Supernatural Ιστορία: Το Σημάδι του Κάιν(Mark of Cain)

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Cain: Το Σημάδι μπορεί να μεταφερθεί μόνο σε κάποιον που είναι άξιος.
Dean: Εννοείς κάποιον δολοφόνο σαν εσένα;
Cain: Ναι.
Dean: Μπορώ να το χρησιμοποιήσω για να σκοτώσω αυτή την άτιμη;
Cain: Ναι. Αλλά πρέπει να ξέρεις ότι το Σημάδι συνοδεύεται από ένα μεγάλο βάρος. Κάποιοι θα το έλεγαν μεγάλη θυσία.
Cain και Dean, 9×11 First Born
Τo Σημάδι του Κάιν ήταν μια κλειδαριά σχεδιασμένη από τον Θεό για το Σκοτάδι. Αρχικά δόθηκε στον Εωσφόρο, που το έδωσε στον Κάιν και αυτός με τη σειρά του στον Ντιν. Ήταν η πρώτη κατάρα, που υπήρξε και η πηγή δύναμης της Πρώτης Λεπίδας. Η Αμάρα είχε το πρώτο Σημάδι από τη γέννησή της και φαίνεται στο σώμα της από τότε που  γεννήθηκε, σε αντίθεση με τους Κάιν και Ντιν, που χαράχτηκε στον βραχίονά τους  από κάποιον άλλο.

Ιστορία

Σύμφωνα με τον Θάνατο, πριν υπάρξει ζωή και η ίδια η Γη, υπήρχε το Σκοτάδι. Ο Θεός και οι Αρχάγγελοί του νίκησαν το Σκοτάδι και το κλείδωσαν μακριά. Ο Θεός δημιούργησε το Σημάδι ως κλειδαριά για το κελί του Σκοταδιού και αν καταστρεφόταν, το Σκοτάδι θα ελευθερωνόταν. Ο Θεός έδωσε το Σημάδι στον πιο έμπιστό του υπολοχαγό, τον Εωσφόρο, αλλά το Σημάδι διέφθειρε τον Διάβολο και τον έκανε να φθονεί την ανθρωπότητα, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε το Σημάδι στον Κάιν.

Αφού χαράχτηκε το Σημάδι στον Κάιν, αυτός άρχισε να συνειδητοποιεί το βάρος, που έφερε το Σημάδι, μετά τη δολοφονία του Άβελ. Καθώς δεν ήθελε να  είναι παραδομένος στην δολοφονική οργή του, προσπάθησε να αυτοκτονήσει με την Πρώτη Λεπίδα. Ωστόσο, το Σημάδι δεν τον άφησε να πεθάνει, και έτσι ξαναγεννήθηκε ως Ιππότης της Κόλασης.

Δυνάμεις

Το Σημάδι παρέχει  στον ιδιοκτήτη του μεγάλη δύναμη και μια σχεδόν ακόρεστη επιθυμία να σκοτώνει. Αυτή η δύναμη είναι αρκετή για να εξουδετερώσει μια ολόκληρη “φωλιά” βαμπίρ αλλά ακόμα και έναν άγγελο. Είναι η πηγή εξουσίας της Πρώτης Λεπίδας. Το Σημάδι και η Πρώτη Λεπίδα είναι αποτελεσματικά όταν συνεργάζονται, ενώ χωρίς αυτό η Πρώτη Λεπίδα είναι άχρηστη. Το Σημάδι μπορεί επίσης να μεταφερθεί σε κάποιον άλλον με τον όρο αυτό το άτομο να είναι άξιο για να το λάβει, δηλαδή, να είναι ένας δολοφόνος όπως ο Κάιν. Αν και το Σημάδι έχει  μια διαβρωτική επίδραση, ο Θεός αποκάλυψε στον Εωσφόρο πως το Σημάδι δεν αλλάζει τον χαρακτήρα του ατόμου, που το έχει, αλλά απλώς ενισχύει και εντείνει αυτό που υπάρχει ήδη μέσα του. Στην περίπτωση του Εωσφόρου ήταν απέχθεια του για την ανθρωπότητα.
Το Σημάδι του Κάιν θα κάνει ο,τιδήποτε για να αποτρέψει τον θάνατο του προσώπου, που το κατέχει, ακόμα και αν το ίδιο το άτομο το επιδιώξει, όπως το “κλείδωμα” με θανατηφόρα ξόρκια και την αποφυγή της αυτοκτονίας ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας παραίσθησης. Ο κάτοχος του Σημαδιού  αναπτύσσει επίσης άλλες δυνάμεις, όπως τον έλεγχο της Πρώτης Λεπίδας μέσω της τηλεκίνησης, ανοσία σε δαιμονικές δυνάμεις με μεγάλη συγκέντρωση και τουλάχιστον σε μία περίπτωση, προαισθήματα των δολοφονιών, που το Σημάδι θα τον αναγκάσει να διαπράξει στο μέλλον. Έχει ακόμη τη δύναμη να αναστήσει τον κάτοχό του και να τον αναγεννήσει ως Ιππότη της Κόλασης στην περίπτωση που αυτός πεθάνει. Η ύπαρξη του Σημαδιού κρατά το Σκοτάδι (Darkness) φυλακισμένο. Αν αφαιρεθεί, το Σκοτάδι θα κυκλοφορήσει ελεύθερο στη Γη.

