Supernatural Ιστορία: Η Βόμβα Ψυχών (Soul Bomb)

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Η βόμβα ψυχών είναι ένα ισχυρό και καταστροφικό όπλο, που επινοήθηκε από την μάγισσα Rowena. Χρησιμοποιεί το φως και τη δύναμη των εκατοντάδων ή χιλιάδων ανθρώπινων ψυχών και θεωρείται ότι είναι το μόνο πράγμα ικανό να σκοτώσει την Amara, με την ελπίδα ότι θα καταστρέψει το Σκοτάδι εξισορροπώντας τις κοσμικές δυνάμεις, αφού ο Θεός είχε πληγωθεί θανάσιμα.

Sam: Συλλέγουμε ψυχές για να δημιουργήσουμε μια βόμβα.
Dean: Για να ρίξoυμε το Σκοτάδι στην Κόλαση.

11×23 Alpha and Omega

Επεισόδια

11×23 Alpha and Omega

Αποκαλύπτεται  ότι καθώς ο Θεός πεθαίνει, η κοσμική ισορροπία ανατρέπεται και επίσης σύντομα όλη η ζωή στο σύμπαν θα χαθεί. Ο μόνος τρόπος για να εξισορροπηθούν οι κοσμικές δυνάμεις, είναι να πεθάνει η Amara. Ο Chuck φανερώνει ότι το Σκοτάδι έχει μια αδυναμία, το φως και θα χρειαστούν “10.000 ήλιους σαν σουπερνόβα” για να την νικήσουν. Ωστόσο, καθώς η κατάσταση του  Chuck επιδεινώνεται, ο ίδιος δεν είναι σε θέση να παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια. Ο  Castiel προτείνει τις ψυχές, όπως κάθε ψυχή έχει την δύναμη από εκατό ήλιους. Η Rowena συμφωνεί και ανακοινώνει στην ομάδα ότι με αρκετές ψυχές, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια βόμβα. Καθώς ο Cas και ο Crowley πηγαίνουν στον Παράδεισο και στην Κόλαση αντίστοιχα για να προσπαθήσουν να συλλέξουν ψυχές, ο Sam και ο Dean κατευθύνονται στο Σανατόριο Waverly Hills για να συγκεντρώσουν ψυχές από φαντάσματα για τη βόμβα, δεδομένου ότι τα πνεύματα είναι οι μόνες ψυχές που δεν έχουν αποχωρήσει.

Αφού οι Winchesters έχουν συλλέξει καμιά δωδεκάδα περίπου ψυχές από το  Waverly Hills, ο Castiel αποκαλύπτει ότι οι άγγελοι στον ουρανό γνωρίζουν ότι ο Θεός πεθαίνει και έχουν αποφασίσει να σφραγίσουν τον Παράδεισο και “να πεθάνουν με αξιοπρέπεια”, ενώ αρνούνται να δώσουν στον Castiel οποιαδήποτε ψυχή. Ούτε ο  Crowley κατάφερε πολλά πράγματα, επειδή, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, από τότε που ο Εωσφόρος ανέλαβε την ηγεσία στην Κόλαση, οι δαίμονες εισέβαλαν στο οπλοστάσιό του χωρίς να του αφήσουν τίποτα. Συνειδητοποιώντας ότι δεν έχουν αρκετές ψυχές, η θεριστής Billie εμφανίζεται στο Καταφύγιο των Men of Letters.

Έχοντας παρακολουθήσει τις προσπάθειες του Sam και του Dean στο Waverly Hills, προσφέρει τις υπηρεσίες της μεταφέροντας από το πέπλο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές. Οι ψυχές τοποθετούνται σε  έναν κρύσταλλο της Rowena. Από την στιγμή που ο Dean είναι ο μόνος που θα μπορούσε να πάει αρκετά κοντά στην Amara, θα πρέπει να θυσιάσει τον εαυτό του ως μια πραγματική βόμβα. Η Rowena εκτελεί ένα τελετουργικό, που μεταφέρει όλες τις ψυχές στον Dean, λέγοντάς του, όταν πλησιάσει αρκετά κοντά στην Amara, να πατήσει τον δείκτη του και τον αντίχειρά του ταυτόχρονα ώστε να ενεργοποιηθεί η βόμβα.

Στον 14ο κύκλο, στο επεισόδιο 14×20 Moriah, ο Σαμ προτείνει στην Ροβίνα να δημιουργήσει άλλη μια βόμβα ψυχών με σκοπό να αποδυναμώσει τον Τζακ. Το 2019, στον 15ο κύκλο, στο επεισόδιο 15×02The Raising Hell, η Ροβίνα εμφανίζεται με την νέα βόμβα ψυχών ώστε να απορροφήσει τα φαντάσματα της Κόλασης, ενώ παραδέχεται πως δεν είναι τόσο ισχυρή όσο η πρώτη, αφού μπορεί να αιχμαλωτίσει λίγα φαντάσματα κάθε φορά. Ωστόσο, θα καταφέρει να αιχμαλωτίσει για λίγο ορισμένα φαντάσματα της Κόλασης, όπως αυτό του Φράνσις Τάμπλετυ, που απειλούσαν άμεσα την ζωή την δική της αλλά και των Γουίντσεστερ.

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This