Supernatural Ιστορία | Το Κουτί Werther

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Werther_Box

Το Κουτί Werther είναι ένα μαγεμένο χρηματοκιβώτιο που δημιουργήθηκε από ένα πρώην μέλος των Ανθρώπων των Γραμμάτων, τον Cuthbert Sinclair, για να κρατήσει έναν σπάνιο και πανίσχυρο Κώδικα (μαγικός τόμος) που είχε κλαπεί από την Ανώτατη Σύναξη Μαγισσών.  O Sinclair το κλείδωσε μέσα στο Κουτί και να εξασφαλίσει ότι δεν θα ξαναπέσει στα χέρια της Σύναξης.

Ο Sinclair δημιούργησε ένα προστατευτικό ξόρκι ασφαλείας στο Κουτί Werther, έτσι ώστε όποιος επιχειρήσει να το ανοίξει, χωρίς να κάνει το απαραίτητο τελετουργικό, θα χτυπηθεί με ένα ξόρκι που θα τον οδηγήσει σύντομα στην αυτοκτονία. Το προστατευτικό ξόρκι του Κουτιού ήταν τόσο αποτελεσματικό που είχε θεωρητικό ποσοστό θνησιμότητας 98%!

Στην πόρτα του Κουτιού βρίσκεται το Άστρο του Υδροχόου, σύμβολο των Ανθρώπων των Γραμμάτων. Γύρω από το Άστρο είναι σκαλισμένο το παρακάτω κείμενο:

“Για να σιωπήσει το κουτί, σβήστε τη δίψα του με το αίμα το δικό μας.”

Αυτός ο γρίφος σήμαινε πως μόνο κάποιος Άνθρωπος των Γραμμάτων μπορούσε να ανοίξει το Κουτί, δίνοντας το αίμα του. Όμως η ποσότητα αίματος που χρειάζεται το Κουτί για να ανοίξει είναι πολλή περισσότερη από αυτή που μπορεί να δώσει ένα μόνο μέλος χωρίς να πεθάνει. Ο Sinclair δεν είχε αποκαλύψει το μυστικό αυτό σε κανέναν.

Μετά το θάνατο του αδελφοποιτού Άνδρα των Γραμμάτων ονόματι Martinez, τον οποίο βρήκανε με κομμένες τις φλέβες δίπλα στο Κουτί, το μόνο που αποκάλυψε ο Sinclair ήταν ότι ο Martinez ήταν “σε καλό δρόμο” για να σταματήσει την κατάρα του Κουτιού, αλλά οι υπόλοιποι Άνδρες των Γραμμάτων δεν είχαν τα κότσια να συνεχίσουν αυτό που ξεκίνησε ο αδικοχαμένος Martinez.

Αυτή η υπεροπτική συμπεριφορά του Sinclair και η επικίνδυνη χρήση της μαγείας, ώθησε τους υπόλοιπους να τον εκδιώξουν από την οργάνωση. Το Κουτί Werther ενταφιάστηκε μέσα σε έναν τοίχο σε ένα από τα σπίτια/κρησφύγετα που ανήκουν στο τοπικό τμήμα της οργάνωσης στο St. Louis, όπου θα φυλασσόταν εκεί για πάντα.

Σαράντα-δυο χρόνια μετά, ο Sam, ψάχνοντας να βρει τρόπο να απαλλάξει τον Dean από το Σημάδι του Κάιν, μαθαίνει από τη Rowena για την ύπαρξη του Κώδικα. Κάνοντας έρευνα στα αρχεία των Ανθρώπων των Γραμμάτων μαθαίνει για το Κουτί Werther και που να το βρει. 

Οι Winchesters πηγαίνουν στο σπίτι όπου βρίσκεται το Κουτί, το οποίο δεν ήταν τόσο καλά φυλαγμένο όσο νόμιζαν οι Άνθρωποι των Γραμμάτων, και είχε οδηγήσει στην αυτοκτονία τους προηγούμενους ενοίκους του σπιτιού. Καθώς ο Sam προσπαθεί να βρει τρόπο να απενεργοποιήσει το Κουτί για να το ανοίξει, αυτός και ο αδερφός του επηρεάζονται από την κατάρα του. Ο Dean ‘μεταφέρεται’ στο Καθαρτήριο όπου μια ψευδαίσθηση με τη μορφή του Benny προσπαθεί να τον πείσει να αυτοκτονήσει.  Εντωμεταξύ, ο Sam βλέπει μια ψευδαίσθηση της Rowena που τον βοηθά να λύσει το μυστήριο του Κουτιού. Ο Sam ανακαλύπτει ότι πρέπει να δώσει στο Κουτί το αίμα του για να ανοίξει. Αυτό που δεν έχει συνειδητοποιήσει είναι ότι η Rowena που έχει δίπλα του είναι ο τρόπος που δημιούργησε το Κουτί  Werther για να τον κάνει να αυτοκτονήσει.

Χάρη στο Σημάδι του Κάιν που θέλει τον Dean να ζήσει, ο μεγάλος Winchester απελευθερώνεται από την έλξη του Κουτιού και τρέχει στον αδερφό του. Βρίσκει τον Sam αιμόφυρτο λίγο πριν το θάνατο. Όταν ο Sam του λέει ότι δεν πρέπει να σταματήσει γιατί το Κουτί χρειάζεται αίμα από ‘κληρονόμους’ των Ανθρώπων των Γραμμάτων, ο Dean κόβει τη φλέβα του και ρίχνει το αίμα του μέσα στο Κουτί. Έχοντας πια αρκετό αίμα το Werther απενεργοποιείται και ανοίγει, αποκαλύπτοντας τον πολυπόθητο Κώδικα.

Ο Dean καταστρέφει το Κουτί Werther για καλό και για κακό.

Σημείωση: Διαβάστε εδώ από που πήρε το όνομά του το Κουτί Werther.

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα