δίνει στον Sam και στον Dean ένα κλειδί σε ένα εναλλακτικό σύμπαν όπου έχει αποθηκεύσει τα κλεμμένα αγγελικά όπλα του Ουρανού, τα οποία θα βοηθήσουν τον Castiel να διατηρήσει τον έλεγχο στον Ουρανό. Ωστόσο, αυτό είναι ένα τέχνασμα. Τα αγόρια μεταφέρονται σε έναν κόσμο όπου οι ζωές τους είναι η βάση μιας τηλεοπτικής εκπομπής και η μαγεία και το υπερφυσικό δεν υπάρχουν. Η πύλη είναι ένα παράθυρο στο σπίτι του Bobby από τη μία πλευρά και ένα παράθυρο στην τηλεόραση του σπιτιού του Bobby από την άλλη.

Χώρα των “Πορνό/Ανήθικων Πλοκαμιών”

Η συγκεκριμένη αυτή χώρα ονομάστηκε έτσι από τον Dean Winchester (Tentacle Porn Land). Σε αυτό το εναλλακτικό σύμπαν κατοικούν κοσμικές θεότητες η Yokoth και ο Glythur, οι οποίοι έχουν κατασπαράξει και καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος του.

Η πύλη προς αυτό το σύμπαν ανοίγεται από μια αίρεση αδίστακτων Ανδρών των Γραμμάτων με επικεφαλής τον Diego Avila, ο οποίος χρησιμοποιεί ένα ξόρκι, που απαιτεί το αίμα του πιο άγιου ανθρώπου, φρούτα από το Δέντρο της Ζωής, την χάρη ενός αρχαγγέλου και τη σφραγίδα του Σολομώντα.

Το Κενό

Στον 14ο κύκλο, ο Νικ ακολουθεί ένα συγκεκριμένο τελετουργικό για να επαναφέρει τον Εωσφόρο στη γη από το Κενό. Όταν πραγματοποιείται το τελετουργικό, μια ρευστή μαύρη πύλη για το Κενό ανοίγει επιτρέποντας στον Εωσφόρο να επιστρέψει. Αλλά πριν ο έκπτωτος άγγελος μπορέσει να καταλάβει ξανά το δοχείο του, τον Νικ, ο Τζακ καταφθάνει και το εμποδίζει κλείνοντας την πύλη.

Προηγούμενο άρθροSupernatural – 14×20 Sneak Peek – “Moriah”
Επόμενο άρθροSupernatural Ιστορία: Η Αίθουσα του Θρόνου στον Παράδεισο (Heaven’s Throne Room)
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια