Supernatural Ιστορία:Το Καταφύγιο (Men of Letters Bunker)

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Ιστορία

Το Καταφύγιο (Bunker) των Men of Letters βρίσκεται στο Lebanon, Kansas, που είναι το γεωγραφικό κέντρο των γειτονικών νότιων 48 πολιτειών της Αμερικής. Εκεί  αποθηκεύονται και συλλέγονται  οι γνώσεις τους για “κάθε αντικείμενο, πάπυρο, ξόρκι που έχει συγκεντρωθεί ποτέ για χιλιάδες χρόνια κάτω από μία στέγη … το πιο ασφαλές μέρος πάνω στη γη, προφυλαγμένο απέναντι σε κάθε κακό που δημιουργήθηκε ποτέ”. Το κλειδί για αυτό το μέρος είναι σε ένα Κουτί. Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να κατασκευαστεί το Καταφύγιο και ολοκληρώθηκε τελικά το 1935. Το στυλ της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης του είναι Art Deco και σύμφωνα με τον Πρόγραμμα Διαχείρισης Δημοσίων Έργων της Αμερικής (WPA).

“Είναι προστατευμένο από κάθε κακό που έχει υπάρξει ποτέ. Είναι μια μητρική πηγή του Υπερφυσικού. Αν η γνώση είναι δύναμη, τότε αυτό είναι το πιο ισχυρό μέρος στη Γη.” Larry Ganem, 8×12 As  Time goes by

Το σύμβολο των Men of Letters, το αστέρι του Υδροχόου  εμφανίζεται ως ένα μοτίβο, όπως στα πλακάκια του δαπέδου και στα τηλέφωνα. Είναι χτισμένο ανάμεσα σε μια μονάδα παραγωγής ενέργειας, που βρίσκεται κατά μήκος ενός ποταμού, η οποία παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Το 1935, ο Peter Jenkins και ο James Haggerty είναι οι πρώτοι από τους Men of Letters που εγκαταστάθηκαν εκεί. Η εξαφάνιση της Dorothy Baum και η Κακιά Μάγισσα της Δύσης είναι η πρώτη υπόθεση, που εξετάζεται στο Καταφύγιο. Όταν οι Men of Letters δολοφονήθηκαν από την Abaddon, το Καταφύγιο εγκαταλείφθηκε. Ωστόσο, μόλις πληροφορήθηκαν την ύπαρξή του, οι αδερφοί Winchester μετακόμισαν εκεί  μετατρέποντας το Καταφύγιο στην βασική τους έδρα. Η Olivette βέβαια αποκάλυψε στην Rowena ότι δεν υπάρχει μόνο ένα καταφύγιο, αλλά πολλά και διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο.

Εσωτερικοί χώροι στο Καταφύγιο

Η πόρτα προς το Καταφύγιο ανοίγει οδηγώντας σε ένα μπαλκόνι γύρω από ένα μεγάλο κυκλικό δωμάτιο, που περιέχει ένα ραδιόφωνο, τηλέγραφο και τηλεφωνικό κέντρο. Όταν φτάνουν εκεί για πρώτη φορά, ο Dean αποκαλεί το Καταφύγιο “Σπηλιά του Μπάτμαν” αναφερόμενος στο μυστικό κρησφύγετο, όπου ο Μπάτμαν πραγματοποιούσε τις έρευνές του και  κρατούσε φυλαγμένα τα όπλα του. Ο Sam και ο Dean ανακαλύπτουν ότι το συγκεκριμένο Καταφύγιο έχει ηλεκτρικό ρεύμα, τρεχούμενο νερό (και ο Dean και ο Castiel αναφέρουν ότι το ντους έχει πολύ καλή πίεση του νερού) καθώς και υπνοδωμάτια.

Γενική Διάταξη του χώρου

Κάτοψη του χώρου: πραγματικά σχέδια παραγωγής για τη διάταξη στο Καταφύγιο.

Το εσωτερικό της εγκατάστασης: ο κύριος χώρος αποτελείται από το “War Room”, το οποίο επικεντρώνεται γύρω από ένα τραπέζι με ένα φωτιζόμενο παγκόσμιο χάρτη. Υπάρχει επίσης μια τράπεζα υπολογιστών και συσκευών επικοινωνίας.

Υπάρχει μια μεγάλη βιβλιοθήκη με πολλά ράφια, ένα ευρετήριο με πολλούς ταξινομημένους φακέλους και πολλά άλλα αρχεία. Διατίθεται επίσης και μια ποικιλία από όπλα. Στο πίσω μέρος της βιβλιοθήκης βρίσκεται ένα πολύ μεγάλο τηλεσκόπιο. Υπάρχει ακόμη και ένα πεδίο βολής στο Καταφύγιο.

Το Δωμάτιο 7Β περιέχει αρχειακό υλικό. Δύο από τα ράφια μετακινούνται αν τα σπρώξει κανείς προς τα πίσω για να αποκαλύψει ένα μπουντρούμι με μια διαβολοπαγίδα και χειροπέδες χαραγμένες με ξόρκια για την φυλάκιση δαιμόνων. Σε αυτόν τον χώρο κρατούσαν οι Winchesters φυλακισμένο τον Crowley.

Το Δωμάτιο 11 είναι το δωμάτιο του Dean.

Το Δωμάτιο 15 έχει χρησιμοποιηθεί ως υπνοδωμάτιο της Mary και επίσης έχει χρησιμοποιηθεί από τον Castiel.

Το Δωμάτιο 21 είναι το υπνοδωμάτιο του Sam.

Το Δωμάτιο 23 είναι μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα στην οποία ο Dean αναδεικνύει τις μαγειρικές του ικανότητες! Υπάρχει επίσης ένα μικρό τραπέζι και καρέκλες.

Δωμάτιο 28, επίπεδο 2: εκεί βρίσκεται ένα  εργαστήριο, όπου η Dorothy είχε αναμείξει το ξόρκι για να δεσμεύσει την ψυχή της με αυτή της Κακιάς Μάγισσας της Δύσης ώστε να την αιχμαλωτίσει. Στεγάζει επίσης έναν μεγάλο υπολογιστή, που εγκαταστάθηκε  εκεί το 1951.

Υπάρχει και ένα γκαράζ, όπου φυλάσσονται πολλά αυτοκίνητα αντίκες, μεταξύ των οποίων και αρκετές μοτοσυκλέτες. Μία από αυτές ανήκε στην Dorothy Baum. Μόλις το ανακάλυψε ο Dean αποφάσισε να σταθμεύει εκεί την Impala.

Υπάρχουν και πολλά άλλα δωμάτια.

Αυτοί, που έχουν επισκεφθεί το Καταφύγιο, εκτός από τον Sam και τον Dean με αλφαβητική σειρά είναι: Amara, Lady Antonia Bevell, Arthur Ketch, Billie, Castiel, Charlie Bradbury, Crowley, Cyrus Styne, Donatello Redfield, Dorothy Baum, Eileen Leahy, Eldon Styne, Gadreel, Gavin MacLeod, Θεός / Chuck Shurley, Hayley, Kevin Tran, Linda Tran, Εωσφόρος,Mary Winchester, Mick Davies, Metatron, Oliver, Prometheus, Roscoe Styne, Rowena, The Wicked Witch of the West.

“Η αποκάλυψη αυτού του [καταφυγίου], το οποίο νομίζω ότι είναι στο επόμενο επεισόδιο … είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό σκηνικό. Είναι γεμάτο μυστήρια, [και] αυτό θα γίνει μια βάση για τα αγόρια. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για αυτό. Μετά από οκτώ χρόνια οι Winchesters στην πραγματικότητα ποτέ δεν είχαν μια έδρα, ενώ αυτό θα είναι η βάση τους για αρκετό καιρό και νομίζω ότι εσείς θα ανακαλύψετε σιγά σιγά το μέρος. Είναι πραγματικά σούπερ. Θα κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να το κρατήσουν κρυφό. Είναι επίσης αδιαπέραστο. Είχαμε μέρη όπως αυτό πριν [για παράδειγμα το σπίτι του Rufus]. Χρειαζόταν μια έδρα, όχι μόνο για να έχουμε εμείς ένα σκηνικό να κάνουμε τα γυρίσματα αλλά νομίζω ότι τα αγόρια είχαν ανάγκη ένα μέρος, όπου θα μπορούν να χαλαρώνουν, να απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου. Όταν δείτε αυτό το σκηνικό, θα συνειδητοποιήσετε ότι έχουν πολύ χώρο για να κινηθούν και υπάρχουν πολλά απίθανα πράγματα εκεί. Ο Adam [Glass, συγγραφέας του επεισοδίου] παρουσίασε αυτή την ιδέα και πραγματικά συμφωνήσαμε σε αυτό αμέσως. Είναι ένα πολύ ακριβό σκηνικό και πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε πολύ.” Bob Singer

“Όταν ο Adam Glass εισήγαγε τους Men of Letters στο επεισόδιο του, ήταν η ευκαιρία για να δώσει [στα αδέλφια Winchester] μια πολύ, πολύ φοβερή ατμόσφαιρα, έναν πλούσιο χώρο για να ζουν. Ο Jerry Wanek έχει κάνει μια όμορφη δουλειά κάνοντάς το πραγματικότητα.” Ben Edlund

Το σχέδιο εποπτεύεται από τον John Marcynuk και Jerry Wanek. Ο Jerry περιγράφει το σκηνικό και λεπτομέρειες από το Καταφύγιο.

Στον χάρτη στον τοίχο υπάρχει σημειωμένη κάθε πόλη, που ο Sam και ο Dean έχουν επισκεφθεί. O Jerry Wanek είπε: “Ξέρω ότι δεν έχει νόημα για τους Men of Letters να το έχουν αυτό αλλά το κάναμε ως ένα “νεύμα” στους οπαδούς μας και τους συγγραφείς μας”.

Το “War Room” είναι εμπνευσμένο από το ένα παρόμοιο στο Dr. Strangelove του Stanley Kubrick. “Όλοι αυτοί οι μετρητές σήμαιναν κάτι κάποια στιγμή, αλλά τώρα δεν θα το μάθουμε ποτέ. Έχουμε ένα παλιό τηλέτυπο, ένα πραγματικό κασετόφωνο με ταινία και παλιά τηλέφωνα. Είμαστε ιστορικά ακριβείς αλλά πρέπει επίσης να υπάρχει μια αισθητική και ευελιξία”.

Υπάρχουν κρυμμένα σύμβολα της ζωφόρου γύρω από τη βιβλιοθήκη, καθώς και σήματα και παγίδες του διαβόλου πάνω από τις βιβλιοθήκες. Στο κάτω μέρος υπάρχει μια χάλκινη παγίδα διαβόλου. Σε κάθε πόρτα, εμφανίζεται ένα σύμβολο, το οποίο είναι η επόμενη γραμμή άμυνας, αν ένας δαίμονας εισβάλλει στο Καταφύγιο.

Οι βιβλιοθήκες και οι στήλες βιβλίων και αρχείων είναι κατασκευασμένες πάνω σε τροχούς για να είναι εύκολη η χρήση της κάμερας.

Η σκάλα χρησιμοποιήθηκε αρχικά στον θάλαμο βασανιστηρίων του Crowley στον έβδομο κύκλο.

 

8×12 As Time Goes By

Το 1958, η Abaddon, μία από τους Ιππότες της Κόλασης, στάλθηκε από κάποιον ή κάποιους άγνωστους για να σκοτώσει τα μέλη της ομάδας που είχαν συγκεντρωθεί στο Normal, Ιλινόις. Είχαν συγκεντρωθεί για την μύηση του Henry Winchester και της Josie Sands. Η Abaddon σκότωσε τον David Ackers και τον Ted Bowen και τύφλωσε τον Larry Ganem. Όταν ο Henry μπαίνει ξαφνικά μέσα για να ανακαλύψει τι συνέβαινε, ο Larry σέρνεται σ’αυτόν και του εμπιστεύεται το Κουτί, που περιέχει το κλειδί για το Καταφύγιο. Η Abaddon στη συνέχεια καίει το αρχηγείο τους και ακολουθεί τον Henry μέσα από μία έξοδο, που δημιουργήθηκε από ένα ξόρκι με το αίμα του. Ο Sam επισκέπτεται τον Larry Ganem, τον μοναδικό επιζώντα του περιστατικού, ο οποίος πληροφορεί τον Sam για το Καταφύγιο και δίνει τις συντεταγμένες για αυτό. Προειδοποιεί τον Sam να το φυλάξει για πάντα και να το κρατήσει μακριά από τα χέρια των δαιμόνων. Η Abaddon, “καταλαμβάνει” την σύζυγο του Larry, σκοτώνει τον Larry και συλλαμβάνει τον Sam. Η Abaddon στη συνέχεια καλεί τον Dean για μια ανταλλαγή: τον Sam και τον Henry για το Κουτί. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής, ο Henry πυροβολεί την Abaddon στο κεφάλι με μια σφαίρα που είχε χαραγμένη πάνω της μια διαβολοπαγίδα. Αυτή ακινητοποιεί την Abaddon και επιτρέπει τον Dean να την αποκεφαλίσει και να την διαμελίσει. Μετά το θάνατο του Henry, τα δύο αδέρφια αποφασίζουν να μάθουν αν το Καταφύγιο είναι ακόμα άθικτο.

8×22 Clip Show

Τα δύο αδέρφια αναζητούν στοιχεία μέσα στα αρχεία στο Καταφύγιο για δαιμονισμούς και για τυχόν ενδείξεις για το πώς να θεραπεύσουν ένα δαίμονα. Οι προμήθειες τροφίμων τους επίσης εξαντλούνται και ο Castiel μένει μαζί τους, για να ανακάμψει από τον τραυματισμό που του προκάλεσε ο Crowley. Τα αδέρφια διαπιστώνουν ότι υπάρχουν αρχεία για κάθε δαιμονισμένο εδώ και 300 χρόνια μέχρι τη στιγμή που οι Men of Letters διαλύθηκαν. Ο Sam ανακαλύπτει ένα αρχείο με αρίθμηση 1138, που έχει ένα σημείωμα, το οποίο ανέφερε ότι έπρεπε να μπουν στο δωμάτιο 7Β και ότι εκεί υπάρχει κάτι “παράξενο!!!”. Στην αίθουσα, μαζί με μια ταινία, βρίσκουν το μπουντρούμι του Καταφυγίου. Η ταινία γυριζόταν από την Josie Sands και κάλυπτε ένα νέο είδος εξορκισμού, που εκτελούνταν από δύο ιερείς, τον πάτερ Max Thompson και τον πάτερ Simon.

Ο εξορκισμός αποτυγχάνει αλλά τα δύο αδέρφια ενδιαφέρονται για περισσότερα και  εντοπίζουν τον πάτερ Simon για να ρωτήσουν πληροφορίες σχετικά με αυτό, ενώ ο Castiel αργότερα φεύγει για να αγοράσει προμήθειες σε μια προσπάθεια να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Dean. Ο Sam και ο Dean αφού παίρνουν τα αρχεία του πάτερ Thompson, επιστρέφουν στο Καταφύγιο και προσπαθούν να ακούσουν την ηχογραφημένη ταινία της τελευταίας προσπάθειά του να θεραπεύσει έναν δαίμονα δύο ημέρες πριν από το θάνατό του. Η προσπάθεια πέτυχε και τώρα ξέρουν πώς να το κάνουν από την ταινία και τις σημειώσεις του πατέρα Thompson. Έτσι ο Sam και ο Dean πηγαίνουν να “συναρμολογήσουν” ξανά την Abaddon για να την θεραπεύσουν. Αφού όλα τελειώνουν επιστρέφουν στο Καταφύγιο και ο Sam προτείνει να δεχτούν την προσφορά του Crowley να επιστρέψουν την πλάκα και να σταματήσουν τις Δοκιμασίες καθώς πεθαίνουν αθώοι άνθρωποι και δεν έχουν κανέναν δαίμονα να θεραπεύσουν αν και πια γνωρίζουν τον τρόπο να το πετύχουν. Ο Dean όμως είναι αποφασισμένος να τελειώσει την αποστολή.

9×04 Slumber Party

Το 1935, αφού έχει κατασκευαστεί το Καταφύγιο, ο James Haggerty και ο Peter Jenkins εγκαθίστανται εκεί ως οι δύο πρώτοι Men of Letters. Έξι μήνες αργότερα, έχουν αρχίσει να βαριούνται καθώς δεν έχουν να κάνουν τίποτα, μέχρι που η Dorothy Baum φτάνει με την Κακιά Μάγισσα της Δύσης και προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να την σκοτώσει, χρησιμοποιώντας τα αρχεία που βρίσκονται στο Καταφύγιο. Οι τρεις κατάφεραν να βρουν κάτι αλλά σύντομα η Κακιά Μάγισσα διαφεύγει και “καταλαμβάνει” τον Jenkins, αναγκάζοντας τον Haggerty να τον σκοτώσει. Η Dorothy στη συνέχεια ρίχνει ένα ξόρκι για να φυλακίσει τον εαυτό της και την Κακιά Μάγισσα της  Δύσης σταματώντας τα σχέδιά της. Ο Haggerty αφιερώνει το υπόλοιπο της καριέρας του, προσπαθώντας να βρει την Dorothy και να σταματήσει η Κακιά Μάγισσα, καταγράφοντας τις προσπάθειές του σε αρχεία στο Καταφύγιο.

Το 2013, ο Sam ανακαλύπτει ότι ο πίνακας με τον χάρτη συνδέεται με μια αντίκα υπολογιστή, έτσι ο Dean καλεί την Charlie Bradbury να τον επεξεργαστεί και να τον χρησιμοποιήσει για να προσπαθήσει να βρει τη θέση όλων των αγγέλων στον κόσμο. Ο Dean χτυπά τυχαία πάνω στη φιάλη που “περιέχει” την Dorothy και την Κακιά Μάγισσα, απελευθερώνοντας τους. Καθώς η Charlie συγκεντρώνει όλες τις  πληροφορίες στον υπολογιστή, οι τρεις τους σύντομα ανακαλύπτουν την Dorothy, που τους εξηγεί τι συνέβη. Συνεργάζονται όλοι μαζί μέχρι να εξολοθρεύσουν την Κακιά Μάγισσα, που είναι ακόμα στο Καταφύγιο και προσπαθεί να πάρει το κλειδί για τη χώρα του Οζ, το οποίο οι Men of Letters είχαν αποκτήσει με κάποιο τρόπο και τώρα ήταν στο δωμάτιο του Dean, κάτι που το  διαπίστωσε ενώ έκανε καταγραφή των αντικειμένων. Χρησιμοποιώντας σφαίρες με εκχύλισμα από σπόρους παπαρούνας , οι τέσσερις είναι σε θέση πια να αγωνιστούν αλλά όχι και να νικήσουν την σχεδόν ανίκητη μάγισσα. Τελικά η Charlie υπολογίζει ότι τα βιβλία του Οζ γράφτηκαν από τον Frank Baum  για να αφήσει ενδείξεις στην κόρη του Dorothy και να βρουν την μοτοσικλέτα της Dorothy, που είναι ακόμα στο γκαράζ στο Καταφύγιο ακόμη και μετά από πάνω από 75 χρόνια. Στην μοτοσικλέτα βρίσκουν τα κόκκινα γοβάκια, που σύμφωνα με τα στοιχεία της Dorothy, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σκοτώσουν την Κακιά Μάγισσα. Ενώ η Dorothy αποσπά την προσοχή του Sam και του Dean, που έχουν μαγευτεί από την Μάγισσα, η Charlie την σκοτώνει με τα γοβάκια  και σταματά την προσπάθειά της να φέρει τον στρατό από τις Ιπτάμενες Μαϊμούδες  στη Γη μέσα από την πόρτα για τη χώρα του Οζ, που άνοιξε με μια από τις πόρτες στο Καταφύγιο. Αφού όλα τελειώνουν, ο Dean μετακινεί την Impala στο γκαράζ του Καταφυγίου, που πρόσφατα ανακάλυψε, και η Dorothy με την Charlie ταξιδεύουν για την χώρα του Οζ με σκοπό να την απελευθερώσουν από τις δυνάμεις του κακού.

10×19 The Werther Project

Στο Καταφύγιο, ο Sam αρχίζει να αναζητά στοιχεία μέσα στα αρχεία των Men of Letters. Ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ανακαλύπτει μια ηχητική ταινία με ημερομηνία 16 Μαΐου 1956, που περιγράφει λεπτομερώς την εκδίωξη του Cuthbert Sinclair από τους Men of Letters, επειδή δημιούργησε  το Werther Box για να προστατεύσει τον κώδικα από την Μεγάλη Σύναξη των Μαγισσών. Αναφέρει ότι το Kουτί ήταν κρυμμένο στo αρχικό σπίτι των Men of Letters στο Σεντ Λούις.

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Περισσότερα Άρθρα