Ο Ντιν και το Σημάδι του Κάιν

Ο Ντιν αποφάσισε να δεχτεί το Σημάδι του Κάιν ώστε να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την Πρώτη Λεπίδα με σκοπό να σκοτώσει την Abaddon. Συμφώνησε να λάβει το Σημάδι παρά τις προειδοποιήσεις του Κάιν για το φοβερό κόστος που αυτό συνεπάγεται. Εκείνος όμως ήταν πρόθυμος να σκοτώσει την Abaddon και δεν τον ενδιέφερε ποιο θα ήταν το τίμημα. Αφού απέκτησε το Σημάδι ο Ντιν άρχισε να επιδεικνύει πιο επιθετική συμπεριφορά και μόλις το Σημάδι ενεργοποιήθηκε από την Πρώτη Λεπίδα η επιθετικότητά του ενισχύθηκε περισσότερο. Μόλις άρχισε να σκοτώνει με την Πρώτη Λεπίδα, το βάρος, που έκρυβε το Σημάδι, έγινε φανερό: όσο περισσότερο σκοτώνει ο Ντιν, τόσο καλύτερα θα νιώθει, ενώ όσο λιγότερο σκοτώνει, τόσο χειρότερο θα νιώθει και αν τελικά σταματήσει τις δολοφονίες, τότε θα πεθάνει. Αυτό ισχύει γιατί, όπως ο Κράουλι ενημερώνει τον Ντιν, ο ανθρώπινος οργανισμός δεν προοριζόταν ποτέ να αντέχει την εξουσία της Πρώτης Λεπίδας.
Αφού ο Μέτατρον σκοτώνει τον Ντιν, αυτός ανασταίνεται από τη δύναμη του Σημαδιού και την Πρώτη Λεπίδα. Η ψυχή του έχει υποστεί βασανιστήρια  μέχρι να γίνει δαιμονική. Κι έτσι δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για κανέναν ούτε  ακόμη και για τον Σαμ. Το Σημάδι του Κάιν κάνει επίσης τον Ντιν αήττητο, μια ιδιότητα που του επιτρέπει να είναι σε θέση να θεραπεύει τις πληγές του. Ο Κράουλι αποκαλύπτει στον Ντιν ότι το Σημάδι πρέπει να ικανοποιεί την αχόρταγη επιθυμία του να σκοτώνει, διαφορετικά ο Ντιν θα γινόταν ακόμη πιο “σκοτεινός”. Ο Σαμ είναι σε θέση να εξαλείψει την δαιμονική φύση του Ντιν, ωστόσο ο ίδιος εξακολουθεί να κατέχει το Σημάδι. Κι ενώ φαινομενικά ο Ντιν παραμένει ανεπηρέστος από το Σημάδι για μήνες, η εξουσία του αρχίζει να τον επηρεάζει και πάλι δίνοντας του έναν προφητικό εφιάλτη μιας σφαγής ανθρώπων, που θα τις διαπράξει υπό την επιρροή του Σημαδιού μερικές ημέρες αργότερα.
Ανίκανος να βρει κάποιο τρόπο για να σταματήσει την επιρροή του Σημαδιού, ο Κάστιελ ελευθερώνει τον Μέτατρον από την φυλάκη στον Παράδεισο.  Ο Μέτατρον αρνείται να παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία, ωστόσο, καθώς ο Ντιν τον βασανίζει, εκείνος του λέει ότι “το ποτάμι τελειώνει στην πηγή”.
Ο Σαμ παρακινεί τον Ντιν να  βρει την δύναμη μέσα του να αντισταθεί στην επιρροή, που του ασκεί το Σημάδι. Μετά την δολοφονία των δαιμόνων της Abaddon, ο Κάιν  υποκύπτει  στην επιρροή του Σημαδιού και συνεχίζει τις δολοφονίες.  Αφού παγιδεύτηκε από τους Κάστιελ, Σαμ και Κράουλι, αντιμετώπισε τον Ντιν σε έναν αγώνα μέχρι θανάτου, που κέρδισε ο μεγάλος αδερφός Winchester σκοτώνοντας τον Κάιν, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν υπήρχε καμία θεραπεία για το Σημάδι.
Μετά την δολοφονία του Κάιν, η επιρροή του Σημαδιού στον Ντιν έχει γίνει ακόμη πιο ισχυρή και είναι κοντά στο να παραδοθεί εντελώς στην εξουσία του. ‘Εχει εφιάλτες συνέχεια, κυρίως εφιάλτες εκείνων των ανθρώπων, που σκότωσε κάτω από την επιρροή του Σημαδιού. Ο Σαμ, από την άλλη, προσπαθεί με επιμονή να σπάσει τον κωδικό στο Βιβλίο των Καταραμένων πίσω από την πλάτη του Ντιν αλλά οι προσπάθειές του είναι ατελέσφορες. Αυτό οδηγεί τον Σαμ και τον Κάστιελ να ανακρίνουν τον Μέτατρον, που παραδέχεται ότι δεν ξέρει κάποια θεραπεία για το Σημάδι. Μετά τη δολοφονία της Charlie Bradbury, ο Ντιν φαίνεται να έχει υποκύψει ολοκληρωτικά στο Σημάδι, καθώς δολοφονεί με άγριο τρόπο όλη την οικογένεια Styne για εκδίκηση, ακόμη κι ένα αθώο παιδί. Μάλιστα δε διστάζει να τραυματίσει σοβαρά τον Κάστιελ, όταν εκείνος προσπαθεί να τον βοηθήσει να θυμηθεί την ανθρώπινη υπόστασή του. Τελικά ο Ντιν βρίσκει αρκετή δύναμη για να σταματήσει τον εαυτό του από τη δολοφονία του φίλου του.

Αφού το Σημάδι κάνει τον Ντιν να επιτρέψει στον συνάδελφό του κυνηγό Rudy να πεθάνει, ο Ντιν καλεί τον Θάνατο για να τον σκοτώσει ή να αφαιρέσει το Σημάδι. Ο  Θάνατος εξηγεί τι σχεδιάζει για αυτόν τον Σημάδι και του κάνει μια προσφορά: θα μεταφέρει τον Ντιν κάπου όπου δεν θα αποτελεί πλέον μια απειλή  αλλά μόνο αν ο Ντιν σκοτώσει πρώτα τον Σαμ. Τελικά ο Ντιν σκοτώνει τον Θάνατο αντί για τον αδερφό του και το Σημάδι απομακρύνεται από αυτόν με τη βοήθεια της Ροβίνα, απελευθερώνοντας  όμως το Σκοτάδι στη Γη.

11×01 Out of the Darkness, Into the Fire

Το Σκοτάδι απελευθερώνεται στον κόσμο όταν καταστράφηκε το Σημάδι. Η Αμάρα, η ενσάρκωση του Σκότους δείχνει στον Ντιν ότι έχει το Σημάδι στον ώμο της και λέει ότι τους συνδέει. Ένα μωρό, που διασώζεται από τα άτομα, που έχουν μολυνθεί από το Σκοτάδι, φέρει επίσης το Σημάδι στο ίδιο σημείο.

11×09 O Brother Where Art Thou?

Η Αμάρα αποκαλύπτει στον Ντιν πως αυτή είναι το αρχικό Σημάδι λέγοντάς του ότι ήταν η μοίρα που τον οδήγησε να αποκτήσει το Σημάδι και να την ελευθερώσει.

11×22 We Happy Few

Για να παγιδέψουν την Αμάρα και πάλι, ο Θεός και ο Σαμ αποφασίζουν ότι ο Σαμ θα είναι αυτός που θα φέρει το Σημάδι. Ο Ντιν και ο Εωσφόρος, επειδή είχαν στο παρελθόν το Σημάδι, έχουν ήδη “μολυνθεί” και δεν θα μπορούσαν πλέον να το κατέχουν. Αφού η Αμάρα αντιμετώπισε την επίθεση από τη μάγισσα, τους άγγελους  και τους δαίμονες αποδυναμωμένη και ανίσχυρη επιτέλους συνδιαλέγεται με τον αδερφό της. Παραδομένη στη μοίρα της, λέει στον Θεό να την σκοτώσει και να τελειώσει την ιστορία αυτή. Αλλά το μόνο που ο Θεός μπορεί να κάνει είναι να ζητήσει συγγνώμη καθώς  ο ίδιος αρχίζει να μεταφέρει το Σημάδι από την Αμάρα στον Σαμ. Κι ενώ η ίδια τον παρακαλά να σταματήσει, το ένστικτο της επιβίωσης της Αμάρα πυροδοτείται και αρπάζει τον Θεό από το λαιμό διακόπτωντας την  μεταφορά του Σημαδιού.
H Αμάρα, το αρχικό Σημάδι, αφού αναχωρεί με τον Θεό, με τη σειρά της φεύγει με  αυτό. Τώρα, το Σημάδι του Κάιν δεν μπορεί πλέον να μεταφερθεί ή να διαφθείρει κανέναν αφού δεν υπάρχει λόγος πια να το χρησιμοποιήσει.

Το Σημάδι του Κάιν στην Μυθολογία

Στην Εβραϊκή θρησκεία αναφέρεται ότι αφού ο Κάιν σκότωσε τον αδερφό του, τον   Άβελ, ο Θεός τον καταράστηκε λέγοντάς του ότι θα είναι για πάντα μακριά από την οικογένειά του και θα γίνει φυγάς. Το Σημάδι του Κάιν το έδωσε ο Θεός στον ίδιο:

Σήμερα με διώχνεις από τη χώρα, και πρέπει να χαθώ από μπροστά σου και να γίνω φυγάς, περιπλανώμενος στη γη. Όποιος με βρει θα με σκοτώσει”.

Κι ο Κύριος του αποκρίθηκε: “Δε θα συμβεί αυτό, γιατί οποιοσδήποτε σκοτώσει τον Κάιν, θα αντιμετωπίσει επταπλάσια εκδίκηση”. Κι έβαλε σημάδι στον Κάιν ώστε όποιος τον συναντούσε να μην τον σκοτώσει.

(Αγία Γραφή, Παλαιά Διαθήκη Γένεσις 4:14)

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Περισσότερα Άρθρα