Supernatural Ιστορία: Σφραγίδες Προστασίας (Warding Sigils)

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Οι Σφραγίδες Προστασίας, που μοιάζουν με ένα ξόρκι, χρησιμοποιούνται για να κρύψουν ένα άτομο ή να προστατεύσουν μια τοποθεσία ή ένα κτίριο από αγγέλους ή δαίμονες. Οι συγκεκριμένες Σφραγίδες φαίνεται να έχουν διαφορετικές καταγωγές: Ερμητικές (σχετίζονται με σφραγίδες του θεού Ερμή), αστρολογικές, αλχημικές, προερχόμενες από την θεωρία της Καμπάλα και την Ενωχιανή γλώσσα. Εάν οι Σφραγίδες Προστασίας αλλοιωθούν με κάποιο τρόπο, ανεξάρτητα με το μέγεθος της αλλοίωσης, καθίστανται άχρηστες.

4×15 Death Takes A Holiday

Οι δαίμονες καλύπτουν τους τοίχους από ένα γραφείο κηδειών στο Greybull, στο Ουαϊόμινγκ με σφραγίδες εμποδίζοντας έτσι την είσοδο κάθε αγγέλου σε αυτό.

5×01 Sympathy For The Devil

Ο Castiel “χαράζει” ένα κείμενο στην ενωχιανή γλώσσα στα πλευρά του Sam και του Dean για να τους κρύψει από οποιονδήποτε άγγελο.

6×22 The Man Who Knew Too Much

Αφού ο Castiel διαλύει τον “τοίχο” στο μυαλό του Sam για να κρατήσει τους Winchesters μακριά του, ο Dean και ο Bobby κλείνουν τον Sam στο δωμάτιο πανικού του Bobby, το οποίο περιβάλλεται από σχεδιασμένες σφραγίδες προστασίας από τους αγγέλους.

8×10 Torn And Frayed

Ο Crowley χρησιμοποιεί τις ενωχιανές σφραγίδες προστασίας για να κρύψει τον εαυτό του, τον Kevin Tran αλλά και τους μελλοντικούς προφήτες ώστε να μην μπορεί κανένας να τους εντοπίσει. Υπάρχουν τέσσερις βασικές σφραγίδες προστασίας σε τέσσερα σημεία – βόρεια, νότια, ανατολικά και δυτικά – τις οποίες πρέπει ο Sam και ο Dean να αλλοιώσουν για να καταφέρει ο Castiel να μπει στο κτίριο.

9×01 I Think I’m Gonna like It Here

Ο Dean σχεδιάζει σφραγίδες προστασίας στους τοίχους του δωματίου του Sam στο νοσοκομείο, με σκοπό να τον προστατεύσει από μια πιθανή μελλοντική επίθεση των αγγέλων. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες σφραγίδες αρχίζουν να αποδυναμώνουν τον ήδη τραυματισμένο άγγελο Gadreel, ο οποίος αδυνατεί έτσι να θεραπεύσει τον Sam.

9×18 Meta Fiction

Κάνοντας μια ανταλλαγή κρατουμένων με τον Μέτατρον, o Gadreel μεταφέρεται στο πορτ-μπαγκάζ της Impala, που στο εσωτερικό του έχει ζωγραφισμένες σφραγίδες προστασίας από τους αγγέλους, τις οποίες διαγράφει όμως ο Μέτατρον με ευκολία.

11×09 O Brother, Where Art Thou?

 Για να μπορέσει να επικοινωνήσει με τον Εωσφόρο στην Κόλαση, η Rowena τοποθετεί διάφορες σφραγίδες παρακολούθησης και προστασίας γύρω από το κελί μέσα στο οποίο πρόκειται να κληθεί. Ωστόσο, εν αγνοία του Crowley και του Sam, η Rowena έχει συνεργαστεί με τον Εωσφόρο στα κρυφά και έτσι αποδυναμώνει την λειτουργία των σφραγίδων, γεγονός που τις ακυρώνει ενώ παρέχει παράλληλα  στον Εωσφόρο την ευκαιρία να μεταφέρει τον Sam στο Κλουβί μαζί του.

13×02 The Rising Son

Ο Dean και ο Sam αποφασίζουν να αποκτήσει ο Jack ένα σύμβολο προστασίας από τους αγγέλους και ένα αντι-δαιμονικό τατουάζ σε περίπτωση που οι άγγελοι και οι δαίμονες προσπαθήσουν να τον εντοπίσουν. Οι πληγές από τα τατουάζ όμως αμέσως θεραπεύονται και εξαφανίζονται μετά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού τους.

13×08 The Scorpion And The Frog

Κατά την άφιξη στο σπίτι του Luther Shrike, ο Sam βρίσκει μια πόρτα κατασκευασμένη από σίδηρο και διακοσμημένη με διάφορες σφραγίδες προστασίας. Στον προστατευτικό μηχανισμό της πόρτας του δωματίου του Luther εντοπίζονται παρόμοιες σφραγίδες προστασίας.

13×09 The Bad Place

Όταν οι Winchesters και ο Jack καταφεύγουν σε ένα εγκαταλειμμένο πλοίο κυνηγημένοι από μια ομάδα αγγέλων, που προσπαθεί να απαγάγει τον Jack, ο Sam αρχίζει να σχεδιάζει σφραγίδες προστασίας  στο εσωτερικό του πλοίου χρησιμοποιώντας ένα σπρέι. Οι άγγελοι δεν είναι σε θέση να προχωρήσουν εξαιτίας αυτών των συγκεκριμένων σφραγίδων. Αποφασίζουν, λοιπόν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και από κοινού αρχίζουν να  διοχετεύουν όλη την ενέργειά τους χτυπώντας δυνατά το έδαφος. Αυτό το χτύπημα αλλοιώνει σιγά σιγά και εκμηδενίζει τις σφραγίδες προκαλώντας τη διάλυσή τους.

13×12 Various & Sundry Villains

Ο Castiel και ο Lusifer κρατούνται φυλακισμένοι του Ασμοδαίου στο Νίντχαμ Άσυλο. Στα κάγκελα των κελιών τους είναι σχεδιασμένες σφραγίδες προστασίας, που προκαλούν πόνο στον αποδυναμωμένο Lucifer όταν τις ακουμπά.

13×14 Good Intentions

Όταν ο Τζακ και η Μαίρη φυλακίζονται από τους αγγέλους στον Αποκλυπτικό Κόσμο, καταλαβαίνουν ότι οι άγγελοι έχουν χρησιμοποιήσει πολύ ισχυρές σφραγίδες προστασίας αφού και το ίδιο το Νεφελίμ δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του.

13×18 Bring’em Back Alive

Ο Sam προσπαθεί να ισχυροποιήσει την ασπίδα προστασίας στο Καταφύγιο με σφραγίδες προστασίας για να αναχαιτίσει την εισβολή του Ασμοδαίου και των δαιμόνων. Τελικά οι σφραγίδες εξαφανίζονται και αποτυγχάνει να κρατήσει μακριά τον Ασμοδαίο.

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This